ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים

פורום אירופה
    אירופה טיול טיולים בשבילך
    24
    457
    108565
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

מירון זה סיפור גמור.

אין מה להתעסק עם זה , זה לא בשליטה שלך ולא בשלי ולא של אף אחד.

אני מאמין שיהיה בסדר.

נתב”ג זה הבטן הרכה, תמיד הייתה ותמיד תהיה.

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Vadim3238398
        Vadim3238398 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@משה-22

כשסדר העדיפוית שלך להיכנע למפלגות סחטניות ברור שזה גמור.

גם בלי הווריאנט במקום של 200-400 אלף איש בתקופה הזו זה מטורף

לסגור את ההילולה. לעצור את האוטובוסים ולהגיד לכולם ללכת הביתה. 

יקבלו את הכסף חזרה ובעזרה ממשלתית. 

או שילכו ברגל להר – בהצלחה להספיק עד הלילה.

ומהתחלה לא אמורה להיות.

לסגור את הגבולות זה נוגד את זכויות האדם והאזרח. 

ואת החלטת בגץ. 

את הזכות לבריאות נשמור עם נעבוד חכם ונכון. אבל זה יהיה קשה הרי. 

עדיף לסגור גבולות ולאפשר למגזרים מקורבים להמשיך לנסוע בהתאם לוועדות חריגים. 

כלומר לסגור את נתבג מלבד למיוחסים כפי שהיה. 

שימשיכו להכניס מוטציות.

נו, שווין. בקרוב נגלה אם החיסון עמיד גם לווריאנט הנוכחי כמו שחושבים פייזור.

אם כן אז מחכה לנו סוף סוף עתיד שפוי. 

סגרתי מבחינתי את הויכוח

מילה אחרונה מישו?

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • משה 22
          משה 22 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

למה אנחנו התווכחנו ? 

אני ממש לא. 

ניסיתי להסביר לך את דעתי לגבי נתבג .

ברור שלא נכנסתי איתך לוויכוח פוליטי או דומה כי אינני מבין בזה כלום ומאומה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אסף 16
            אסף 16 @יונית נערך לאחרונה על ידי אסף 16

@יונית

שלום לכולם,  אני חדש כאן בפורום ויש לי המון שאלות על אוסטריה אבל קודם שבכלל ניתן יהיה להיכנס אליה.

זו ידיעה חמה מהתנור:  האיחוד האירופי ממליץ: אזרחים מחוסנים נגד קורונה יוכלו להיכנס ללא הגבלות

מה נראה לכם? הצבע חוזר ללחיים?

aljaje יונית דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • aljaje
              aljaje @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

תאלץ להמתין עד שיגיעו להחלטה כלשהי מחר - “...בסופו של דבר, החלטה בנוגע לשאלה מי רשאי להיכנס לשטחה של מדינה, נתון לממשלות הריבוניות."

• יונית
                יונית @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

הדיון יהיה רק מחר

זוהי רק הצהרת עמדות וכוונות כללית.

כשיאשרו---כולנו נדע מעיתונאי ישראל הזריזים שתי דקות אחרי שאושר

(ואז נתחיל להבין את הסייגים)

אבל ברמה הכללית בהחלט יש לוחות זמנים שאני עוקבת אחריהם לפתיחה הדרגתית של המשק במדינות שונות באירופה.

בחלקן מאזכרים תיירות, בחלקם אפילו מאזכרים תיירות חוץ (לא ראיתי איפיון של מאיזה מדינות, שנגן וכו)

יש מגמה לאפשר ישיבה בבתי קפה בחוץ, עד 6 אנשים (רוב המדינות), הגדלת תפוסה של אירועים ציבוריים וכו--

בדומה מאד לשלבים שהיו בישראל במהלך אפריל.

קצת אור בקצה המנהרה .

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • אסף 16
                  אסף 16 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה !

אגב, סתם מחשבות שעולות לי בהקשר של תיירות: מה יש לשוויץ ואוסטריה חוץ מתיירות??  שוקולד? פרות?  אז אני לא בטוח שיש להם הרבה ברירות אלא להתחיל לפתוח בכל מיני מגבלות…..

aljaje משה 22 keves160 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • aljaje

@אסף-16 אמר:

אגב, סתם מחשבות שעולות לי בהקשר של תיירות: מה יש לשוויץ ואוסטריה חוץ מתיירות??  שוקולד? פרות?  אז אני לא בטוח שיש להם הרבה ברירות אלא להתחיל לפתוח בכל מיני מגבלות…..

יש להם יותר ממה שיהיה לנו: 

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ?
                      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

מה לגבי רוסיה ? מישהו שמע או יודע משהו חדש ?
                      • אסף 16
                        אסף 16 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

לא התכוונתי לזה , התכוונתי לענף מסויים שבו רוב המדינה תלויה ועומדת. אם נניח שכל התיירות באוסטריה תהיה מושבתת לחלוטין, הם עדיין יהיו במקום גבוה בטבלה שהבאת??? 

aljaje meravshe דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • משה 22
                          משה 22 @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

נימוסין והליכות ודרך ארץ – יש להם מזה והרבה …..

אנו מחוייבים ללמוד מהם קצת מהחומר הזה.

• aljaje

@אסף-16

ענף התיירות נפגע, אבל הכלכלה נסמכת יותר על ענפים אחרים שהיו מושבתים בגלל הסגר שעדיין נמשך(הם קצת יותר “מפותחים" מיוון), יהיו הקלות מה- 15.5 וצופים התאוששות.

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@אסף-16 אמר:

@יונית

שלום לכולם,  אני חדש כאן בפורום ויש לי המון שאלות על אוסטריה אבל קודם שבכלל ניתן יהיה להיכנס אליה.

זו ידיעה חמה מהתנור:  האיחוד האירופי ממליץ: אזרחים מחוסנים נגד קורונה יוכלו להיכנס ללא הגבלות

מה נראה לכם? הצבע חוזר ללחיים?

להערכתי המצב במדינת ישראל דוחף אותנו לאירופה

מתוך גלובס: 

איך חופשה באילת במחיר מופרז הפכה לשיעור בצרכנות נבונה

“...ההחלטה הייתה לחפש חופשה לפני החופש הגדול, כלומר במאי או ביוני, לשני לילות בבית מלון - לא מהמלונות היקרים במיוחד, לא חלילה בסוויטת פאר - אבל במלון נחמד פלוס, שתהיה בו גם בריכה….

….איך שלא הפכתי את החופשה הקצרה הזו, המחיר לטיסות ולמלון (חדר אחד הכולל מיטה זוגית וספה נפתחת) וארוחת בוקר בלבד הגיע ל-4,000 שקל לשני לילות בחודש מאי, וזה על בסיס לינה וארוחת בוקר - עוד לפני שהתחשיב לחופשה כולל אפילו ארטיק, שלא נדבר על ארוחות ומוניות.

עוד לפני שהספקתי לעכל את המחיר, מדי כמה ימים הוא המשיך לטפס. היה הבדל בין המחירים שהוצגו באתרים אבל לא הבדל גדול מדי והחופשה במלונות שבדקתי כבר האמירה לכ-5,000 שקל עד שהביקוש הכריע - לא היו עוד חדרים פנויים במלונות "שלי",  שכאמור, לא היו מהיקרים: היו גם מלונות יקרים יותר, הרבה יותר.

במקביל, לשם הספורט חיפשתי כמה תעלה לי חופשה דומה בכרתים באותם תאריכים- סופש לשני לילות. המחירים נעו בין 600 ל-1,000 שקל. במלונות חמישה כוכבים עטורי ביקורות מעולות, המחיר כבר עלה ל-1,400 שקל. ברמה כזו של בתי מלון באילת - הייתי משלמת כ-10,000 שקל ואפילו יותר. למה? כי אפשר.

אז - במקום חופשה וצלילה עם דולפינים הילדות קיבלו שיעור בצרכנות ואפילו בחינם, שיעור שנעשה על בסיס ההחלטה שלא רק שהמחיר לא מתקבל על הדעת בכל פילוסופיית התמורה בעד הכסף, אלא שאפילו לא מוסרי לשלם כ-1,500 דולר על סוף שבוע באילת, עם כל הכבוד לעיר הדרומית.”

<ציטטתי כאן קטעים מהכתבה – למי שלא יכול לפתוח אותה>

אז אני מסכים עם מיכל רז-חיימוביץ’, מי שהחופשה שלו לא כוללת ילדים לא מחוסנים, או יכול להרשות לעצמו בידוד של 10-14 יום בחזרה לארץ, צריך לשקול טוב טוב איפה כדאי לו לבלות את חופשתו, בטח ובטח בזמן החופשה הגדולה (שלא נדונה בכתבה הזו).

aljaje משה 22 meravshe 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • aljaje
                                aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

להערכתי המצב במדינת ישראל דוחף אותנו לאירופה

השאלה היא: האם אירופה תרצה שנדחף אליה? 

• meravshe
                                  meravshe @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

לא כל כך אהבתי את האמירה לגבי אוסטריה ואולי פשוט כשקוראים משהו מבינים לא נכון את כוונת הכותב המקורית. לאוסטריה יש יותר מתיירות חוץ. הם סגורים כבר שנה לתיירות חוץ ומסתדרים יפה מאד. יש להם תיירות פנים משגשגת, תעשיית תרופות ועוד. משפחתי חיה בוינה  כבר 6 שנים ולא קיבלתי מהם רושם שהאוסטרים במצב רע בגלל התיירות.  זה שלא יודעים הרבה על מדינה לא אומר שצריך להתנשא עליה. בטח לא הישראלים..

אסף 16 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@אסף-16

באוסטריה התיירות מהווה בערך 3% מהתוצר, בשוויץ טיפה פחות, אם אני לא טועה בישראל התיירות מהווה 2.5% מהתוצר.

אז אם ישראל מסתדרת ללא הכנסות מתיירות חוץ (תיירות מרפא של דרכוניסטים מברוקלין זה הוצאות, לא הכנסות), כנראה שאוסטריה גם כן תסתדר

• משה 22
                                      משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

יש מלונות באירופה שהם יותר יקרים מישראל .

בדרך כלל מלונות 5 כוכבים שאני ישנתי בהם המחירים שלהם יקרים יותר ממחירי מלונות זהים באילת / או בתל אביב.

אבל אין תלונות היות ורמת השירות האישי היא גבוהה, מצד שני המגוון של הפעילות של המלונות בארץ הוא גבוה היותר לעומת מלון במרכז רומא לדוגמא שאפילו חניה אין ומבנה ישן ועתיק.

אטרקציות לדוגמא –  רכבל ביונגפראוי עולה אם אני זוכר נכון  בין 500 – 800 ש”ח לאחד, נשמע יקר, אבל זו חוויה ומי שרוצה לחוות אותה מוכן לשלם. 

אי אפשר להשוות בין מחירי התיירות בישראל לאירופה הקלאסית מרכז ומערב כמו שאי אפשר להשוות מחירים בין ישראל לתאילנד או סין. 

וכמו שאי אפשר להשוות בין תייר לתייר מבחינת כיסו ויכולתו הכלכלית.

אין כאן שיעור לחינוך צרכני – כשיוצאים לנופש/ טיול הכסף הוא לא החשוב מכל, היות שהימנעות מהוצאה עלולה לפגוע בהנאה.

רוב האטרקציות המרכזיות בחו”ל הם חובה – יהיה מצחיק להגיד שהייתי בפאריס ולא עליתי לאייפל לדוגמא, או בניו יורק לא הייתי בתצפית במגדל ה”אחד” ויש הרבה דוגמאות לסמלי תיירות מרכזיים של כל עיר ועיר בעולם.

בפעמים בראשונות שהייתי בחו”ל כחייל צעיר וללא הרבה ממון אז וויתרתי מחוסר רצון על מימוש אטרקציות שבדיעבד היה חסר לי בהמשך , והיה ברור שאחזור אך ורק לממש אותם, ומאז כשאני נוסע במיוחד עם הילדים אני לא מחסיר מהם אטרקציות שאני יודע מה הם ירגישו היות שבסך הכל מדובר בכסף אבל אי ממוש החוויה תתבטא בהפסד גבוה יותר.

דוגמא – טיסת מסוק שעולה 250 דולר לרבע שעה נשמע מוגזם אמנם , אבל מה שחווים בטיסה כזו לא חווים בשום דרך אחרת , אבל מי אמר בכלל ש 250 דולר זה הרבה ? לאחד זה הרבה ולאחר זה זניח.

• meravshe
                                        meravshe @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אני קוראת בקביעות מאמרים וכתבות באתר של ה BBC וקראתי לפני כמה ימים כתבה על פתיחת התיירות במאי (לתושבי בריטניה כרגע) ואפשרות לנפוש בחלקים שונים של בריטניה. קראתי את התגובות וצחקתי בלב – כאילו אני קוראת תגובות של ישראלים בעקבות כתבות על המחירים המופרזים בארץ..מישהו שם כתב שהוא בעל מלון בדרום אנגליה לחוף הים וביקש שאנשים יבואו לנפוש אצלו ולעזור לו להתרומם. קיבל מבול של תגובות שאומרות שבמחירים המופקעים שתוקעים בבריטניה הם מעדיפים לטוס ולנפוש בחו”ל – אז לא תודה. אותו סיפור בכל מקום...

דוקטור דו ליטל עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • keves160
                                          keves160 @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16 אמר:

אגב, סתם מחשבות שעולות לי בהקשר של תיירות: מה יש לשוויץ ואוסטריה חוץ מתיירות??  שוקולד? פרות? 

זה קצת כמו לשאול מה יש בישראל חוץ מגמלים וחומוס.

יש הייטק, בנקאות ופיננסיים, שלל מפעלים (קח למשל חברה שוויצרית “אלמונית” בשם נסטלה, מהגדולות בעולם, שאגב כיום היא הבעלים של כל מניות אוסם הישראלית), אנרגיה, כימיקלים ועוד. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

נשפכו כאן בפורום נהרות של דיו (וירטואלי) על עלויות האירוח השעורייתיות בישראל, לא נראה לי שאני צריך לחזור עליהם.

אם מה שרשום בכתבה נכון (לא טרחתי לחפש לינה באילת בעצמי) בישראל הצליחו להקפיץ את המחיר עוד יותר.

עם כל הכבוד לתל אביב, לא נראה לי סביר שמחיר לינה בתל אביב יהיה יקר משמעותית ממחיר לינה דומה במרכז מנהטן או לונדון.

עם כל הכבוד לאילת, לא נראה לי סביר שמחיר לינה באילת יהיה יקר משמעותית ממחיר לינה דומה בכמעט כל כדור הארץ.

אז נכון שפורטוגל זולה מבריטניה, עדיין הפרש המחירים לא דומה לעיוות הישראלי.

keves160 meravshe 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 16 / 23
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון