ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Ohad_3583174
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 6
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

Ohad_3583174

@Ohad_3583174

0
    מוניטין
    14
    צפיות בפרופיל
    6
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3583174 גיל 56

Ohad_3583174 הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Ohad_3583174

• RE: טרקים מומלצים לחודש מרץ

@imeshy אמר:

@Ohad_3583174

לא ממש באירופה הגבוהה והחורפית.

אז אחדד. טיילתי במרץ בעבר ביוון ובאיטליה וכל עוד מזג האוויר לא ממש אפרורי וגשום הכל טוב. אם יש המלצות במדינות לא גשומות או קרות במיוחד...

פורסם בפורום אירופה
      Ohad_3583174
      Ohad_3583174
    • טרקים מומלצים לחודש מרץ

היי חברים,

מחפש טרקים אטרקטיביים לחודש מרץ (תחילת-אמצע) מבחינת מזג האוויר. ההערכה היא שמקצה לקצה יהיו בערך 6-7 ימים כולל טיסות.

אם אכן הטיול הספונטני יצא אל הפועל, ישנה עדיפות ליעד יחסית זול (בשנה האחרונה טיילנו בספונטניות ביוון ובגיאורגיה, אז טווח מחירים יחסית דומה יתאים) ואם מתאפשר גם טרק שלא מצריך הזמנות זמן רב מראש (ההערכה היא שנדע אם נוכל לטוס כשבועיים מראש). אנחנו בכושר טוב ולא חוששים מעליות, לינה באוהלים לגמרי באה בחשבון במידת הצורך.

תודה לעוזרים.

פורסם בפורום אירופה
      Ohad_3583174
      Ohad_3583174
    • RE: אוסטרליה ניו זילנד

@Sailor אמר:

@Ohad_3583174

הפוך גוטה

ה-CBD באדלייד יפה יותר מכל עיר אחרת ביבשת.

המדרחוב היפה כולל מלבד מסחר גם מוזאונים ומחוץ לו מבני ציבור בסגנונות בריטיים מהמאה ה-19 עד אמצע המאה העשרים לצד שדרות רחבות עטורות צמחיה בכלל והרבה פרחים בפרט.

המוזאון האתנולוגי של אדלייד נחשב ע”י רבים הטוב באוסטרליה וכמוזאון הטוב בעולם לתרבויות האוקינוס השקט.

יש עוד כמה מוזאונים משובחים בעיר.

יציאה לפרברים או קצת מעבר להם מביאה לחופים היפים במערב ולאזורים הכפריים בכיוונים האחרים.

מוזיאון אנתולוגי? מדרחוב יפה? אני לא מזלזל, אבל אני חושב שאם בעשרה ימים באוסטרליה אתה מתמקד במדרחוב או מוזיאון אתה מפספס את המהות ובענק.

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      Ohad_3583174
      Ohad_3583174

@thomas757 אמר:

@Ohad_3583174

אופציה נוספת, ב 10 ימים באוסטרליה להתמקד במדינת ויקטוריה. מלבורן, גרייט אושן רואד, פיליפ איילנד, פארק ווילסון פרום…

כך הנסיעות יחסית לא ארוכות ורואים עיר מעניינת, בעלי חיים מיוחדים וחופים מהממים.

אופציה נהדרת. אם יש יומיים ספייר הייתי משחיל לתכנית גם את קנגורו איילנד (לא רחוק מאדלייד), ממש אי שהוא ספארי.

Ohad_3583174
      Ohad_3583174
    • RE: מסלול בין אדלייד ולדרווין

@Oren-Haviv_4077390 אמר:

היי אני מטייל לבד ומגיע לאדלייד ב8.1, מעוניין לעשות את האאוטבק ובעיקר את האזור הזה. 

איך כדאי לי מבחינת דרכי הגעה לעשות את זה? בדקתי על השכרת רכב בעצמי ולנסוע לבדי אני פחות מעדיף וגם מסלולים מודרכים זה יחסית יקר.

מה הדרך האידאלית לעשות את המסע הזה? 

אמ;לק: נשמע שהפתרון הנח ביותר בשבילך הוא Greyhound. אישית אני חושב שהדרך האידיאלית לחצות את האאוטבק היא עצמאית עם רכב.

Greyhound היא חברת הסעות שעושה בדיוק את מה שאתה צריך. אני לא מכיר את פרטי המסלולים לעומק, אתה מוזמן לחפש באתר שלהם, אבל בעיקרון הם מאפשרים לך לקנות כרטיסי נסיעה שונים ולהתקדם יחד עם מערך התחבורה שלהם באוסטרליה. אוטובוסים יעילים. אני יודע שיש להם הסעות מאדלייד לאליס ספרינגס ומאליס ספרינגס הכי קל להגיע לטיולים באיזור האולרו (ואולגס) וקינגס קניון. מאליס ספרינגס הם מפעילים גם קו לדארווין.

אבל אם אתה שואל אותי, היופי שבאאוטבק לא בא לידי ביטוי בעשרות שעות נסיעה במדבר. רכב נותן לך להגיע לכל המקומות שתחבורה ציבורית לא: הקניונים ומקורות המים, אגמי המלח, הבריכות הטרמיות, העיירות הקטנות (ובמיוחד קובר פדי, למרות שאני חושב שגרייהאונד עוברים שם בדרך לאליס, אז שווה עצירה), מקדונל ריינג’ס (מהמקומות היפים ביבשת בעיניי), הפארקים הטרופיים שבצפון (ליצ’פילד וקאקדו) – כל אלו, מבחינתי, הם החוויה האמיתית של האאוטבק. 

ובכל זאת לא הייתי ממליץ לחצות את האאוטבק בעצמך. יכולים לעבור ימים שלמים שבהם תפגוש מעט מאוד אנשים אם בכלל. מה גם שבינואר חם ובטיחותית לא חכם להישאר לבד. אני חושב שדי פשוט למצוא בהוסטלים באדלייד (או בפייסבוק מראש) חבר’ה בראש טוב שישמחו לעשות איתך את המסע הזה ולחלוק בעלויות הרכב והנסיעה.

אם מתאפשר מומלץ מאוד לקחת טלפון לווייני  – כלומר לא רק מכשיר איתור, אלא עם אופציה לקיים שיחות. אמליץ על חברת “עולם קטן” שמספקים מגוון במחירים טובים, שירות מציל חיים והרבה יותר רלוונטי לאאוטבק מאשר מכשיר איתור בסגנון INREACH SE (שמציע מגנוס למשל) או הדגם המשופר אקספלורר (כפי שמציעים רסקיו-וואן). אני נתקעתי באאוטבק ארבע פעמים במהלך 48 שעות (רכב לא מוצלח ונהג עייף) והטלפון הציל אותי כי על קליטה סלולרית ממש אין מה לבנות שם – ולרוב העזרה שאתה זקוק לה היא לא של יחידות חילוץ וחירום אלא של מכונאי מקומי שיציל אותך באמצע שום-מקום או של הריינג’רים בפארק.

אם יש לך עוד שאלות (או צריך המלצות ספציפיות יותר) אתה מוזמן לשלוח הודעה.

Ohad_3583174
      Ohad_3583174

@eytanin אמר:

@מטייל_4062985

לדעתי הצנועה: ניו זילנד מתאימה יותר לטרקים ומסיבה זו, תצטרכו 'לתאם ציפיות' ולבנות מסלול בהתאם. (נסיעות ולהינות קצרות) באוסטרליה, 10 ימים, נאמר שתתחילו בסימני ותמשיכו עד אדלייד. משם בטיסה ישירה לניו זילנד. 

מסידני עד אדלייד? מיותר מאוד.

אני אניח שהתכוונת על קו החוף דרך מלבורן וה-Great ocean road, שזה מסלול מאוד יפה, אבל לנסות לדחוס בעשרה ימים את סידני, מלבורן, אדלייד והנסיעות בין לבין זה תיזוז מיותר על גבול הבלתי אפשרי.

אם התכוונת לנסוע ישירות מסידני לאדלייד שלא על קו החוף… אולי הנסיעה יותר קצרה, אבל בעיניי ממש אין סיבה להגיע לאדלייד אם לא כחלק מה-GREAT OCEAN ROAD או אם אין לך תכניות להמשיך צפונה לאאוטבק. אין הרבה לעשות או לראות באדלייד. ממש עדיף להעביר את השבוע וחצי בנסיעות קצרות בין יעדים בחוף המזרחי (או קצת אל פנים היבשת במזרח) או לעשות סידני-מלבורן מתומצת.

Ohad_3583174
      Ohad_3583174