מסלול בדרום ארגנצ'ילה לחודש (רוני סופר.... )
-
תודה רווית רוני וצביקה
הצלחתי לאתר את רוב הנקודות שציינתם על המפה…….
בהנחה אופטימית שהמעברים יפתחו, בכמה ימים הייתם מעריכים את הסיבוב הרכוב שהציע צביקה דרך צ’ילה צ’יקו ואו יגינס?
איך העיירה אל צ’אלטן? (אני כמובן לא משווה לברילוצ’ה……….)
אפשר “להיתקע” שם ולהינות גם אם מזג האוויר לא מאיר פנים?
-
בפיצרוי יש גם מסלול מהעיירה לתצפית וחזרה, ואת זה לגמרי אפשר לעשות ביום אחד (מעייף, אבל אפשר ובנחת). אנחנו כן ישנו באוהל במהלכו כי רצינו זריחה (שלא היתה בגלל גשם) אבל התחלנו לצעוד רק בשתיים-שלוש בצהריים. הפיצרוי בעיניי יותר מוצלח מהטורוסים. לא נשארנו באל צ’אלטן אז אין לי דעה לגביה.
באושוויה הייתי הרבה זמן בגלל סידורים לאנטארקטיקה. יש בה הרבה יותר ממה שאנשים חושבים. כל מיני מסלולים באזור, וטבע נהדר מסביב.
-
הי
בין קלפטה לברילוצה הדרך היא ארוכה ומשמימה רצח. ואם לא נוסעים דרך הקרטרה עדיף לעבור בין 2 היעדים רק בטיסה
בעיני, ברילוצה בלי מעבר לצילה לאיזור פוקון ופורטו וארס, זה מאבד הרבה מטעם האיזור, והייתי דוחה טיול כזה כשיהיה אפשר.
האופציה שהייתי עושה במגבלת המעברים היא שילוב אושוואיה+קלפטה+אל צלטן
5 ימים אושואיה. המון מסלוליפ בדרגות קושי, שייט במפרץ ביגל לצפיה בעח (אריות ים, פינגווינים קומרנים ועוד)
1 טיסה לקלפטה השכרת רכב ונסיעה לאל צלטן
4 אל צלטן מסלולים רבים
1 חזרה לקלפטה הנסיעה יפה ואפשר לעצור בדרך
1 הקרחון + מיני טרק
בהצלחה
-
-
נכון ובעיקר לקראת סוף החודש. כול העולם נוסע לחד המולד, במיוחד אחרי הקרונה
-
כנראה שאדחה לשליש האחרון של ינואר עד אמצע פברואר.
שלושה שבועות וקצת. המחירים יורדים ובלי האטרף של קריסמס.
קצת פחות לבן בעיניים אבל זה מה יש.
אילוצים של אנשים (שעדיין) עובדים….
-
לא בטוח שהרבה פחות לבן בעיניים. חווינו בפברואר שלג על הפסגות הגבוהות באזור אושוואיה, וגם בטורוסים ירד שלג בעמק הצרפתי בתחילת מרץ.
-
תודה על העידוד כבש/ה.
בכל מקרה כנראה זה מה שיצא לפועל כי זה מה שיש.
זה לא רק שהמחיר חוזר להיות שפוי אלא גם מצאי הטיסות גדל ומשכן יורד בממוצע של 10 שעות לכיוון שזה על טיול קצר מאוד משמעותי עבורי.
הסיכון העיקרי הוא כמובן שבזמן קורונה לא כדאי לתכנן 3 חודשים קדימה וצריך לחטוף הזדמנויות לטייל …..
-
כשטיילתי שם המקומיים טענו שמרץ הוא החודש הכי טוב לטיול בדרום פטגוניה. הרוחות שוככות, מתחילים צבעי סתיו, פחות תיירים (גם תיירי פנים – חופשת הקיץ מסתיימת).
-
תודה צביקה
אתה מתחיל לבלבל אותי אותי עם האינפורמציה הזו ולדחות לי את הטיול
. כבר הייתי כמעט סגור על יציאה ב22 לינואר…….
כן, צבעי הסתיו
יכולים
להוות
פיצוי נפלא
לפסגות האפורות 
-
צביקה
האמת השתכנעתי…..
אבל אז נזכרתי באילוצי העבודה הלא כייפים (ברובם) שמונעים ממני לנסוע במרץ.
חוזר לחשוב על יציאה ב22 לינואר למרות החופש הגדול שם.
אולי זה לא כל כך נורא כי יש סיכוי שעד אפריל ישכחו שנסעתי ואוכל לקפוץ בפסח לנפאל
…. ואחר כך ביולי אולי ל…..כל זאת בהתעלם מהקורונה כמובן
-
הוזכר על-ידי
רוני סופר