ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. rani-b
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 6
    • פוסטים 386
    • הגבוה ביותר 38
    • קבוצות 0

rani-b

@rani-b

42
    מוניטין
    78
    צפיות בפרופיל
    386
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2940453 גיל 56

rani-b הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי rani-b

• RE: המלצות אולפני וורנר - הארי פוטר - לונדון

באולפנים צילמו את סרטי הארי פוטר. ניתן להתרשם מהתפאורה של הסרטים (חדר האוכל בהוגוורטס, הרכבת הוגוורטס אקספרס, החדר של הארי מתחת למדרגות  במסעדה אפשר לשתות בירצפת  וכו’). אין שם אטרקציות או מתקנים. מתאים מאוד למי שאוהב את הארי פוטר ומכיר את הספרים/סרטים. גם המלווים יהנו מהביקור אבל מי שלא מכיר או חובב הארי פוטר לדעתי ללונדון עצמה יש יותר מה להציע. הילדים המקומיים נוהגים להגיע עם בגדי הקוסמים שאפשר כמובן לרכוש בחנות (הענקית והיקרה)

על מנת להגיע באופן עצמאי צריך לקנות כרטיסים מראש באתר של האולפנים ולהגיע לתחנת ווטפורד ג’נקשיין Watford Junction ומשם יש הסעה ישירות לאולפנים בעלות של 2 יורו הלוך חזור. הדרך המקובלת להגיע לתחנת ווטפורד ג’נקשיין היא ברכבת עילית מתחנת London Euston (אם כי אני מניח שיש דרכים נוספות) שימו לב לשאול איזה רכבת לקחת לאולפני הארי פוטר כי הרכבת שהתחנה הסופית שלה היא ווטפורד ג’נקשיין ארוכה ועוצרת בהרבה תחנות בדרך וצריך לקחת את הרכבת שהתחנה הראשונה או השניה שלה היא ווטפורד ג’נקשיין. 

אני מניח שהביקור הוא 3 שעות לפחות, לא כולל הנסיעות. 

בכל מקרה כל המידע באתר. 

פורסם בפורום טיולי משפחות
      rani-b
      rani-b
    • RE: בקשת עזרה דחופה- השכרת רכב ללא רישיון "פלסטיק"

אני פניתי לדפוס בארי באמצעות הודעה דרך העמוד שלהם בפייסבוק. ביקשו פרטים, שם טלפון ות.ז. ואחרי כשעה חזרו ועדכנו אותי שהרישיון כבר נשלח ואם לא יגיע מספיק קרוב לפני הטיסה לפנות שוב ויראו איך אפשר לסייע. לכן מציע לפנות גם דרך הפייסבוק. 

rani-b
      rani-b
    • RE: לטסים לברלין-חוות דעת על גיא גרוס-חוויה ברלינאית

איזה כלל של הקבוצה פותחת ההודעה הפרה שהעפתם אותה מהקבוצה? 

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: איזי ג'ט עם תינוק

לתינוק מותר תיק וגם עגלה. וככלל עדיף לסמוך על תשובות רשמיות של נציג החברה על פני אלמוני באינטרנט.

rani-b
      rani-b
    • RE: התייעצות לגבי יומיים בהולנד

אין “הכי טוב” אבסולוטית. יש מה שמתאים למשפחה שלכם.  יש הבדל אם נוחתים בשש אחהצ ואז דווקא אולי כן כדאי לקחת את הרכב וללון בסמוך לאזור בו מתכוונים לטייל למחרת או שנוחתים יותר מאוחר בלילה. 

באיזה יום בשבוע ובאיזה שעה אתם צפויים לנחות?

rani-b
      rani-b
    • RE: התייעצות לגבי יומיים בהולנד

אם אתם נוחתים בשמונה אז נניח שתצאו ב- 9 בערב. בשדה התעופה עצמו אין הרבה מלונות ובד”כ הם יקרים אז תרצו לקחת את הרכב (אומנם יש מלונות עם שאטל אבל לדעתי זה מסורבל לנסוע הלוך/חזור רק בשביל להשכיר רכב).

תחפשו מלון סמוך יחסית לשדה התעופה עם חניה, ארוחת בוקר ואפשרות לקבל את החדרים בערב. גם הולידיי אין בליידן יכול להתאים אבל בטח יש יותר סמוכים (אנחנו התגוררנו בעיר הופדרופ שסמוכה לשדה התעופה). 

לגבי אמסטרדם עם ילדים אז אני ממליץ ואם הילד מתעניין במוזיאון ואן גוך אז אין סיבה להימנע. אפשר להזמין לשם כרטיסים באינטרנט ולחסוך עמידה בתור ולפי זכרוני בסופי שבוע פתוח גם עד מאוחר.

בהצלחה 

rani-b
      rani-b
    • RE: הולנד עם תינוקת בת שנה וחצי-מישהו היה ועשה?

לדעתי כדאי רק צריך לקחת בחשבון שתהיו מוגבלים ולא גמישים כמו משפחה עם ילדים גדולים ואולי לא תספיקו את כל מה שתיכננתם.

כפר נופש זה אופציה טובה בעיני עם פעוטות כי אפשר גם להישאר “לנוח” בימים גשומים או אם מתעייפים. 

לקחת עגלה ובוסטרים זה לא סיפור: מוסרים בנתב”ג (אני עוטף בשקית גדולה של זבל אבל יש כאלה שלא טורחים), מקבלים בחזרה ביעד, קצת נסחבים איתם על העגלה של שדה התעופה עד לרכב השכור וזהו. תמיד אפשר גם להשכיר בחברת השכרת הרכב בתוספת תשלום. 

rani-b
      rani-b
    • RE: תהיות על מסלול ולינה בהולנד

אנחנו היינו באמסטרדם עם הילדים, אפילו פעמיים (פעם אחת גם לנו באמסטרדם ובפעם השנייה רק הגענו לביקורים יומיים) ואני ממליץ בחום על ביקור באמסטרדם עם ילדים בלי קשר לעובדה שאמסטרדם גם מאוד מומלצת בזוג.

חלק ממה שאפשר לעשות:  

גן החיות וצמוד אליו מוזיאון אוטופיה (כנראה שמתאים לילדים יותר גדולים). בקיץ פתוח עד מאוחר באחד הימים בסופהשבוע. 

השכרת אופניים (עם מושבים לילדים הקטנים שעוד לא רוכבים עצמאית על אופני ההורים) וטיול ופיקניק בפונדלפארק (יש שם מתקנים, בריכות שהילדים משכשכים, בתי קפה)

הופעות רחוב בליידנפליין/בכיכר דאם/ ברחבת המוזיאונים. 

שיט בתעלות (האמת שהילדים שלי די שונאים שיט לא עצמאי אבל אולי אחרים יותר מתחברים, יש הדרכה גם בעברית). אני מניח שיש גם אפשרות להשכיר סירות באופן עצמאי. 

מוזיאון המדע נמו ו/או המוזיאון הימי שנמצא בסמוך לו עם הספינה בגודל טבעי של ספינת סוחר (רק מוזיאון המדע יכול למלא חצי יום גשום בקלות). 

מדאם טוסו (לחובבי הז’אנר כנראה שמתאים לגדולים יותר).

קניות

מה שכן לא הייתי ממליץ בחופשה של שבוע לבלות שלושה לילות באמסטרדם. נראה שביקור יומי יספיק. 

rani-b
      rani-b
    • RE: התניידות עם שני קטנטנים

אני מבין את אי הנוחות אבל לא את ההתלבטות: 

צריך שתי עגלות נוחות ומתאימות לכל ילד. בטיול בד”כ משתמשים בעגלות יותר מ”בבית” ומדבריך וגם מהניסיון שלי גם פעוט בן שנתיים צריך עגלה.

אם הקטן עדיין צריך אמבטיה אז כנראה שאין מנוס מלקחת אמבטיה. סה”כ מוסרים את זה לפני העליה למטוס וזה קצת מסורבל במסעדות ומקומות צפופים.

לגבי המזוודות+עגלות :  אני יכול רק להציע שבשדה התעופה קחו עגלה של מזוודות ותעמיסו עליה כל מה שאפשר, לרבות עגלה אחת מקופלת של התינוק שיהיה במנשא. 

rani-b
      rani-b
    • RE: כרטיס אקספרס בגרדלנד - לא מוזכר בכלל באתר הרשמי?
      כרטיס אקספרס בגרדלנד - לא מוזכר בכלל באתר הרשמי?

את צודקת, אין אזכור. לפי אתר ה”מעריצים” הזה (שהוא לא האתר הרשמי) טרם התפרסמו המחירים לקיץ ובחורף אין את הכרטיסים האלה אז זו אולי הסיבה שאין לכך אזכור. בכל מקרה יש שם פרטים על הכרטיסים בקיץ שעבר. 

בכל מקרה יש אפשרות לקנות בפארק עצמו כרטיסי אקספרס לקבוצת מתקנים בהתאם לסוג הכרטיס שקונים או בחלק מהמתקנים אפשר לקנות כרטיס בודד בכניסה לתור האקספרס (במחיר 5 יורו לאדם כמדומני). 

rani-b
      rani-b

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי rani-b

• RE: מילה טובה למי שהחזיר לי כסף מהר יחסית

easyjet – הטיסות היו די יקרות (יחסית לאיזיג’ט) ולא מבוטחות ולכן רציתי החזר ולא וואצ’ר או שינוי מועד. לקח זמן לתפוס אותם. בסוף באמצעות המייל הצלחתי לקבל את כל הכסף בחזרה. הכסף הוחזר כחודש לאחר הטיסה שהתבטלה ויומיים לאחר שנוצר עימם הקשר. 

אוטויורופ – החזירו, אומנם בתשלומים (גם אני שילמתי בתשלומים). לציין כי לפי התנאים הייתה לי זכות לבטל עד מועד הטיסה בלי קשר למצב בגלל הקורונה. 

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: האם איזיג'ט הפסיקו את הקו לNantes בצרפת?
      נראה ככה. גם לטולוז.
      rani-b
      rani-b
    • RE: עודכן חוק שירותי התעופה לגבי החזרים

@אנשיםטובים

היו צריכים לתקן את החוק באופן הרבה יותר מידתי ולחשוב גם על הלקוח. הרי  בתחילת המשבר, כאשר הודיעו שמי שחוזר מחלק ממדינות חו”ל צריך להיכנס להסגר, רבים לא יכלו לטוס  (כי כל טיסה חייבה הסגר של שבועיים, וכל זאת כאשר המשק עוד תפקד) וכמובן שלא יכלו לבטל את הכרטיס ולקבל החזר (אא”כ רכשו כרטיס מתאים עם אפשרות החזר). אז היו צריכים לתקן את החוק  ולחוקק שמי שיש לו כרטיסים ליעד שמחייב בידוד יכול לקבל החזר כספי תוך 90 יום לא משנה מה היו תנאי הכרטיס. לא רק לאפשר לחברת התעופה גרייס של 90 יום כשהיא החליטה לבטל את הטיסה.  

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: מישהו קיבל החזר מאיזיג'ט?

@rani-b

בעצם אפשר להגיע ישיר

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: מישהו קיבל החזר מאיזיג'ט?

@efratol

הם פתחו אופציה לבקש החזר אוןליין. תנסי פה. שימי לב שהאופציה להחזר היא רק בסוף (אבל ממש בסוף) של כל ההליך הזה. 

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: חדש מהבוקר - "כל השיטות של חברות התעופה לא לעזור לכם"

@תומר

זה אומר שאפשר לתבוע חברות שטסות לישראל בישראל. ברור שבית משפט יכול לקבוע שהדין הישראלי, לדוגמא חוקי הגנת הצרכן, אינם חלים. אני מניח שכל מקרה לגופו לפי נסיבותיו. 

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b

@תומר

נציגות למסירת כתבי תביעה יש לכל חברת תעופה שטסה לישראל. כלומר ניתן תמיד להגיש תביעה בישראל.

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: איזיג'ט מקרקעים את כל המטוסים עד הודעה חדשה

@יונית

לגבי טיסות שבוטלו  -דרך האתר/אפליקציה של איזיג’ט אפשר לקבל וואצ’ר או להמיר לכל מועד/יעד אחר בלי לשלם הפרשים. החזר כספי (שזה מה שאני רוצה) כנראה רק דרך שירות הלקוחות. לגבי טיסות שטרם בוטלו אפשר להזיז לכל מועד בלי לשלם דמי מעבר רק את ההפרש. 

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b

@רוני-סופר

אני חושב שחברות תעופה שטסות לישראל, להבדיל מבתי מלון, מחויבות להתדיין עם הלקוח בבית משפט ישראלי (לכל חברה יש נציגות בישראל) ואז חל החוק הישראלי. 

פורסם בפורום אירופה
      rani-b
      rani-b
    • RE: שאלה: איך מבטלים טיסה באיזיג'ט ומקבלים אישור עבור ביטוח ביטול טיסה?

@דבורה-פ

אני הצלחתי לדבר עם נציג שלהם בצאט. לפחות נכון להיום אחר הצהריים אין הקלות לעניין הטיסות לצרפת. (אפשר להעביר למועד אחר כמו בד”כ). 

rani-b
      rani-b