ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה

פורום אירופה
    הסיפור שלי
    25
    293
    107961
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy
      imeshy @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

בעקבות העובדה שהתחלתי את תהליך החיסון

ובעקבות העובדה שהוירוס הדרום אפריקאי נפוץ משמעותית פחות ממקבילו הבריטי

ובעקבות העובדה שאני עושה הערכת תועלת/סיכון עבורי

כן – אטוס לחו”ל בצורה כזו.

הדבר היחיד שימנע ממני טיסה הוא חובת בידוד בחזור. שאר הפרמטרים אינם משמעותיים עבורי, בעקבות סגנון הטיול. 

חוץ מזה, אני מדבר על טיול החל מאיזור אפריל / מאי – מה יהיה עד אז? אלוהים יודע.. 

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

השקיפות לאזרחים במהלך קבלת ההחלטות והשיקולים לקבלתן, כדי שהאזרחים יוכלו לכלכל את מעשיהם בתבונה, במקרה שלנו להחליט אם למתי ובאילו תנאים לרכוש כרטיסים לטיסה לחו”ל, נראית לך מספיקה?

אגיד יותר מזה: כבר בתחילת המשבר הוחלט שפרוטוקול ישיבות הממשלה בנושא קורונה יסווגו ויגנזו מעיני הציבור למשך 30 שנה. 

לבמבי, יש כמה בעיות מהותיות בסגירת נתב”ג: קודם כל זה נעשה בשלומיאליות מוחלטת שהותירה הרבה אזרחים לכודים בחו”ל או כאלו שאמורים לצאת לתהליכים רפואיים חיוניים בחו”ל ונתקעו כאן. נכון שזה הימור לנסוע בתקופת קורונה ולדעתי למי שנוסע לטיול יש גם אחריות אישית משלו לסיכון שלקח, ועדיין העובדה שהחלטות מתבצעות ברגע האחרון ללא תכנון גורמת לכאוס ואיבוד אמון ושת”פ עם האזרחים. דבר שני, חמישה ימים או שבוע וחצי של סגירה לא ישנו הרבה. בנוסף, יש אלטרנטיבות. אפשר לאסור על נסיעה למדינות אדומות, אפשר לחייב בידוד במלונית לכולם, אפשר לחייב גם בהצגת בדיקת קורונה לפני העלייה למטוס לארץ. כל אלו צעדים יעילים יותר מסגירה פתאומית לזמן קצר מדי (שבחלקה גם שכחו שהגבולות היבשתיים פתוחים) שמגיעה אחרי כמעט שנה של כאוס והחלטות לקויות וגרירת רגליים. 

וגם כמו שאמרת, זה לא יעיל אם פה בפנים הארץ אין פיקוח ואין אכיפה ואין שיתוף פעולה עם הציבור. אם אנשים מפרים בידוד או שולחים ילד חולה ביודעין לגן, הולכים למסיבה או להלוויה המונית או למוסד חינוך פתוח בסתר, אז הקורונה תמשיך, וגם תפתח מוטציות כאן. אולי גם אחת שעם ריבוי המחוסנים תדע להתחכם לחיסון. גם לדעתי נתב”ג הוא מוקד הדבקה, אבל צריך להיאבק במצב בכל החזיתות במקביל, לא באחת בלבד. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אגב, אני לא אסע בזמן הקרוב לשאלתך. גם עם החיסון יש יותר מדי חוסר ודאות, והמצב בחו”ל, עם יעדים סגורים והגבלות, לא יאפשר לי לטייל באופן שאני רוצה. 

• bambi19
            bambi19 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי bambi19

@דוקטור-דו-ליטל

הפעם אקצר.

לשאלותיך: אני חושבת שהסגירה כרגע הכרחית כדי לא להחמיר את המצב.

לא מספיק לנו הבריטית והדרום אפריקאית אז נייבא גם את הברזילאית שגם לגביה החשש שהחיסון פחות יעיל?…

רק זה חסר לנו במצב התחלואה הנוכחי עם העומס העצום בבתי החולים.

בזמן הזה שסוגרים את נתב"ג וקונים זמן להורדת התחלואה על הממשלה ומשרד הבריאות לגבש תוכנית רצינית איך פותחים מחדש (בדיוק כמו שצריך לגבש תוכנית רצינית איך פותחים את המשק בתום הסגר),  כדי שפעם יתבצע פיקוח הדוק הרבה יותר במטרה למנוע בכל מחיר כניסה של עוד מוטציות.

יכול להיות שההחלטה של הסגירה  מהיום להיום נעשתה בחופזה כשלא אפשרו מספיק זמן לאלו שתקועים בחו"ל לחזור…

אבל לדעתי לא היה מנוס מסגירה מוחלטת והרמטית לפני חשיבה מחדש בתקווה שהפעם זה יתבצע טוב יותר...

וכאמור לא אביע ביקורת על מקבלי ההחלטות כדי לא לגלוש לויכוח פוליטי כפי שביקשה יונית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • bambi19
              bambi19 @imeshy נערך לאחרונה על ידי bambi19

@imeshy

הגישה שלך היא לדעתי הגישה הנכונה למי שבכל זאת שוקל לטוס בתנאים הקיימים - לבצע ניהול סיכונים, ולשמור על גמישות רבה לגבי היעד והמועד שיתאפשר לך לטייל בסגנון שלך, ובזמן שזה יתאפשר... ובתנאי שהמגבלות שיוטלו על השבים ארצה מאותו היעד לא יהיו כאלו שיוציאו את החשק וההנאה מהחופשה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • bambi19
                bambi19 @keves160 נערך לאחרונה על ידי bambi19

@keves160

אני איתך באותה הדעה.

אבל מכבדת גם את הגישה של imeshy  ושל דוקטור דוליטל שמוכנים לטוס בניהול סיכונים.

השאלה אם יווצרו התנאים שיאפשרו בכלל לטוס בזמן הקרוב?  ולפחות יש אחת "אהודה" מאוד כאן בפורום שמסמנת את הדרך לזמן הקרוב...

ולהערכתי גם לטווח היותר רחוק...

אז מה תגידו על זה:

https://twitter.com/gilicohen10/status/1356564263029121025?s=19

וגם על זה:

https://m.maariv.co.il/breaking-news/Article-819296  

והשורה התחתונה שלה: צריך להפסיק את הטיסות.

יש חוות דעת מקצועית להפחית למינימום כניסות ויציאות מישראל, ולעשות מאמץ לא להכניס ואריאנטים חדשים.

והמוטציות והואריאנטים שמהם כה חוששים לא הולכים להיעלם מהעולם כל כך בקרוב...

דוקטור דו ליטל keves160 יונית 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

יש לי כמה וכמה דברים להגיד אבל אני בוחר בזכות השתיקה

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • keves160
                    keves160 @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19 אמר:

אז מה תגידו על זה:

קל לנחש מה יגיד גם מי שתומך בסגירה וגם מי שלא על העובדה שלנסיעה לא הכרחית לראש הממשלה כן מותר לנסוע, ואיכשהו יש לי “תחושה” שהוא אפילו לא יחויב בשהות במלונית, אבל יונית תגיד מיד ובצדק שזה לא קשור לנושא הפורום. אז גם אני אלך על זכות השתיקה וגלגול העיניים. 

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@דוקטור-דו-ליטל

מכיוון שאני לקחתי את הזכות לפי התיקון ה 5, אני נותן לסר המפרי להסביר את אסטרטגית 4 השלבים שממשלת ישראל אימצה בטיפול בעניין נתב”ג בכלל

וסר ארנולד וסר המפרי יסבירו מה התועלת בסגירת נתב”ג בעזרת הגיון של פוליטיקאים, אם לחתולים יש 4 רגליים ולכלב שלי יש 4 רגליים משמע הכלב שלי הוא חתול, אם צריך לעשות “משהו” בגלל כניסת מוטציות לישראל ולסגור את נתב”ג זה “משהו” משמע צריך לסגור את נתב”ג.

סדרה גאונית, רלוונטית להיום יותר מהיום שבו נכתבה.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • bambi19
                        bambi19 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי bambi19

@דוקטור-דו-ליטל

הנה התשובה שראש הממשלה נותן לך החל מדקה 22:10 וכל מילה נוספת מיותרת.

https://t.me/DIRECT_NEWS/31189

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • keves160

@bambi19

יש כמה מילים לא מיותרות: מה הוא אמר? כי להקשיב לנאומים הבלתי נגמרים הללו זה כבר באמת עונש לא סביר בימים אלו. 

• יונית
                            יונית @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

נשלחו אלייך הודעות פרטיות.

אנא קראי אותן .

• bambi19
                              bambi19 @יונית נערך לאחרונה על ידי bambi19

@יונית

הי יונית,

קראתי את הודעותיך הפרטיות.

אני לא שוכחת שאנחנו בפורום תיירות, אבל לצערנו המציאות שבה אנו חיים כעת גורמת לכך שרוב השרשורים כאן בפורומי "למטייל" עוסקים במצב.

הלוואי שהיינו זוכים לקרוא כאן סיפורי טיול ודיווחים חדשים על מסעות בחו"ל של חברים כאן מהפורום – כולנו משתוקקים לכך...

אך לצערנו זה לא המצב (נכון לעכשיו).

אז כדי להזכיר לעצמי, וגם למי שכאן קורא את השרשור הזה, החלטתי לחזור לתחילתו עם תמונה מפירסט – המקום שבו פתחתי את השרשור הזה.

שנזכה במהרה לחזור לימים ההם שטיילנו בכיף ובלי חשש...

יונית יונה וקשת sigal levi 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • יונית
                                יונית @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

פירסט הרבה יותר מלהיב מניחושים והגדת עתידות.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • עמיחי13
                                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

עד שנחזור לטייל אפשר להנות מהתמונות של מבחר צלמים ישראלים וגם של צלמי טיולים מכל העולם
                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • יונה וקשת
                                    יונה וקשת @bambi19 נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

פוסט זה נמחק!
                                    • bambi19
                                      bambi19 @יונית נערך לאחרונה על ידי bambi19

@יונית

אכן ניחושים ועתידות לא בבית ספרנו!

אני גם מסכימה עם תשובתך המצורפת משרשור המקביל כאן בפורום.

לכן לא רשמתי מה ההימור שלי בשרשור "שולחן הימורים" – מתי לדעתי הטיסות יפתחו כסדרן באופן מלא ונוכל לטוס ליעדים שונים ורבים.

כאשר האופק אינו בהיר והחדשות משתנות מרגע לרגע, והנחות יסוד משתנות ומתהפכות כל הזמן במאבק בין החיסונים למוטציות...

כל הימור כרגע יישאר בגדר ניחוש בלבד  - זה יכול להיות באופטימי עוד בקיץ 2021 , בפחות אופטימי קיץ 2023 ובפסימי אפילו קיץ 2025 ...

בתחילת השרשור הזה הצטרפו אליו אחרים ששיתפו תמונות וחוויות, והעלו שאלות כי אז היתה תקווה שבקיץ 21 נטייל ביעדים בהם טיילתי בקיץ 19...

זה עוד יכול להתרחש, אולם במצב הנוכחי החלטתי לא להמשיך בדיווחיי לגבי טיול קיץ 2019 שלי כי ברור שאין מצב רוח כרגע,

ואשלים אותם (כפי שהבטחתי) כאשר האופק יתבהר, ונראה את “האור בקצה המנהרה” בהקשר של חזרת התיירות האמיתית לחו"ל.

אז זה יהיה רלוונטי למי שהולך לטייל שם, ומבחינתי זה הכיף לדווח כאן – שזה יעזור ויסייע לאחרים שמתכננים לטייל שם.

בינתיים מצטרפת לכיוון שלך עמיחי –לשתף בתמונות שלנו ושל אחרים עד שנחזור לטייל.

כל תמונה מספרת סיפור – אז אם חזרתי לFIRST תחילה התמונה הבאה משם מספרת את הסיפור שהאופק (של טיולי חו”ל שלנו) עדיין מכוסה

בעננים...

אז כפי שכבר ציינתי בעבר השרשור פתוח לכולם - אז כל מי שמעוניין מוזמן לשתף בתמונות משלו שמספרות סיפור.

• bambi19
                                        bambi19 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

קצת באיחור לשאלתך. 

מצורפת כתבה ובה ראיון עם מנכ"ל משרד הבריאות.

זאת פחות או יותר העמדה כרגע של הממשלה ומקבלי ההחלטות בהקשר לפתיחת השמיים (וכפי שלמדנו מהעבר זה יכול להשתנות בהמשך בהתאם למצב או לכל מיני שיקולים אחרים שיצוצו...)

https://m.ynet.co.il/articles/58840020?utm_source=mivzakimnet&utm_medium=mobile&utm_campaign=mivzakimnet

מתוך הכתבה בשאלה מה הערכתו בנוגע למועד פתיחת נתב"ג מחדש לטיסות:

"הגעת אנשים למדינת ישראל באופן לא מבוקר עלולה לייבא מוטנטים שמסתובבים בעולם, זנים שעלולים להיות מסוכנים יותר ולאתגר את כל מבצע החיסון המדהים שנערך בישראל. אני מעריך שנאריך את ההגבלות בשילוב המוצא של טיסות מבוקרות להיתרים הומניטריים וחילוץ אזרחים תושבי ישראל, עם הגבלות ובידוד, בדיקה ומלוניות כדי שנימנע ככל שניתן מייבוא הזנים הללו שעלולים לשנות את פני הדברים בצורה שלילית מאוד".

בנושא זה לוי נשאל אם אותו אזיק אלקטרוני שעליו דובר מתקדם לכדי מימוש, והשיב: "לא בשלב זה".

וזה בשביל אלו שטרם קבלו את כספם מאל על :

https://twitter.com/gotomichal/status/1358710871162314753?s=19

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • keves160

@bambi19 אמר:

קצת באיחור לשאלתך. 

עבר קצת זמן, כבר לא זכור לי מה היתה השאלה. 

בכל מקרה, “זאת פחות או יותר העמדה כרגע” לא שווה הרבה, כי כמו שראינו בחודשים האחרונים לפעמים הם משנים את הדעה מקצה לקצה תוך 3 ימים או אפילו באותו היום. היו כל כך הרבה הצהרות שלא החזיקו עד ארוחת צהריים. גם ככה לא חשבתי לנסוע כל עוד הבלגן הזה נמשך. 

• bambi19
                                            bambi19 @keves160 נערך לאחרונה על ידי bambi19

@keves160

וזאת כתבה מהיום:

https://news.walla.co.il/item/3417646

יש שאלה גדולה האם יפתחו מחדש את נתב"ג ב23 לחודש? משרד הבריאות נוטה להתנגד כל עוד לא נמצא מנגנון לאכיפת הבידוד לשבים מהטיסות.

• 1
                                            • 2
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 13 / 15
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון