לפני ארבעה ימים נחתנו מטיול השלכת המהמם בנופי ניו-אנגלנד. תודה למוני ולכם כל השותפים הפעילים בפורום והמייעצים שנתנו יד בבניית הטיול.
זהו טיול השלכת השני שלי באיזור ניו אינגלנד. בפעם הראשונה יצאתי עם ביתי (ב-2014) לטעימה קצרה מהאזור בשילוב שופינג בניו-יורק. הפעם יצאנו לטיול רק בעלי ואני (50+) ועם ההחלטה לא לעצור בניו יורק על מנת לא להפוך את הטיול למסע קניות כשתכל’ס- לא באמת צריך כלום ...ורק בגלל שהמחירים כל כך מפתים בסוף קונים וקונים…(כמובן שכשחוזרים יש קצת צביטת החמצה במובן הזה...) וגם כדי להקדיש את מירב הזמן לטבע ולנופים , ול”יחד” שלנו.
עם הספר המומלץ של נטע דגני התחלנו לתכנן את הטיול כשלאמיתו של דבר אני כמעט ולא נעזרתי בו. אני מוצאת שלקריאה באתר ופורום זה, יש יתרונות גדולים בכך שהתיאורים שיש כאן מטובלים ברגשות אותנטיים של התלהבות או אכזבה או סתם אדישות למקום מסוים וכך קל יותר להחליט על מה לוותר ועל מה לא לוותר במסלול.
כמו כן חיפשנו אתרים המפרסמים אירועים , הופעות או פסטיבלים באזורים בהם רצינו להיות. מכיוון שאנחנו כפופים לתאריכים של חופשת סוכות, זה יצר אילוץ ועל כן לא מצאנו פסטיבלים מיוחדים המתרחשים בהתאם לתאריכים שלנו למעט מופע ברודווי שיצא לסיבוב הופעות עליו אספר בהמשך.
השכרת רכב – דרך חברת אלבר בארץ, עלה כ-466 $ לעשרה ימים בתשלום מראש. במסצ’וסטס אין אפשרות לשלם במזומן בנקודות Toll בכבישים המהירים ובכל השכרת רכב נדרשים לשלם על המכשיר האוטומט “easy- pass” גם אם לא עושים בו שימוש. תוספת תשלום על המכשיר כ-10 $ ליום, ולא יותר מ- 70 $ סה”כ. לכן עלה לנו 70 $. יש לשים לב לפתוח את הקופסא בה מותקן המכשיר. אנחנו פספסנו זאת ובימים הראשונים המכשיר (שמודבק לשמשת הרכב) היה סגור בקופסא. לא ברור עם עוד נשלם על זה בצורת קנס...
הטיסות – הוזמנו כחצי שנה מראש עם swiss עם המתנה לא ארוכה מדי בקונקשין. אירגנו את המזוודות כך שבאלה שמעלים לטיסה יהיו הפריטים ההכרחיים לטיול למקרה שמזוודה תעלם בדרך ולמקרה שבטיסה יהיה קר מאד(סוודר ועוד זוג גרביים) או חם מאד (כפכפים). ואכן היה בהם שימוש.
לינות ושהיות:
החלטנו את בוסטון לשמור לסוף כי מיהרנו לעלות צפונה שלא להחמיץ את ימי השיא בשלכת. כל יום שעובר עלול להביא עימו מכת רוח רצינית שמעיף את העלים ולראות עצים ערומים זה מראה לא נחמד בכלל.
11/10-נחיתה בבוסטון בשעה 15:20. איסוף הרכב ונסיעה ללינה ב- Bradford וורמונט. (כשעתיים וחצי נסיעה בכביש המהיר).
12/10 , 13/10, 14/10 – לינה ב-airbnb ב- Albany , ניו המפשיר, וטיולים בהרים הלבנים.
15/10 ,16/10, 17/10 – לינה בבר הרבור במוטל Edenbrook וטיול באכדיה.
18/10 – לינה ב Ogunquit במיין, במוטל The Milestone .
19/10, 20/10 -לינה ב-Newton (בקרבת בוסטון) אצל חברים.
21/10 – אחה”צ, טיסה ארצה.
הצבעים של השלכת מהממים וכמה שרואים, זה לא מספיק! הרגשנו שאנחנו רוצים “לבלוע” את הנופים עוד ועוד...ומבחינתי אני כבר מוכנה לסגור את הטיול הבא שלי שם...ובינתיים, מעלה כאן רשמים כדי “להעביר את זה הלאה “ וכאות תודה לכם!
11/10 – נחיתה, איסוף מזוודות, אוטובוס -שאטל פנימי לcar rental center. מעבר בדלפק Advantage השכרת רכב ויציאה לחניון לאסוף את הרכב.
כשהגענו לחניון גילינו שהפנו אותנו לרכב שונה מזה שהזמנו. נגררנו עם המזוודות חזרה לדלפק וחזרה לחניון לקבל את הרכב הנכון. הטרטור הזה עלה לנו כנראה בעייפות מוגברת ורצון לזרז כבר את היציאה לדרך מה שהוביל לזה שלא שמנו לב והעמסנו על הרכב רק 2 מתוך 3 המזוודות...כן, ה-”carry-on” (בה הפריטים החשובים להצלחת הטיול) נשארה שם בחניון . ואנחנו יצאנו לדרכנו .
הכבישים המהירים היו חשוכים לגמרי ובמרחק 20 דקות מהיעד, עצרנו לארוחת ערב. השעה היתה 20:30 (בשעה 21:00 מרבית המטבחים נסגרים) . אז גילינו שחסרה המזוודה הקטנה. בחברת ההשכרה של הרכב לא היה ניתן לתפוס מענה אנושי וכך החלטנו לשוב על עקבותינו בתקווה שהמזוודה על תחולתה תמצא במקום בו השארנו אותה. הגשם החל לרדת והעייפות היתה קשה ובכל זאת החלטנו שעדיף לגמוע את המרחקים האלה באותו לילה ולא לתת לזה להיגרר ליום המחרת ולפגוע בתכנית הטיול. “גם בארץ אנחנו לא הולכים לישון לפני 1 בלילה” -כך אמרנו לעצמנו והשתכנענו שזאת האופציה הטובה ביותר.
חזרנו לבוסטון ושוב יצאנו בדרכנו ל-Bradford לשם הגענו ב 01:30 אחר חצות. הלינה היתה בחדר בבית של AIRBNB והבעלים אמרו שהם לא יהיו והשאירו לנו את המפתח בתיבת הדואר. הדבר הקל עלינו מאד שלא הערנו אף אחד ולא הפרענו…
ההחלטה מראש לישון בעיירה זו היתה כדי לאפשר למחרת להתחיל את הטיול על 112 מתחילתו, כולל Lost River ו- Sabbaday Falls או כפי שמוני הציע דרך האגמים מדרום להרים הלבנים. בפועל, התכניות קצת השתנו.
מסקנות מהיום-
- לבדוק את הפרטים בטופס השכרת הרכב.
- ללמוד את הרכב, לפתוח את מכשיר ה- easy-pass!
- לקחת ללילה הראשון מלון קרוב יותר (כפי שהמליצו לי) כי גם כשאתה חושב שאתה לא עייף, אתה כנראה בכ”ז כן פחות עירני…
- לבדוק טוב שכל ה”טובין” על הרכב.
- כששוכחים פריט במקום רחוק - במקום לנסוע הלוך ושוב: אפשר להזמין מונית או דרך Fed-Ex. אנחנו לא חשבנו על זה.
המשך הטיול -בפרק הבא!