עזרה בתכנון טיול- המשך
-
שבוע טוב,
“לא משתלמת” לעומת מדינות אחרות בארה”ב? או “לא משתלמת” לעומת המחירים בארץ?
אנחנו לא מתכננים לנסוע עם מזוודות ריקות ולחזור עם מלאות, אבל, חלק מההנאה היא גם לקנות.
התכנון שלנו הוא להיות רק בקליפורניה...
-
נכון שבקליפורניה מיסי הקניה יחסית גבוהים ונעים בין 7 ל-10 אחוז (תלוי במחוז ובעיר), כולל על בגדים ונעליים. זה לא חריג לאיזור (למשל גם בלאס וגאס יש מיסים דומים).בהנחה שעושים קניה ב 1000-2000 דולר מדובר על 70-200 דולר של מיסים. לא זניח בכלל. אבל גם לא כזה הון.
בהתחשב בעובדה של יום של שהיה בארה”ב עולה לכם 300 דולר (לינה, אוכל, רכב וכדומה זה 200-400 דולר ליום, ואם נוסיף גם חלק יחסי בעלויות הטיסה זה עוד 200 דולר) אז העלות של יום שופינג של 2000 דולר זה 2500 דולר.
כלומר מיסים זה החלק הפחות חשוב בעלות השופינג. ואני די בטוח שעלות השהייה לא מרתיע אתכם מלעשות שופינג (ובצדק)
-
תיכנסו לחנויות – תשוו- אם נראה לכם שווה להוציא, זול,או שאתם מאוד אוהבים ומוכנים להשקיע. תקנו או לא. אם שופינג זה לא מהות הנסיעה, כמו שאת אומרת,אז אם יתאים לכם- תשלבו, אם תראו שזה לא ממש מה שציפיתם- אין לי ספק שתמצאו מספיק דברים אחרים לעשות בקליפורניה
תבלו ( ושנוכל כולנו לטייל בקרוב...)
-
מסכימה בהחלט.
-
בדיוק!
תודה רבה.
אני מקווה שלא אתבדה אולם, יש תקווה לחידוש הטיולים באופק.
יחד עם הסגר הקרוב, יש גם חיסונים ונקווה לטוב.
בריאות לכולם.
-
גם אני מתכנן כרגע טיול בת מצווה לאוגוסט אבל ה ”יתרון” שלי הוא שכבר הייתי באזור מספר פעמים..
באותו מחיר טיסה אני מתכנן לטוס לטורונטו, להשכיר רכב ולנסוע שעתיים למפלי הניאגרה.
1 טיסה לטורונטו
--2 מפלי הניאגרה, שייט באוניה ( Maid of the Mist Boat Tour)למפלים, ללכת לאורך הכביש עד למסע מאחורי המפלים( Journey Behind the Falls). אומגה
(zip line). מגלשות מים בבנין מקורה ועוד..
3 המשך האטרקציות שלא הספקנו ביום השני ואז חזרה לטורונטו וטיסה לסאן פרנסיסקו.
4 סאן פרנסיסקו
5 סאן פרנסיסקו
6 דרך 17 מייל
7 יוסמיטי
8 יוסמיטי הפארק הלאומי סוקוויה (תלוי בכם , אולי עוד יום..)
9 לאס וגאס, מזרקה בבלגיו, שייט בתעלה בוונישן, מגדל אייפל בפאריז,רכב הרים בניו יורק ניו יורק וכו’
10 לאס וגאס, המשך מופעי בתי מלון, סירקוס סירקוס, אאוטלט צפוני ( לדעתי זה ימשך לפחות חצי יום)
11 לאס ווגאס סכר הובר, גרנד קניון (ניתן לתכנן במסוק)
12 נסיעה ללוס אנג’לס
13 לוס אנג’לס,
14 יוניברסל
15 סן דייגו ( עולם המים)
16 אולי סתם שהילדים ישוויצו לקפוץ לטיחואנה שבמקסיקו
שימי לב שעד היום ה12 אני די מתוכנן ורק בהמשך הכל תלוי בך ובמשפחה
-
יחסית לנבאדה למשל
אם אתם במילא בוגאס והתכוונתם לעשות קניות שם
נכון, לא צריך להשתגע בשביל ההפרש(כ4 אחוזים נדמה לי)
אבל עוד משהו שיחסוך לכם
תזמינו מראש!
בין אם וולמארט או חנות אחרת שמאפשרת משלוח או איסוף
או אמאזון פריים כשאתם שם
יש הרבה מלאי לפי מידה וכדו שלא זמין בחנויות ספציפיות
וחוסך דם זמן
-
החלק של יוסמיטי – פארק סקויה – לאס ווגאס לא ממש הגיוני מבחינת זמני נסיעה. תבלו את רוב הזמן בכבישים ולא תספיקו לטייל בכלל.
-
תבדוק שמותר להעביר רכב שכור לטיחואנה, לא בטוחה בכלל שמאפשרים. זה נחשב מקום לא בטוח במיוחד, הרבה פשע וסחר בסמים.
יש לי קולגה שנוסע להתנדב שם בבניית בתים לנזקקים, וכשהם שם הם מחביאים את האוטו שהם מגיעים איתו מארהב בחניה סגורה וסודית.
-
לא יודע מה שעות הטיסה אבל שימו לב:אם הטיסה לטורונטו נוחתת ביום 2, אז להספיק לנסוע לניאגרה וגם את כל האטרקציות ביום שאחרי טיסה זה קצת יומרני. עייפות, ג’טלג ועוד. אם בפועל הטיסה כולה נגמרה ביום 1, אז זה יותר ריאלי
יום 3 – שוב לא יודע מה שעת הטיסה. אבל שעתיים נסיעה + לפחות 3 שעות לפני להגיע לשדה כולל החזרת רכב, ועד כמה שאני יודע גם הגירה לארה”ב בשטח קנדי. אם הטיסה יוצאת לפני 2 בצהריים זה אומר שבפועל אי אפשר להספיק כלום בבוקר. הטיסה עצמה כ-6 שעות. נוסיף גם שעה וחצי עד שעתיים וחצי מרגע הנחיתה ועד שאתתם בסן פרנסיסקו ונוריד 3 שעות של הפרש שעון, זה אומר שאם הטיסה ב-2 אז כבר מדובר על להגיע למלון בסן פרנסיסקו אחרי 7 בערב כשהגוף שלכם מרגיש 10 בלילה כי התעוררתם בחוף המזרחי. ואם הטיסה מהותית אחרי 2 זה כבר אומר עוד יום ארוך מאד
כלומר תגיעו לסן פרנסיסקו כבר עייפים.
ימים 4-5 – יומיים בסן פרנסיסקו זה לטעמי האישי מעט מאד.
לא ברור לי איפה ישנים ביום 6, אבל אם ישנים קרוב ליוסמיטי זה אומר שיש לכם למעלה מ-6 שעות אוטו ביום הזה. אם ישנים קרוב יותר לחוף זה אומר שלמחרת יש לכם הרבה פחות מיום שלם ביוסמיטי.
הנסיעה מיוסמיטי לוגאס לוקחת המון שעות. כלומר יום 8 הוא ברובו כבישים ולא יום לטייל ביוסמיטי
ימים 14 ו-15 – קשה מאד להיות בסן דייגו למחרת יוניברסל. יש כמה שעות נסיעה טובות (ופקוקות) באמצע.
יום 16 – לא מבין מה יש לחפש בטיחואנה
-
מה יש לחפש בטיחואנה ? סמים ? עבריינים (ולא סתם עבריינים !) ? וגם כפי שנכתב, רוב חברות ההשכרה לא מאפשרות מעבר רכב למקסיקו
-
(לא ראיתי שהוא בקש חוות דעת, אבל בעיני החלק של טורונטו וניאגרה הגיוני מאד(
-
לא מכיר אתכם ואת קצב הטיול שלכם, את אופי הבילוי ןכדומה
אבל בעיני היום של סן פרנסיסקו עם אלקטרז הגיוני ביותר, והיה נשאר לי זמן פנוי
יש כאלו שיבלו ברציף הדייגים חצי יום, כי מבחינתם רק לקנות בן גריס ולשבת סתם שעה זה חובה ויש כאלו שימצו את הרציף תוך שעה
-
@hil אמר:
החלק של טורונטו וניאגרה הגיוני מאד
24 שעות ויותר לניאגרה זה מעולה ורבים מקצים גם פחות. וה-4 שעות נסיעה (שעתיים כל כיוון) לא מקצצים מה-24 שעות. אז בפני עצמו זה נהדר
אם נוחתים בטורונטו ב-7 בערב ביום הראשון, ישנים במלון של השדה, ולמחרת ב-8 בבוקר יוצאים לניאגרה ל-24 שעות זה מעולה. אבל אם נוחתים ב-11 בלילה זה כבר בעייתי לצאת לדרך ב-8 בבוקר, ובכל מקרה תהיה עייפות רבה ביום הזה. ואם הטיסה בכלל נוחתת בטורונטו ביום השני ב-5 בבוקר אז אולי מבחינת השעון אפשר להגיע לניאגרה ב-10 בבוקר, אבל ב-4 אחר הצהריים העייפות תתחיל להשפיע. כמה להשפיע – זה עניין אישי. אבל נתקלתי במצבים שאנשים נרדמו ב-5 אחה"צ אחרי טיסת לילה לחוף המזרחי (אנשים הכוונה אני).הנקודה החשובה שאי אפשר לתכנן ימים בודדים, אלא צריך להתבונן בכל הרצף של הטיול. ואי אפשר להסתכל רק על שטות טיסה נטו, אלא צריך להתייחס גם לברוטו, וגם להפרשי שעות. הפרש השעות בין החוף המזרחי למערבי זה משהו שהגוף שלנו בהחלט מרגיש. וכשמדובר על ימים מעייפים אחד אחרי השני זה קשה.
אני גורס שבטיול של שבועיים ויותר חייבים לשלב גם ימים רגועים יותר. זה מרתון ולא ספרינט
-
@kuku10 אמר:
גם אני מתכנן כרגע טיול בת מצווה לאוגוסט אבל ה ”יתרון” שלי הוא שכבר הייתי באזור מספר פעמים..
באותו מחיר טיסה אני מתכנן לטוס לטורונטו, להשכיר רכב ולנסוע שעתיים למפלי הניאגרה.
1 טיסה לטורונטו
--2 מפלי הניאגרה, שייט באוניה ( Maid of the Mist Boat Tour)למפלים, ללכת לאורך הכביש עד למסע מאחורי המפלים( Journey Behind the Falls). אומגה
(zip line). מגלשות מים בבנין מקורה ועוד..
3 המשך האטרקציות שלא הספקנו ביום השני ואז חזרה לטורונטו וטיסה לסאן פרנסיסקו.
4 סאן פרנסיסקו
5 סאן פרנסיסקו
6 דרך 17 מייל
7 יוסמיטי
8 יוסמיטי הפארק הלאומי סוקוויה (תלוי בכם , אולי עוד יום..)
9 לאס וגאס, מזרקה בבלגיו, שייט בתעלה בוונישן, מגדל אייפל בפאריז,רכב הרים בניו יורק ניו יורק וכו’
10 לאס וגאס, המשך מופעי בתי מלון, סירקוס סירקוס, אאוטלט צפוני ( לדעתי זה ימשך לפחות חצי יום)
11 לאס ווגאס סכר הובר, גרנד קניון (ניתן לתכנן במסוק)
12 נסיעה ללוס אנג’לס
13 לוס אנג’לס,
14 יוניברסל
15 סן דייגו ( עולם המים)
16 אולי סתם שהילדים ישוויצו לקפוץ לטיחואנה שבמקסיקו
שימי לב שעד היום ה12 אני די מתוכנן ורק בהמשך הכל תלוי בך ובמשפחה
הערות שלי:
יום 2 – הכל תלוי מתי אתם נוחתים בטורונטו.
יום 3 – הכל תלוי מתי הטיסה לסן פרנסיסקו.
ימים 4-6 – סן פרנסיסקו מצדיקה 3 ימים מלאים, כולל יום ההגעה בטיסה, לטעמי. דרך 17 מייל (ובכלל, אזור מונטריי) יפה ומרשימה אבל גם מרחיקה אתכם מיוסמיטי וגם לא נראה לי מספיק זמן כדי לטייל כמו שצריך. עדיף למצות את סן פרנסיסקו ולנצל את יום 6 כדי להתקדם לכיוון יוסמיטי.
ימים 7-8 – ממש לא סקויה. בקושי יש לכם זמן ליוסמיטי.
יום 9 – הנסיעה מיוסמיטי ללאס וגאס זה כמעט יום שלם לא ברור לי מה תספיקו, אבל אם כבר אתם מגיעים, אז הייתי מנצל את זה כדי לבקר בפרימונט (הדאון טאון הישן).
יום 10 – הסטריפ זה רעיון טוב. לא הייתי משלב אאוטלט כי אתם לא תספיקו לראות כמעט כלום בסטריפ (הדילוג בין המלונות והביקור בהם לוקח יותר זמן ממה שמצפים, וזה גם כיף סתם להסתובב במקום להתרוצץ ולסמן וי).
יום 11 – עוד יום עם בעיה בהערכת זמנים. גרנד קניון זה נסיעה ארוכה מלאס וגאס. זה בחזקת תפסת מרובה לא תפסת. הרבה יותר הגיוני להקדיש את היום ללאס וגאס כדי למצות. אם תרצו, אתם יכולים לוותר על יום-יומיים בהמשך בשביל להקדיש את הזמן הראוי לגרנד קניון (בעיקר מבחינת נסיעה). יש גם אפשרויות “קרובות” יותר כמו הפארקים ביוטה.
ימים 12-14 – אלה הימים הכי הגיוניים מבחינת תכנון.
יום 15 – מה? למה? זה לא ריאלי ולא הגיוני בכל כך הרבה מובנים. זה יום שעדיף להקדיש למקום אחר (נניח גרנד קניון, או, אם תוותרו על טיחואנה, אז לנסוע לסן דייגו ביום 15 ואז לטייל בה בימים 15 ו-16, שזה נפלא, גם בלי עולם המים).
יום 16 – מה? למה? זה עוד יותר לא ריאלי ולא הגיוני בכל כך הרבה מובנים וגם מסוכן.
-
שלום
רק רוצה להעיר -האם אתם בטוחים שרוצים טיחואנה
לא זוכר בהיסטוריה של הפורום קולות המעודדים לבקר בה, נהפוך הוא!
מוני
-
שלום לכולם, ובפרט ל kuku10
לא ממש הבנתי, האם זו התכנית שלך, או תכנית שאתה ממליץ לנו לעשות.
ובנוגע לטיחואנה- “סתם שהילדים ישוויצו”??????
במה בדיוק?
לא ממליצה לך לקחת את ילדיך וברור, שלנו אין מה לחפש שם.
בכל מקרה, מאחלת לכם טיול נעים, ומזל טוב לבת.
-
@אנשיםטובים אמר:
@hil אמר:
החלק של טורונטו וניאגרה הגיוני מאד
24 שעות ויותר לניאגרה זה מעולה ורבים מקצים גם פחות. וה-4 שעות נסיעה (שעתיים כל כיוון) לא מקצצים מה-24 שעות. אז בפני עצמו זה נהדר
אם נוחתים בטורונטו ב-7 בערב ביום הראשון, ישנים במלון של השדה, ולמחרת ב-8 בבוקר יוצאים לניאגרה ל-24 שעות זה מעולה. אבל אם נוחתים ב-11 בלילה זה כבר בעייתי לצאת לדרך ב-8 בבוקר, ובכל מקרה תהיה עייפות רבה ביום הזה. ואם הטיסה בכלל נוחתת בטורונטו ביום השני ב-5 בבוקר אז אולי מבחינת השעון אפשר להגיע לניאגרה ב-10 בבוקר, אבל ב-4 אחר הצהריים העייפות תתחיל להשפיע. כמה להשפיע – זה עניין אישי. אבל נתקלתי במצבים שאנשים נרדמו ב-5 אחה"צ אחרי טיסת לילה לחוף המזרחי (אנשים הכוונה אני).הנקודה החשובה שאי אפשר לתכנן ימים בודדים, אלא צריך להתבונן בכל הרצף של הטיול. ואי אפשר להסתכל רק על שטות טיסה נטו, אלא צריך להתייחס גם לברוטו, וגם להפרשי שעות. הפרש השעות בין החוף המזרחי למערבי זה משהו שהגוף שלנו בהחלט מרגיש. וכשמדובר על ימים מעייפים אחד אחרי השני זה קשה.
אני גורס שבטיול של שבועיים ויותר חייבים לשלב גם ימים רגועים יותר. זה מרתון ולא ספרינט
הייתי חייבת להגיב:
צחקתי בקול.
-
היי חגית!
טיילתי פעמיים לארה”ב. אשמח לשלוח לך את הלו”ז.
לדעתי יום 7+8 אפשר לעשות יחד. אין כל כך הרבה מה לעשות המונטריי (לשוטט ואקווריום).
לאס וגאס – לדעתי מעט מדי. לוקח זמן לשוטט שם במלונות.
לוס אנגלס- יש את תצפית גריפין (תקפידי לבדוק כניסה עם רכב וחניה שם-זה בעייתי), מליבו, רודיאו דרייב, סנטה מוניקה פיר+3rd street.
סן דייגו – נראה לי המון (!!!) ימים לשיקולכם. אני לא הייתי. הבנתי שהאאוטלט דרומית לסן דייגו מומלץ.
דיסני – אפשר ביום אחד. אבל לשיקולכם
-