ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הדרקון הירוק

פורום אירופה
    דרכון
    21
    388
    82024
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • aljaje
      aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

מזכיר לי בדיחה ותיקה על הילודה במצרים, אבל הפעם אוותר. 

*הדף של הדשבורד לא נפתח, אולי עומס על האקספלורר שלהם💾

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Danik1956
        Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

סתם שאלה, מי שחוזר מחו”ל ונכנס לבידוד יכול לצאת להתחסן בזמן ימי הבידוד ?
        aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • aljaje
          aljaje @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

@kalda01

הוא בבּידוּד.

משמע – אינו יכול להסתובב מחוץ למקום הבידוד. 

Danik1956 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

הערה קטנה – לפי מה שנאמר דיי מזמן – טוענים שמספר הנדבקים גדול פי 2-3 ממספר הנדבקים בפועל (ויש שיגידו שהמספר עוד גדול יותר)

אני לוקח בחשבון כאן את אלו שנדבקו ללא ידיעתם ולא עשו חיסון כגון – העדה החרדית, ילדים (בעיקר) ונוספים. כך שאכן יש מה להוסיף למספר המחוסנים בפועל. 

יש המון שנדבקו והיו א-סימפטומטים, למעט בדיקות סקר אף אחד לא בדק ולא יבדוק אותם והם יתחסנו או לא יתחסנו לפי פילוסופית החיים שלהם.

יש כאלה שכן היו סמפטומטיים ומשיקולים שונים העדיפו לא ללכת להיבדק. גם הם יתחסנו או לא יתחסנו לפי פילוסופית החיים שלהם.

@יונה-וקשת אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

גם חיסון ש”רק” מונע מחלה הוא חיסון מצוין, גם אם חיסון שמונע הדבקות והדבקה טוב יותר.

למען הסר ספק - אני לגמרי בעד להתחסן (אתמול קיבלתי את המנה השניה).

רק התייחסתי לבניית תחזיות בשלב הזה.

סבבה, פשוט יש איזה פייק שרץ ברשת ואומר שאם החיסון לא מונע הדבקה אזי הוא חיסון לא טוב ואין טעם להתחסן.

ישראל בתחילת ימיה היתה המדינה השלישית בעולם שייצרה וחיסנה את ילדיה נגד פוליו, החיסון של סאלק (IPV) הוא חיסון מומת שלא מונע הדבקות או הדבקה אבל אבל הביא ומביא תועלת עצומה ומנע המון צער.

לא שאני חושב שיש לך התנגדות לחיסון, הבנתי שדווקא יש תמיכה, רשמתי את הבהרה לקוראים שיבואו כדי שהפייק לא יבלבל אותם.

ככל שיתחסנו יותר יש סיכוי גבוה יותר שנוכל לטייל לאיזשהו יעד.

תומר יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • תומר
              תומר @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אין הרבה חיסונים שהם 'הרמטיים', כלומר מחסלים כל סיכוי להדבקה/מחלה (יש לזה ביטוי אחר אבל לא משנה כרגע)

Sailor דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונה וקשת
                יונה וקשת @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

טוב, נראה לי שיש בעיה בכבל התקשורת הימי, אצלינו כבר מתכננים הסתערות על ארמון בקינגהאם: "מתקיימים מגעים לאישור טיסה של מחוסנים לבריטניה ואסטוניה, ופתיחת השערים בישראל לתיירים מהמדינות הללו”.

ואני מתארגנת על החלפות של פרטי מלתחה עם קייט מידלטון🙄

אפילו אלעד שימחאויף כתבנו בממלכה המאוחדת כבר עוטה בדיווחים מלונדון הבעת פנים כאילו הוא נמצא בתורנות שמירה במחנה 80.

• Sailor
                  Sailor @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

הבשורה מאיכילוב הרבה יותר מעודדת.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונה וקשת
                    יונה וקשת @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אגב, בני התאומים בני ה-16 כבר קיבלו חיסון ראשון (מיד כשנפתח לבני גילם).

בתי בת ה-23 נכנסה לאפליקציה של מכבי ביום בו דיווחו כי החיסונים נפתחים לכלל האוכלוסיה, ולהפתעתה יש תורים עבורה רק במרץ(!)

(מה שקצת לא עולה בקנה אחד עם הדיווחים הערים בתקשורת על ירידה בביקוש להתחסן🤔).

אני כבר לא יודעת למי ולמה להאמין (לבת שלי אני מאמינה).

imeshy aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אני לא מדבר על כיסוי של 100%,

אם ניקח את הפוליו כדוגמה, אז חיסון IVP בכלל לא מונע הדבקה או הדבקות וחיסון OVP לא רק שמונע הדבקה או הדבקות אלא גם מחסן חיסון משני כאלה שלא קיבלו את החיסון.

לא ב 100% אבל ההבדל מאוד ברור.

ובכל זאת במדינות כמו ארה”ב וישראל מעדיפים את חיסון ה IVP – בגלל שיקולים אחרים, ה IVP הוא חיסון מצויין שמונע תחלואה מוות נכות והרבה צער.

לכן אם נחזור לחיסוני הקורונה, אין כרגע מספיק מידע כדי להכריז אם החיסון מונע (גם אם לא ב 100%) הדבקה או הדבקות, אבל גם אם יתברר שלא מונעים (להערכתי יתברר שכן מונעים) עדיין החיסון מעולה ויכול למנוע מוות, ירידה קשה באיכות חיים – והרבה צער.  לכן השיקול של מניעת הדבקה הוא משני ולא ראשי.

לכו להתחסן, בסיישל מתחסנים באחוזים גבוהים, אולי נוכל לבלות את פסח או שבועות בסיישל.

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • aljaje
                        aljaje @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

אין קשר בין המחקר הקטן(שיש עליו כמה ביקורות) שנעשה על חולים במצב קשה לבין יעילות החיסון(דווקא היום דווח שהוא די יעיל).

• imeshy
                          imeshy @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

כדאי להיכנס מדי פעם “שוב” ולראות – זה מאוד תנודתי – לא היה חיסון לתאריך כלשהוא, ונכנסתי שוב והצלחתי להקדים את המנה בשבוע

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • Vadim3238398
                            Vadim3238398 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני ברביעי 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • aljaje
                              aljaje @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

קייט? אין סיכוי.   היא לא תעביר אליך שום פריט, ממחזרת אותם(יש באסוס).

נסו אולי לבדוק בשללהקבוצות הסודיות(אם הן עדיין פעילות), ייתכן שבעיר קרובה יש תור(שיש בה הרבה יוגיסטים וחובבי הומאופתיה – הם בעד חיסון טבעי של הגוף), או לברר ולשנות בשירות הלקוחות. 

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Vadim3238398
                                Vadim3238398 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

פסח היכנשו לא בארץ בבקשה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • יונה וקשת
                                  יונה וקשת @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

תודה. הבת שלי מפונקת ורוצה להתחסן קל"ב 😁. אבל גם אני אמרתי לה לנסות שוב מדי פעם, אולי יתפנו תורים.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • keves160
                                    keves160 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת אמר:

תודה. הבת שלי מפונקת ורוצה להתחסן קל"ב 😁. אבל גם אני אמרתי לה לנסות שוב מדי פעם, אולי יתפנו תורים.

ברשת קשה לראות אם מתפנים תורים. אפשר להגיע לקראת סוף היום למתחם החיסונים ולהירשם לקבלת עודפים אם יהיו. יש גם מקומות בארץ שבהם אין לחץ ואז אם יש מזל מחסנים על המקום (אבל זה אומר שצריך להגיע לשם שוב בשביל החיסון השני, גם אם זה ממש לא קל”ב). 

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Danik1956
                                      Danik1956 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

@kalda01

הוא בבּידוּד.

משמע – אינו יכול להסתובב מחוץ למקום הבידוד. 

עובדה שמותר לצאת מבידוד לעשות בדיקת קורונה

aljaje keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • יונה וקשת
                                        יונה וקשת @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160 אמר:

ברשת קשה לראות אם מתפנים תורים. אפשר להגיע לקראת סוף היום למתחם החיסונים ולהירשם לקבלת עודפים אם יהיו. יש גם מקומות בארץ שבהם אין לחץ ואז אם יש מזל מחסנים על המקום (אבל זה אומר שצריך להגיע לשם שוב בשביל החיסון השני, גם אם זה ממש לא קל”ב).

במכבי זה עובד אחרת. באפליקציה אתה רואה תורים פנויים. במתחמי החיסון, לפחות בזה הסמוך לביתנו, לא מקבלים אנשים בכלל ללא תור מוזמן מראש. ראיתי במו עיני איך משיבים פניה של אשה שבקשה להתחסן ריקם, ולא היה תור בכלל.

לא נורא, היא תתחסן בקרוב, ממילא העדיפה לחכות כמה ימים עד לסוף תקופת הבחינות.

aljaje keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • meravshe
                                          meravshe נערך לאחרונה על ידי

אני גרה במועצה איזורית משגב וכדי להתחסן צריכים לנסוע לעיר הגדולה כרמיאל.. אבל! אנחנו גרים ליד סכנין. עיר ואם בישראל שבה יש תחנת התחסנות בסניף קופת חולים כללית. מיד כשהתחיל מבצע החיסונים בישראל התחילו לרוץ הודעות בקבוצות הישובים אצלנו שאם מגיעים לשם בסוף היום נשארים חיסונים ואפשר להתחסן.  אנחנו חיכינו בסבלנות שבועיים ואז, בעקבות הודעה של חברה שהתחסנה שם בשבת, דהרנו לשם בצהריים יחד עם עוד חצי  תושבי הישוב. הנקודה היא שלצערינו תושבי המקום אינם ששים להתחסן ולכן בכל זמן שמגיעים יש חיסונים והכל ללא צורך בתור. מתוקתק ומסודר. את החיסון השני עשינו לגמרי לבד😒 – היה ריק.. חיכו רק לנו. הצעתי להם לצאת לרחוב ולאסוף אנשים שיתחסנו. אז מי שרוצה מוזמן אלינו – 😀
                                          • aljaje
                                            aljaje @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת 

אתן צודקות, עדיף קל”ב.

כשהיא תתפנה, בשירות לקוחות יוכלו לעזור לה אם לא תמצא מועד מתאים, ההמתנה למענה יכולה להיות ארוכה אבל יש שם עובדים חביבים(במקרה שלי).

*בהצלחה בבחינות.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 19 / 20
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון