ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    15
    71
    5518
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נעמי1220
      נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,  אני חייל משוחרר – יש ויזה, ומתכנן לטייל בקיץ (יולי-ספטמבר) בארה”ב לתקופה של חודש-חודש וחצי. כעיקרון אני מתכנן לטייל לבד, אך ייתכן שרוב הטיול (חודש) יהיה עם דוד שלי וילדיו (אחת בגילי ועוד שניים בגיל 14). תקציב – 20 אלף, מוכן להשקיע עוד 5000 אם ממש אצטרך – וזה תקציב לכל ההוצאות (טיסות, לינה, ביטוחים וכו). אני לא מתכנן לשכור רכב אלא להשתמש בתחבורה ציבורית ובטיסות פנים (כנראה אחת, בין ניו יורק ללוס אנג’לס). מקריאה של הבלוג של פזית הבנתי שזה אפשרי.

איפה אני רוצה לבקר. חוף מזרחי – ניו יורק ובוסטון (כולל אוניברסיטאות), מפלי הניאגרה (בצד הקנדי), ואם יתאפשר וושינגטון ואחד מאגמי האצבעות. ראיתי שגם פילדלפיה ובולטימור בדרך, אז אולי עצירה שם.

חוף מערבי – לוס אנג’לס, דיסנילנד, סן פרנסיסקו (כולל אוניברסיטאות), סן דייגו, לאס וגאס ופארק או שניים (יוסמיטי, ציון, ברייס). אם יתאפשר, גם עצירה בסנטה ברברה ומונטריי.

כמו שאתם רואים אני מכוון לשילוב של עיר וטבע, עם רצון לראות הרבה דברים בלא הרבה זמן.

השאלות המקדימות שלי –

1. מה דעתכם על טיול לבד מבחינת ביטחון? אני לא מחפש סכנות, אבל אלא אם משפחה תצטרף לטיול, אין לי ממש ברירה. לינה – מוטלים נשמע יותר בטוח אבל הרבה יותר יקר. האם אכסניות הם אופציה בטוחה?
      2. טיול בתחבורה ציבורית – מקריאה של הפוסטים של פזית נראה שזה הלך לה טוב, אבל כל מי שאני שואל אותו אומר שאין סיכוי.
      3. מבחינת המקומות – האם ממש הגזמתי? או שאת המקומות שכתבתי כחובה אני יכול להספיק? אני לא רוצה למהר בטירוף אבל כן מעדיף לראות כמה שיותר. למרות המרחק (אני לוקח טיסת פנים) אני לא רוצה לוותר על אף אחד מהחופים.
      4. תקציב – האם אני בכלל קרוב? או שחודש-חודש וחצי מספיקים 20-25 אלף?
      5. קורונה – האם בארה”ב הכל פתוח? הכל תלוי בכך שבקיץ דברים יהיו יותר טוב. ומבחינת כרטיסי טיסה, האם כדאי להזמין עכשיו?

תודה

גדליהו מהגרעין עמיחי13 אנשיםטובים hil karnielr 7 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

רוב הטיול שלך הוא עירוני, אז אני לא רואה שום בעיה לטייל עם תחב”צ. אני לפני מיליון שנה עשיתי טיול לבד שרובו היה עירוני ושם אין בעיה עם תחב”צ. כשרציתי לצאת לטבע כבר שכרתי רכב. אבל יש מצב שאתה יכול לעשות גם בלי- תלוי מי השמורות ומה האופציות. למשל ציון נראית לי קלה – להגיע לספרינגדייל ומשם שאטל של הפארק פנימה… בקיצור צריך לבדוק כל שמורה בפני עצמה איך ניתן לבקר בה.

לגבי לינה באכסניות- גם משהו שעשיתי לפני המון שנים- אם אלו אכסניות נוער או תרמילאים בד”כ הם צריכות להיות בסדר ולא ונות ממוטל מבחינת בטיחות. באחת הערים התחברתי לשניים באכסניה ולקחנו רכב ליום טיול למקום שרציתי לבקר בו, ככה שהתחלקנו בכסף.

לא הייתי מזמין עכשיו כרטיסי טיסה, מחכה קצת לראות מה קורה עם הקורונה- הכל יותר מדי נזיל.

התקציב שלך כולל טיסה? את אמצעי התחבורה קל יותר להעריך ואחריהם תדע כמה נשאר לך לכל יום ולראות אם זה הגיוני או מה ניתן לעשות עם הכסף שנשאר לך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עמיחי13
          עמיחי13 @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

את רוב המקומות שכתבת: בוסטון, ניו יורק, פילדלפיה, וושינגטון, לוס אנג’לס וסן פרנסיסקו בהחלט אפשרי עם תחבורה ציבורית, כאשר מעבר בין הערים יכול להיות עם אוטובוס או רכבת.

2 המקומות שיהיה יותר קשה עם תחבורה ציבורית הם מפלי הניאגרה ויוסמיטי – לשם תוכל לקחת טיול מאורגן מאחת הערים הגדולות (אם ממש תרצה אפשר גם באוטובוס ל3 המקומות האלה אבל מרגיש לי מאוד לא נוח ולא יעיל)

מבחינת קורונה – כרגע ארה”ב היא מוקד התפרצות ענק, וקליפורניה ספציפית היא מוקד ענקי. אפשר לשער שביידן ישנה קצת את הגישה של טראמפ ונראה יותר התייחסות פדרלית למגיפה.

לא מדובר כאן על כרטיס טיסה לאירופה ב100$ אלא על כרטיסים יקרים של לפחות 600-700$, לא הייתי מתחייב על סכומים כאלה בשלב הזה.

• נעמי1220
            נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

אכן שמעתי שלמפלי הניאגרה וליוסמיטי אפשר לקחת טיול מאורגן.

קורונה וטיסות – אני מבין שהטיסות עכשיו יותר זולות ולא לוקחים דמי ביטול וגם אפשר לשנות תאריכים (אני ממש לא סגור עליהם כרגע). השיקול היחיד אם להזמין כרגע הוא אם זה הרבה פחות כסף. אני חושב שארגיש בטוח לטוס עם החיסון, ולכן השאלה היא יותר אם הכל יהיה פתוח. מה המצב עכשיו? מאמין שבקיץ יהיה קל יותר.

תקציב – התקציב כולל טיסות (נניח טיסה 5000), וביטוח לחודש-חודש וחצי כנראה גם כמה אלפי שקלים, מה שמשאיר אותי עם 15 אלף (מקסימום 18) ללינה וכל השאר. לכמה זמן זה אמור להספיק אם הולכים על אכסניות/מוטלים?

מקומות – בהינתן חודש (יכול להיות שחודש וחצי בהתאם לכסף) – זה מספיק לכל המקומות שציינתי? אשמח לעזרה בתכנון כללי. זמן הטיול ייקבע לפי התקציב.

גדליהו – עוזר לשמוע. מה בדרך כלל התנאים באכסניות? יכולים לצוץ שם מסוממים או עבריינים? מוטל יהיה מאוד יקר, ונראה שלא תהיה ברירה לקחת אכסניה אם אני לבד, אבל צריך לבדוק לפני שאני הולך על זה.

גדליהו מהגרעין aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

כמו שאמרתי האכסניות היו מזמן, אבל ישנתי שם על מיטת דורמס. לא היו בעיות. היו בד”כ צעירים שטיילו בצורה זולה. כי ארה”ב לא זולה כ”כ לטיול תרמילאי. פגשתי בד”כ אנשים מאוד נחמדים. האכסניות היו ברובן טובות. כל חיפוש של הוסטל באינטרנט יוביל אותך לראות את הדירוג שלהם, אפשר כבר להזמין חלק דרך אתרי ההזמנות הרגילים וכו’… ככה שכמו שבודקים מלון למשפחה היום, אותם כללים  יהיו גם למיטה בהוסטל.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

הכל אפשרי, אבל לא מאד פשוט

אני מתייחס לטיול לבד, ואני מתעלם מנושא הקורונה (מה סגור, מה מסוכן, ואיך זה משפיע על זמינות, עומסים ומחירים).

טיול בתחבורה ציבורית בערים הוא בהחלט אפשרי. אבל צריך לזכור שבמעבר ערים בתחבורה ציבורית יש את העניין של המזוודה. לא משנה אם מדובר על שמירת חפצים בתחנת האוטובוס (לא תמיד אפשרי) או מעבר דרך מקום הלינה – זה גוזל זמן.

בנוסף טיול תחבורה ציבורית כמובן מאד בעייתי מחוץ לערים.

הניאגרה זו לא בעיה, אפשר יחסית בקלות להגיע בטיסה או ברכבת/אוטובוס.

ליוסמיטי אפשר בהחלט לקחת טיול מאורגן מקומי. יש כל מיני אפשרויות. כמובן שזה יהיה באנגלית.
                סנטה ברברה ומונטריי – יותר מורכב

אם אתה מעל גיל 25, יתכן ששווה לשכור רכב לחלק קטן מהטיול ואז אפשר לשלב קצת דברים מחוץ לעיר. אם אתה מתחת לגיל 25 זה יכול להיות מאד יקר.

לגבי עלויות – מאד בעייתי. אתה מדבר על 100-150 דולר ליום.

ממה שאני מבין לינה אפילו בחדרים משותפםים באכסניות אבל מקומות במיקום נורמאלי יעלו סדר גודל של 50 דולר בערים כמו ניו יורק וסן פרנסניסקו. אבל באמת שאני לא בעניין

אוכל בסיסי דולר ישאיר אותך גם רעב וגם לא מסופק. ב-20 דולר לא תהיה רעב אבל זה עדיין רמה מאד נמוכה. תחשוב כמה יעלה לך אוכל בתל אביב? אתה באצת יכול להסתפק בפלאפל ושאוורמה בפיתה כל היום? ואוכל מהסופר? ב-20 דולר ליום תצטרך לחשוב על להשקיע בכוס קפה או כוס קולה (ב-10 דולר לא צריך לחשוב – אתה לא יכול).

תחבורה ציבורית גם עולה כסף. תלוי כמה זמן תהיה בכל מקום, אבל סדר גודל של 5-10 דולר ליום לאוטובוסים זה סביר. לא כולל אוטובוסים בינעירוניים שיכולים להיות יקרים (לא חייבים להיות יקרים)

תמיד יש שונות קטנות כאלה – אולי כביסה, אולי לקנות משהו שנשבר או שחסר (סכין מטבח, מטרייה וכדומה). לכאוןרה בקטנה, אבל זה עוד כמה דולרים ליום.

אז אפשר לחיות מ-100 דולר ליום, אבל זה צפוף וקשה.

הבעיה היא שאתה לא רוצה “לחיות” אלא גם להנות ולחוות. אטרקציות יכולות  להיות יקרות. אטרקציה “רגילה” כמו תצפית ממגדל בניו יורק, מוזיאון טוב, סיור וכדומה יכולים לעלות 20-30 דולר. אטרקציות אקטיביות יכולות גם לעבורת את ה-50. ויש גם אטרקציות ב-100 דולר ויותר. דיסני למשל זה עניין של 130 דולר וצפונה. אז ברור שלא כל יום הולכים לדיסני, אבל האם זה אומר שבימים שלא הולכין לדיסני נשארים בחדר? לא נראה לי

ולא דיברנו על תקציב “בילויים”. לא משנה אם זו מסעדה טיפה יותר רצינית, מועדון, באר וכדומה – שום דבר לא באמת בחינם.

אז האם  אפשר לטייל ב-20-25? כן. אבל זה קשה. וככל שתקצר את הטיול יותר ותגדיל את התקציב יהיה קל יותר באופן מהותי

hil נעמי1220 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • hil
                  hil @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

"אתה באצת יכול להסתפק בפלאפל ושאוורמה בפיתה כל היום? ואוכל מהסופר"

מה הבעיה בזה?

אתה יודע אם שגרת יומו כוללת קפה יקר מבית קפה? יש כאן יותר מדי הנחות

בשבילי, למשל, 20 דולר ביום בארהב, לטיולים זה די והותר. אפילו שאני טס מהחברה ויש לי אפשרות לבזבז הרבה יותר על חשבון החברה, אני לא מוציא הרבה יותר מזה

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • aljaje
                    aljaje @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

כאן יש הסברים ומחירי לינה

וכאן.

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

לא הנחתי כלום. פרטתי את המצב.

לא טענתי שאין מי שמסתפק בפלאפל ושאוורמה (בפיתה, לא בלאפה) או המקבילה האמריקאית שלהם. אבל צריך להבין שעל זה מדובר. לא יום אחד שזה מה שאוכלים, אלא חודש או חודש וחצי שבו לא שותים כוס קפה מהפרקטולטור בהוסטל בבוקר ובערב, ומעבר לזה כוס אחת בלבד של קפה קטן בדולר ממקדונלדס (לא מסטארבקס ואפילו לא דנקן דונטס).  בלי מאפה בצד.

זה בסדר גמור לחיות ככה, זה בסדר גמור לטייל ככה. אבל צריך לתאם את הצפיות.

צריל לזכור שבמחיר של ה-50 דולר שהזכרתי (שכמובן שהוא לא מחייב) לא כלולה ארוחת בוקר. אולי פרקולטור וכמה מאפים יבשים אבל לא בהכרח מעבר לזה.

וכדאי גם לזכור שטיול של חודש וודאי שחודש וחצי זה לא כמו טיול של שלושה ימים. זה לא חוכמה להסתפק במועט יומיים-שלושה. אחרי שבועיים של תפריט מוזל ממסעדות אנחנו עשויים להרגיש ש”מגיע לנו פינוק”. זה יותר מאתגר לראות חלונות ראווה של עוגיות יום אחרי יום ולא להתפתות. אפשרי – בוודאי. קל – לא בהכרח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • hil
                        hil @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

נראה כמו תכנון של להספיק לסמן וי על "היילטים"

אפשר להספיק הכל, ואני בדרך כלל גם בעד קצב מהיר (כלומר, לעצמי, כל אחד והדרך שבה נהנה)

נניח, פרט לניויורק, כדאי לחשוב למה נקטת בכל הערים והמקומות האלו? האם זה מה ששמעת בסביבתך הקרובה? האם יש שם אטרקציות מיוחדות עבורך על פני אפשרויות אחרות?

איך היה נראה הטיול האידיאלי מבחינתך באחוזים מבחינת עיר-טבע? 

לגבי הניאגרה, הייתי ממליץ לבדוק את האפשרות של הגעה מטורונוטו, למרות שאם אתה לא מתכוון לנהוג אז יש פחות טיולים מאורגנים, מצד שני אולי אפשר לקחת one direction bus, אפשר למצוא במחירים סבירים לינה טובה במרחק סביר, כמובן תלוי בביקוש

• נעמי1220
                          נעמי1220 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי נעמי1220

@אנשיםטובים

תודה לכל המגיבים

למה אני רוצה את אותם יעדים? פירטתי מה חובה מבחינתי (ניו יורק, בוסטון, מפלי הניאגרה, לוס אנגלס, דיסנילנד, סן פרנסיסקו, סן דייגו, לאס וגאס ושמורה) ומה אופציה (למשל וושינגטון ועוד שמורה). בכולן יש דברים שאני מאוד רוצה לראות (ביניהם אוניברסיטאות, יודע שזה קצת לא שגרתי). ללא ספק יותר ערים מטבע, לא כי אני לא אוהב אלא כי בערים יש יותר מה להספיק.

ברור שבחוף המערבי אני יכול לוותר על אחד היעדים, אבל מעדיף שלא ונראה שהזמן מאפשר את זה (שמעתי על אנשים שעשו פחות או יותר מסלול כזה בשלושה שבועות, אז חודש-חודש וחצי נשמע לי מספיק עם אפילו זמן לעוד משהו).

אכן עניין המזוודה לא כיף, אבל אין ממש ברירה. רכב לא רלוונטי כי מאוד יקר. אני כן רוצה גם ליהנות ובתור חובב אוכל אני לא רואה את עצמי נמנע מלקנות אוכל איכותי רוב הטיול.

אם נדבר לעניין – מה נחשב תקציב מספק (אוכל נורמלי וכו’) ליום? בהתאם לכמה זמן טיול זה מספיק? חודש?

אין לי בעיה לעשות חודש (ולא חודש וחצי) וליהנות יותר. אני לא מאוד גמיש עם הכסף, ו-25 זה מקסימום.

ואם זה אכן חודש – אשמח לדעת אם זה הולם את כל המקומות שציינתי מעלה, ואיזה מסלול מומלץ.

ושאלת צד – אם אני הופך את הטיול לבד לטיול עם משפחה של 6 אנשים (שרוצים אותם מקומות), הטיול יתארך בכמה ימים, אבל האם הכסף שאצטרך להוציא יהיה משמעותית נמוך יותר?

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • אנשיםטובים

@נעמי1220

טיול משפחתי יכול להוזיל מעט, אבל לא בהרבה. כמובן שאם הדוד פשוט משלם עליך זה יוזיל לך, אבל אני מניח שלא זאת הכוונה

רוב העלויות הן בפועל פר אדם. כמובן טיסה, ביטוח, טלפון, כניסות לאטרקציות וכדומה. אבל גם תקציב הזמון הוא ברובו “פר אדם”. כשמדובר על משפחה גרעינית וילדים קטנים יחסית, אפשר לחלוק מנות במסעדה. אבל אני לא מניח שתאכל מהצלחת של בן הדוד. כך שבפועל במסעדות לא תהיה הוזלה מההרכב. אם מדובר על בישול עצמי או אוכל מוכן מהסופר אז כן יש “יתרון גודל” מסויים, אבל לא דרמטי.

בתחבורה ציבורית התשלום הוא פר אדם. מונית אם רלווטי לא בהכרח, אבל יתכן שאתה תגרום לזה שהמונית גדולה יותר או שצריך 2 מוניות ושוב אין הוזלה

המקום העיקרי שבו אולי אפשר לחסוך זה לינה. אבל זה תלוי איך בדיוק ישנים. אם בפועל אתה שוכר חדר לעצמך לצד המשפחה – לא הרווחת כלום. אבל אם מדובר על airbnb או סוויטה – אולי כן חוסכים.

מצד שני – הטיול בהרכב משפחתי אומר פשרות מסויימות. בחלק מהמקרים הפשרות האלה הן כלכליות. אתה היית רוצה לאכול במסעדה זולה אבל הם ביקרה יותר ומצפים שתשלם את חלקך. אולי במלון. אולי אטרקציה שאתה פחות מחבב אבל נאלת לבקר בה ולהוציא כסף כי ככה כולם החליטו.

אז באופן גס – אני לא חושב שטיול עם המשפחה ישפיע מהותית על מבנה העלויות.

לגבי כמה מוציאים כדי לחיות טוב? זה תלוי בהגדרה שלך מה זה לחיות טוב. אני תמיד מציע – עזוב את הבדלי המחיר בין ארה”ב לישראל. נניח שהיית עושה טיול בישראל,  באותה רמה ואתו מבנה אטרקציות – כמה היה עולה לך? בדברים מסויימים ארה”ב בהחלט זולה יותר. באחרים  דווקא יקרה יותר (למשל אין כמעט שום דבר בארץ שמתשווה במחיר לדיסני). נוציא לינה מהמשווה. אם בארץ אתה מטייל ב-1000 ש”ח ליום כולל הכל, לא תתכנס ל-100 דולר ליום או פחות בארה”ב. אם באר. אתה מטייל ב-500 ליום – אז 100 דולר בארה”ב זה גבולי אבל אולי אפשרי.

מסעדה שעולה בארץ 100 ש”ח, לא תעלה 10 דולר בארה”ב, ובקבוק בירה בבר לא יעלה דולר אלא 5 ויותר. הזכרתי קפה – אז קפה בסיסי וקטן במקדונלדס אפשר למצוא בדולר. אבל קפה גדול כבר יכול להגיע ל-2 דולר, ובסטארבקס 4. לא שונה בהרבה מהמחירים בישראל. בקבוק קולה קטן בבית מרקחת (כמו קיוסק) יעלה דולר בקירוב. במסעדה יכול גם לעלות 3 דולר. טיפה יותר זול מאשר בארץ, אבל לא חצי מחיר.

אז השאלה היא האם אתה מאנשי קופיקס או ארקפה? כמובן לא רק בקפה

נעמי1220 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • נעמי1220
                              נעמי1220 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כן, מלבד לינה אין באמת חיסכון.

באופן מפתיע אינני שותה קפה (בן אדם של תה) אבל לשאלתך, אני לא מאנשי קופיקס אבל גם לא צריך כל הזמן ארקפה. אם תקביל לארץ סנדוויץ בארומה (שזה קצת זול יותר) מספיק לי. לגבי הטיול, לא מתכנן ללכת כל יום למסעדות (אולי פעם אחת למשהו שווה) אבל האוכל הוא חלק מהחוויה ולכן רואה את עצמי מנסה המון מקומות (לא בהכרח יקרים).

קצת מתקשה להקביל לארץ – אבל אם אני שם את הלינה בצד, אני חושב ש400-500 שקל ליום יספיק (נניח 150-200 על אוכל והשאר אטרקציות ועוד תשלומים). איזה הוצאות חוץ מאוכל, לינה, תחבורה ואטרקציות יש ביום יום? חוץ מבזבוזים? אולי אני מפספס משהו.

חישוב של 700 ש”ח ל-30 יום יוצא בערך 21000, ככה שאני מבין לאן אתה חותר. אבל קשה לי להעריך עלויות לפני שאני יודע בדיוק על מה אני הולך לבזבז. זה בהחלט מצריך מחשבה ועבודה, ואם אתה מכיר פוסט שכבר פירטו בו על כל ההוצאות שצריך לחשוב עליהן אשמח לקבל.

בכל מקרה אני מבין שכנראה אין לי כסף ליותר מחודש. אם ככה אני חוזר לשאלה המקורית של אם אני מספיק את המקומות שאני רוצה ואיזה מסלול מומלץ.

Sailor אנשיםטובים עמיחי13 aljaje 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Sailor
                                Sailor @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

אוכל כשר או צמחוני יקר, אוכל בדיינרס, מסעדות טייקאווי סיניות, תאילנדיות, הודיות, מקסיקאיות, פיצה, פסטה וכו’ זול מאד וטעים לי יותר מאוכל אמריקאי.

בלי קורונה אפשר לשבת לאכול במקום, זה עולה תוספת קטנה וטיפ.

אכלתי בערים במסעדות סיניות שבהן יושבים כמעט רק סינים, אוכל סיני אמיתי, כמעט כמו בסין ולא סיני-אמריקאי כמו ברשתות. זה נכון גם למקסיקאי.

קצת יותר יקר ברשתות כמו למשל סיזלר, סלטים בלי מנה עיקרית זאת ארוחה זולה, כולל כנפי עוף וחלקי פנים וסלטים שכוללים עוף, חזיר או פירות ים.

במסעדות כאלה אפשר לאכול בפחות מ-20 דולר, לפעמים חצי מזה ולצאת שבע ומבחינתי להנות יותר מאשר במסעדה שעולה פי כמה.

בעיירות קטנות לא תמיד יש מסעדות כאלה, אבל יש דיינרס זולות.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Sailor
                                  Sailor @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

לגבי קפה, אני דוקא מכור, לכן אני מביא אתי מספיק קפה טורקי מהארץ.

את הקפה האמריקאי אני שונא, את היקר יותר מהקפה הגרוע בדיינרס ודומיהם. קפה טוב שתיתי פעמיים, אספרסו באוניברסיטת סטנפורד וקפה מצויין באכסניה 5 כוכבים בפייג’ אריזונה.

כף חשמל מקומית עולה דולרים ספורים ואני יכול לבשל לי קפה בכל מקום. תה או קפה נמס זה עוד יותר קל.

• אנשיםטובים

@נעמי1220 אמר:

איזה הוצאות חוץ מאוכל, לינה, תחבורה ואטרקציות יש ביום יום? חוץ מבזבוזים? אולי אני מפספס משהו.

אני לא אוהב את המילה בזבוזים. כי זה נשמע מותרות שלא צריך. אז נכון שזה מותרות שלא צריך, אבל גם כל הטיול זה מותרות שלא צריך. אפשר להשאר בארץ.

אנחנו יוצאים לטיול (גם) כדי להנות לחוות.

כל אחד מגדיר לעצמו מה חשוב לו, מה גורם לו הנאה וכו’. אצל אחד זה מסעדה טובה עם יין משובח, אצל אחר זה גלידה, ואצל שלישי זה בכלל להסתובב בעיר ב-4 לפנות בוקר ולשמוע את השקט.

אם אתה מטייל כדי לחוות, אז ענראה שאטרציות זה חשוב בטיול. אם אתה נהנה לאכול גלידה משובחת (תראה איך עברתי מקפה לגלידה) אז גם זה חשוב.

כשאני בטיול עם הילדים אז לפחות פעם ביום “סיבוב” גלידה או עוגה טובה זה “חובה”. זה חלק מהכיף של הטיול. האם נחייה ג בלי זה? ברור שכן. אבל בהחלט זה חלק גדול מההנאה. זה לא בזבוז אלא חלק ממהות הטיול.

אתה לא מתכנן ללכת כל יום למסעדות. אבל אני מניח שאתה כן מתכנן לאכול כל יום. אז אתה בונה על לקנוצ מצרכים ולבשל לבד? זה בהחלט אפשרי אבל דורש תנאים (מטבח), ולא בהכרח זול יותר (כי מחוסר מזוודה מחד ומקרר פרטי מאידך, יש הרבה פחת). או שאתה מתכוון שתאכל בחוץ, רק לא מסעדות ברמה אלא משהו עממי יותר (המקבילה למנת השווארמה שהזכרתי קודם)

על מה הולך הכסף בכלל בטיול? אני אציע לך רשימת סעיפים. לא כולם רלוונטיים אליך כמובן:

• ויזה
                                    • ציוד מתכלה (כולל תרופות)
                                    • ציוד לא מתכלה (תיקים וכדומה) – אם קונים עכשיו, זה לא משנה אם זה יחזיק לעוד עשור או לא, זה עדיין משפיע על משיכת היתר בבנק כרגע.
                                    • ביטוח
                                    • דיל טלפוניה כזה או אחר
                                    • טיסות בינלאטומיות
                                    • תחבורה אל/מ נתב”ג
                                    • טיסות פנים
                                    • מעברים בין ערים
                                    • תחבורה אל/מ שדות התעופה או תחנות הרכבת בחו”ל
                                    • לינה
                                    • אוכל – 3 הארוחות
                                    • אוכל – נשנושים ופינוקים
                                    • כביסה
                                    • תחבורה ציבורית מקומית אוטובוסים ורכבת תחתית)
                                    • מוניות למקרים מיוחדים
                                    • סיורים מודרכים (גם לאלה שמוגדרים חינמיים צריל לתת טיפ לא זניח)
                                    • אטרקציות עירוניות (מוזיאונים, תצפית וכדומה)
                                    • מופעים לסוגיהם (ספורט, מברודווי, סטנדאפ, פופ)
                                    • בילוי ערב
                                    • אטרקציות גדולות / מיוחדות / מחוץ לעיר (דיסני, שייט לפסל החירות, טרקטורונים וכדומה)
                                    • מזכרות ושונות – זה יכול להיות דברים ששכחת להביא (קוצץ צפורניים), לתקן משהו שנשבר פתאום (מברג, סלוטייפ ויפני), סווטשירט כי יצאת בבוקר מהמלון בלי ופתאום אתה קופא מקור, ובאופן דומה מטרייה וכדומה, ועוד ועוד. לא לזלז -0 זה יכול להצטבר לסכומים נאים
                                    • שופינג (זה אולי לא תקציב הטיול, אבל שוב תורם למשיכת היתר באותה מידה)

כתבתי פוסט בנושא, אבל הוא מאד ישן אז הוא לא שווה הרבה.

https://www.lametayel.co.il/posts/xgx4d5

נעמי1220 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • karnielr
                                      karnielr @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220 אמר:

איפה אני רוצה לבקר. חוף מזרחי – ניו יורק ובוסטון (כולל אוניברסיטאות), מפלי הניאגרה (בצד הקנדי), ואם יתאפשר וושינגטון ואחד מאגמי האצבעות. ראיתי שגם פילדלפיה ובולטימור בדרך, אז אולי עצירה שם.

חוף מערבי – לוס אנג’לס, דיסנילנד, סן פרנסיסקו (כולל אוניברסיטאות), סן דייגו, לאס וגאס ופארק או שניים (יוסמיטי, ציון, ברייס). אם יתאפשר, גם עצירה בסנטה ברברה ומונטריי.

אם אתה רוצה לדעת אם המסלול אפשרי בחודש, צריך להתחיל לכמת שהות בכל מקום ויותר חשוב, עלויות הגעה לכל יעד, הן כספיות והן במונחים של זמן. למשל – הגעה לציון בלי רכב  –  זה אומר הגעה לספרינגדייל, שהיא עיירה קטנה ונידחת. מאיפה מגיעים לשם? מה העלות? כמה זמן זה לוקח? 

ניו יורק, לפחות 5 ימים, עדיף יותר. בוסטון , 3? ניאגרה אפשר גם בחצי יום אבל טיול מאורגן לשם מניו יורק יקח יומיים? שלושה? וושינגטון, יומיים שלושה? בטח לא פחות.  מעבר ממזרח למערב – יום שלם. וכו’. בקיצור, אתה צריך להתחיל לרדת לפרטים טכניים. לבדיקת אפשרויות מעבר ממקום למקום אפשר להשתמש באתר rome2rio אבל יש גם מליוני אפשרויות אחרות, זה דורש השקעת זמן. 

• נעמי1220
                                        נעמי1220 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

האמת שכיסית את רוב ההוצאות, תודה. לא התכוונתי לבזבוזים כמו שאתה רואה את זה, אלא סכום מסוים שאני מחליט עליו מראש שמיועד למזכרות/ביגוד וכו’. מעניין אותי לראות, ממש לא לקנות. וכן, ההנאה שלי בטיול מתמקדת בעיקר בלראות מקומות, ללכת לאטרקציות וגם אוכל. לבשל לבד פחות רלוונטי לי, אבל בהחלט יכול להיות שבימי נסיעות אסתפק בלחם מהסופר עם עוד משהו. אבל אם להסתכל בגדול, אני מדבר על 3 ארוחות של אוכל עממי (לצורך העניין יכול לחיות על פיצה ומקביליה), כשבהחלט בכל עיר שאהיה בה ארצה לנסות מאפייה מומלצת או גלידרייה נחשבת.

@karnielr למעט ניו יורק אני פחות יודע מה הזמן שכדאי להקדיש לכל מקום, ולכן מבקש את עזרתכם בבניית מסלול. אפשרויות המעבר די ברורות לי וכמובן שאעשה  עליהן עוד מחקר בהמשך, אבל בגדול טיסת פנים מהחוף המזרחי למערבי ובין הערים אוטובוס/רכבת. במקרה של יוסמיטי (לגבי שמורות אחרות אני לא ממש יודע) – טיול מאורגן שכנראה יוצא מסן פרנסיסקו.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • עמיחי13
                                          עמיחי13 @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

בקבוצת מטיילים יותר גדולה, אפשר להוזיל מאוד את הטיול אם בנוסף גם משנים את המיקוד.

כאשר יש קבוצת מטיילים (משפחה, או קבוצת חברים) ומטיילים בעיקר בטבע, ההוצאות יורדות בצורה דרמטית. לינה – אפשר ללון בקמפינג במחיר של כ50$ לחלקה (עד 6 אנשים). את המזון רוכשים בעיקר בסופר מחירים משתלמים מאוד (אריזות חסכוניות, חומרי גלם) ומבשלים בקמפינג. עלויות הכניסה לשמורות נמוכה יחסית (לפארקים לאומיים יש כרטיס מנוי ולפארקים מדינתיים העלויות יחסית נמוכות). בצורה כזו עלות כל יום טיול נטו (ללא הוצאות המסגרת כמו טיסה וכו) היא ממש מזערית, כאשר ההוצאה העיקרית היא תשלום על הרכב שמתחלק בין כולם. לנו היה טיול שבו טיילנו ככה במשך 3 שבועות בעלויות זולות מאוד מאוד.

אם הטיול הוא בעיר אז החיסכון בקבוצה גדולה יותר נמוך כי העלותיות הן בעיקר פר אדם, כמו אטרקציות, תחבורה ציבורית או מסעדות.

ההצעה שלי היא כזו: אם תרצה להאריך את הטיול, תבדוק עם המשפחה אם הם בעניין של לטייל שבועיים שלושה מהטיול בדגש טבע עם רכב שכור.

• aljaje
                                            aljaje @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

כנס לקישורים(בצבע כחול) שהבאתי ותראה ממוצע מחירים – פינות אוכל וכו’.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון