הדרקון הירוק
-
אני חושבת שמבחינת בריטניה. זה פשוט מוקדם מדי כדי לדבר על דברים כאלה. כרגע הממשלה אומרת שהיא מקווה להגיע לחסן בני 50 עד חודש מאי. כלומר, זה לא סביר כרגע להגיד שבני 65 יוכלו לטוס בלי מגבלות ובני 45 לא. עד שיגיעו לחסן את כלל האוכלוסיה או אפילו כלל האוכלוסיה הבוגרת יעברו חודשים רבים. בינתיים אין צפי לשחרור המגבלות. גם ככה הכל סגור ואי אפשר לעשות כלום, אמורים להשאר בבית ולא לצאת אלא בנסיבות ספציפיות. אין כרגע שום עניין בתיירות, לא פנים ולא חוץ. עד שיחסנו את כל הציבור ועד שיסירו מגבלות תנועה משמעותיות יהיה אפשר לשנות את ההחלטות עוד הרבה פעמים.
-
כידוע אני עוקב בעניין אחרי אנגליה, ולכן אני גם עוקב אחרי המספרים שלה.
נכון להיום קצב החיסונים באנגליה עומד על כ 0.8% מהאוכלוסייה מדי יום (כמעט 500K על 60M תושבים). וחוסנו במנה ראשונה כ – 17%
בואו נניח שבקרוב המספר הזה יירד לחצי ממה שהוא (כדי לאפשר חיסונים של מנה שנייה).
כלומר נגיד שהחל מהיום יחוסנו באנגליה כ 0.4% = 250K ליום
זה אומר שבשבוע יחוסנו 2% מהאוכלוסייה ובחודש כ- 8%
עד מאי (לא כולל, כדי לאפשר סיום מנה שנייה במהלך מאי) הווה אומר 3 חודשי חיסון כלומר סה”כ כ- 25%
את זה נוסיף ל 17% שחוסנו עד כה ונקבל במאי חסינות של כ- 33% – כלומר שליש מהאוכלוסייה. כלומר אכן היעד לחיסון בני ה-50 סביר, אבל לא מעבר לכך.
לשם השוואה, על פי אותו חישוב, ישראל בזמן זה תהיה עם חיסון מלא של כלל האנשים שירצו בכך (לפחות 50-60%)
כלומר, למי שחשב שיוכל לטייל באנגליה במאי (המממ, נגיד שזה אני), שיחשוב שוב

-
עניין של ניסוח,
בישראל כרגע 30% לא יכולים להתחסן (מתחת לגיל 16), וגם נוסיף אליהם כאלה שרוצים להתחסן אבל עם מגבלות ניידות למשל,
אז 60% זה די אומר שכולם התחסנו. בלי קשר לרצון...
-
-
@תומר אמר:
עניין של ניסוח,
בישראל כרגע 30% לא יכולים להתחסן (מתחת לגיל 16), וגם נוסיף אליהם כאלה שרוצים להתחסן אבל עם מגבלות ניידות למשל,
אז 60% זה די אומר שכולם התחסנו. בלי קשר לרצון...
המדיניות הנוכחית בישראל היא לא לחסן כאלה שחלו (למרות שרבים מהם מתחסנים מתחת למכ”מ), בערך 4% חלו, אז עד שהמדיניות תשתנה צריך להוסיף אותם לאלו שלא יכולים להתחסן.
מצד שני מבחינה אפידימיולוגית ערביי יהודה ושומרון הם חלק מישראל, הקורונה לא מכירה בקו הירוק והאוכלוסיות מתערבבות (ערביי עזה אולי לא רלוונטים). אז יש לנו כמה מליונים שנדבקים ומדביקים ולא מחוסנים וכרגע גם אין תוכנית עבודה לאם איך ומתי יתחסנו.
-
600K מתוך 9M זה קצת יותר 6.6%
ואם תוסיך את אלו שחלו ולא יודעים את זה – הרי שתגיע (להערכתי בלבד) לכך שבערך יש להוסיף עוד 10% מהאוכלוסייה לרשימת “המחוסנים” (sort of).
-
@imeshy אמר:
ואם תוסיך את אלו שחלו ולא יודעים את זה – הרי שתגיע (להערכתי בלבד) לכך שבערך יש להוסיף עוד 10% מהאוכלוסייה לרשימת “המחוסנים”
אתם עוסקים בחישוב "מלאי במחסן חומרי בניין”, הבעיה שאי אפשר לעשות חישובים כאלה במקרה הנידון,
אלא אם תערכו מחקר כמה מאלה ש”חלו ולא יודעים את זה” ושאר המחלימים, באמת “חסינים"(בשפה פשוטה).
-
-
ואם לדקדק עוד, אז מה זה "באמת חסינים"?
לא יחלו שוב? או יחלו אבל עם סימפטומים קלים יותר? או לא יחלו עם סימפטומים אבל כן ידבקו את זולתם?
בקיצור, רב הנסתר על הגלוי בשלב הזה.
-
בינתים מספר חולי הקורונה שנדבקו שוב הוא קטן יחסית (לא יודע יחסית למה..).
-
בדיוק.
כשיש כל כך הרבה נעלמים, גם השענות על הנתונים ה"מבוססים" (נניח, כי בימינו גם לאמת מידע זה לא טריוויאלי) היא השענות על כרעי תרנגולת.
-
@imeshy אמר:
600K מתוך 9M זה קצת יותר 6.6%
ואם תוסיך את אלו שחלו ולא יודעים את זה – הרי שתגיע (להערכתי בלבד) לכך שבערך יש להוסיף עוד 10% מהאוכלוסייה לרשימת “המחוסנים” (sort of).
אלו שחלו ולא יודעים – מתחסנים כמו כולם.
כתבתי 0.4% כי חלק גדול מהמחלימים בכל זאת מתחסנים, אבל נכון, המספר שלך מדוייק יותר
@יונה-וקשת אמר:
ואם לדקדק עוד, אז מה זה "באמת חסינים"?
לא יחלו שוב? או יחלו אבל עם סימפטומים קלים יותר? או לא יחלו עם סימפטומים אבל כן ידבקו את זולתם?
בקיצור, רב הנסתר על הגלוי בשלב הזה.
הבדיקות מראות שגם נדבקים ומדביקים פחות.
אבל גם את הפוליו הדבירו בהתחלה באמצעות חיסון שמנע מחלה אבל לא מונע הדבקות או הדבקה והחיסון הזה בשימוש גם כיום.
גם חיסון ש”רק” מונע מחלה הוא חיסון מצוין, גם אם חיסון שמונע הדבקות והדבקה טוב יותר.
@imeshy אמר:
בינתים מספר חולי הקורונה שנדבקו שוב הוא קטן יחסית (לא יודע יחסית למה..).
יחסית לכאלה שלא התחסנו.
אני חושב שקראתי שלפי סטטיסטיקה של קופ”ח מכבי, שמתבססת על מספרים הרבה יותר גדולים משל פייזר, הסיכון למחוסן לחלות נפוך פי 11 לעומת מי שלא חוסן.
והמחלה עצמה הרבה יותר קלה מאשר מי שלא חוסן.
לי נראה מעולה.
@יונה-וקשת אמר:
בדיוק.
כשיש כל כך הרבה נעלמים, גם השענות על הנתונים ה"מבוססים" (נניח, כי בימינו גם לאמת מידע זה לא טריוויאלי) היא השענות על כרעי תרנגולת.
אני כתבתי רק על נתונים מבוססים וממש לא על כרעי תרנגולת.
סיכון נמוך פי 11 לחלות בעקבות חיסון הוא נתון מבוסס והוא לכשעצמו מעולה, גם אם אין הפחתה בסיכון להדביק ולהדבק (וכנראה שיש הפחתה מהותית – את זה עוד צריך להוכיח).
בניגוד ללפני 300 שנים, כשכל האמצעים היו בידוד ותקווה שהמגפה תסתיים מעצמה, ולפעמים היו עוברות עשרות שנים ואחוזי מתים גבוהים עד שהמגפה היתה מסתיימת, במקרה הספציפי הזה ברגע שהוחלט שהמדע יתן פתרון תוך פחות משנה המדע נתן פתרון טוב ויעיל.
אני מקווה שהפתרון הטוב והיעיל ייושם במהירות ונזכה כולנו בין השאר גם לחזור ולטייל
-
הערה קטנה – לפי מה שנאמר דיי מזמן – טוענים שמספר הנדבקים גדול פי 2-3 ממספר הנדבקים בפועל (ויש שיגידו שהמספר עוד גדול יותר)
אני לוקח בחשבון כאן את אלו שנדבקו ללא ידיעתם ולא עשו חיסון כגון – העדה החרדית, ילדים (בעיקר) ונוספים. כך שאכן יש מה להוסיף למספר המחוסנים בפועל.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
גם חיסון ש”רק” מונע מחלה הוא חיסון מצוין, גם אם חיסון שמונע הדבקות והדבקה טוב יותר.
למען הסר ספק - אני לגמרי בעד להתחסן (אתמול קיבלתי את המנה השניה).
רק התייחסתי לבניית תחזיות בשלב הזה.
-
בנוגע לוירוס ה’פוליו’, כדאי להתעדכן בנושא:
"החיסון המוחלש, שמגיע ישירות אל מערכת העיכול, יוצר זיכרון חיסוני שאינו מאפשר הדבקות במחלה בכלל – גם לא במערכת העיכול. החיסון המוחלש נותן הגנה לכל החיים (כל עוד מערכת החיסון תקינה) ויחד עם המנות המומתות נותן הגנה של 100% כמעט מפני הדבקה."
ובנוגע לאחוזי המתחסנים – יש עדיין בעיה עם צעירים שלא מתכוונים להתחסן מכל מיני סיבות, על שאר האוכלוסיה שלא מתחסנת באיזורים מסויימים בוודאי כבר קראת.
בינתיים אנחנו שוברים שיאים בתחלואה –

-
טוב, נראה לי שיש בעיה בכבל התקשורת הימי, אצלינו כבר מתכננים הסתערות על ארמון בקינגהאם:
"מתקיימים מגעים לאישור טיסה של מחוסנים לבריטניה ואסטוניה, ופתיחת השערים בישראל לתיירים מהמדינות הללו”.
-
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001359723
קראתי הבוקר או אתמול בערב, משהו על אחוז מתחסנים, ואחוז נוער שלא אמורים להתחסן, אומרים שם דבר אולי לא מפתיעה שבמגזר החרדי, 47% הם בגילאים שלא מאושרים לחיסון...
-
ואם מעניינים אתכם נתוני התחסנות/חולים/מבריאים וכו'
בפילוחים שונים, הרי לכם ה'דשבורד' של משרד הבריאות
-
go go estonia
-
אני ממתינה לפתיחת הקו בציפיה דרוכה.