על הביטוח החינמי-דרך כרטיס האשראידעתי היא שההחלטה שלך.
בכל הטיולים שלי בחו"ל הסתפקתי בביטוח החינם של חב' האשראי, עם השהות הממושכת במזרח זה בלתי אפשרי אז עברתי לחברה ישראלית פרטית, בהחלט יתכן שבקרוב אעבור לחברה בילאומית שפעילה בכל המזרח (אשמח להמלצות, AIA?)
זה גם קשור לסוג הטיול המתוכנן, בטיול רגיל אני לא משוכנע שההרחבה נדרשת,בטיול אתגרי היא עדיפה. ביטוח חיים לא בטוח שיעזור לך, אולי לילדים...
פלטיניום אין לי מושג מה זה, תבדקי אם זה כולל חו"ל.
וכן, 20,000 באט זה בערך 600$.
טיול לתאילאנד -פנקס חיסונים, האם צריך? הי,
תודה לכולם על התגובות. הייתי כבר במרפאה ואמרו שאין צורך בחיסון למקומות שאני נוסעת, האיים בדרום ובנגקוק לירח דבש.
גילוי נאות ול-אביהי אבי, אני מותק תמיד יכולה לישון בשקט, אבל לך שלוחות אלפי תודות.
ולמען הגילוי הנאות והסר כל ספק, בשתי התמונות האחרונות-זו לא אני המצולמת על הבמה(לפחות לא בשירשור הזה Laughing )
הכוונה: "כן" לטיולים מקומיים,"לא" לטיולים מישראלטיולים בהדרכה מקומית בהחלט כדאיים, ממש לא כדאי לקחת רכב לבד.
אם כדאי טיול פרטי או טיול מאורגן זו שאלה אחרת ותלויה במספר והרכב המשתתפים.
אני מאוד ממליץ להזמין טיולים רב יומיים מישראל, טיולים חד יומיים אין בעיה להזמין במקום.
לטעמי ממש לא כדאי טיול מאורגן מישראל. משלמים הרבה פער תיווך על סחורה פחות טובה.
דעה מעט שונה, כרגילבקשר למעברים:
זה אכן לוקח זמן רב, לדעתי קצת פחות מחצי יום לכן תחפשו את טיסות הפנים שיוצאות בבוקר.
במידה ועליתם על טיסה שיוצאת ב 7 בבוקר תגיעו ליעד לפני 9 בבוקר ואז עומד לרשותכם כמעט יום שלם.
כמה דברים שלמדתיתמיד לקחתי חדר שיש בתוכו כספת אף פעם לא ניגנב מתוכו כלום פשוט נוח יותר בפעם האחרונה לפני כ 3 חודשים קפצנו לפוקט היה נחמד וכאשר נסענו מהמלון אחד מחברי שכח תיק צד שבתוכו פספורט וכרטיסי אשראי וכ1000 דולר היתקשרתי למלון הפקיד אמר לי שהתיק בלובי אבל הוא לא מזיז אותו משם הוא ישלח פקיד אחר שישמור על התיק עד שחברי יגיע וכול זאת כדי שלא נאשים אותו בגניבה סוף טוב חברי מצא את התיק שלם פלוס שומר
פעם ראשונה בבנקוק - כמה הערות1. לגבי Fashion Island - לא בטוח שאילנית התכוונה אליו או שאי פעם היתה בו (אולי יש משהו אחר עם שם דומה). אמנם מרכז קניות גדול וחדיש אבל נמצא רחוק מהאזורים המתויירים (ברחוב Ramintra) ואין שום צורך להגיע לשם !!!
2. לגבי מסג' תאילנדי - בוודאות מוחלטת שואט פו הוא לא המקום הטוב (אפילו בינוני לא הייתי נותן לו). חבל על הזמן להגיע לשם בשביל מסג'. בכל רחבי בנגקוק מפוזרים מקומות רבים, יפים יותר, נעימים יותר וטובים יותר למסג' תאילנדי. אין טעם לציין כאן מקומות ספציפיים ואם מישהו ירצה לדעת היכן יש מסג' טוב באזור המלון שלו - אוכל לענות ספציפית.
3. לגבי קניות של מותגים מזוייפים - המקום הנוח והזול ביותר לקנות אותם הוא בדוכנים הנמצאים ברחוב סוקומוויט - החל מתחנת ASOK ועד לסוי 5 - פתוחים בערך מ 12 בצהריים ועד 11 בלילה.
4. טלפונים סלולריים וכל מה שקשור בזה - קומה 4 ב MBK
5. מחשבים וגאדג'טים - Panthip Plaza או Fortune Town
6. ביגוד של מותגים וכיוצ"ב - כל חנויות הכלבו הגדולות והייתי ממליץ במיוחד על Central Chitlom - אחת מהנויות הכלבו היפות, הטובות והקלאסיות של בנגקוק (אם לא הנעימה ביותר) - יש תחנת רכבת צמודה אליה וניתן להכנס ישירות מהתחנה. יש גם אזור נהדר של אוכל - (בקומה 6 אם אינני טועה)
7. בוטיקים וביגוד (לא מותגים ולא זיופים) - באזור פראטונם ו Platinum וכן באזור Siam Square
מאוראין לי ניסיון אישי בעניין אבל קראתי כמה דברים בפורום של ThaiVisa והמצב בעניין לא נראה טוב. גם הרשויות בתאילנד מנסות להלחם בתופעה עקב תלונות רבות שנתקבלו בעניין זה.
בעבר נעשה נסיון להפסיק לתת רישיונות לאופנועי ים. לאחר מכן ניסו להגביל את מספרם אך הובאו אופנועי ים ממחוזות אחרים.
כרגע יש רעיון של הרשויות בתאילנד לחייב את המפעילים בביטוח (נזק וצד ג') וכמו כן מוסך נייטרלי מרכזי שיקבע האם יש נזק ועלותו. בקצב התאילנדי הרגיל, זה עניין שיכול לקחת זמן רב.
כרגע, הבעיה קיימת ורצוי להיות ערים לה. בעלי האופנועי ים הם כמו מאפיה ועלולים לדרוש כסף רב עבור נזק אמיתי או מדומה וסירוב לשלם יכול להגמר באלימות.
למאי או צ'אוונג ? ? ?היי בוקר טוב אני חושב שאתה צריך לעשות הזמנה וזה בגלל הדילים של לילה חינם ב2500 בהט אין לך בעיה . תשתדל לחפש בכניםה לצאוונג יש שם מלונות ובונגלו מקסימים .במפה זאת הכניסה מי כיון השדה תעופה. זה מאוד קל.במידה ויש לך רישיון לאופנוע 150 או 200 בהט ואתה מסודר במידה ולא קח גייפ ב600 בהט וצא לדרך. מסעדות יוקר תית פירות ים מול מלון chaweng chalet . מקום נחמד ark bar אוכל ומוזיקה אחלה מקום ועוד מקום נחמד קצת מפחיד מבחוץ אבל מקום 10 ninja מול מלון buri rosa village תבלו
מה האפשרויות בפוקט בזמן מונסון Twisted Evil
הייתי לפני כמה שנים בפוקט בעונה שנחשבה לעונת מונסונים.
שנה אחת ירד גשם פעם אחת כשעה בשעות הבוקר המאוחר, ביצענו נסיגה טקטית (התקדמות לאחור) לבית קפה , חמש דקות לאחר גמר הגשם הכל פעל כאילו לא היה כלום, פרט למים בים שהיו רטובים.
ירדו עוד גשמים אבל לא במצב של הפרעה לכלום.
שנה אחרי זה היה מעט יותר גשום, היה גשם קצת בערב אבל טיילנו באיזור חוף פאטונג עם מטריות וממש לא הפריע,ניקה את האבק מהסנדלים.
ביום שהיתה בו תחזית של גשם כל היום לקחנו טיול מאורגן באי, הטיול היה נחמד, גשם לא היה בכלל Laughing Laughing Laughing
אפשרויות נוספות - קניונים,שווקים,מסאז'ים.......
גשם לא מפריע אפילו להתרחץ בים, מכסימום השער נרטב קצת.
וקצת מידע נוסףמצטרף לידידי אבי רוב הפעמים בעשור האחרון ביקרתי באוקטובר-נובמבר
ומעולם המעט גשם שירד לא ממש הפריע ואפילו היו ימים שפיללנו לו...סתם לדוגמא באוקטובר 2008 במשך חודש שלם ירד פעם אחת גשם למשך שעתיים וזה היה באמצע שייט שבעת האיים אבל לא ממש הפריע לשייט.