בחזרה

קרוז לאנטארקטיקה

• שבת שלום

התחלתי בתכנון קרוז לאנטארקטיקה.

היות וזה הפעם הראשונה שלי באזור , הרי שאני דיי טירון ירוק.

הייתי שמח לקבל מידע באשר לחברות שיט אשר מבצעות שיט שכזה מלבד חברת סלבריטי.

הכוונה לשיט שיוצא מדרום אמריקה - משכו בין שבועיים לשלושה.

ראיתי כבר שהשיט במעבר דרייק הוא מאתגר לנושא האזור הסוער ביותר בעולם מבחינת גלים של עשרות מטרים ורוחות עזות - האם יש מישהו שעבר אותו ?

זהו טיול פרישה שלי ( נוסע לבד ) מהעבודה לאחר 35 שנה מאומצת ומאתגרת. (טיול לאחר צבא, לא עשיתי, כך שיש לי אישור מהמשפחה לצאת למסע של סיום פרק בחיים חחחחח )

התוכנית היא מלבד אנטרקטיקה , לבקר בבואנוס איירס, ריו דה ז'נירו - רמת הטיול היא לא תרמילאות, מלונות 5 כוכבים בלבד.

אם יש המלצות לטיול בערים אלו אשמח לקבל.

היית רוצה לשלב את הביקור בריו בזמן הקרנבל . ולכן מועד השיט יהיה באזור פברואר מרץ 2025.

סיום הטיול תהיה בניו יורק (מצטרפת אלי החצי השני) לביקור מוזיאונים, תרבות, הופעות , קניות וכד'.

תודה לעונים

• @משה-22

אם כבר 5 כוכבים שמעתי על הטיול עם דנדן וחברת אקו

מכיר חבר קרוב שטייל איתו. באותו טיול השתתפו גם אודיה קורן ונתן דטנר ובני זוגם

וגם היתה כתבה על כך עם דני קושמרו

אשר ליתר זה יחסית קל לארגן

• @משה-22

פרופסור משה אגמי מלווה מסעות שייט לאזור זה (וגם לאזורים מרהיבים ומרתקים אחרים בעולם) שמשווקים על ידי החברה הגיאוגרפית, ממליצה לך לחפש פרטים עליו, יש לו גם ערוץ יוטיוב. לגבי מיצרי דרייק - יש טיולים שטסים מעליו, עוקפים את הקושי וגם חוסכים זמן.

• @karnielr

לגבבי השיט במיצרי דרייק דווקא לא הייתי רוצה לותר על החוויה , עוד סוג של אטרקציה שלא חווים בדרך כלל בשיט תענוגות

• כמישהי שחוותה מחלת ים בשייט הרבה פחות דרמטי, אני מאמינה שיש חוויות שמותר ואף מומלץ לוותר עליהן, לא רואה שום ערך מוסף בעניין הזה, בטח שלא הייתי קוראת לזה אטרקציה.

• @karnielr

בסוף כל אחד ותחושותיו והעדפותיו, לי כנראה יש קיבה מפח וכבר התנסיתי בחיי במצבים מסוכנים שלא מסגרת חוויתית כמו לונה פארק או בנג'י.

נראה לי שלשוט בספינה מפוארת 5 כוכבים לא בדיוק ספינת נהר מעץ, אם כי "משעמם" לשוט ימים בים שטוח כמו הים הקאריבי או באוקיינוס ההודי ( כמובן ללא סופות הוריקן וכד').

לא נראה ואין באמת סכנה בשיט במעבר דרייק , האונייה בנויה לכך וקברניט מנוסה יודע להתמודד עם הגלים והרוח, שאחרת לא היה לוקח איתו 4000 תיירים למצולות חחחח.

אטרקציה כן או לא ? שאלה סובייקטיבית לחלוטין , ככל הנראה יש עוד כמה אלפים בשיט שחושבים שכן.

• @משה-22

אולי חלק מהאלפים הללו לא רואים בזה שום אטרקציה, אלא פשוט חוסכים כסף. הטיסה מעל מיצרי דרייק מייקרת מאוד את הטיול. רק אומרת.

• @karnielr

יטוסו לאן ?

השיט שמגיע מארגנטינה אושיוואה לכף הורן ועובר במיצרים לאנטארקטיקה ומשייט בין הקרחונים 3-4 ימים ללא ירידה ליבשה.

אז איפה הטיסה תתחבר לשיט ?

ולגבי המחיר , כנראה מי שרוצה לראות את אנטארקטיקה יצטרך להיפרד מהרבה כסף , זה לא החגיגות בקאריביים.

• @משה-22

האלפים שבוחרים בשיט הזה יודעים ומכוונים לאנטארקיטקה , יש אפשרות לקרוז שלא ממשיך לאנטארקיטה אלה מקיף את ארגנטינה וממשיך עד לצ'ילה , ( מסלול מדהים כך נראה לפחות)

כלומר יש חלופה ואפילו זולה יותר

• @משה-22

אתה יכול לעשות כמובן מה שבא לך, אבל בלי קשר, סתם לידע כללי וכדי למנוע תגובות לא ענייניות, אתה מוזמן לבדוק את הנושא. (יש בעיה עם קישורים ישירים כאן, אתה יכול לגזור ולהדביק).

https://www.geotours.co.il/organized_tours/sailing_tours/classic_antarctica_with_flight_over_drake_passage/

וגם

https://www.swoop-antarctica.com/cruises/flights/fly-cruise

ובטח יש עוד.

• לא מתעניין בשייט לאנטארקטיקה אבל שמתי לב שפה כתבת שהוא יוצא מאושואיה כמו שהכרתי בעבר והפוסט על ארגנטינה כתבת שאתה מפליג מבואנוס איירס….?
    אז הנחתי שאם זה מבואנוס איירס זו כנראה אוניה יותר גדולה ומפוארת.

• @dregev03

אולי לא הובנתי

הקרוז יוצא מבואנוס איירס אבל עוצר באושוואיה וממשיך לאנטארקטיקה.

מדובר על קרוז מפואר בספינה גדולה.

טרם סגרתי סופית , אני בודק בכמה חברות במקביל, ומנסה לאכול את כל העוגה בכפית , רוצה לראות הרבה ומגלה שיש הרבה מה לראות במדינות אלו .

גם מסלולי השיט מורכבים יש גם הפלגות שיוצאות מצ'ילה ומסיימות בבואנוס איירס .

יש הפלגות ארוכות יותר של חודש ומעלה , אני עדיין מתלבט לאיזה שיט אבחר בסוף

• נשמע לי הזוי שמכור לאדרנלין כמו שאתה מצייר את עצמך יעלה על קרוז מפואר עם תיירים בגיל הוריך ויפליג ימים רק כדי להגיע לאושואיה. אתה יודע איזה מרחק זה? כמה זמן מיותר אתה מפליג כדי להיות במפואר? לא עדיף לקחת קרוז מאושואיה? משהו עם אדרנלין? זה יותר מ3 שעות בטיסה ובטח עוד יעצרו לך ולזקנים העשירים בדרך. אני לא משוכנע שזה הטיול שחרור שבא לך עליו…..וכנראה גם לא ניצול אופטימאלי של זמנך

• @dregev03

אנחנו מתכתבים במקביל בשני פורומים חחחחחח

מאיפה הבאת "מכור לאדרנלין" ? בן אדם בן 50 + יוצא לפנסיה, אמנם אחרי עבודה מאתגרת ולא שגרתית, מחפש לטייל בעולם ולתת לגופו ונפשו מרגוע נורמלי.

בקרוזים האלו משתתפים גם צעירים, כך לפחות בסרטונים שהם מעלים וניראה שהם די נהנים מחוויית מעבר דרייק (drake shake) ומאנטארקטיקה.

אבדוק את אופציית שייט מאושואיה, יכול להיות שזה יחסוך זמן להגעה לאנטארקטיקה ואז אוכל להוסיף גם את הקרחון פריטו מורנו.

השאלה אם ראיתי קרחונים 3-4 ימים במסגרת השיט אז הביקור בפריטו מיותר ?

דרך אגב השיט עוצר בעוד מקומות כמו איי פוקלנד.

• @משה-22

מהניסיון הימי שיש לי והוא לא קטן,

יש ספקטרום של סיבולת לים רוגש, מפלאטים טוטאלים שעוד בנמל כבר מתחילים להסתחרר ועד קילר יהלום.

למעט ניסיון קודם בתנאים דומים אי אפשר לדעת איך אדם ירגיש.

לא הכרתי אף קילר שנהנה מים גלי ובספינת נוסעים יש בכלל בעיה כי (תסלח לי על התיאור הגראפי) לחלק מהנוסעים אין בעיה להקיא במקומות ציבוריים כמו מעליות ומסדרונות ולהשאיר את התוצרים כמו שהם ולצוות לוקח זמן לדעת שיש בעיה ולבוא ולנקות,

כך שהחוויה יכולה להיות די מגעילה גם למי שלא מושפע, ועוד שילמת עליה לא מעט גם זמן וגם כסף.

בקיצור, לא ממליץ.

• @הצועד-בנעליו

נשמע לא נעים.

יצא לי להיות בשיט אמנם לא מסחרי בים תיכון, ים גלי היו גם תופעות כאלו ואחרות אבל לא נורא.

גם בקרוז לקאריביים בים חלק אנשים מקיאים, כמו שאמרת לא נעים .

בסוף שוק הקרוזים מתפתח בעולם והספינות הופכות למגה ספינות וצריך להזמין שנה וחצי שנתיים מראש חדרים.

אני הזמנתי קרוז לקאריביים לאוגוסט הקרוב שנה וחצי מראש וכבר לא נשארו כמעט חדרים פנויים.

זה מזכיר לי את הסבל שבטיפוס לפסגת הר, העלייה והירידה קשים , כואבים , מסוכנים ולעיתים נפצעים בשביל 10 דקות בפסגה .

לפעמים בשביל לחוות חוויות צריך לעבור בדרך לא קלה . חחחחח

• @משה-22

כל אחד ומה שנראה לו כחוויה,

תיהנה

• @הצועד-בנעליו

תודה רבה

• לא יודע אם שטתם באוניות קרוזים הגדולות אבל לא מרגישים כלום ובטח לא מקיאים. שטנו באוניה בינונית בגודלה לא מהכי הכי גדולות והיה ים סוער כשהסיפון היה מוצף במים ואסרו לצאת החוצה מהאוניה לסיפון ובתוך האוניה לא הרגישו כלום שום תנודות, לא ראיתי אף אחד מאלפי האנשים באוניה מקיא. אם תשב בחדר אוכל לא תדע בכלל אם כרגע הספינה שטה או שהיא עומדת.

• @baty29

תודה על המענה, אכן הזמנתי חדר בקרוז באוניה בסדר גודל גדול ( כ 5000 איש כולל צוות ) אמנם לא מגה אוניה וחדר עם מרפסת קומה גבוה בקדמת הספינה.

קיבלתי עוד מספר דיווחים מאנשים שחצו את מעבר דרייק ודיווחו על גלים של כ 10-12 מטר אבל ללא תופעות חריגות. לקחו כדורים / מדבקות והתנהלו כרגיל.

האמת שזהו אחד הקטעים היותר מרגשים במסע לאנטארקיטיקה מבחינתי של ים גבוה. איך אומרים אם כבר טסים או שטים לפחות שנרגיש משהו. חחח

בחזרה