הדרקון הירוק
-
@תומר אמר:
אין הבדל משמעותי בין ניסוי בחיסון לקראת אישור, לבין היעילות שלו בשטח. ההבדלים נלקחים בחשבון בזמן האישור.
השאלה היא אם מערכת הבריאות מצליחה לשנע את החיסון כך שלא יפגע היעילות שלו.
כבר ראיתי שמובילים בצה”ל חיסונים ומזון בטמפרטורות לא מתאימות. מקווה שלא כך בחוגים נוספים המדינה.
ולא, אני לא חושש שהחיסון מסוכן (אולי ורק אולי למיעוט קטן וזניח). לא קונה את זעקת מתנגדי החיסונים.
אבל אשמח לשמוע תוצאות אמת בארץ שבאמת מעידות על יעילות.
ודבר שני – שהוא גם יעיל נגד המוטציות הקיימות.
-
אמממממ...

-
-
אין סגר הדוק, כי בציבורים מסוימים אין אכיפה וכן מתקיימים לימודים ואירועים בניגוד לחוק וללא שום הפרעה (ולראייה אחוז החולים הגבוה במקומות נקודתיים) וכי נתב”ג הוא שער פרוץ לחלוטין שזה ביזיון. מתווספת לכך העובדה שגם בציבור הכללי יש יותר ויותר הפרות בגלל איבוד אמון הציבור, המחשבה ש”זה בסדר כי תיכף נהיה מחוסנים” או סתם כי נמאס לאנשים. לכן לא פלא שעדיין נתוני התחלואה גבוהים.
-
איזה, הם בפאניקה. מתים לסגור את נתבג בכל מחיר...
https://m.ynet.co.il/articles/58750380
בקיצור אם לא יתברר שהחיסונים עובדים על ה וריאנטים אין יציאה מהארץ לצרכי חופשה. אז נמתין.
-
ידעתי שאסור לי לפתוח את הפה.

-
יש היגיון בסגירת נתב”ג או לפחות בהגבלות מחמירות יותר לגביו (למשל בידוד חובה במלונית על חשבון הנוסע, כמו שעושים במדינות מסוימות + בדיקת חובה). זה גם מטומטם לאסור על משפחה לנסוע ברכב פרטי לצימר מבודד, אבל שאין בעיה שהם יישבו ב”רכב” מעופף עם עוד 400 איש יותר זמן לחופשה ממש לא מבודדת בחו”ל. מצד שני, גם בחוסר אכיפה סלקטיבי ובתקנות הקורונה הפנים ארציות לא תמיד יש היגיון (היגיון פוליטי אינו היגיון מבחינתי).
-
-
והפעם גם ראיון עם פרופ' בליצר על קורונה
https://www.themarker.com/coronavirus/.premium-1.9461265?v=015989B8E9450C8B0929A99310D3F122
-
לפי דעתי כרגע יש בעיקר הרבה ניפוח של התקשורת וגם קצת הוצאה מהקשר. יש פה בעיקר חוסר הבנה איך מדענים מדברים: אם לא בדקתי משהו באופן ישיר אז אני לא יכולה להגיד שהדבר הוא ככה. אני יכולה להגיד שאני חושבת שזה המצב אבל אני לא יודעת בוודאות. זה בולט בעיקר בחלק שמדבר על האם מחוסנים יכולים להדביק. הסיכוי לכך הוא מאוד מאוד נמוך, זה תרחיש לא סביר בכלל. הסיבה לזה היא שהמחלה התסמינית נמנעת בגלל שמערכת החיסון (הנרכשת) נכנסת מהר לפעולה ומחסלת את התאים המודבקים. אם ככה, איך יכול להיות שבאותו הזמן הוירוס מתרבה ומפיץ את עצמו? זה לא כל כך מסתדר ביחד. עם זאת, מאחר שלא דגמו ישירות את המשתתפים בניסוי באופן קבוע אז אי אפשר להגיד שבוודאות זה המצב אלא שרק מעריכים שזה ככה. אני, אישית, אופתע מאוד אם יתגלה מצב שבו מתחסנים מוגנים ממחלה תסמינית אבל הם ממשיכים להפיץ את הוירוס. זו תהיה תגלית חדשה לגמרי על פעילות מערכת החיסון.
אותו דבר נכון גם לגבי ״המוטציות״. בשבועות האחרונים מדברים על זה הרבה בתקשורת אבל זה לא מידע חדש. ככל שיעבור יותר זמן ויותר אנשים ידבקו יתחילו לראות יותר ויותר מטציות. חלק ישפרו את ההישרדות של הוירוס וחלק לא ישפיעו. גם פה, הסיכויים שהחיסון יהפוך ללגמרי לא יעיל הם נמוכים מאוד. יכול להיות מצב שבו היעילות קצת נפגעת, אבל שיהפוך ללגמרי לא יעיל זה לא תרחיש מאוד סביר. אפשר לראות שזה לא קורה בהרבה וירוסים של RNA שיש נגדם חיסונים יעילים במשך עשרות שנים כמו חצבת, פוליו וצהבת מסוג A. גם בהם עם הזמן מתפתחות מוטציות. אין פה התנהגות חדשה לא מוכרת. יחסית לוירוסי RNA אחרים הוירוס הזה עובר פחות מוטציות ממה שהיה אפשר לצפות.
האם יכול להיות שבעוד חצי שנה או שנה יהיה צריך ״לעדכן גרסה״? אולי, אבל כרגע לא צריך כל כך לדאוג מזה. -
לי דווקא נראה שיש סיבה מאוד גדולה לדאגה... https://twitter.com/Meir_Rubin/status/1351229826070441988?s=19
-
לי דווקא לא. כמו שהסבו את תשומת ליבו בתגובות, נוגדנים בסרום זה מעניין, אבל זו רק חלק מהתגובה החיסונית, ובמקרה של וירוסים, זה אפילו זה לא החלק המרכזי. השאלה החשובה היא האם יש להם תאי T שיכולים לחסל את הוירוס, ואת זה לא בודקים בבדיקת נוגדנים אלא בבדיקות ייעודיות שהן הרבה יותר מורכבות ולא סטנדרטיות.
-
בלי להבין את המנגנון- בנוגע להדבקה, דיברו על וירוסים שנשארים באיזור הלע/ושט, ולא מגיעים לריאות, ולכן לא 'מחוסלים'.
אבל זה משאיר משהו לא ברור בהסבר הזה, איך בו זמנים הם לא 'מטופלים' ע'י החיסון, אבל החיסון משפיע עליהם.
אל תאשימי אותי בשגיאה, רק מתווך משהו שקראתי בעניין..
-
שמעתי את התיאוריה המעניינת הזו, היא רק מתעלמת מזה שמערכת החיסון כן פעילה בדרכי הנשימה העליונות (כאחד משערי הכניסה המרכזיים של הגוף), לראיה יש לנו את השקדים, בלוטות הלימפה של אזור הלוע. זה גם לא ממש מתיישב עם זה שכשאנחנו נושפים או משתעלים אז עיקר האוויר מגיע מהריאות ולא מחלל האף או הלוע.
אז כן, אחד ההסברים העקומים האלה כנראה יהיה ההסבר במקרה יוצא הדופן הזה שבו נראה תרחיש כזה. אבל יש גם הסבר יותר סביר, והוא שהחיסון מגן מהדבקה מלכתחילה, כמו שחיסונים בדרך כלל עובדים.
-
-
מעניין איך כן ניתן לחייב כל מי שיוצא בטיסה להציג בדיקת קורונה שלילית אבל לא ניתן לחייב את החוזרים להיבדק לפני החזרה...זה נראה לי חירטוט של כיסוי תחת -
@kalda01
ברור שזה חירטוט שבא לנסות לכסות על מחדל של כמעט שנה שעולה לאזרחי המדינה במניין מתים והרבה כסף.
מנסים להגיד חצי אמת שהיא שקר.
אמת שאי אפשר לחייב ישראלי לעשות בדיקה פולשנית, כולל ישראלי שנחת כרגע בנתב”ג.
אבל לא פחות אמת שאפשר למנוע עוד בחו”ל עליה על מטוס אם הוא לא עומד בכל מיני תנאים כמו הצגת בדיקת קורונה שלילית.
מי שאחראי למחדל של כמעט שנה עונה את תשובה א’ כשנשאל על שאלה ב’ (ועל הדרך מאשים “גורמים משפטיים”) ומקווה שהשומעים יבינו את מה שהוא רוצה שיבינו ולא את האמת..
יש עכשיו תופעת תיירות מרפא חדשה לישראל, התחילה רכבת אווירית של אזרחי ישראל שאינם תושבי המדינה כבר הרבה מאוד שנים ואין להם שום ביטוח בריאות ישראלי (לא חברי אף קופת חולים, לא משלמים ביטוח לאומי וכו’) טסים לישראל כדי לקבל את החיסון.
כמובן שאף אחד לא דורש מהם להציג בדיקת קורונה שלילית לפני העליה למטוס לישראל.
מה הפתרון של הגורמים האחראים? למרר את חייהם של אזרחים ישראלים מחוסנים, נדונה כרגע הצעה לחייב בידוד גם למחוסנים שחוזרים מחופשה מחו”ל. למה? ניחוש שלכם טוב כמו שלי. אני שמעתי שאמרו כדי לצמצם את נפח הטסים.
אולי כדאי במקום מחסומים לפזר בשבע בבוקר מסמרי נינג’ה על הכבישים? זה יצמצם את כמות הנוסעים לעבודה.
בקיצור יכול להיות שמחוסנים ישראלים לא יקבלו פטור מבידוד עונש על כך שהאחראים מאפשרים רכבות אוויריות של נוסעים שחלקם נשאי וחולי קורונה, כולל כל מיני מוטציות שונות ומשונות. הגיוני
-
מה שכתוב כאן.
ובהמשך הנחה(אבל לא הוסיף "הרצל אמר”!): "...היום (שני) הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו את שרי הממשלה להיערך להטלת מגבלות חמורות על התנועה בין ישראל למדינות אחרות, ובהן חובת הצגה של תוצאה שלילית בבדיקת קורונה, וחובת בידוד במלונית. ואולם ברשות שדות התעופה (רש"ת) וברשות התעופה האזרחית (רת"א) טוענים כי כבר מזמן הציעו לחייב בשתי בדיקות קורונה שליליות את הנכנסים לישראל — אחת במדינת המוצא לפני העלייה למטוס, והשנייה במעבדת הקורונה בנתב"ג אחרי הנחיתה בישראל."
-
השאלה אם הנכד של קנייבסקי אישר את ההנחייה של רוה”מ. -
@שקד אמר:
שמעתי את התיאוריה המעניינת הזו, היא רק מתעלמת מזה שמערכת החיסון כן פעילה בדרכי הנשימה העליונות (כאחד משערי הכניסה המרכזיים של הגוף), לראיה יש לנו את השקדים, בלוטות הלימפה של אזור הלוע. זה גם לא ממש מתיישב עם זה שכשאנחנו נושפים או משתעלים אז עיקר האוויר מגיע מהריאות ולא מחלל האף או הלוע.
אז כן, אחד ההסברים העקומים האלה כנראה יהיה ההסבר במקרה יוצא הדופן הזה שבו נראה תרחיש כזה. אבל יש גם הסבר יותר סביר, והוא שהחיסון מגן מהדבקה מלכתחילה, כמו שחיסונים בדרך כלל עובדים.
לי יש תאוריית קונספירציה האומרת שהחיסון כן מונע הדבקות, אבל “האח הגדול” לא רוצה שיפסיקו לעטות מסכות ולשמור מרחק (בכדי למנוע חגיגות מאלה שטרם חוסנו) ולכן יוצא במסע הסברה הטוען ש”טרם הוכח שהחיסון אכן מונע הדבקה”.