ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשך ההתפתחויות באל על

פורום אירופה
    טיסה
    38
    750
    422448
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונה וקשת
      יונה וקשת @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

בעוד חודש מהיום הייתי אמורה לטוס לברלין עם איזיג’ט. (טיסות שנידחו מהסגר הראשון, לא משנה).

כבר לפני מעל חודשיים הם ביטלו את הטיסה שלי, והשיבו את הכסף לחשבוני עוד לפני שהספקתי לומר “ביי ביי ברלין” (לאחד הכיוונים התקבל החזר באותו יום של הבקשה, ולכיוון השני בתוך קרוב לחודש, שזה גם מהיר, ובכל מקרה מעל לחודשיים לפני מועד הטיסה שבוטלה).

הכל בקלות ואונליין, בלי המתנה ממושכת בטלפון.

מבחינתי, ההתלבטות בין אל על לאיזיג’ט היא כמו התלבטות בין טיפול שורש אלקטיבי למסאז’ מפנק, בהתאמה.

ולא רק בגלל השירות, העמידה בלו”ז והמחיר, אלא גם בגלל העובדה שבאיזיג’ט לעולם לא תבוא דיילת להקים אותי ממושבי המסומן כי אמונתו של השכן שלי לא מאפשרת לו לשבת לצדי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • משה 22
        משה 22 נערך לאחרונה על ידי

לא יודע למה אבל איכשהו מראה לי שבאיזשהוא שלב השגרה שתבוא כאשר אלעל תתחרה בשוק ותיתן מחירים אטרקטיביים אז אנשים ישכחו שהיה פעם קורונה ויעשו את החשבון הכלכלי שלהם.

אני לדוגמא מעולם לא טסתי ולעולם לא אטוס בחברות הלואו קוסט למינהם.

גם אלעל לא אהובה עלי.

מעדיף חברות תעופה סדירות עם לוז ושדות תעופה מרכזיים וגם אם המחיר יותר יקר אני מעדיף לשלם עוד קצת. 

לאלעל תהיה תמיד יתרון בקבלת טיסות של אנשי ממשל וארגונים כאלו ואחרים שיטוסו אלעל למרות שיש טיסות הרבה יותר זולות בחברות טובות הרבה יותר.

אני פעם טסתי לניו יורק באלעל מטעם העבודה במחיר של 1800 דולר בזמן שהיתה טיסה מקבילה שח דלתא ב 1100 דולר. אבל אני לא קובע בעינייני המטיס כשמדובר במכרזים ממשלתיים כאלו ואחרחם.

טיסת חצות אלעל לניו יורק מזעזעת מאחרת והמטוס עמוס.

אבל ברור לי וגם בטיסותי הפרטיות לארהב שתמיד טסתי בחברות סדירות זרות.

לא כך לאירופה .. באירופה אלעל לעיתים נותנת פייט טוב במחיר ושעת טיסה טובה ולכן היא זוכה.

לטיסה של 3 עד 4 שעות אפשר להתפשר על אל על למרות שתמיד אחפש קודם כל את החברות הזרות הסדירות.

וכמובן חשוב גם מי משרדג מושב במחיר יותר טוב ןאולי טיסה המחלקת עסקים באה בחשבון לבחור נמוך כמוני רק 1.94 ס"מ. בעיה של רגליים.. מי שמכיר.

בקיצור בשוק התעופה כמו בכל שוק אחר אין סנטימטים ואין לזכור ואין קורונה הכל בא והולך

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • keves160
          keves160 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 אמר:

לא יודע למה אבל איכשהו מראה לי שבאיזשהוא שלב השגרה שתבוא כאשר אלעל תתחרה בשוק ותיתן מחירים אטרקטיביים אז אנשים ישכחו שהיה פעם קורונה ויעשו את החשבון הכלכלי שלהם.

מחירים אטרקטיביים באל על? פחחח. 

ומה שגרוע, למחיר הטיסה מתווסף המחיר ששילמנו מהמסים לחברה אפילו בלי שטסנו בה. 

@משה-22 אמר:

אני לדוגמא מעולם לא טסתי ולעולם לא אטוס בחברות הלואו קוסט למינהם.

מעניין שדווקא לאנשים שלא ניסו מעולם לטוס בחברת לואו קוסט יש תמיד דעות סופר נחרצות נגדם, שלעתים אף לא מחוברות למציאות או נובעות מסטיגמות מיושנות. לואו קוסט זה לא טיסת שכר, זה גם לא אומר טיסה פחות טובה או מטוס פחות חדיש, וגם לא אומר שאין מטען ואין אוכל ואין שדרוג (יש הכל, תמורת כסף). אפילו חברות מובילות בעולם מפעילות לעתים חברת לואו קוסט במקביל (למשל, לסינגפור איירליינס יש כזו). זה רק מודל שונה של תשלום. טיסות גרועות יש גם בלואו קוסט וגם בסדיר, תלוי בחברה ובטיסה. אבל ידוע לי שזה שיח חרשים בנקודה הזו. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • mcmcmc
            mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

סתם כאנקדוטה, 

סיפרתי בעמוד הקודם על הבעיות עם אותה סוכנות נסיעות. 

הסוכנות טענה ש’יד המקרה’ היא שבדיוק כששאלתי את הסוכנות בפעם האלף (ולמעלה מן הצורך) האם אל על אכן לא החזירה את הכסף, היא החזירה, ולכן טוענים שאין לי מה לכעוס עליהם. 

כדי לברר את הטענה שלחתי מייל לאל על וכתבתי שכצרכן, לא מגיע לכם שבכלל אתייחס אליכם אחרי שלא עניתם לי במשך כה הרבה מיילים, אבל הסוכנות הפלונית אלמונית טוענת כך וכך – אם זה נכון אז יופי, ואם לא – אז שתדעו שהסוכנות עשתה עליכם סיבוב וניסתה לנצל את העליהום הציבורי נגדכם להשחיר את פניכם. וראו זה פלא, פתאום חזרה אלי נציגה, שאתן לה פרטים. נתתי לה פרטים, התכתבה עוד כמה פעמים – ושוב, התנדפה כלעומת שבאה. 

מקווה שביום הדין נדע עם מי לנסוע ועם מי לא

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • משה 22
              משה 22 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

ציטוט שלי “ אני לדוגמא מעולם לא טסתי ולעולם לא אטוס בחברות הלואו קוסט למינהם" – נכון כתבתי, אבל איפה יש פה דיעות סופר נחרצות כנגדם ?????

איפה יש פה סטיגמות מיושנות ? לא מחוברות ?

כתבתי שאני מעדיף חברות תעופה סדירות !

איך הגענו לזה ?

מחירים לא זולים ?

למינכן באוקטובר שעבר אל על הציגה מחיר זול בהרבה ממחירי חברות סדירות אחרות הטסות ישירות למינכן שזה במקרה לופטהאנזה.

בעיניי מחיר של טיסה לאירופה באזור מרכז שנע בין 400 – 500 יורו הוא מחיר סביר לטיסה במחלקת תיירים.

ברור שיש מחירים זולים של 25 יורו כולל מתנה של אייפון בחברות אחרות, זה לא בשבילי. חחחחחח

“ הזול עולה ביוקר “ אחד המשפטים החזקים .

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונית
                יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 אמר:

כתבתי שאני מעדיף חברות תעופה סדירות !

חברות לואו קוסט הן חברות תעופה סדירות.

חברות צ’רטר אינן חברות סדירות.

כדאי לא לבלבל מונחים לטעות ולהטעות.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • משה 22
                  משה 22 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

מכיר את ההגדרות.

לי זה יותר קל להגדיר כך את הקבוצות.

מי שזה בילבל אותו אז איתו הסליחה .

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • תומר
                    תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

זהו, שזה לא ה'קבוצות'. 

במקרה הזה, גם אלעל ולופטהאנזה, וגם איזיג'טט ו-וויזאייר נמצאות באותה קבוצה- חברות תעופה סדירות.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • משה 22
                      משה 22 @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

הבנתי ..

אני מחלק את זה אחרת בשבילי .

לופטהאנזה אלעל בריטיש סוויס דלתא ועוד הם בקבוצה אחרת מאיזיגט לדוגמא.…

אני מעדיף כך משיקולי נוחות היות ובחברות אלו אני טס ולא באיזיגט או ריינר ועוד.

כל אחד והסדר שלו

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • משה 22

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001271273

כתבה בגלובס היא אמינה מספיק ?

אז בכתבה המצורפת הכותב מסביר את ההבדלים בין חברת תעופה סדירה ללואו קוסט וטיסות השכר.

איכשהו נראה לי שהוא ואני אחים בתפיסה.

• keves160
                          keves160 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 אמר:

אני מחלק את זה אחרת בשבילי .

אתה גם יכול לחלק בשבילך אחרת את היבשות ולטעון שסלובניה היא באפריקה, אבל זה לא נכון. אלו מושגים שונים לגמרי, טיסת שכר וטיסות לואו קוסט. חברה סדירה יכולה להיות לואו קוסט, וחברת שירות מלא יכולה גם לבצע טיסת צ’ארטר. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • משה 22
                            משה 22 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

בעבר כל היבשות היו מחוברות אז בהחלט יתכן שאזור סלובניה היה יכול להיחשב כביכול באפריקה .

לגבי השאר – יש כתבה ונראה לי שהכתב או הכתבת יודעים יותר טוב ממני בטוח.

ובהתאם ליתרונות וחסרונות שמציגים בכתבה ברור שיש הבדל בין קבוצות בחלוקה של חברות התעופה.

הכתבה מהווה “ ראייה שבמסמך” ויש לה משקל וערך לא מבוטל בבואנו לקבל החלטה .

אבל היות ואין לנו כרגע ראייה אחרת מוצקת ומבוססת ע”י גורם מוסמך המבטלת / שוללת /מפריכה אז אני בכל אופן נסמך על עדות עיתון הגלובס.

ונושא ההבדל בין חברה סדירה ללואו קוסט מופיע שם באותיות קידוש לבנה.

• משה 22

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5415433,00.html

עוד כתבה שמפרטת באופן הטוב ביותר שניתן לחשוב עליו על חברות הלואוקוסט ריינר, איזי ג’ט, וויז.

לא ראיתי שם את איירפרנס, בריטיש, דלתא, לופטהאנזה, סינגפור אייר ליין, אמירייטס, אל על ועוד הרבה טובות אחרות.

אודה ולא אבוש כי ישנם כתבות אחרות אשר לא עושות סדר בבלאגן ושוב מבלבלות בין הקבוצות והמושגים וההגדרות לא מחזיקים מים.

ולכן כנראה הכי טוב לעשות זה מה שאני עושה וזה לחלק לעצמי את הקבוצות ולהחליט עם מי ואיך לטוס.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • יונית
                                יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי יונית

@משה-22

דיון סרק.

אתה יכול לקרוא לטיסת לואו קוסט--- קוקוריקו

היא עדיין טיסה סדירה.

מהי טיסה סדירה?- טיסה שמתקיימת לאורך כל עונות השנה, במסלול ומועדים קבועים. רשומה בלוח טיסות שדות התעופה. קו קבוע לאורך חודשים ושנים עם שינויים מינוריים.  טיסות לגאסי וטיסות לואו קוסט הן טיסות סדירות.

בעוד טיסות צ’ארטר (טיסת שכר) אלו טיסות במועדי תיירות עיקריים על פי היצע וביקוש.

זה לא אומר כלום על יתרונות וחסרונות כל מודל טיסה. רק לא לבלבל במונחים.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • משה 22
                                  משה 22 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

בסוף זה נכון. 

אין ערך להגדרות היות ועל כתב או מומחה מחליט להגדיר את החברות איך שבא לו.

ונכון שיהיה אפשר באמת לקרוא לכל קבוצה איך שבא לנו.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • אנשיםטובים
                                    אנשיםטובים @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

בקיץ שעבר טסתי באוסטריאן ובזה שלפניו באיזיג’ט

באוסטריאן מזוודה הייתה בחינם, אבל טרולי היה מוגבל ל-8 קילו ול-40 סמ רוחב, ובהחלט בדקו את הגודל והמשקל שלו. ו-8 קילו לטרולי זה מעט מאד אם לוקחים ספרים או לפטופ. v

באיזיג’ט מזוודה הייתה בתשלום, אבל הטרולי היה חינם בגודל של 45 סמ רוחב ולא מוגבל במשקל, אז רוב המטען היה בטרולי החינמי.

באוסטריאן בחירת מקומות ישיבה היתה בתשלום, ואם לא משלמים אז רק 24 שעות לפני הטיסה אפשר לקבל הקצאת מקומות, אז קיבלתי המלצה חמה שאם אנחנו רוצים לשבת יחד כמשפחה כדאי לשלם, ואכן שילמתי די הרבה כסף כדי שנשב ביחד

באיזיג’ט אפשר היה לעשות צ’ק אין חודש לפני ואז קיבלתי הקצאת מקומות ישיבה לכל המשפחה ביחד בחינם. ואם הייתי בוחר מקומות ישיבה מראש הייתי משלם חצי מחיר ממה ששילמתי באוסטריאן

באיזיג’ט עשיתי צ’ק אין באינטרנט לפני הטיסה, ובשדה רק מסרתי מזוודות.

באוסטריאן הייתי צריך לעשות צ’ק אין בשירות עצמי בשדה בקיוסק, ולמסור את המזוודות בשירות עצמי לרובוט

אז תסבירו לי – מי מהן קוקוריקו?

תומר משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • תומר
                                      תומר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

גם פגשתי וראיתי אנשי עסקים שמעדיפים חברות לואו קוסט.

חברות לואו קוסט מתמקדות בד'כ בקווי תעופה קצרים, ומהארץ זה אומר בעיקר קוים לאירופה.

נוחתים היעד מוקדם בבוקר, עושים את הפגישות שצריך, חוזרים הביתה

טרולי (לחליפה/ביגוד לפגישות), לפטופ וקצת ציוד נוסף, מספיקים להם לנסיעות עסקים של יום/יומיים.

• משה 22
                                        משה 22 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בעיקרון מי שתבחר יכולה להיות קוקוריקו.

לי זה לא קרה באוסטריאן .

לפני חודשיים הזמנתי בלופטהאנזה שזו חברת בת עם אוסטריאן ועוד כמה חברות טובות שילמתי מראש את הכיסא והכל . אני לא מפרק את המחירים ולוקח מראש כיסא מזוודה ביטול והכל. לא מתעסק עם זה כמו לגו.

האמת שוב המחיר חשןב אבל לא העיקר.

הפערים הם זניחים בשביל השקט הנפשי בעלות הכוללת של טיול בחול שמגיעה לאדם לשבועיים ליותר מ6000 יורו לפעי הוצאות אז עוד מאה או 200 יורו זה באמת זניח.

התפיסה שלי שאני נוסע לחול אני פחות מסתכל על הטיסה שזה המחיר הנמוך במרכיב ההוצאות

אבל זה אני משוגע לגמרי... כנראה. 

• נוסע מתמיד
                                          נוסע מתמיד @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

עוד פוטנציאל עיכובים במתן ההלוואה

דוקטור דו ליטל נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

אני מברך על מזלי הטוב שלא הזמנתי כרטיסים באל על,

בישראייר לקח להם כמה חודשים טובים והפעלתי לא מעט לחץ אבל הכסף חזר,

באיזיג’ט התהליך היה אוטומטי.

באל על כנראה שהייתי רואה את הכסף רק אחרי הגשת תביעה. אמנם מהר יחסית כי אל על לא רוצה להגיע למשפט אבל יש טרחה והוצאות בהגשת כתב תביעה לבית דין לתביעות קטנות.

אל על, חברת תעופה שנועדה לציבור הדתי והחרדי ומאפשרת גם לאחרים לטוס בתנאי שיתנהלו בטיסות לפי פרשנות הלכתית חרדית, ממומנת בכבדות עם כספי המיסים שלי ושכמותי, מזל שלא מימנתי אותה גם דרך כרטיסי טיסה.

האמת שלמזל יש חלק קטן בהחלטה לרכוש כרטיסים בחברה אחרת, להתנהלות הביזיונית לנשים, שיכולות להיות גם אמא שלי אשתי אחותי או הבת שלי יש משקל הרבה יותר גדול בהחלטה הזו

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 28
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 26 / 38
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון