המשך ההתפתחויות באל על
-
-
אולי יעניין כמה מהאנשים https://www.themarker.com/news/aviation/.premium-1.9546323 -
@תומר אמר:
אולי יעניין כמה מהאנשים https://www.themarker.com/news/aviation/.premium-1.9546323
מי שמופתע שירים את ידו
-
-
האמת דיי שכחתי שיש לי כרטיסים באלעל שטרם המרתי אותם כבר יוני 2020.
אין לחץ... כשיפתחו השמיים אדבר איתם וידמחו להמיר לי את הכרטיסים לתאריך שארצה בהמשך.
-
@נוסע-מתמיד אמר:
גל של עזיבות:
לגביהם אני לא מודאג, מדובר באנשים מקושרים שימצאו ג’וב חדש בלי קשר לאם הצליחו או נכשלו בתפקידם באל על.
לעומת זאת אין לי מושג במה יעבדו 30% מהעובדים הפשוטים שבימים הקרובים מועמדים לפיטורים
-
@נוסע-מתמיד אמר:
גל של עזיבות: מנהלת השיווק מנכ"ל הנוסע המתמיד מבקר הפנים
כשמשתנית בעלות בחברה, מוחלף המנכ”ל, והוא מצדו מחליף את שדרת המנהלים הבכירים שמתחתיו. זה תהליך טבעי ואולי אפילו הכרחי. האחריות לביצועי החברה היא שלו, והוא מביא איתו אנשים שהוא מכיר את יכולותיהם וסומך עליהם. לרוב גם עבדו יחדיו כצוות במקומות קודמים. לכן צפוי גל של “עזיבות” בקרב ההנהלה הבכירה: גם אם לא פיטרו אותם בצורה ישירה מעמדם משתנה בסמוך לאחר הגעת המנכ”ל החדש, סמכויות מועברות מהם לאנשי המנכ”ל החדש, וכיו”ב, ולמעשה דוחקים אותם החוצה. הרבה פעמים זה מחלחל גם למטה למנהלים בדרגי הביניים.
-
מעניין:
עו"ד חיים נובוגרודר טוען: "ניצול לרעה של שררה" הבעלים התחלפו ומזכיר אל-על פוטר נובוגרודר - לשעבר שותף במשרד גולדפרב-זליגמן, אשר מילא את התפקיד פחות מחודשיים - טוען שמאחורי פיטוריו עומד סגן היו"ר, עמיקם בן-צבי, המנהל בפועל את החברה מאז נמכרה לאלי רוזנברג ומנסה להשתלט על האורגנים שלה
המנכ"ל היוצא, גונן אוסישקין: מדובר במשרת אמון וזכותם של הבעלים החדשים לאייש אותה; השיח המאיים מצד נובוגרודר "מחזק את חוסר היכולת שלו למלא תפקיד רגיש זה"המקור News1
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
שלום,
לא קראתי לצערי אלא חלקים מהשרשור הארוך הזה, ואני רק רוצה לתת נקודה לידיעת הציבור.
הזמנתי כרטיסים דרך סוכנות, לפני שנה פלוס, לאוגוסט האחרון, לטיסה אל על.
בדקתי שוב ושוב עם הסוכנות וכל פעם אמרו שאם יקבלו החזר יידעו אותי.
פניתי לאל על שהתעלמו פעם אחר פעם, איימתי ובדקתי אפשרויות לתביעה ייצוגית, ולתביעה קטנה משלי.
ברגע האחרון ממש – מכיוון שאני עו”ד וידעתי שאי אפשר לתבוע את אל על ישירות אלא את הסוכנות ואלה יגישו הודעת צד ג’ נגד אל על, פניתי אל הסוכנות וביקשתי רק הודעה מהם כי נכון לאותו יום לא קיבלו כסף מאל על, כדי שאוכל לתבוע את אל על ישירות. הסוכנות הגיבה ב’אנו צריכים זמן לבדוק’. משונה. הרי לוקח לבדוק כמה דקות.
לקח להם יום ועוד יום ואמרתי להם שזהו. בסוף אחרי עוד יום או יומיים, אמרתי שאם עד זמן מסוים לא יגיבו, אצטרך לתבוע אותם. למעלה מן הצורך פעם נוספת פניתי אליהם – ופתאום – הנה זה פלא, הסוכנות אומרת שבעצם אל על החזירו את הכסף.
הם לא מוכנים למרות פניות שלי לומר מתי החזירו ומבחינתי אני שוקל ברצינות לתבוע אותם על סעיפים צרכניים (צריך לחשוב בדיוק על מה).
בכל מקרה, רק שתדעו – אמנם אל על התנהגה בצורה חזירית ולא ענתה בכלל להודעות רוב ככל הזמן, אבל בקורונה גם סוכנויות ‘רוכבות’ על אל על וכביכול מאשימות אותה באי השבת הכסף, שעה שהכסף הושב להן.
-
אני הייתי מאמץ מביפורך תובנה מרכזית שהיא לעולם אין להזמין כרטיס טיסה או מלון או רכב או קרוז וכד דרך מתווך עצמאי אלה ישירות באמצעות הבעלים הראשיים .. היתרונות הם:
יש כתובת ישירה ולא דרך מתווך.
בדרך כלל הראשון לפשוט רגל יהיו הסוכנויות ולא בעלי החברות עצמם.
בדרך כלל העלות תהיה זולה יותר בדרך כלל חיסכון של דמי טיפול ותיווך.
כך לפחות אני נוהג ועד כה בעשרות נסיעותי לחול וכשהיתה צצה בעיה ולא משנה מה יש טלפון ישירות לחברה שפותרת את הבעיה כמקור ראשון ולא תמתין נפנה נבדוק נחזור ונראה …
מה שיוצר מצב שכרגע יש לי כרטיסים באלעל ולופטהאנזה שלא מומשו אבל אינני מוטרד ולו לרגע ואיני מתעצבן או כועס .
סמוך ובטיח כי כשיהיה לי כדאי לטוס החבאות הללו מן הסתם יחזרו לשגרה וישמחו להמיר לי כרטיס חלופי.
כרגע גם ככה אפשר לטוס מקסימום במטוס ריסוס.
כנראה שאלעל ולופטהאנזה היו כאן לפני וישארו הרבה אחרי לכתי. וכך גם שאר החברות הגדולות . מה שקשה לומר על הסוכניות התיירות השונות כפי שרואים בתקשורות חדשות לבקרים.
-
גם אני מזמן הגעתי למסקנה שאלא אם יש לך איזשהו יתרון מאוד משמעותי ברכישה דרך גורם מתווך עדיף לרכוש ישירות מהמקור.
-
ועדיין---יש לא מעט לקוחות שהזמינו טיסות ישירות מאל על--- החל מאפריל 2020 ולא קיבלו שקל.
יש לא מעט תביעות יצוגיות , תביעות בבית משפט לתביעות קטנות ועוד- נגד אל על כנתבע יחיד או נגד אל על+חברת התיירות כנתבעים.
-
הבעיה שתביעות כאלו יתמשכו בתהליך מקוצר של כמה שנים לפחות... עד אז כנראה נחזור לשגרה וכולם יקבלו מה מגיע להם ולתביעות לא יהיה ערך שיפוטי.
ומצד שני אם בדרך מוזרה אחת התביעות כן תתקדם ותבשיל להכרעת דין ותקבל תוקף בשנה הקרובה אז זה ישתלם לכאלו שיתגלחו על אחרים.
-
לפי העדויות אם מישהו מגיש תביעה קטנה מול אל על הוא רואה את הכסף מהר מאוד,
טווח זמן של ימים עד שבועות בודדים.
מי שהזמין דרך סוכן ולא קיבל החזר הסתבך בתהליך הרבה יותר מורכב.
לא מבין למה הרבה סוכנים כורתים את הענף שהם יושבים עליו, אבל נראה לי שהם עושים עבודה מאוד מוצלחת.
-
אתה מניח שמי שתובע יקבל את כספו (אם בכלל) רק בתום הליך שיפוטי.
ההנחה שלך שגויה.
במציאות, מי שהגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות נגד אל על קיבל את כספו *לפני* שהתביעה הגיעה לשלב הדיונים בבית המשפט, ומהר למדי, כפי שדווח.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
לא מבין למה הרבה סוכנים כורתים את הענף שהם יושבים עליו, אבל נראה לי שהם עושים עבודה מאוד מוצלחת.
ממש כך.
מה גם שהענף הזה הולך ונהיה דק יותר ויותר ככל שתרבות המסחר האלקטרוני מתחזקת, משתכללת ומוטמעת בקרב הציבור, ומאפשרת רכישה בטוחה ישירה מהספק וללא מתווכים.
קצת עצוב לי כי אני לא אוהבת לראות אנשים שמאבדים את מטה לחמם, אבל בעולם משתנה צריך להתאים את עצמך.
-
אני מסכימה איתך לגבי תהליך של תביעה קטנה ומהירות התגובה- בוודאי לא שנים רבות, עלות כספית קטנה ו…. בקיצור רק עצלנים לא מגישים תביעה בנתונים אלו שיורקים להם בפרצוף מאז אפריל 2020.
לגבי סוכנים התהליך הרבה יותר מורכב- כל הסדרי התשלומים בין חברת התעופה לסוכנויות (רשת? עצמאים? ) תהליך התשלום מהסוכן לחברה וכן הלאה.