ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרטיסי טיסה....

פורום צפון אמריקה
    אל על טיסה ישירה
    6
    16
    881
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

מתחילה להרהר בנושא ברצינות.
      יש לי הון קטן אצל אלעל ( כ 6000 דולר ) אבל לא נראה שהם מתחילים לזוז לאיזשהו מקום …
      הם טסים בכלל?
      הייתם הולכים על זה ( עזבו את השנאה המסורתית לאלעל...אני לא שותפה לה )

אופציה שניה מצויינת יונייטד 

מכיוון שמדובר במסלול מורכב ממש עם הרבה טיסות פנים, אי אפשר לסדרו באתר אלעל וכידוע אין להם שרות טלפוני בכלל.
      הם אמרו לי לפנו לסוכן. רק ככה אפשר לקבל הצעה מסודרת.
      יש למישהו המלצה טובה על סוכן נסיעות?

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

אני כבר מזמן הייתי הולך על כסף בחזרה ובהמשך מתי שנראה לי נכון קונה כרטיסים לאן ואצל מי שאני רוצה, לא מחזיק את עצמי במצב של בן ערובה.

אני מעדיף לא להשתמש בשירותים של סוכן נסיעות, אני יודע שאף אחד לא ידאג לאינטרסים שלי כמו שאני אדאג.

ayeletback karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback
          ayeletback @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

ב 25 אחוז שהם היציעו כדי להשתמש בכסף שאצלם היה על הנייר 1500 דולר מתנה.
          ( גם מה שאלה שיקשו כסף לא באמת קיבלו...ע”פ הרשתות החברתיות ).

בכל מקרה זה המצב.

• karnielr
            karnielr @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

אני מעדיף לא להשתמש בשירותים של סוכן נסיעות, אני יודע שאף אחד לא ידאג לאינטרסים שלי כמו שאני אדאג.

כשהכל טוב, לא צריך סוכן. כשיש בעיה, סוכן עדיף. למסקנה הגאונית הזו הגעתי לאחר שנתקעתי בירדן במבצע צוק איתן. אנשים שקנו את כרטיס הטיסה אצל סוכן הועלו על טיסות ארקיע לארץ ואילו לשאר, ואני ביניהם, לא נמצא מקום בטיסות ארקיע. בכלל. (זה בסדר, לא נשארנו בירדן, חזרנו באוטובוס דרך בית שאן, לקח זמן עד שזה התארגן). לכן, מאז, אני עושה משהו משולב. אני בודקת הכל ברשת, מגישה לסוכנת שלי מחירים, מסלולים  וטיסות נבחרות ואילו היא צריכה למכור לי את הכרטיסים במחיר שמצאתי. סוג של ביטוח לתקלות. לגבי השואלת, אני ממליצה על מנוע החיפוש matrix ita לבדיקת מגוון אפשרויות. 

ayeletback אנשיםטובים דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ayeletback
              ayeletback @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr 
              ממליצה על הסוכנת? אפשר מספר טלפון?

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

יש בפורום שרשור ארוך על החזר כספי מאל על, כולל הנחיות על איך לקבל את הכסף.

בכל מקרה אני מבין שאלו מים תחת הגשר, אני מבין שבחרת בואוצ’ר.

אז נשארנו עם האופציה של הסוכן

באופן כללי הייתי מחפש סוכנות שהיתה זמינה למתן שירות לנוסעים גם כשהקורונה סגרה את הביזנס.

באופן ספציפי בזמנו (הרבה לפני הקורונה) הסוכנות של אמריקן אקספרס היו בסדר איתי, ידעו לתת שירות שאפילו לא חשבתי לבקש מסוכנויות אחרות, לא יודע אם זוהי ההתנהלות הרגילה שלהם או בגלל שאני לקוח במעמד גבוה. ממליץ לך לבדוק.

אז ממליץ שתבדקי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אנשיםטובים
                  אנשיםטובים @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr אמר:

כשהכל טוב, לא צריך סוכן. כשיש בעיה, סוכן עדיף

לא תמיד סוכן עוזר יותר. גם פה זה יכול להיות הפוך

קודם כל – האם הסוכן זמין 24/7? אם לא זו בעיה. וגם אם לסוכן יש “תורן” 24/7, האם הוא באמת זמין לעזור בזמן אמת? או שיכול לקחת לו זמן להגיב (כי הוא לא במשרד עם המחשב, אלא עם סלולרי בנהיגה בדרך ליומולדת של הבת שלו).

ובהמשך – האם בסופו של דבר הסוכן יצירתי ומסוגל לתפור פתרונות מעניינים. לסוכן יש יכולות שאין לנו. הוא נגיש לכל מה שנגיש לנו באינטרנט,  ובנוסף הוא נגיש למערכות שיש רק לסוכנים, ויש לו אולי גם קשרים כאלה או אחרים. אבל לפעמים הוא מוגבל במחשבות שלו. קודם כל בגלל שהעמלות שהוא מקבל לא כאלה גדולות ולא תמיד שווה לו להשקיע. ובחלק מהמקרים העמלות הן מחברת התעופה ולכן יש לו אינטרסים מסוימים בחברות התעופה.

אבל גם כי הוא לא מבין את הצרכים והיכולות שלנו מספיק. במקרה של תקלה לא תמיד הצורך שלנו הוא לחזור למסלול כמה שיותר מהר. לפעמים אנחנו רוצים לחשב מסלול מחדש. סתם דוגמא – יש בעיה עם הטיסה מ JFK. בהרכב מסוים ובתנאים מסוימים לקחת מונית מ JFK לפילדלפיה עשויה להיות האופציה הכי זולה ופשוטה להתמודד עם התקלה, ובתנאים אחרים ממש לא. אבל הסוכן לא מכיר מספיק את האתגרים שלנו.

בלי קשר, בתקופת הקורונה והחזרים מחברות התעופה ראינו לא מעט מקרים שמי שהזמין טיסה עם סוכן התקשה יותר לקבל החזר

• karnielr
                    karnielr @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי karnielr

@אנשיםטובים אמר:

@karnielr אמר:

כשהכל טוב, לא צריך סוכן. כשיש בעיה, סוכן עדיף

ובהמשך – האם בסופו של דבר הסוכן יצירתי ומסוגל לתפור פתרונות מעניינים.

אבל גם כי הוא לא מבין את הצרכים והיכולות שלנו מספיק. אבל הסוכן לא מכיר מספיק את האתגרים שלנו.

אני לא צריכה שהסוכן יהיה יותר יצירתי ממני, אני לא צריכה שיבין את צרכיי. אני ממש סומכת על עצמי לגמרי. אני צריכה שבפעמים הנדירות שהקשרים שלו יכולים לעזור, שיפעיל אותם. מכיון שזה לא עולה לי יותר, אני בודקת מראש את האופציות ומחירן באתרים השונים, אני לא חושבת שזו הקרבה כלשהי מצידי. 

• karnielr
                      karnielr @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback אמר:

@karnielr 
                      ממליצה על הסוכנת? אפשר מספר טלפון?

כותבת לך בפרטי. 

• ayeletback
                        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

מחברות התעופה ראינו לא מעט מקרים שמי שהזמין טיסה עם סוכן התקשה יותר לקבל הח

הצורף בסוכן בכלל לא קשור לעוז ריותר או פחות
                        באלעל אין אפשרות להזמין טיסות פנים דרך האתר ( אלא אם ממשיכות ישר המטיסה הבינלאומית ) ולחבר אותן לכרטיס הבינלאומי.
                        בשנים קודמות פשוט נתנו את השרות הזה בטלפון, היום אין להם טלפון וצריך סוכן לייצר טיסה כזאת.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @karnielr נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@karnielr אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

כשהכל טוב, לא צריך סוכן. כשיש בעיה, סוכן עדיף. למסקנה הגאונית הזו הגעתי לאחר שנתקעתי בירדן במבצע צוק איתן. אנשים שקנו את כרטיס הטיסה אצל סוכן הועלו על טיסות ארקיע לארץ ואילו לשאר, ואני ביניהם, לא נמצא מקום בטיסות ארקיע. בכלל. (זה בסדר, לא נשארנו בירדן, חזרנו באוטובוס דרך בית שאן, לקח זמן עד שזה התארגן). לכן, מאז, אני עושה משהו משולב. אני בודקת הכל ברשת, מגישה לסוכנת שלי מחירים, מסלולים  וטיסות נבחרות ואילו היא צריכה למכור לי את הכרטיסים במחיר שמצאתי. סוג של ביטוח לתקלות. לגבי השואלת, אני ממליצה על מנוע החיפוש matrix ita לבדיקת מגוון אפשרויות. 

אם הסוכן היה איש מקצוע טוב וישר הוא היה מראש נותן לי עסקה טובה, הוא לא היה נותן לי עסקה לא טובה מחכה שאני אעשה לו את העבודה (אאתר בעצמי את העסקה הטובה) ואז ברוב טובו יסכים לעשות לי את העסקה שאני איתרתי

לגבי  טיפול בתקלות על הדרך, מנסיוני בד”כ (לא תמיד, אבל בד”כ) סוכן מפריע ולא עוזר:

כאן בפורום יש נסיון מצטבר של שנים שמראה שברגע שטיסה מתבטלת בגלל איזשהו אירוע, קורונה, הר געש, פשיטת רגל של חברת התעופה או גראד על נתב”ג והלקוח רוצה החזר כספי, מצבם של מי ששילמו ישירות עם כרטיס אשראי היה עדיף לאין ערוך מאשר אלו שהשתמשו בסוכן.

מבחינתי פעמים רבות סוכן הוא סוג של הבטחה שאם יש בעיות – יהיה לי הרבה יותר קשה לפתור אותן.

אני משתמש בסוכן לנסיעות עבודה רק כי

אין ברירה ומקום העבודה מחייב

אין מצב שהסוכן ישלח אותי בחברת low cost (הסוכן לא מקבל עמלה), ואם מקום העבודה משלם אני פחות רגיש למחיר

ואם יש בעיה את הנזק הכספי שיגרם בגלל הסוכן מקום העבודה יספוג, לא אני.

במקרה של איילת אין לה ברירה, אל על לא נותנת שירות מתאים לא באתר האינטרנט ולא בעזרת נציגי שירות ולכן היא חייבת להשתמש בסוכן. אין בחירה

• karnielr
                            karnielr @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@karnielr אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

אם הסוכן היה איש מקצוע טוב וישר הוא היה מראש נותן לי עסקה טובה, הוא לא היה נותן לי עסקה לא טובה מחכה שאני אעשה לו את העבודה (אאתר בעצמי את העסקה הטובה) ואז ברוב טובו יסכים לעשות לי את העסקה שאני איתרתי

לגבי  טיפול בתקלות על הדרך, מנסיוני בד”כ (לא תמיד, אבל בד”כ) סוכן מפריע

תארתי ארוע מסוים מאוד ספציפי שחוויתי שבעקבותיו חזרתי להעזר בסוכנים. כנראה לא קראת. אין לי ציפיה שסוכן יפתור את כל בעיות תבל.

אולי הסוכנת שלי ישרה וטובה  ויכולה להציע לי עסקות טובות , מעולם לא נתתי לה את ההזדמנות לכך. אני אוהבת ויודעת לחפש עסקות טובות בעצמי. כלומר, תגובתך מעניינת וראויה במישור הכללי אך לא רלבנטית במישור הספציפי שאליו התייחסת. 

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

תני לא את הקרדיט שאם הגבתי לך גם קראתי אותך.

אמרתי שלפעמים סוכן עוזר, אבל גם הניסיון האישי שלי וגם הניסיון המצטבר בפורום מראה ש בד”כ סוכן במקרה הטוב לא מזיק, במקרה הפחות טוב מזיק.

הבהרה: אני לא מדבר על סוכנים אינטרנטים גדולים כמו booking או expedia אלא לאדם שיושב במשרד ומקבל קהל ושיחות טלפון.

אני משאיר לקוראים להחליט בהתאם לעובדות באם תגובתי רלוונטית, באם כדאי להשתמש בסוכן או להתנהל עצמאית.

לאיילת כמו שהיא הסבירה אין ברירה אלא לקחת סוכן, אני המלצתי לה ללכת על סוכנות שזמינה 24/7 והכוונה לזמינות אמיתית, לא תורן שלוקח הודעה ושהסוכן האמיתי יחזור אליה אחרי החגים.

• keves160
                                keves160 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback אמר:

באלעל אין אפשרות להזמין טיסות פנים דרך האתר ( אלא אם ממשיכות ישר המטיסה הבינלאומית ) ולחבר אותן לכרטיס הבינלאומי. בשנים קודמות פשוט נתנו את השרות הזה בטלפון, היום אין להם טלפון וצריך סוכן לייצר טיסה כזאת.

בחברה שכל כך מקשה על ההליך ושולחת לחוליה מקשרת (ואחר כך יכולה להשתמט או לדחות החזר בטענה של “תפני לחוליה המקשרת”) אז אני אישית לא הייתי רוצה להזמין. באופן אישי גם לא הייתי רוצה להמר על טיול בארה”ב כרגע, אבל זה כבר נושא אחר. 

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ayeletback
                                  ayeletback @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

הבעיה שיש לי אצלם 5600 דולר

זה לא הימור כזה גדול...אפשר תמיד לקנות כרטיס ביונייטד

• Danik1956
                                    Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

באותו עניין, האם AA טסים ישירות לישראל מ JFK ?
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון