ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    15
    71
    5518
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220 אמר:

@דוקטור דו ליטל 

לא יודע אם עברת על הכל אבל העיסוק הוא ממש לא בכמה עולה בקבוק מים או מחירים של אוכל בכללי. זה פשוט עלה כחלק מהשיח על התקציב.

אני אתן לך דוגמה כדי לסבר את האוזן/עין

רשמת למשל “דיסני”

יום דיסני עולה בתחום של המאות דולרים, אם אתה רוצה להכנס למתחם star wars עוד מאות דולרים. כמה ימים כאלה אתה מתכנן? אחד? ארבעה? שבעה?

מאות דולרים הם אלפי שקלים, 4 ימים בדיסנילנד יכולים לשרוף אחוז נכבד מהתקציב שלך.

כנ”ל אקווריומים ועוד אטרקציות מאוד יקרות.

לא ראיתי שעשית תכנון של העלויות היקרות, אולי בגלל שלא היה או בגלל שלא קראתי את הכל.

בכל מקרה זו לדעתי הדרך, להתחיל מהאבנים הגדולות והכבדות ולראות אם אתה בכלל נמצא בסדר הגודל של התקציב הנדרש, אתה כמובן יכול להחליט שהדרך שלך אחרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220 אמר:

בנוגע לעניין היעדים – מתיש אני בטוח אבל כלכלית לא תהיה לי הזדמנות לעשות משהו כזה בקרוב

אני גם חשבתי ככה, שהטיול לארה”ב זה בטח הפעם היחידה או לפחות היחידה בעשור שאחרי שאוכל לעשות טיול ארוך כזה. שנה אחרי כבר עשיתי את זה שוב (ביבשת אחרת). ואם כבר באמת זו פעם יחידה בארה”ב לשנים רבות, אז לא עדיף לבלות יותר בטיול ופחות בימי נסיעות ארוכים? 

ואני אחזור ואגיד שמה שהד”ר אמר מאוד נכון: תתחיל מלחשב כמה עולה התחבורה לכלל המסלול שלך פלוס אטרקציות יקרות. תוסיף לזה לינה ואז תראה האם בכלל מסלול כזה על כל נסיעותיו ריאלי עבורך. אם זה לא ריאלי תקציבית, אז הסדר והבקבוק מים והקצב של הטיול פחות משנים, כי אם זה לא מסתדר עם התקציב אז אין טיול עד שתמצא דרך להוזיל אותו. 

היתרון של להיות הרבה זמן באותה עיר: רואים יותר מהאתרים הכי מפורסמים, וזה בעיניי הרבה יותר מעניין. דבר שני, מספיקים לכלול גם את הצד החברתי, להכיר אנשים ולבלות. הדבר היחידי שבאמת נחרט בזיכרון שלי מסן דייגו אחרי כמה שנים זה דווקא שנשארתי בה עוד יומיים כדי ללכת להופעה מעולה שהיתה הרבה יותר מרשימה מכל אתר בעיר. בלוס אנג’לס היינו די הרבה בגלל מנהלות קנייה ומכירה של רכב, ושם הצד החברתי עשה את הביקור, וגם היה לנו זמן ללכת לכמה הקלטות של תוכניות טלוויזיה למשל. 

סי וורלד בסן דייגו – פארק מיותר לגמרי, וגם כזה שתורם להתעללות בבעלי חיים. אם תראה את הסרט התיעודי “בלאקפיש” לא תרצה בכלל להתקרב אליו. מעבר ל”הופעות” ולאורקות האומללות, זה בערך לראות אקווריום ודווקא לא אחד מהמובילים בעולם בתחום. ממש לא משהו שבגללו כדאי להתעקש גם על הוספת סן דייגו לתוכנית. 

דיסני יש גם בפלורידה וגדול בהרבה (דיסניוורלד). אבל אם הולכים לזה של הצד המערבי, כבר הגיוני לכלול את לוס אנג’לס כי דיסני נמצא ממש בצמוד לה. אגב, גם דיסני לא ייחודי לארצות הברית – יש בפריז, טוקיו, הונג קונג וכו’.

אם תישאר קורונה בארה”ב בתאריך המיועד, אגב, אז ממילא כל הפארקים כמו דיסני וסי וורלד יהיו סגורים, וכנ”ל לא מעט דברים אחרים. 

• נעמי1220
          נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי נעמי1220

כולם אומרים אמת אבל אני עדיין לא שלם עם צמצום כל כך משמעותי ל3 ערים. במיוחד כי אני לא מוותר לא על ניו יורק ולא על יוסמיטי.

שמתי את כל המקומות על מפה ואני מחשב עכשיו זמנים ועלויות תחבורה, אולי אגלה שאני ממש טועה.

על סן דייגו ודיסנילנד כבר ויתרתי. ככה שכרגע אני עם חוף מזרחי ניו יורק בוסטון ניאגרה, חוף מערבי יוסמיטי LA וגאס סן פרנסיסקו.

יש היגיון בלהתמקד בחוף אחד ככה שאקדיש את כל הטיול לאחד החופים ובטיול הבא אעשה את השני יותר לעומק וכך ארוויח חוויה יותר טובה בשניהם. מצד שני שוב למרות שיהיה עוד טיול לארה”ב, אני יודע שבשנים הקרובות לא יהיה לי את הכסף או הזמן לטייל שוב יותר משבועיים. לכן גם אם אצמצם יעדים, הכיוון עדיין יהיה שני חופים (וההבדל הוא סך הכל בצורך בטיסה, מבחינת זמן זה לא משמעותי).

@אנשיםטובים 

לגבי הניאגרה – מתלבט אם להוריד, כי זה אומר עוד טיסה ועוד זמן. כתבת שלא כולל המעבר זה יום אחד אז אני מחשב יום וחצי-יומיים (לילה אחד). לדעתך זה באמת חוויה שלא כדאי לוותר עליה? מה תכלס עושים שם? מגיע מבוסטון לבאפלו, עולה למפלים ועובר לצד הקנדי, רואה ולוקח את הנסיעה בספינה וחוזר? או שזה מעבר לזה? ממה שקראתי זה כבר זמן לבקר בבפאלו, מים שזה כיף ואולי אפילו לנסוע לטורונטו (אם ביקור קצר ממנו אמשיך לחוף המערבי בכלל שווה משהו).

keves160 אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • keves160

@נעמי1220

“לצמצם” זה אומר לצמצם את העומס. אתה ממש לא חייב להסתפק ב-3 ערים. יש לך חודש וחצי, בהחלט יש לך זמן ליותר מ-3. מה שאנחנו אומרים הוא רק שהמתכונת הראשונית שלך עמוסה מאוד, וגם שכדאי לפני התלבטויות על פרטים יותר קטנים בתכנון לבדוק האם התכנון הקיים בכלל מתאים לתקציב שלך – כי התשובה לשאלה הזו אולי תשנה את הכל, או תחייב אותך להכניס שינויים יותר ממוקדים. 

כמו שאמרתי, דיסני זה צמוד ללוס אנג’לס. זה למעשה חלק מהמטרופולין. אם אתה ממילא בעיר, אתה אפילו לא צריך לשנות מקום לינה, פשוט לקפוץ לשם בבוקר ולחזור בערב (ברכב זה יכול להיות 30-60 דקות לכל כיוון). 

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

טיול שלך, כסף שלך וזמן שלך. זכותך לעשות מה שאתה רוצה

זה לא נכון ששילוב חופים זה רק הצורך בטיסה. קודם כל עלות הטיסה (כלומר ההפרש הכולל לעומת טיסה הלוך ושוב לחוך המזרחי) זה 200-400 דולר. בנוסף הטיסה מערבה בפועל עולה טיפה יותר זמן מאשר מעבר בתוך החוף המזרחי,  הטיסה חזרה עולה לרוב יום שלם בהשוואה לטיסה חזרה מהחוף המזרחי. כלומר טיול של 4-5 יעדים, חצי בחוף המזרחי וחצע במערבי יעלה יום עד יום וחצי יותר מאשר 4-5 יעדים שכולם בחוף המזרחי. וגם 200-400 דולר לעלות הטיסה וגם 100-250 דולר לעלות המחייה לאותם ימים. בכלל לא זניח

אני הגעתי לניאגרה לראשונה בטיול העשירי בערך לארה”ב. היה מאד נחמד בניאגרה, ואני שמל שהגעתי, אבל גם לא התטערתי שלא הגעתי קודם, ואני לא חושב שהיה קורה אסון אם לא הייתי מגיע בכלל. האם הניאגרה יותר חשובה מוושינגטון למשל? לטעמי לא. אבל זו דעה אישית שלי.

מה עושים בניאגרה? מסתכלים על המפלים (בין חצי שעה לשעתיים), עושים את השייט (20 דקות נטו, שעה וחצי ברוטו), אולי הולכים למערת הרוחות (עוד שעתיים). השאר זה דברים שלא קשורים במפלים עצמם אלא סתם דברים תיירותיים (ויקרים) שיש בכל מקום – מסעדה (עם נוף למפלים), אומגה (לכיוון המפלים), גלגל ענקף מסעדות, מיני גולף, מוזיאון שעווה בארים קזינו וכו’.

הניאגרה פחות מתאימה לתייר התפרן כי היא מסחטת כספים רצינית. ברור שלא חייבים להוציא כסף על “בזבוזים” אבל זה חלק מהחוויה

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • imeshy
                imeshy @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בטיול הראשון שלי לארה”ב, בגיל 13, מפלי ניאגרה היו מהמקומות המרשימים ביותר שיצא לי לחוות (ובעיקר הטיול למרגלות המפל, עטופים בפונצ’ו)

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • שירליץ
                  שירליץ @imeshy נערך לאחרונה על ידי שירליץ

@imeshy

אני גרה בארה”ב, ביקרתי בה המון פעמים גם כשגרתי בישראל, ועוד לא הייתי במפלי הניאגרה. 

אגב, גם ביוסמיטי עוד לא הייתי. האם אני חשה שעולמי ריק וחסר? לא. 

keves160 dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • keves160
                    keves160 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

בסופו של דבר זה גם טעם אישי. חלק יגידו על משהו “אתר חובה” וחלק לא יתלהבו בכלל. 

הייתי באמריקה בטיול של כמה חודשים טובים וליוסמיטי הגעתי ולניאגרה לא, כי ככה זה הסתדר במסלול הכללי שלי. לא הרגשתי פספוס, וגם לא הרגשתי שהיוסמיטי היה פסגת הטבע (יפה ומרשים אבל יותר מדי מתויר), אבל אומר שאצלי היה טיול מאוד אינטנסיבי של טבע אז התחרות היתה קשה מאוד. 

• נעמי1220
                      נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

אני אוותר על דיסני משיקולי כסף, זמן וכי אני מטייל לבד (אם לא זה משהו אחר). לא בא לי לבזבז כסף על לטייל לבד בפארק שעשועים.

@אנשיםטובים 

אני חושב שיום זה משהו שאני יכול לספוג, רוב היעדים שאני רוצה נמצאים בחוף המערבי, וגם הטבע שאני רוצה לראות. ועל ניו יורק אני לא אוותר. לגבי הניאגרה ממה שאתם אומרים נשמע כמו משהו שאני יכול ליהנות ממנו (סוג של טבע), אבל יש לי תחושה שזה לא שווה את הזמן של המעברים והכסף של הטיסה. אחרי שאחשב את זה אדע יותר טוב. זה חוסך לי כמה ימים ואז אני יכול לנסוע לחוף המערבי ישר מבוסטון.

@שירליץ 

תודה 🙂 האם יש לך המלצות אחרות לטבע? אפתח את זה גם לשאלה כללית, אני רוצה ללכת ליוסמיטי גם כי זה מאוד יפה (אבל כולם יפים) ועליו מדברים בדרך כלל, וגם בגלל הקרבה לחוף. יש סיבה להעדיף מקום אחר? אפשרות נוספת היא שאוותר על עיר אחת ואוסיף עוד שמורה (למשל ציון שיחסית קרובה ללאס ווגאס). השאלה אם לתחושתכם יש הבדל בין השמורות ששווה את הזמן של לנסוע לעוד שמורה, או שאם אני רוצה עוד טבע עדיף לעשות עוד יום ביוסמיטי. ככלל הערים יותר חשובות לי אבל אני גם לא חושש לעשות ויתורים כדי ליהנות מהטבע.

hil אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • נעמי1220

פוסט זה נמחק!
                        • hil
                          hil @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

אחזור על חלק ממה שכתבתי, ואוסיף עוד דברים

1. יש עצות מכל מיני סוגים שמתבססות על הנסיון והצורה שכל אחד חווה את הטיול האופטימלי מבחינתו, וחשוב לקבל את המידע הזה.

עם זאת, כבר לפני הרבה שנים בפורום אירופה היו לי וכוחים עם רוב האנשים, שמבחינתם טיול מהיר זה בזבוז, ושעדיף לחזור פעם נוספת לקרואטיה )למשל) כשלא כולם חיים באותה רמת זמינות של כסף וזמן. לא תמיד יש פעם שניה אם בכלל. וגם אם יש למה לחזור לאותה מדינה? יש עוד אלפי מקומות אחרים. גם לגבי סימון וי, שוב כל אחד והקצב שלו. אבל אתה צריך לדעת אם זה באמת מה שמתאים לך. רק אתה יכול לדעת )לפחות קצת יותר)

לגבי LA, הייתי מוותר לגמרי, בגלל הגודל, התחבורה הלא נוחה והמגבלות שלך.

אני בדרך כלל מטייל בקצב מהיר ממה שהצגת, אבל תמיד עם רכב. 

מבחינתי, החויה בניאגרה היתה:

1. להסתובב בקליפטון היל בלילה

2. להסתובב מול מפלי הכלה(?) וליד מפלי הפרסה

3. לעשות את השיט למרגלות המפלים, כולל תצפית.יש שמוסיפים את מערת הרוחות

4. שוטטות באי העיזים, אבל בעת שלכת!

הגעתי בטיסה מישראל לטורונטו, הסתובבתי בטורונטו, נהגתי למפלים, והייתי בעצם בערב כבר בקליפטון היל וביום שאחרי עד ארבע בערך, וחזרה לטיסה בטורונטו הלאה לארהב

מרשים מאד, אבל מבחינתי התשלום בזמן היה סביר (כשעה וחצי לכיוון + קונקשן), במקרה אחר שזה לא היה מתוכנן על הדרך, כנראה לא הייתי מגיע

• נעמי1220

@אנשיםטובים 

טוב התחלתי עם החישובים וזה מה שהגעתי אליו בינתיים:

נחיתה בניו יורק. 1.5 נסיעה. 5-7 ימים

טיסה לבוסטון שעה וחצי 80 דולר (לא משמעותי לעומת רכבת). 0.5 יום מעבר. 2-3 ימים

טיסת פנים לסן פרנסיסקו. 170-200 דולר 6.5 שעות טיסה – יום מעבר. 2-3 ימים

נסיעה (כנראה טיול מאורגן) ליוסמיטי. חזרה לסן פרנסיסקו. 1-2 ימים

טיסה מסן פרנסיסקו ל LA – 50 דולר, שעה וחצי. 0.5 יום מעבר. 3 ימים?

LA ללאס וגאס – 40-50 דולר, שעה וחצי. 0.5 יום מעבר. 1-2 ימים.

LA ללאס וגאס ובחזרה, ומשם לישראל (או מלאס וגאס אם אמצא טיסה מתאימה). 1.5 נסיעה.

חשבתי לשלב את מונטריי – כי יש שם אקווריום ונראה מקום נחמד, אבל התחבורה לשם לא משהו.

סה”כ מבחינת ימי מעבר 2.5 + 3 על הבינלאומיות (שפחות משנה כי זה בלי לינה) + יוסמיטי שעוד לא יודע כמה. 2.5 ימים לכל המעברים זה נשמע בסדר. כולל הימי טיול זה יוצא 21-28 ימים ככה שנראה שיש הרבה מקום לשחק (אולי להוסיף אפילו את ציון?) איך זה נשמע?

keves160 עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • אנשיםטובים
                              אנשיםטובים @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

הניאגרה זה לא טבע. לא קרוב אפילו. כלומר המפלים זה משהו טבעי, אבל לחשוב על הניאגרה כטבע זה לא שונה בהרבה מלחשוב על פארק הירקון כטבע רק בגלל שהירקון זורם בו באופן טבעי

אם אלו היעדים שאתה רוצה – לך על זה. אבל ביעדים האלה ובמשכי הזמן עליהם אתה מדבר, אני בספק אם תצליח להתכנס כלכלית

אני מציע שתנסה לברר לעומק יותר מחירים של אכסניות ביעדים האלה, כי לינה זה חלק משמעותי בעלויות.

אני לא בטוח שלא עדיך לוותר על לוס אנג’לס. זו עיר בעייתית בתחבורה ללא אוטו. אין לה מרכז מובהק שבו מסתובבים ברגל ולכן יחסית קשה יותר לטייל בה (אבל לא בלתי אפשרי). אני מאלה שטוענים שלוס אנג’לס לא משעממת. אבל באופן יחסי ובטיול כמו שלך אני לא בטוח שזו הבחירה הנכונה.

טיול מאורגן ליוסמיטי ביום נשמע לי מגוחך. וגם יומיים זה בעייתי. מסן פרנסיסקו ליוסמיטי זה 4 שעות כל כיוון. נכון הוא שבטיול מאורגן אפשר לצאת לדרך מוקדם ולחזור מאוחר, אז אולי טיול של יומיים הוא אפקטיבי באופן יחסי (על פני נהיגה עצמית שמומלץ לא לנהוג בחשיכה). אבל יום זה לא לעניין לטעמי.

אני חושב שההנחות של חצי יום מעבר הן קצת אופטימיות. אם מדובר על טיסות אז צריך להגיע לשדה 2-3 שעות לפני הטיסה, ולוקח כחצי שעה לצאת מהשדה. נוסיף זמני נסיעה אל/מ השדה, וגם את הנושא של מעבר במקום הלינה להאיר את המזוודה ונקבל קצת מעל חצי יום. אולי לא יום שלם, אבל מעל חצי יום

אגב, אני מניח שהקורונה מגדילה את הזמנים

נעמי1220 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • נעמי1220
                                נעמי1220 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

LA – אבדוק. יש דברים ספציפיים (מעבר לתיירותיים) שאני רוצה ללכת אליהם אבל באמת תלוי אם אני אסתדר מבחינת תחבורה.

יוסמיטי – נכון, טיול מאורגן הוא יומיים כולל הנסיעות והחזרה לסן פרנסיסקו.

מעברים – אז עוד יום. היה חשוב לי לראות שמבחינת ימים זה לא יוצא יותר מחודש. אם אוותר על LA אפילו יהיה לי יותר זמן.

לא הבנתי איפה בדיוק הבעיה מבחינה כלכלית? מספר ימי הלינה נשאר אותו דבר לא משנה איך אני מחלק את זה – וברוב היעדים אני חושב שהמחירים יהיו דומים. אבדוק בכל מקרה.

מה ההמלצה שלך? אותו מסלול בלי LA? ואז נסיים בלאס וגאס? באפשרות הזאת אולי אחפש עוד טיול מאורגן לציון. גם בלי LA זה נשמע לך טיול עמוס שלא היית עושה? לתחושתי אני עדיין מעדיף לבלות פחות ימים בסן פרנסיסקו (כולל המשמעות על המעברים) ולא לוותר על בוסטון, כי על סן פרנסיסקו אני לא יכול לוותר בכל מקרה בגלל יוסמיטי. אבל אני מבין יותר על מה דיברתם, להיות בעיר 3 ימים זה באמת מתיש כשמנסים לראות כמה שיותר.

נעמי1220 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • dregev03
                                  dregev03 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

שירלי

ניאגרה לא נורא אבל את העניין של יוסימיטי כדאי לתקן בהקדם במיוחד אם את גרה כל כך קרוב……

כמובן שזה עניין של העדפות אישיות אבל אני לא מכיר מישהו שביקר שם ולא נהנה מאוד מאוד מאוד. 

• keves160

@נעמי1220

עלויות הטיסות שאתה רואה עכשיו הן לא בהכרח רלוונטיות לקיץ. קודם כל כי בגלל הקורונה כל השוק עכשיו שונה, וגם כי בקיץ יש יותר ביקוש ולכן יש סיכוי למחירים שונים וגבוהים יותר (בהנחה שאין קורונה, וממילא אם תהיה קורונה לא כדאי לנסוע). בנוסף שדות תעופה לא נמצאים במרכז העיר ואתה צריך לנסוע אליהם ומהם ולפעמים זו לא נסיעה קצרה. אז זה עוד עלויות ועוד זמן. הרבה טיסות משתלטות על יותר מחצי יום בקלות, עם הזמן של הנסיעות, התורים, הצורך להקדים וכו’. 

אנחנו טיילנו מאוד בזול ובכל זאת הייתי בשני הפארקים של דיסני, כי העדפתי לבזבז יותר על דברים כיפיים ולחסוך במנהלות (תחבורה זולה יותר, לינה זולה יותר וכאלו). נכון שכרטיס ליום אחד עלול לעלות 100 וקצת דולר, אבל אם חשוב לך להיות בפארק כזה אז למה לא, כולה יום אחד, ויש מקומות אחרים לחסוך ולהתאזן. 

ביוסמיטי אין חוף, זה 3.5-4.5 שעות נסיעה מסן פרנסיסקו שהיא על החוף. אתה מתכוון “קרבה לחוף” במובן שזה בחוף המערבי? רוב הפארקים המפורסמים הם בצד המערבי. 

אם תשריין לך כמה ימים אפשר לשלב את ברייס וציון, או אפילו עם גראנד קניון, אבל תצטרך רכב או טיול מאורגן של כמה ימים. אגב, LA היא מכה מבחינת תחבורה ציבורית או לפחות היתה ככה לפני הרבה שנים כשהייתי שם. זה מגביל. כדאי לרשום לעצמך מה בדיוק אתה רוצה לראות בה כדי להבין כמה זמן זה ייקח לך והאם זה מצדיק ביקור בה. 

keves160 נעמי1220 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • keves160
                                      keves160 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

ועוד דבר: אם אתה נוסע בקיץ, לטייל בפארקים במדבר זה חום אימים. וביוסמיטי מאוד מאוד עמוס. 

• נעמי1220
                                        נעמי1220 @keves160 נערך לאחרונה על ידי נעמי1220

בדקתי את הטיסות בתאריכים של הקיץ אבל ברור לי שיהיה יקר יותר. אבל אנחנו מדברים על מאות שקלים (פלוס בוסטון לסן פרנסיסקו) ככה שגם אם יגדל פי שניים זה לא מאוד משמעותי.

לגבי דיסני, אני פשוט לא חושב שאיהנה לטייל לבד בפארק. ואם LA תרד זה בכלל לא רלוונטי (ואם כן מקסימום אחליט בסוף להקדיש יום אחד לפארק).

טיסות – מבחינת עלות וזמנים, גם אם אני מוסיף זמני המתנה עדיין לא משתלם לי רכבת או אוטובוס. לפי מה שהבנתי תנאים הרבה יותר גרועים ונסיעות יותר ארוכות (6-10 שעות לעומת שעה וחצי). החיסרון הוא באמת ההגעה לשדות התעופה, אבל דווקא בתוך הערים אני מאמין שהתחבורה נוחה יותר. בכל מקרה אני יכול לשנות לרכבת.

והכוונה ביוסמיטי הייתה שהוא הכי קרוב לחוף, לסן פרנסיסקו שם אני מטייל. כל פארק אחר דורש נסיעה הרבה יותר ארוכה. ציון יכול להשתלב אם יהיה זמן אם אמצא טיול מאורגן מלאס וגאס.

לך זה עדיין נשמע כמו מסלול שלא היית עושה?

keves160 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • נעמי1220
                                          נעמי1220 @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220 אמר:

@אנשיםטובים

LA – אבדוק. יש דברים ספציפיים (מעבר לתיירותיים) שאני רוצה ללכת אליהם אבל באמת תלוי אם אני אסתדר מבחינת תחבורה.

יוסמיטי – נכון, טיול מאורגן הוא יומיים כולל הנסיעות והחזרה לסן פרנסיסקו.

מעברים – אז עוד יום. היה חשוב לי לראות שמבחינת ימים זה לא יוצא יותר מחודש. אם אוותר על LA אפילו יהיה לי יותר זמן.

לא הבנתי איפה בדיוק הבעיה מבחינה כלכלית? מספר ימי הלינה נשאר אותו דבר לא משנה איך אני מחלק את זה – וברוב היעדים אני חושב שהמחירים יהיו דומים. אבדוק בכל מקרה.

מה ההמלצה שלך? אותו מסלול בלי LA? ואז נסיים בלאס וגאס? באפשרות הזאת אולי אחפש עוד טיול מאורגן לציון. גם בלי LA זה נשמע לך טיול עמוס שלא היית עושה? לתחושתי אני עדיין מעדיף לבלות פחות ימים בסן פרנסיסקו (כולל המשמעות על המעברים) ולא לוותר על בוסטון, כי על סן פרנסיסקו אני לא יכול לוותר בכל מקרה בגלל יוסמיטי. אבל אני מבין יותר על מה דיברתם, להיות בעיר 3 ימים זה באמת מתיש כשמנסים לראות כמה שיותר.

@אנשיםטובים  שלא ייעלם בין ההודעות 🙂

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • aljaje
                                            aljaje @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

הערה קטנה לגבי איזה מניו יורק לבוסטון – טיסה, בזבוז זמן וכסף על נסיעה לנמה”ת ושעה ++ עד שתשב במטוס.

לעומת נסיעה ברכבת ממרכז ניו יורק לבוסטון – 3.5- 4 שעות, תלוי בסוג הרכבת שתיקח(יש גם רכבת מהירה), פלוס נוסף הוא הנוף בנסיעה(אם זה מעניין אותך) ואם משעמם לרגליים אפשר להסתובב חופשי.

אני העדפתי לנסוע ברכבת, בעיקר בשל הנוחות – אין לחץ לפספס את הטיסה בגלל פקקים/עיכובים בבדיקות.

המחירים די דומים ויש גם הנחות(בשני המקרים). 

*תחליט מה שלך יהיה יותר נח. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון