ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחפש המלצה לטרק קליל (ראשון) באירופה

פורום אירופה
    צפון איטליה
    7
    74
    1080
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונה וקשת
      יונה וקשת @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 סליחה רבה! התבלבלתי בין אליזבטה לאלנה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

ענבר. נראה ששלחתי הזמנה באתר של קומבל אבל לא קיבלתי תשובה. אחפש את המייל שלהם. לגבי ״קליל״, למרות ההתקדמות האדירה בטרקים של אשתי ב8 השנים האחרונות, היא בחיים לא תתקרב לכושר שהיית בו את ב2010.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • IO.
          IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לצערי גם אני כבר לא אתקרב לכושר הזה 😂

התכוונתי שהמקטע בין אליזבטה לקומבל הוא קליל. המקטע מ Les Chapieux לקומבל - כבודו במקומו!

הבקתה הזו עדיין לא היתה,למיטב ידיעתי, ב 2010 (כשאני הלכתי את המסלול). אבל קראתי עליה המלצות. מקווה שתמצאו פתרון 🤞

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

רעיון מאתגר חלופי לבונאטי - לפי מה שמצאתי (ואולי אני טועה) ההליכה מקורמאיור לבונאטי מתוזמנת ב3-3.5 שעות, אם תוסיפו קצת יותר מ3 שעות תוכלו להגיע לבקתת פראזטי refugio frassati וףויום אחר כך להשתלב חזרה במסלול ה'סטנדרטי'. זה רעיון מאתגר, תבדוק שזה באמת ריאלי בשבילכם.

IO. יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • IO.
              IO. @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

עפ outdoor active, זו לא נראית אופציה ממש סבירה. המרחק קצר אבל הפרש הגבהים...

(יש עוד כמה אופציות אבל גם האחרות 2000+ עלייה... (ויותר מרחק)

• יונה וקשת
                יונה וקשת @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר ההליכה מקורמאיור לבונאטי מתוזמנת ע"י קו ריינלודס בספר של סיסרון ב-5 או 5.5 שעות.

• dregev03

תודה לכם. כרגע האמת שאני פחות מוטרד מבונאטי למרות שאין מקומות כי הבנתי שיש את האוטובוס החינמי מעמק פרט בחזרה לקורמאיור. אין לי בעיה לישון בקורמאיור עוד לילה (אולי זה אפילו לא רעיון רע מבחינה קולינרית מה גם שאשתי קצת יותר מוגבלת בתפריט ממני…) ולקחת חזרה את האוטובוס ההפוך בבוקר המחרת. כמו שכתבתם למעלה בעמק פרט יש אלטרנטיבות לינה. לאליזבטה כרגע חוץ מקומבל אין לי פתרון…

• תומר
                    תומר נערך לאחרונה על ידי

ברור לי שהגזמתי.... ענבר - אני אמור להגיע מפראזטי לקורמאיור בקיץ. בכיוון הזה אמור להיות נוח יותר... אוכל לתת חוות אחרי זה הממוצע שלי בקיץ הקרוב אמור להיות קצת יותר מ1000 מטר עליה ליום.... דרור - התחלת בקטע של התפנקות. לחזור לקורמאיור נשמע אופציה טובה

• dregev03

כשאפשר להתפנק אני לא נגד…. מצד שני אחרי שאשתי עלתה לפני 10 ימים בקליפורניה מ2500 ל3300 מטר בווילדרנס בשביל מחוק לגמרי הלכנו כל הדרך עם ג׳י פי אס פתוח על מפה שהורדתי מראש) ומכוסה ב400 מטר האחרונים בשלג (בלי ספייקס) ולפני כן שיחים שסוגרים את השביל, התחלתי לפנטז על טרק מעבר הרוחות באל צ׳אלטן בפברואר הבא. נראה. בינתיים TMB ועדיין אני תקוע עם אליזבטה.

IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • IO.
                        IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי IO.

@dregev03

תראה, אפשר תאורטית לדלג על אליזבטה גם ע״י חלוקה אחרת לגמרי, לא סטנדרטית, של המסלול כולו - ע״י לינה ב Refuge les Mottets מצד אחד (צרפת) ולינה ב- Rifugio Maison Vieille מהצד האיטלקי.

* אין לי מושג מה תנאי הלינה בבקתות אלו. רק חלפתי על פניהן.

הפרופיל סביר לגמרי:

הבעיות: קרוב למידי ל- Les Chapiux ביום שלפני כן, קרוב מידי ל- Courmayeur ביום שאחכ...

לכן, מצריך לדעתי חלוקה שונה לגמרי של המסלול (או ימים קצרים מאוד - אולי יש אפשרות לטיולי צד/הרחבות, מעבר ל TMB, שיאריכו את הימים האלו ליום מלא; אבל זה יוסיף ימים למסע כולו).

לא סתם אליזבטה היא כזו בקתה קריטית. באמת קשה מאוד ״לעקוף״ אותה... לדעתי זו אחת הסיבות שהוסיפו את קומבל. יש ממש צורך.

לגבי שימוש באוטובוס - בהחלט הגיוני בעיני לחסוך לכם את הקושי הלוגיסטי במקטע הזה עי כך.

• IO.
                          IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

שאלת ״תם״ בהחלט לא הוגנת (מפי מי שהלכה את ה TMB):

חובה TMB?

תזכיר לי על אלו תאריכים מדובר?

• dregev03

תודה ענבר. מן הסתם אני מניח שגם הבקתות האלו כבר תפוסות. לא פיספסתי אותן 😉. טסים לג׳נבה 8-25 לספטמבר. יש לנו ימים להארכת הטרק מה שממילא היה מתוכנן. תכננו מראש על יום ״סטלבת״ בקורמאיור ואולי עוד אחד בשוויץ. חשבנו שאם ישארו ימים אולי ניסע קצת לאנסי?

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • IO.
                              IO. נערך לאחרונה על ידי

אנסי חמודה. ממש כיף לשכור אופניים ולהקיף את האגם.

• MERAVSHELL
                                MERAVSHELL @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אם ישאר לכם זמן בהחלט אל תוותרו על אנסי הנהדרת.

• dregev03

כבר חשבתי לפתור את זה מכיוון אחר ולעלות לרוברט בלנק אבל הם נסגרים ב9 לספטמבר….

• dregev03

תודה מרב וענבר מקווים אולי יומיים שלושה של מנוחה באנסי… ענבר את מכירה קומבינציה של רכבל/ים מקורמאיור + המשך בשביל עד לקומבל? אני רואה שיש אפילו אוטובוס שמגיע לא רחוק מכיוון בוסקו דה מיאג׳… חושב אולי לעשות מסלול מעגלי לאליזבטה מקורמאיור אבל רק חלקית ברגל…

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • IO.

@dregev03

יש רכבל מקורמאיור (או לחלופין מהכפר Dolonne הסמוך) ל- Plan Checrouit שנמצא על השביל הגבוה בין אליזבטה (וקומבל) ל- קורמאיור. משם אפשר להמשיך (מקטע יפה מאוד! שאני הלכתי בכיוון ההפוך, וללא שימוש ברכבל - ראה בבלוג שלי, יום 4) אל העמק.

לחלופין, ידוע לי (לא הלכתי את המקטע) שבמורד העמק, הלאה מ- Combal (שלידה מתפצל השביל), עובר אוטובוס מ-/ל- קורמאיור.

יש לי עוד רעיון שווה בדיקה עבורך:

בהינתן האוטובוס הנ״ל (מצריך בדיקה כי לא הלכתי את המקטע במורד העמק עד לאוטובוס ולא השתמשתי באוטובוס), ובהינתן שאתם לנים בלה-שאפיו (אני לנתי בבונהום, כך שהתחלתי את המקטע לקורמאיור רחוק יותר) - בדוק הקפצה ברכב מלה-שאפיו (דרך המלון) במעלה העמק לכיוון Col de la Siegne (זוכרת שקראתי שאפשר לארגן). ישנו כביש שקט (שבמילא הולכים לצידו) עד לחווה ב- La Ville des Glacier.

זה יקל עליכם את היום ואני מאמינה שתוכלו להאריך אותו בזכות זה אל העמק/האוטובוס.

החיסרונות של ההצעה:

1. שימוש בתחב״צ/הקפצה בשני קצוות היום.
                                      2. תפספסו את המקטע הגבוה - בין אליזבטה לקורמאיור (מקטע יפיפה, עד לפלן צ׳קרויט. את ההליכה מתחת לרכבל בירידה לקורמאיור פחות אהבתי, כך שדילוג על הקטע הזה אינו פספוס בעיני. אבל הקטע מקומבל לרכבל נהדר! קרא אצלי בבלוג - יום 4).

אני מאמינה ששווה להתפשר, נראה שבימינו אין כמעט ברירה, אם אתם נעולים על ה- TMB ולא הזמנתם שנה מראש... 🤦

בהצלחה!

• IO.
                                        IO. @IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

@io

בדקתי מעט יותר, זה קו האוטובוס המדובר:

וזה המקטע שתלכו בו לאורך העמק עמ להגיע אל תחנת האוטובוס (מאליזבטה):

לגמרי אפשרי!

בהנחה שאתם מארגנים הקפצה מלה-שאפיו כפי שהצאתי, מדובר אפילו על מקטע יחסית קל:

בהנחה של

• dregev03

תודה ענבר. זה בדיוק מה שהתכוונתי כאשר דיברתי על פתרונות יצירתיים. שתי ההצעות מצויינות ואני אפילו לא חייב לבחור ביניהן כי יש לנו ימים ספייר. אגב הורדתי אתמול את האפליקציה שלך ומשם אני דולה את הרעיונות אבל עדיין לא יודע להגיע לתוצאות שאת מביאה. אנסה ללמוד… פשוט הורדתי את ״הסובב״ ואני מחפש עליו אבל לא ברור לי עדיין מה לעשות אם אני רק בודק מקטע.

• IO.

@dregev03

אתה מתכוון ל- Outdoor Active?

אני לא מורידה אליה קואורדינאטיות. אני ״עובדת״ (משחקת! 😍 ) רק דרך ה- Route Planner שלה. בודקת נק׳ התחלה וסיום. מרחיבה ומחפשת בקתות בנק׳ קורובת לשביל ה״ראשי״ שמעניין אותי - ובודקת את המרחקים והפרשי הגבההים אליהן וכו׳ וכו׳

כך אינני ״מקובעת״ לתכנית ההליכה ה״מקובלת״ שלעיתים קרובות (בשביל כמו ה TMB) גם מכתיבה במידה כלשהי חלוקות מסויימות.

זה אולי פחות מתאים ל״מתחילים״. אבל אתה ואני כבר ״בוגרים״ מספיק כדי להשתעשע בחופשיות 🤠

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון