ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אבסורד הגבלות הטיסה

פורום אירופה
    אירופה
    14
    135
    12971
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sigal levi
      sigal levi @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

מה לעשות שאת הסגר הזה הממשלה קבעה

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Roco
        Roco @bambi19 נערך לאחרונה על ידי Roco

@bambi19

סיכמת את כל הבעיה,של פיחת הסגר על נתבג, 

בשתי מילים.…

מ י ר י ... רוצה...…

שאלוהים ישמור אותנו מהנהגה שמתנהלת בהתאם לגחמות של שרים, מירי רוצה, זה תחילת וסוף העניין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

מירי כך שמעתי, אמרה שב15 ניתן יהיה לצאת מישראל, ואתרים פרסמו שהחלה מכירת הכרטיסים, ההפתעה שיש כרטיסים בפחות מ100 אירו ליוון.

הבעיה, כשתצא החלטה רשמית המחירים יקפצו.

עדין, ההתעמרות באזרחי ישראל היא גסה רעה ובעיקר חסרת כל הגיון בריאותי.

ממשלה שנוהגת כך באזרחיה, היא ביזיון.

פשוט בושה לעצמנו, שאנחנו סופגים ושותקים,

למשל, לאיפה נעלמה ישראייר עם העתירה לבג"ץ?!

איפה עתירות נוספות, כלום.

אז מירי רגב שחררה הצהרה לאוויר, אז מה?

אני לא ממליץ לאף אדם להתחייב כספית על סמך הפרחת הצהרה באוויר של איזשהו פוליטיקאי, למדנו שגם על החלטות של קבינט הקורונה לא תמיד כדאי לסמוך.

למה ישראייר לא מגישה בג”ץ?

אולי כי עורכי הדין שלה אמרו לה שלא כדאי לאתגר את בג”ץ בקביעה שחוק איננו חוקי דווקא על נסיעות לחו”ל, אבל אני לא חלק מדירקטוריון של ישראייר אז אני לא יודע.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ?
            משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

למה ישראייר לא מגישה בג”ץ? אולי כי עורכי הדין שלה אמרו לה שלא כדאי לאתגר את בג”ץ בקביעה שחוק איננו חוקי דווקא על נסיעות לחו”ל, אבל אני לא חלק מדירקטוריון של ישראייר אז אני לא יודע.

אולי.

ישראייר אינה עובדת/לוחמת למען הציבור או למען הצדק. ישראייר עובדת/לוחמת למען בעלי המניות שלה.

עתירה לבג”צ עולה כסף, ובטרם פונים אליו, עושים שקלול של עלות מול תועלת, תוך לקיחה בחשבון את הסיכון שהטענה לפיה התקנות אינן חוקיות אולי לא תתקבל. גם כשיש פגיעה בערך חוקתי (על סמך פרשנות) כמו ערך השוויון, לא בהכרח הפגיעה אינה חוקית. בשביל זה בדיוק יושבים שופטי בג”צ על המדוכה (אם מגישים להם את העתירה).

למרות קביעתו הנחרצת של רוקו שהתקנות אינן חוקיות, לא בטוח כלל כי זה מה ששופטי בג”צ יחליטו.

אני מדגישה שוב שמה שמוגדר כ”תועלת” אצל ישראייר, קרי פיצוי כספי בסכום לא ידוע שאולי יקבלו אם יזכו בבג”צ, אינו שקול ל”תועלת” עבור כלל הציבור, כולל רוקו הזועם.

בגלל זה כתבתי בשרשור אחר שמי שרוצה לזעוק – שלא יחכה שאחרים יעשו לו את העבודה.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • bambi19
              bambi19 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

ויש עוד משהו: אנשי חברות התעופה ביניהם ישראייר מתנהלים מול השרה רגב והיא למעשה מייצגת אותם ואת עמדתם בקבינט הקורונה ובממשלה. היא ועוד כמה שרים וחברי כנסת שהנושא קרוב לליבם פועלים לפתיחה מחודשת של השמיים מיד אחרי סוכות, ואם זה יקרה אז זה עדיף מבחינתם מאשר להגיש עתירה מחודשת לבג"ץ שסיכויי הצלחתה לא גדולים ובכך להסתכסך עם רגב ואלו שפועלים לטובתם בכנסת. במקרה הגרוע אם הפתיחה של השמיים תתעכב שוב ושוב אז הם יבקשו שרגב תפעל להשיג עבורם דחיה של החוב שלהם לרוכשי הכרטיסים על ידי הארכת חוק טיבי (כפי שהיא כבר אמרה בעבר שזה התנאי שלה לעצירת הטיסות) , וכפי שרשם הנוסע המתמיד לגבי אל על שקודם הם מחזירים לסוכניות ולבעלי החוב החזקים  ורק בסוף בסוף ללקוחות המסורים של אל על שרוכשים ישירות, כך גם לגבי שאר חברות התעופה הישראליות שבמצב קשה - מי שבסוף ישלם את המחיר הם הלקוחות שרכשו כרטיסים וימתינו להחזר החוב שלהם עוד ועוד...

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

מסכים עם מפת האינטרסים ששתיכן שרטטתן לגבי ישראייר.

השיקול של ישראייר בהגשת בג”ץ הוא אכן לא רק בהערכת סיכויי הזכייה, תפקיד ישראייר לדאוג לישראייר, לא לצדק קוסמי.

כנראה שבישראייר הגיעו למסקנה שעתירה נוספת לבג”ץ לא תועיל להם או אפילו תזיק להם ולכן לא הגישו כזו.

כל אחד בא מפוזיציה מסויימת עם אג’נדה מסויימת,

למשל האג’נדה שלי אומרת שאני לא רוצה שיגישו עתירות לבג”ץ ואם יגישו אני מקווה שבג”ץ ידחה את העתירות – עדיף מטעמים טכניים.

למה?

כי אני רוצה שאנשים בוגרים יקחו אחריות לבחירות שלהם ולהערכתי הסיכוי שאזרחי ישראל יקחו אחריות על הבחירה שלהם יגדל אם הם יהנו או יסבלו מהתוצאה.

גם לישראייר יש פוזיציה ואג’נדה והם פועלים לפיה, והם חייבים דין וחשבון רק לבעלי המניות שלהם.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יונית
                  יונית @sigal levi נערך לאחרונה על ידי

@sigal-levi

אני לא דובר הממשלה (ממש לא!)

כל עוד הדיון בנושא תיירות-תעופה-נתבג-

אין בעיה כלל

אמירות כלליות על גופים או אנשים במדינת ישראל שאינם לגופו של דיון- לא רלוונטיות לפורום זה.

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Roco
                    Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Roco

@דוקטור-דו-ליטל

ישראייר לא הגישה, עתירה חוזרת, יתכן שלקחה בחשבון מצב שתפסיד בעתירה, ואז פסיקה נגדה, למעשה עלולה להזיק לה עכשיו וגם במצבים דומים בעתיד.

לפעמיים עדיף סוגיה פתוחה שטרם נדונה, למקרה שיאלצו להגיש כזו בעתיד, מפסיקה תקדימית, בעניין סגר ומצב חרום ואישור טיסות מנתב"ג.

עתירה שנדחתה על הסף, מה משמעותה, בתזמון הנוכחי? 

שעורכי הדין הגישו כך שבית המשפט לא ידון בסוגיה לגופה, אלא יאלץ לדחות על הסף?, אך נתן לישראייר את מקומה בנוכחות כחברה הלוחמת על זכויותיה, כלומר היתה מחוייבת כחברה להגיש, כדי ליצור לחץ על משרד התחבורה והממשלה?

הימור די מסוכן מבחינתם.

או,שזה יד המקרה שהעתירה נדחתה רק על הסף, ואילוץ הזמנים חגים וכו' הותיר את ישראייר בעמדת יתכנות ורצינות כשהאופציה להגשה נוספת בידה, אך לא להגיש לנצל את הלחץ שנוצר על רגב והממשלה, אם אכן נוצר, כדי לקדם פתרון ללא בג"ץ.

על פניו, נראה שהמצב שנוצר בדחיה על הסף,איפשר להמתין לשינוי ההחלטה בהסכמה של שרת התחבורה והממשלה,

בעיני, זה הימור מסוכן, והיה צריך הכרעת בגץ, כי יהיו בעתיד עוד סגרים.

לחברה מסחרית עדיף לדעת כבר עכשיו, מה עמדת בג"ץ, כך שתועל להתכונן ןסגר הבא, כשבידה עמדה ברורה של בג"ץ.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Roco

אני יודע כעובדה שישראייר העדיפה לא להגיש בג”ץ ואני מניח שהחברה יודעת מה היא עושה, אל על וארקיע לא הגישו בג”ץ וגם הסניפים המקומיים של חברות תעופה זרות לא הגישו בג”ץ, אלו העובדות.

יכול להיות שאתה לא מסכים עם השיקולים של חברות התעופה הנ”ל, אבל אני מניח שהיו להם שיקולים ענייניים והם לא שלפו את ההחלטה מהשרוול

לא יודע מה השיקולים של ישראייר ארקיע אל על ושאר חברות תעופה, אין לי שמץ של מידע עובדתי, כל הניחושים לגבי שיקולים הם רק ניחושים.

מה שאני כן יכול להגיד לך שאם כל חברות התעופה לא מגישות בג”ץ כנראה שאין לך מה לצפות לישועה מהכיוון הזה, גם בלי לדעת מה המניעים שלהן.

לא ממליץ להיכנס להתחייבויות כספיות על סמך תקווה כזו

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Roco
                        Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Roco

@דוקטור-דו-ליטל

כי....מ י ר י   רוצה.......זו התשובה.

מירי תחזיר את הטיסות, שאירופה תסגור את הגבולות שוב.

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

גם על סמך הכרזה של פוליטיקאי כזה או אחר, כולל שרת התחבורה, לא הייתי ממליץ להתחייב כספית לנסיעה לחו”ל.

אני יכול להמליץ לך לעשות עם ההכרזה הזו מה שנראה שכמעט כולם עושים – להתעלם. לא כל הכרזה של פוליטיקאי שווה תגובה או התייחסות.

לזכות השרה אני יכול להגיד שהיא לא הכריזה שהיא תעתור לבג”ץ כנגד החלטות משרד התחבורה והממשלה😋😅

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • keves160
                            keves160 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

מירי כך שמעתי, אמרה שב15 ניתן יהיה לצאת מישראל, ואתרים פרסמו שהחלה מכירת הכרטיסים, ההפתעה שיש כרטיסים בפחות מ100 אירו ליוון. הבעיה, כשתצא החלטה רשמית המחירים יקפצו.

מירי אומרת הרבה דברים. 

זו לא הפתעה בכלל שהמחיר נמוך. קודם כל כי זה הימור לא מוצלח לקנות כרגע כרטיסים ודבר שני הוא שה-15 באוקטובר זה אחרי החגים, שזו תקופה שבה המחירים לטיסות מישראל צונחים משמעותית. וגם ככה אנשים לא קונים חופשות בקלות לנוכח מגבלות הקורונה. כל הקשקושים על “התנפלות” או “תורי ענק בנתב”ג” שמספרים לנו עליהם הם כלום לעומת יום רגיל בשנה רגילה. תורים יש בנתב”ג גם ביום לא כזה עמוס, זה לא מצביע על ביקוש מטורף בהכרח אלא לפעמים על סתם חוסר יעילות וארגון. 

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • bambi19
                              bambi19 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

בדיוק. בסך הכול מדובר בכמות קטנה יחסית של מתעניינים בהשוואה לימים שלפני הקורונה: יש את אלו שרצו לברוח מכאן וחלקם אף קנו כרטיס לכיוון אחד, יש את אלו שלקחו הימור מחושב כמו איילת חברתנו מהפורום שהלך לה קלף, ויש משפחות שיקפצו על כל חופשה מזדמנת בלי לחשוב יותר מדי...אבל הרוב הגדול בציבור שרגיל להזמין חופשות ומראש בכל שנה לא התכוון ולא מתכוון לקנות כרטיסים בזמן הקרוב כי הסבל מכל התהליך שאתההעובר עד הטיסה ובטיסה עצמה, החשש מהידבקות וחוסר הודאות הוא כל כך גדול שלא שווה לקחת את הסיכון ונראה לי שגם כאן בפורום זאת הדעה של הרוב המכריע. חוץ מזה יש הדבקה בטיסות!!! וגם בטיסות למדינות ירוקות כמו בולגריה. מצורפת כתבה בעניין. 

bambi19 דוקטור דו ליטל sigal levi 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • bambi19
                                bambi19 @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

https://news.walla.co.il/item/3390577 זאת הכתבה לגבי הדבקה בטיסות.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ?
                                  משתמש שנמחק @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

שואלת ברצינות, בלי שום כוונה להקנטה:

האם יש כאן מישהו ששוקל ברצינות לרכוש כעת כרטיסים לשבועות הקרובים? לאנשהו? 

keves160 imeshy royzor1972 sigal levi 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • keves160
                                    keves160 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

גם לא לעוד 11 חודשים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Vadim3238398
                                      Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

רק ברגע האחרון 72 שעות לפני אחרי תוצאה שלישית של קורונה. ועם המון המון מחשבה בנושא. רק קיבלתי את הכסף חזרה מהטיסה שבוטלה במרץ. 

• imeshy
                                        imeshy @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אני רציתי לקנות , לבולגריה. 

אבל לא רואה את זה מתממש, הן מכיוון שהסגר על טיסות (שאינן “עסקים”) ככל הנראה ימשיך עד לסוף העונה ביעד

והן מכיוון שהמצב שם מתקדם לכיוון לא טוב. 

לא רואה סיבה שמישהו יזמין כרטיס במצב כזה של אי וודאות. 

• דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19 אמר:

@keves160

בדיוק. בסך הכול מדובר בכמות קטנה יחסית של מתעניינים בהשוואה לימים שלפני הקורונה: יש את אלו שרצו לברוח מכאן וחלקם אף קנו כרטיס לכיוון אחד, יש את אלו שלקחו הימור מחושב כמו איילת חברתנו מהפורום שהלך לה קלף, ויש משפחות שיקפצו על כל חופשה מזדמנת בלי לחשוב יותר מדי...אבל הרוב הגדול בציבור שרגיל להזמין חופשות ומראש בכל שנה לא התכוון ולא מתכוון לקנות כרטיסים בזמן הקרוב כי הסבל מכל התהליך שאתההעובר עד הטיסה ובטיסה עצמה, החשש מהידבקות וחוסר הודאות הוא כל כך גדול שלא שווה לקחת את הסיכון ונראה לי שגם כאן בפורום זאת הדעה של הרוב המכריע. חוץ מזה יש הדבקה בטיסות!!! וגם בטיסות למדינות ירוקות כמו בולגריה. מצורפת כתבה בעניין. 

גם לפני שנה כמות הנוסעים אחרי החגים ירדה בחדות והסיבות ברורות.

מאותן סיבות נראה לי ברור לחלוטין למה גם עכשיו ירד הביקוש לאחר החגים, גם אם הממשלה לא היתה מחליטה החלטות תמוהות + מכניסה אי ודאות קשה למערכת.

מכר שלי הספיק לעשות בסוף אוגוסט וספטמבר שני סיבובים בקרואטיה, כרגע הוא עובד מהבית בגלל שבחזרה השניה הוא חייב בבידוד. לדעתו הוא בהחלט היה שקול ומחושב ולכן רכש טיסה ואני זה שלא מחושב ולכן נשארתי בארץ. הכל תלוי בנקודת המבט.

אני לא חושב שאנשים צריכים לקחת החלטות בגלל שנראה להם שהרוב לקח החלטה מסויימת, לדעתי כל אחד צריך לקחת החלטה בהתאם לנסיבות שרלוונטיות ספציפית אליו.

לפני יומיים הראו בחדשות אני חושב של ערוץ 2 מה מספר האנשים שחזרו עם קורונה מחו”ל. עד היום חזרו מקרואטיה 9 חולים ומיוון 6. אם החשש הוא מהדבקות נראה שלא כדאי לקחת את הסיכון ולהשאר בישראל, נראה שמי שרוצה לשמור על בריאותו כדאי שיסע למדינות האלו וכך ימנע למשל מכניסה לסופרמרקט ישראלי או חו”ח תחבורה ציבורית בישראל – נראה שכל חוויה כזו הרבה יותר מסוכנת מטיסה.

אמת יש מדינות שמהן חזרו הרבה יותר אנשים חולים, בראש הרשימה טורקיה ממנה חזרו מעל 80 חולים, אבל מכיוון שלטורקיה אין חובת בדיקה לפני הטיסה בהחלט יכול להיות שחלק ניכר מ 80 החולים האלו נדבקו עוד בישראל טרם הטיסה.

אם מחירי הכרטיסים לאוגוסט שנה הבאה יהיו מאוד זולים בהשוואה לרכישה זמן רב מראש בשנת 2019 אני כנראה ארכוש ואקווה לטוב, במקרה הכי גרוע אני לא אטוס, במקרה הטוב הרווחתי חופשה בזיל הזול.

אם המחירים אינם אטרקטיבים אני לא ארכוש כרטיסים.

כמו שאמרתי ההחלטה שלי היא לא קטגורית אלא תלויה בנסיבות.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • bambi19
                                            bambi19 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אני לא חושבת בכלל על קיץ 2021  . לא נראה לי שעד אז המגפה תיעלם מהעולם, אפילו אם כבר יהיו חיסונים שאני לא בטוחה עד כמה יעילותם תהיה ודאית, וקשה לי לראות מצב של עולם שאחרי הקורונה בשנתיים הקרובות. ייקח הרבה זמן עד שעולם התיירות והתעופה יתאושש מהמכה האדירה שנחתה עליו: המחירים, מגוון האפשרויות, הגבלות רבות שעדיין יהיו במדינות שונות, ביטוחי הנסיעות ..  הכול ישתנה מהקצה אל הקצה ולהערכתי מי שיטוס ייאלץ להתפשר המון ולשלם הרבה! כרגע התוכניות שלי זה לחסוך כסף לטיול גדול בקיץ 2023 בתקווה שעד אז נחזור לימים שיזכירו אפילו במקצת את הימים של קיץ 2019.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 3 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון