טרק פסגות הבלקן לבד
-
שלום,
אני רוצה לעשות את הטרק פסגות הבלקן לבד בתחילת יוני שנה הבאה (2024)
מתכננת לקצר את המסלול ל-6-7 ימים,(מעגל קטן יותר) להתחיל ולסיים בטאט', להיות בלי אוהל(לישון רק בגסטהאוסים)
העניין הוא שאין לי הרבה נסיון בטרקים ואין לי בכלל נסיון בטרקים לבד.
האם זה נשמע קשה מידי למצב שלי? אם כן, תוכלו להמליץ טרק אחר באירופה שיותר מתאים להתחלה של טרקים לבד?
תודה מראש על התשובות
-
הליכה של טרקים לבד זה דבר די נפוץ באירופה, והרבה ממבקרי הפורום שהולכים טרקים עושים את זה לבד. מה גורם לך לחששות? איזה נסיון הליכה יש לך? החשש הוא מההליכה לבד או גם הליכה של מסלול ארוך? אמנם זה תלוי בנקודת מבט, אבל ממה שראיתי זה טרק הררי, אבל לא קשה "מדי". צמצמי את חוסר הוודאות - תלמדי את המסלול (חלוקת ימים, נקודות יציאה מהטרק וכו') תורידי אפליקציות מפות שתקל עליך ניווט והתמצאות בזמן אמת. שווה לעבוד על כושר גופני לקראת הטרק. הבחירה לישון בגסטהאוסים לדעתי זאת החלטה טובה שמורידה מהדאגות המנהלתיות/לוגיסטיות
-
לא עשיתי את הטרק הנל אבל הבן שלי עשה אותו. לצערי לא השלים עקב פציעה של בת הזוג. זה טרק מאד קשה מבחינה טופוגרפית עם עליות וירידות של אזור 1000 מטר ביום. לא הייתי מציעה אותו כטרק ראשון.
-
@ufo לא מכירה את טראק פסגות הבלקן.
אבל יכולה להמליץ בחום רב מאוד על טראק ה-West Highland Way בסקוטלנד בתור בחירה מושלמת לטראק ראשון:
- הוא מאוד ידידותי למשתמש מבחינת סימון השביל.
- וגם מבחינה אנושית - אשה לבד תרגיש שם סופר-בטוחה.
- מושלם ל-7 ימים, אפשרי גם ב-6 אם את בכושר טוב
- הוא נחשב פחות קשה מטראקים הרריים, אני קוראת לו יותר "אופקי" להבדיל מ"אנכי" כי המסלולים בו יותר ארוכים בק"מ אבל עם הפרשי גובה יותר קטנים והרבה פחות עליות וירידות תלולות ממסלולים אלפיניים כדוגמא.
- יש בו לינות במקומות חמודים כמו אכסניות ו-B&B, אבל צריך להזמין כבר עכשיו ליוני כי יש בו כמה נקודות שהאופציות מעטות ונתפסות מהר.
- יש שירותי העברת תיקים שמאפשרים לך לטרק עם תרמיל יום.
- ויש הרבה נקודות מים ואוכל בדרך שמאפשרות לך לצמצם את המשקל על הגב למינימום.
- והכי חשוב: זה אולי לא המקום להתעלף בו מפסגות מושלגות, אבל הנופים שם הם מכשפים ממש לעניות דעתי, כל כך יפים ומיוחדים. ובתחילת יוני יהיו לך מרבדים של בלובלס (פרחים כחולים-סגולים נהדרים) ומעט מידג'ס (ברחשים מעצבנים).
-
כן, הפירוש הנפאלי ל"אופקי" זה שמתחילים ומסיימים באותו גובה, ושוכחים שיש קצת למעלה ולמטה בדרך....
-
החששות הן בעיקר ללכת לאיבוד ולא להצליח לנווט, כי אני פשוט לא רגילה לזה ולא יודעת לקרוא מפות. וכמובן, שכשאני לבד לגמרי , אני צריכה לסמוך רק על עצמי. ושיקרה לי משהו במהלך הטרק ולא אצליח להשיג עזרה. אלה החששות. לגבי האפשרות שמשהו יקרה הבנתי שצריך לשכור או לקנות מכשיר לווין כזה עם אפשרות לשלוח מיקום כשאין קליטה וגם SMS.
הנסיון שלי-אני בדרך כלל מטיילת עם קבוצות, בלי הרבה משקל על הגב ובלי שאני צריכה לנווט ולחשוב על הכל, בגדול רק ללכת וזהו..טרקים ממש של כמה ימים לא עשיתי, מקסימום יומיים-שלושה...בלי קבוצה עשיתי טרק רק פעם אחת, עם עוד חברה, זה היה טרק מסטיה-אושגולי בגיאורגיה, שבסך הכל הוא קליל יחסית ומתוייר. שם הסתדרנו טוב, הלכנו עם אפליקציה שעזרה מאוד, בלי מפה בכלל.
-
תודה רבה על ההמלצה
-
תודה על התגובה.
"מאוד קשה מבחינה טופוגרפית"-הכוונה קשה מאוד להליכה או לניווט בגלל הפרשי גבהים, או גם וגם...
כי ממה שקראתי במקורות שונים-כתוב שם שרמת המסלולים בטרק היא "בינונית"....
-
היי, אני לא מכירה את הטרק הנ״ל (שמעתי עליו, אבל לא הלכתי אותו ולא ״למדתי״ אותו).
בטרק ראשון לבד אני חושבת שכדאי אולי לנקוט במשנה זהירות, מכל הבחינות. כדי שתהיה לך חוויה טובה ותתחילי לבנות את עצמך ואת היכולות שלך בהדרגה. כדי שתוכלי להרגיש בטוחה וגם להיות בטוחה לבד.
כמה נקודות שעולות לי...
ֿ
מבחינת בחירת שביל -
- אני חושבת שאולי נכון יותר לבחור מסלול שלא מביא אותך לקצה היכולת הפיזית שלך.
אל תסתמכי על דרוגי קושי מסוג ״בינוני״ - הדרוגים היחסיים (!) האלו לא יגידו לך הרבה לגבי היכולת שלך להתמודד (גופנית) עם השביל.
נסי לבדוק הפרשי גבהים ומרחקי הליכה של כל מקטע וכן תנאי שטח.
להשוות למסלולים שכבר הלכת - ואת יודעת שאת מסוגלת ללכת ביום אחד - יועיל מאוד. כן, גם מסלול יומי שהלכת יכול לתת לך מושג; רק קחי בחשבון שאת כנראה תסחבי קצת יותר משקל וגם שהגוף עשוי להיות קצת עייף או תפוס כשצועדים יום אחרי יום.
- מסלול יחסית פופולרי, עם כל החסרונות של אלו - מתאים יותר לטעמי כמסלול ארוך ראשון סולו.
תוכלי להעזר במטיילים אחרים תוך כדי הליכה (גם אם ״יקרה לך משהו״ וגם סתם אם תרצי להתייעץ, לבדוק שאת בדרך הנכונה וכו׳).
בדכ במסלולים הללו יש יחסית הרבה שרותים (בקתות וכו׳).
הם לרוב משולטים / מסומנים טוב - ומן הסתם גם ״כבושים״ על הקרקע (שביל עמוס/פופולרי לא יהיה מכוסה בצמחייה למשל).
כמו כן - קל יותר למצוא מקורות מידע אודות המסלולים הללו.
אלו כמובן הכללות אבל זה נכון בדכ - כשיש הרבה מטיילים.
- באופן ספציפי, ע״פ מה שציינת, אני חושבת שחשוב שתבחרי בשלב זה מסלול קל ונוח לניווט ! זה סימן השאלה הכי גדול שלך, עד כמה שאני מבינה - ומן הסתם זו נקודה קריטית. לכן חשוב שתקידי לבחור מסלול שקל להסתדר בו מבחינה זו. לפחות כשביל ראשון... אחכ כבר תדעי להעריך טוב יותר את היכולות שלך וגם יכולת ההתמצאות שלך אולי תשתפר.
מבחינת הכנה -
- תלמדי תלמדי תלמדי - את המסלול. כמה שתבואי מוכנה יותר - תצמצמי את הסכנות ותרגישי יותר מוכנה ובטוחה על השביל.
נסי ללמוד למשל נק׳ יציאה מהשביל. למקרה של מזג אוויר לא טוב, מחלה או פציעה או סתם אם יהיה לך קשה ותרצי ״לחתוך״.
הכירי את הואריאנטים השונים - כדי שתדעי לבחור לפי הצורך במסלול הקל/קצר יותר, הפחות תלול/חשוף וכו. יש למשל מקטעים שאינם מתאימים במזג אוויר רטוב - בגלל סכנת החלקה או סכנה אחרת (אם את מטיילת בארץ את בטח מכירה את הסכנה של הצפות בטוואי של נחלים...).
הכירי את זמינות המים על המסלול והערכי בהתאם. כנ״ל לגבי אוכל.
- תמיד עדיף לצאת לשביל בכושר גופני טוב ככל שניתן (ורצוי שההכנה תכלול באופן ספציפי אימוני עליות/ירידות).
גילוי נאות: מסיבות כאלו ואחרות, בשנים האחרונות יצא לי לחרוג מהעצה הזאת (לא תמיד מתוך שליטה שלי...). אלא שאני כבר מנוסה במסעות רב-יומיים לבד בחו״ל. אני יודעת די טוב להעריך את היכולת שלי מול נתוני השביל (/המקטע) וגם יודעת להתמודד עם הקשיים. אני חושבת שכשפחות מנוסים, יש יתרון גדול לכושר גופני גבוה ביציאה.
כמה עצות על השביל עצמו -
- לינה בבקתות או ליד בקתות במסלול ראשון שלך לבד היא בהחלט החלטה טובה בעיני.
זה יוריד מעלייך את הלוגיסטיקה של לינה בשטח. יפחית את המשקל שתסחבי על הגב. תהיה לך מיטה חמה, ארוחות, מקלחת (בדכ) ולא פחות חשוב: עם מי לדבר, לחלוק ולהתייעץ.
- תתייעצי , תשאלי - תדברי עם אנשים ומקומיים ועם הצוותים של נק׳ הלינה שלך ! באופן ספציפי - מי שבא מולך בשביל יכול לספק לך אינפורמציה טובה מאוד על המסלול שאת עומדת לעבור. אל תתביישי לשאול אם את בדרך הנכונה, אם נק׳ המים זמינה, אם יש איזושהי סכנה בדרך וכו׳
אם יש נק׳ קשה למעבר (למשל נהר שוצף בלי גשר) - עצרי והמתיני לאנשים שבאים ממול או מכיוונך! (זוכרת את סעיף ״לימוד המסלול״? - אם את יודעת שיש מכשול כזה בהמשך הדרך שלך - אפשר / רצוי לתאם עם עוד מטיילים ולעבור אותו ביחד. אבל לפעמים יש מצבים בלתי מתכוננים - לי יצא למשל לאחד כוחות עם מטיילים שפגשתי בדרך כשמזג האוויר היה גרוע).
- היום אני בהחלט ממליצה ללכת עם אפליקציות ניווט. יש רבות. חשוב לבחור אחת שיש לה אופציה לניווט offline (ללא תקשורת) וחשוב להוריד את המפות / קבצים הרלוונטיים מבעוד מועד.
- גם מכשיר תקשורת לווייני מומלץ (גילוי נאות: עד כה לא הלכתי עם כזה...). וכן, אפשר לשכור כבר בארץ.
- אל תצאי מאוחר לדרך בבוקר. את לא רוצה ללכת בחשיכה ולא רוצה להשאר אחרונה בחוץ.
- אם יש ספק - אין ספק! אם תנאי מזג האוויר קשים - משנים תוכניות. סופת שלג באמצע הקיץ היא די נדירה - אבל גם זה קורה. את לא ערוכה ללכת בשלג או קרח משמעותיים גם אם הבאת ״פליס חם״ - תזכרי את זה טוב.
לגבי מסלולים מומלצים -
- כאמור אני לא יודעת אם ״פסגות הבלקן״ מתאים... מכיוון שהוא משך את עיניך - אני בהחלט מציעה לך לבדוק אותו. לטעמי - חשוב לבחור שביל שמושך אותך (ולא חשובה הסיבה).
- השביל שהציעה לך ׳יונה וקשת׳ הוא הימור בטוח מבחינת היותו מושלם כמסלול ראשון לבד בחו״ל. גם אני הלכתי אותו ואני ממליצה! את עדיין צריכה לבדוק אם הוא מושך אותך...
- אני יכולה לזרוק כמה רעיונות לשבילים שנחשבים מתאימים למתחילים (את חלקם הלכתי) אבל לא כתבת איזה סוג מסלול את מעדיפה... (אלפיני / צחיח / ירוק / ״דרישות״ נוף מסויימות).
- אם פסגות הבלקן לא מסתדר לך... את מוזמנת לבלוג שלי לקבל רעיונות. וגם לחזור עם שאלות.
בהצלחה !
-
תודה רבה על התגובה המפורטת והמושקעת!
כן, בשלב זה לומדת על המסלול כל מה שאפשר, הוא באיזור הררי עם הרבה ירידות ועליות וכ-15-20 ק"מ ביום...אם יהיה לי אומץ בסוף, כמובן שלא אעשה את כל הטרק , שהוא 10 ימים..בינתיים מתכננת להתחיל ללכת לבד בארץ לצבור קצת ביטחון וידע...
מבחינת מסלולים שמושכים אותי...זה צריך להיות באיזור קצת פחות מפותח ועם אופציה לחוויה אנטרופולוגית מבחינת אנשים מקומיים, קצת אתגר פיזי/נפשי....(מבינה שכל זה פחות מסתדר עם הנתונים שלי כרגע, ובכל זאת...)
אשמח לקרוא בבלוג שלך, אפשר לינק?
-
עניין הקושי - זה תלוי בנק' יחוס. בבלוגים/מדריכים וכו' הגדרת הקושי היא ביחס למסלולי הליכה אחרים, ותלויים במספר משתנים כמו השביל עצמו (4*4, כבושה, סלולה, בולגרים וכו') טיפוס מצטבר והיחס לאורך המסלול (אלף מטר עליה מצטברת על 5 ק'מ יהיה יותר קשה מאלף מטר על 15 ק'מ) וכו'. וכמובן יכולה להיות נק' יחוס אישית, אם היה לאדם מסוים קל/קשה. רוב הטורקים ההורים הם ברמת קושי טובה. את מדברת יותר על חששות מנטליים של פעם ראשונה לבד, ולא בהכרח על הקושי הפיזי. 'תעטפי' את עצמך בדברים שמפחיתים את חוסר הודאות, כשהזכרת כבר כמה דברים כאלה כמו טלפון לוויני. גם ספר טרק, אפליקציות ניווט (שג'יפיאס מספיק, מורידים מפות לשימוש אופלייו), כל יום טרק תצאי מוקדם ככל האפשר כדי שתהיה לך אפשרות לנצל יותר שעות אור במקרה של ברבורים בדרך וכו'
-
וואי, ענבר הקדימה אותי...
-
הבלוג של ענבר - https://www.lametayel.co.il/blogs/247630
-
וואי, ענבר הקדימה אותי...
ממש מוזר לי לכתוב על טיולים
-
מה מה מה?!
-
זה הבלוג שלי את מוזמנת. רק... שרוב המסלולים שעשיתי באירופה היו במערב - צרפת. שוויץ, איטליה. לא ממש ״פחות מפותח״
(אם כי שטח אלפיני - מאתגר ומדהים!).אולי דווקא השביל שעשיתי בצפון שבדיה (החלק הצפוני של ה- Kungsleden) ימשוך אותך. מבחינת היותו בשטח מבודד ונידח. השביל מאוד מתאים למתחילים. מסודר, מגובה בבקתות (בחלק שאני הלכתי - זה שביל ארוך שלא הלכתי את כולו, בחלקו הדרומי חובה אוהל). ההוואי בבקתות מיוחד (שונה משאר אירופה, בקתות בסיסיות יותר, האורחים משתתפים ב׳תפעול׳ הבקתה למשל חוטבים עצים לבישול ולחימום וכו׳ אבל ממש נחמד בהן!).
הניווט קל ובכלל המסלול לא קשה (יחסית...). החוויה ה״אנתרופולוגית״ תהיה בצורת מפגשים עם מטיילים אחרים... לא עוברים בכפרים. הרבה מטיילים סקנדינביים אבל גם ״אחרים״.
זה הפרק הראשון (הכללי) שלו.
ה- West Highland Way שכבר הומלץ לך: סקירה. אבל הוא בהחלט מפותח.
להרגשתי - אולי פחות יתאימו לך השבילים שהלכתי. זאת בהתייחס לרצון שלך לחוויה אנתרופולוגית / פחות מפותחת. אבל תציצי ותראי

ונסי לקרוא על ׳פסגות הבלקן׳ באתר סיפור-דרך וגם כאן בבלוגים של ׳למטייל׳ (תעשי חיפוש). תצרי קשר עם הכותבים ותתייעצי לגבי השאלות שעולות לך.
דבר חשוב כשמטיילים באיזורים הרריים - לא להתייחס רק למרחקים (בק״מ) אלא גם (ואפילו יותר) להפרשי הגבההים ! זה מאוד משמעותי כשמדובר בהרים הגבוהים באירופה.
-
מה מה מה?!
כל המצב. קשה לי לחשוב כרגע על טרקים
דואגת מאוד ליקרים לי שלוחמים ובכלל... אבל מנסה.
-
בשבילי זאת הסחת דעת רצויה. כבר מתעסק עם הטרק של הקיץ...
-
תשובה נפלאה כתמיד.
מוסיף - שאם את מחפשת טרק ברמה "בינונית" עם עניין אנתרופולוגי , ועם יותר מטיילים - תוכלי למצוא אותו בהרי רילה בבולגריה.
יש המון סיפורי דרך, המסלול ברור יותר והוא לא נחשב לקשה מדי.
-
נעול על ידי
Whale- Hello There There