ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פרובאנס ב תחילת מאי 2022

פורום אירופה
    אקס אן פרובאנס פרובאנס
    4
    18
    1093
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • baty29
      baty29 נערך לאחרונה על ידי

מנסה לארגן מסלול לפרו אנס לתחילת מאי 2022.  יש לי כמה שאלות:

- האם עדיף להשתמש באקס אין פרובנס כאחד מהכותבים ולצאת לטיול יומי אל 

point du galette in verdon and Moustiers-sainte-Marie בשביל לטייל ואולי לשוט בסירה או שעדיף לצאת מאקס אן פרובאנס לכיוון verdone ולישון לילה בעיירה מריה ומשם להמשיך לניס? מצד אחד עדיף כוכב כי קשה לדעת מתי יהיה מזג אויר טוב ומצד שני חבל על נסיעה הלוך וחזור. מה דעתכם?

-  האם עדיף שתי המקומות שציינתי קודם ב verdon או שאולי עדיף לנסוע ל sisteron במקום שגם נראה. אוד יפה? אציין שבכוונה לא מציין לנסוע בכבישים המפותלים ב verdon שדורשים יום שלם כי פחות מעניין אותי ופחות מרגיש בנוח בכבישים כאלו.

- ראיתי שיש בחלק המערבי של פרובאנס מערות נטיפים מהממות ואין כמעט התייחסות לנושא זה בבלוגים השונים. יש סיבה? זה נראה לי חובה. לפחות מערה אחת שלא בקנה מידה של מערת הנטיפים בארץ ועם תאורות מיוחדות וכו

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29 אמר:

נסה לארגן מסלול לפרו אנס לתחילת מאי 2022.  יש לי כמה שאלות: - האם עדיף להשתמש באקס אין פרובנס כאחד מהכותבים ולצאת לטיול יומי אל   point du galette in verdon and Moustiers-sainte-Marie בשביל לטייל ואולי לשוט בסירה או שעדיף לצאת מאקס אן פרובאנס לכיוון verdone ולישון לילה בעיירה מריה ומשם להמשיך לניס?

לגמרי לא ברור. אורך הטיול ? כי היעדים שאת(ה) מתארים רחוקים זה מזה ולא מתאימים לטיול כוכב מלינה בפרובנס.

מעבר לכך- בהחלט לצאת מפרובנס -ללון באזור ורדון -(לא דווקא במונסטייה סנט מארי) ומשם להמשיך לניס ולרביירה בהמשך הטיול .

עוד היבט- שלדעתי אקס אם פרובנס לא מתאימה ללינת כוכב ביעדי פרובנס, כדאי שתבדקו קודם איפה רוצים לטייל- ומשם לגזור את מיקום הלינה (אם רוצים עיר גדולה אז אולי אביניון? ) או בכפרים היותר קסומים.

מצד אחד עדיף כוכב כי קשה לדעת מתי יהיה מזג אויר טוב ומצד שני חבל על נסיעה הלוך וחזור. מה דעתכם?   -  האם עדיף שתי המקומות שציינתי קודם ב verdon או שאולי עדיף לנסוע ל sisteron במקום שגם נראה. אוד יפה? אציין שבכוונה לא מציין לנסוע בכבישים המפותלים ב verdon שדורשים יום שלם כי פחות מעניין אותי ופחות מרגיש בנוח בכבישים כאלו.  

קשה לי להבין לאיזה צורך אתם נוסעים לערוץ ורדון, אם באמת לא רוצים לנסוע בכביש הערוץ עצמו. נקודות התצפית לא מספיק משמעותיות בשביל כל הנסיעה הזו וסיסטרון בכלל מרוחקת מהערוץ . אולי עדיף לכם לחשוב על מסלול אחר שאינו ערוץ ורדון המפותל.

- ראיתי שיש בחלק המערבי של פרובאנס מערות נטיפים מהממות ואין כמעט התייחסות לנושא זה בבלוגים השונים. יש סיבה? זה נראה לי חובה. לפחות מערה אחת שלא בקנה מידה של מערת הנטיפים בארץ ועם תאורות מיוחדות וכו

אכן כן, מערות נטיפים בהחלט מרשימות, גם למי שראה יותר ממערת נטיפים אחת בחו”ל. אבל המיקום מאד מערבי בפרובנס, רוב המטיילים בטיול ראשון בפרובנס מתמקדים בחלק של כפרי ווקלז, אביניון, אקס אם פרובנס ומה שבניהם. נפת פרובנס מכילה 4 חבלים(אם אני זוכרת נכון) רוב המטיילים מבקרים ב-2 מתוך החבלים האלו , ובעיקר בווקלז (וגם לעיתים באזור מרסי והסביבה הימית).

המערות וכל אזור ארדש -הוא טיול בפני עצמו עם ערוץ מהר לא פחות מרשים מורדון. בספק אם יתאים לכם בהיבט הנסיעה המפותלת , ו...לא על בסיס לינת כוכב בפרובנס.

ואחרון חביב- כדאי לבדוק הזזה של הטיול ליוני 2022 כי אז הלבנדר הסגול פורח.

baty29 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • baty29
          baty29 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה על התגובה המושקעת.

אז ככה. יש לנו 6 ימים נטו אם מורידים את ימי ההגעה והטיסה.

המקומות שנראים לי שווים ביקור:

איל סור לה סורג

Russilion  בפרט מסלול הקולורדו עם הסלעים בצבעים.

De village des automates  לילדים

אקס אן פרובנס

ה verdon נראה מאוד יפה חשבתי על ביקור ב pont du galetas, העיירה מוסטיה סנט מרי והאגם שנראה מאוד יפה.

1-2  מערות נטיפים ספיציפית ראיתי באינטרנט את Aven d'organac וגם grotto de la cocaliere. שניהם נראו יחסית קרובים לעיירה אוויניון.

עוד דברים שהם אופציה אבל פחותה: העיירה ואנס, שאטונפ דה פאפ, פון דו גאר.

כמו כן חשבתי להקדיש חצי יום למונאקו.

אני מבין שיש עוד עיירות או חופים שהם must  מבחינת הרבה תיירים אבל בתמונות שראיתי הן לא נראות לי מספיק מעניינות בשבילי. חשבתי על 2 לילות בסביבת אוויניון לאזור המערות  ועוד 2-3 לילות ב אקס דה פרובאנס או סביבתה. יום אחרון נסיעה בבוקר למונאקו להיות שם חצי יום ואחהצ להחזיר בניס את הרכב ולמחרת בבוקר הטיסה.

לגבי יוני מבחינתי חם מדי וגם מצאתי כרטיסי טיסה ב 400 שח לתחילת מאי וזה נופל על יום העצמאות והבנתי שמזג האויר שם טוב בתקופה הזאת לא חם ולא קר. כנראה שלא אראה את הלבנדר.

השאלה האם אני ריאלי במקומות שרשמתי. למשל מאוויניון רשום שעה נסיעה למערות.

האם האזור ב verdon שרשמתי לא שווה ביקור? רשום שתצפית הגשר מאוד יפה  ואפשר להשכיר סירה והעיירה מרשימה ושהאגם סוף הדרך. לא שווה נניח שעה וחצי מאזור אקס אן פרובנס? האם כדאי לישון שם ולהזמין מראש או שבטוח תהיה לינה ואזמין יום קודם?

לנסוע שעות בכבישים מפותלים ותלולים בשביל תצפיות בצידי הדרך זה פחות אני. 

לוותר על המערות?  לישון הכל באזור אקס דה פרובאנס?

Sailor baty29 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

בזמנך הקצר אתה צריך לבחור מזרח או מערב.

לחלק המזרחי כולל ניס, הריביירה, ורדון, כדאי לנחות בניס, למערבי במרסיי.

מנמל התעופה של מרסיי לאקס זה קרוב מאד. אפשר לטייל כמה שעות בעיר היפה ובשווקיה התוססים או ללון לילה אחד.

לנתי שם פעמיים ונהניתי.

baty29 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • baty29
              baty29 @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

הייתי שמח אולי לינה אחת בעיירה קטנה ואחת בעיירה/עיר גדולה במידה וקל עם הנהיגה והחנייה. בשביל הגיוון. אבל בהחלט לבקר גם בעיר/עיירה גדולה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • baty29
                baty29 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

כרטיסי הטיסה הוזמנו כבר. נוחתים בניס.

• baty29

@Sailor

למרות שנוחתים בניס הריביירה והערים על החוף כולל החופי ים פחות מעניינים אותי. מוכן לנסוע עוד שעה ביום הראשון וביום האחרון.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Sailor

@baty29

זה לא עוד שעה, עוד שעה וחצי בלי עומס והרבה יותר מזה כשיש עומס תנועה.

אם רוצים לטייל בדרך זה חצי יום לפחות ועם הטיסה זה כבר יום שלם.

הריוויירה זה לא רק חופים ולישראלים שמפונקים בחופים טובים יותר (אבל פחות נקיים) החופים שוליים.

הרבה עיירות וכפרים מקסימים, בסן סימיון וסן טופה למשל אפשר לבלות יום שלם והשיט ביניהן במעבורת זו חוויה בלתי נשכחת.

בזמן כה קצר אני ממליץ להתמקד באזור מצומצם יחסית, הנסיעה בכבישים המקומיים איטית ולעתים קצת מאתגרת ונסיעות של מאות קילומטרים יהיו בזבוז זמן טיול.

baty29 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • baty29

@Sailor

המון תודה על המידע.

שכנעתם אותי. אוותר על מערות הנטיפים הגדולות.

יחד עם זאת נראה לי שעל moustiers-sainte-marie עם האגם היפהפה והעיירה הייחודית לא כדאי לוותר. אני מבין שמבחינת נוף וטבע המקום ייחודי, אני טועה? אני בטיול חייב אגם ואיזה הר. אולי כדאי בכלל לישון שם לילה?

האם לאור המקומות האחרים שרשמתי כדאי להתמקם ככוכב בעיירה isle-sur la sorgue או באזור אקס דה פרובנס (הבנתי שבתוך אקס דה פרובנס לא כדאי עם רכב)?

מה ההמלצה למקום ככוכב? 

• baty29

@Sailor

אוסיף שהטיסה נוחתת יום קודם אחהצ. ביום הנסיעה הוא מלא מרגע לקיחת הרכב בבוקר. 

יש לנו 8 ימים מתוכם יום אחד נחיתה אחהצ ויום אחד חזרה מוקדם בבוקר.  בהנחה שאיזיגט לא יזיזו שעות כמובן

• יונית
                          יונית @baty29 נערך לאחרונה על ידי יונית

@baty29

כרטיסי טיסה למאי 2022? לעוד שנה ורבע ? כבר הוזמנו ?

לָמה?

זה לא מחיר פצצה 400 $ לכרטיס.

מציעה כי תבדוק שוב את הכרטיסים שלך. מאד תמוה הזמנת כרטיסים במרץ 2021 למאי 2022

מעבר לכך--אתם נוחתים וממריאים מניס, זה לא פרובנס, זה אזור קוט ד’אזור- הרביירה.

לא ברור בכלל מתווה הטיול שלכם, ועוד בשישה ימים גלובלי.

מציעה כי תתמקדו באזור היעד – לא חובה ניס או קאן (למרות שבהחלט שווה הצצה לדעתי) מונקו, עיירות הקורניש האמצעי והעילי (מעל הרביירה ,יש כפרים ועיירות מקסימים כמו סנט פול,וואנס, ועיר כמו גראס ועוד).מאי אינו עונת הרחצה ולכן ההיבט הזה פחות משמעותי, מאידך פסטיבל קאן...

אם רוצים להרחיב יש שני קניונים צפונית לניס (אבל לא בטוח שאתם תאהבו נהיגה הררית כמו שציינת קודם).

צמצמו טווח גיאוגרפי, טיול קצר- ותרוויחו יותר טיול ופחות אוטוסרדה.

ובכלל איפה להתמקם ללינת כוכב- לעוד שנה ורבע, קודם כל תלמדו את היעד, תראו מה כן/לא מעניין אתכם , מה נראה לכם שאפשר לוותר, איזה אירועים ושווקים יש בימי הטיול שלכם , ואז...תראו איפה האמצע הגיאוגרפי פלוס מינוס להתמקמות---מיותר לדון בכך כעת.

meravshe baty29 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • meravshe
                            meravshe @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

הבחור כתב בתחילת השרשור 400 ש”ח לא $.. יש הבדל קטן..

דבר שני – איזיג’ט פתחה את המכירה שלה עד לסוף ספטמבר 2022..אז זה בהחלט אפשרי לקנות כרטיסים מעכשיו לקיץ הבא. אם זה הגיוני זו כבר שאלה אחרת..

• יונית
                              יונית @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

תודה.

לא שמתי לב למטבע. צודקת.

• baty29
                                baty29 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

איזיגט פתחו טיסות לסוף ספטמבר 2022. קניתי כרטיסים ב 120 דולר לניס.  קניתי גם ב 60 דולר לשוויץ.

אולי אני מפספס משהו אבל לפי גוגל הנסיעה מניס לאקס אן פרובנס זה שעתיים. זה בערך הזמן שהייתי נוסע ממינכן לאיסברוק למשל. שם לא טיילתי רק באזור מינכן כדי לחסוך נסיעות ולכן קצת לא  מבין מה ההבדל. אשמח אם תאירו את עיני.

baty29 יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • baty29

@baty29

אוסיף שיש הרבה חושבים שזה תמוה לקנות כל כך הרבה זמן מראש אבל כשזה למשל עולה לי 60-120 דולר לכרטיס למקומות כמו שוויץ או צרפת אז קניתי גם לחורף, גם לאוגוסט וגם למאי. בנוסף אפשר לדחות את הנסיעה עד 14 יום לפני הטיסה ללא קנס

baty29 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • baty29

@baty29

אני אחפש שוב שוב על הריביירה אבל באופן כללי פחות בקטע של חופים וים ומקומות בסגנון הזה ויותר עיירות צבעוניות וטבע של אגמים והרים או אטרקציות מיוחדות.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Sailor

@baty29

עיירות הריביירה מתאימות בדיוק למה שאתה מחפש.

הן כולן על צלע הר או למרגלות הר, צבעוניות, תוססות, עם שווקים נהדרים.

ב”קומה השניה” על מורדות ההרים (האלפים) בגובה מאות מטרים בודדות יש עוד עיירות יפות ונעימות.

יותר גבוה יש יישובים על מורדות תלולים (כולל בפתח הקניון של הורדון.

לששה ימים לא כדאי לנסוע רחוק. שעתיים בגוגל יכולות להיות גם 4-5 בשעות העומס.

• יונית
                                        יונית @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

ראשית נקודת היחוס שבחרת היא אקס-אם פרובנס--- והיא לא מוקד פרובנס-- אלא יותר אזור אביניון, כך שגם בגוגל מדובר ב3 שעות נסיעה.

מאידך ---היציאה מניס על הפקקים שם, לא שונה מהיציאה מתל אביב (ולכן המלצה שלי למי שבוחר לינת כוכב ברביירה ,לא ללון בניס)

האזור סביב סנט רפאל פרזו- פקוק להפליא, המעקף של אקס- כנ”ל. בקיצור---זו לא אוטוסרטדה גרמנית.

לא הייתי מחשבת פחות מ4- 4.5 שעות לכוון.

אפשרי? בהחלט כן.

לפי תיאור ההעדפות שלך--בהחלט הרביירה הצרפתית מתאימה לך. שים לב לרביירה יש שלשה מפלסים(קורנישים) התחתי(של החוף) האמצעי(של הכפרים) והעילי של הטבע המרשים (כמו ערוץ ורדון וערוצים אחרים קרובים). בטווח ימים של 6 ימי טיול-בהחלט אפשר לטייל ביעדים אלו ו...לחזור עוד פעם נוספת כי לא הספקתם .

לדוגמה

או זה?

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון