תנאי היציאה והכניסה לישראל 3-2021, מידע ועדכונים.
-
-
הבשורה:
בכירים מצהירים: "השמיים לא ייפתחו לתיירות לפני הקיץ"
החשש ממוטציות נוספות ומקצב החיסון בעולם מוביל להערכה שפתיחת השמיים לתיירות תתעכב • למרות שכ-5 מיליון אזרחים ישראלים כבר חוסנו, המדינה לא תרשה להם לצאת בחופשיות •
תתחילו להפנים, המדינה החליטה לא לאפשר לצאת מישראל בחודשים הקרובים, זה מזכיר לכם משהו שדומה לתנאי מחיה בתוך ניסוי במקרה?, אולי כדי שהתוצאות יהיו עם מינימום השפעות חיצוניות שישפיעו על דיוקן?
הנה הקישור לכתבה:
https://mobile.mako.co.il/news-israel/2021_q1/Article-3b03ed60ac21871027.htm?Partner=rss
-
לא סתם ביטלתי את הטיול של מיוני לסוף ספטמבר.
זה היה כלכך ברור ...
אפשר לראות שגם בעולם לא פותחים כלום.
אז גם אם יפתחו פה בארץ את הטיסות באופן חופשי אז לאן נטוס ?
למדינה אחרת עם קורונה ?
השמיים לא יסגרו. טיסות ימשיכו באופן מוגבל ותחת הגבלות בשלב זה.
חיכינו שנה אז נתאפק עוד ארבעה... חמישה חודשים ואז אם לא יהיה שינוי מהותי לרעה בהתאמה לכמות המחוסנים בעולם יהיה אפשר להוציא את המזוודות מהבויידם.
ותהיה לנו טיסה נעימה ובטוחה .
-
מירי חגגה בנתב"ג, במשפט , טסים לחו"ל, עם הצוות, ראה מהדורת החדשות מהיום.
היא דווקא עובדת קשה על הסכמים ליציאת מחוסנים למספר מדינות, שיקבלו אותם.
האמת, זה מתחיל להראות בעייתי בלשון עדינה.
באירופה אפילו לא מעיזים לעלות לדיון את עצם העקרון על הפרדה בין מחוסנים או לא מחוסנים, בכל מה שנוגע לעניין חופש התנועה שהינה כידוע זכות יסוד.
אבל מה לדמוקרטיה הישראלית המתקדמת, ולאירופה הלא מתקדמת?.
השרה מירי רגב, אם אינני טועה, הזכירה טיסות למחוסנים בלבד, בפתיחת השמיים.
דמוקרטיה מתקדמת, כבר אמרנו לא?
-
אני ברשותך לא יכנס לנושאים פוליטיים כי ביקשו זאת ואני מכבד.
וגם בגלל שאסור עלי להביא דיעה בתחומים אלו.
-
רק אתייחס עקרונית, זה לא פוליטי,כלל וכלל.
זה בכלל לא פוליטי, זה ממש רלוונטי לכותרת השרשור, ציטוט של שרת התחבורה בנושא פתיחת השמיים, וזכות היסוד לחופש תנועה מ- ואל ישראל של אזרחים ישראלים, זה נוגע לכולנו.
-
מכבד את דעתך והעמדה שאתה מציג .
אני מתיישר לפי החוק וההחלטות שניתנים עי הגורמים המוסמכים.
גם כי מעשית איו לנו ממש ברירה אלה לציית וגם כי במקום שבו אני עובד זה יחשב לא אתי במקרה הטוב.....
ואני צופה לעתיד שמתקרב לשגרה בקרוב.
אפשר לומר שאני ממש מרגיש כיצד אנו מתקדמים בגיוון החיובי מיום ליום.
זאת תחושה סובייקטיבית שאמנם נשענת על נתונים שיש לי וגם מזל לא יזיק פה.

-
מה שאמרת פה פשוט לא נכון ברמה העובדתית. רוב המדינות המערביות עוסקות כיום בשאלה מה לפתוח לאנשים מחוסנים, במיוחד בכל מה שנוגע לתיירות. כך למשל -
https://edition.cnn.com/travel/article/countries-open-to-vaccinated-travelers/index.html
https://www.washingtonpost.com/travel/2021/02/10/travel-restrictions-vaccine-georgia-europe/
https://uk.news.yahoo.com/thailand-cut-quarantine-vaccinated-foreigners-092226155.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAG4yCMObbGvUEwTURMRqNH1NZefgigDJwNvCXvz0232u23g-FKgnL18xrxlG9rmH3zm7g8XmpDVJOvBOQXje6BwwG_I9VfubS8J4qXpzdZmwwCvMnyZCXnLyhgEprtYBKgz08V8o23iwaOeygrSGSl61lMICIEPxy9c3t1yFixZH
https://www.telegraph.co.uk/news/2021/03/08/travel-news-international-restrictions-coronavirus-holidays/ועוד ועוד.
המצב כרגע הוא שרוב המדינות לא ממש רוצות תיירים בשלב הזה. בהרבה מקומות יש עדיין מגבלות חמורות על מפגשים חברתיים ואפילו על יציאות לא נחוצות מהבית. הדבר האחרון שהמדינות האלה רוצות כרגע זה זרים שבאו כדי להסתובב ולעבור ממקום למקום. מאפשרים לך להגיע אם אתה חייב, לא בשביל שתבוא לטייל.
-
אני מבין את הכעס וגם אני מנסה לא להיגרר לפוליטיקה למרות שגם אני חושב שזה חלק מזה.
אבל התבקשנו אז לא נרחיב.
אני רק לא מבין דבר אחד. אמרו שיפתחו את השמיים בקיץ מחשש לווריאנטים.
אבל ווריאנטים תמיד יהיו גם בקיץ . האם מדינת ישראל החליטה לאסור יציאה מהארץ למטרות תיירות עד שהקורונה תיאלם למשך שנים?
ובנוסף, האם לנסוע בקיץ לאוזבקיסטן לאמא של בת זוג שלי גם זה ייחשב עבורם לתיירות?
גם אם ירשו לנו לצאת האם כמחוסנים הם יגבילו אותנו בשיבה לישראל מה שימנע מאיתנו ביקור הולם (בגלל הבלאגן חזרה). טוב פה ימים יגידו.
אלא אם כן הוירוס ייחלש ויעלם.
למרות שאני איכשהו מבין את המנגנון האבולוציוני של המוטציות.
לא מבין איך וירוס נחלש אם בתור בררה טבעית חוזר הווריאנט החזק והמדבק יותר.
-
אתה מפיץ הרבה מאוד דברים לא נכונים! ברמת הפייק ניוז. ממליץ לך להיות פחות בטוח במה שאתה “שומע” ולבדוק בעצמך – ומהר מאוד תגלה את האמת.
בהחלט יש דיונים באירופה על ההפרדה בין מחסונים ללא מחוסנים. ראה את המובאה של שקד ולא קשה למצוא כתבות על כך גם בתקשורת בישראל (לא רק באנגלית). אפילו הגרמנים שהיו בתחילה “נגד” דרכון ירוק, כבר שוקלים את הנושא
מספר המתים בישראל משפעת אינו 6000 (!) כפי שציינת אלא כ- 150! מספר החולים קשה הינו כפול – כ -300 בערך.
המספר שאתה מציין הינו כלי של מתנגדי החיסונים / מכחישי קורונה. ואם אינך נמנה על אוכלוסייה זו, באמת שאין סיבה להשתמש במספר הזה.
אגב, התמותה העודפת בישראל בשנת 2020 הינה של כ- 3500 אנשים (עם כ- 4000 מתים מקורונה)
-
התיקון לגבי מספר המתים בשנה, גם אם הינו מדויק, מתייחס לגבי מתים ישירות מהשפעת, אולם סך הכל המתים מסיבוכי השפעת ומחלות רקע בעקבות השפעת בעיקר זיהומים נלווים מאשפוז ממושך בבתי חולים עקב סבוכי שפעת, ומחלות הרקע וכו' מגיע ל6000 בשנה.
תנוח דעתך,
אני האחרון שניתן להגדיר כמכחיש קורונה, לא בבית ספרנו, ההיפך הגמור, אני מקפיד על התקנות וההוראות באופן מוחלט.
-
דבריך בהחלט נכונים,בחו"ל כמו גם בארץ ראוי וכך קורה, שיפתחו אפשרויות נרחבות בעיקר בארועים בהם יש התקהלויות, אבל, באירופה, מעולם לא נידונה האפשרות להגבלת חופש התנועה בתחבורה ציבורית כולל תעופה, ללא מחוסנים.
כן מחמירים בתנאי העליה לטיסה, דרישות הבידוד לפני ואחרי הטיסה מספר הבדיקות לפני עליה למטוס וכו'.
להגביל תנועה מ-ואל ישראל, באופן מוחלט רק על בסיס העדר חיסון?
ציינו שמדינות באירופה לא מעונינות בתיירים, בנתיים אנחנו רואים הכנות ביוון לקליטת תיירים מבריטניה בקיץ, וזו רק ההתחלה. כאשר ברור שלא כל התיירים שיגעו יהיו מחוסנים.
ד.א. אתמול בחדשות 13 הראו שגם נתב"ג נערך לקליטת לא מחוסנים שיוצאים מישראל, או כאלה שלא עשו בדיקת קורונה לפני הטיסה, והגיעו, וכן כפל בדיקה לפני עליה למטוס, וכל זאת באולם הנוסעים היוצאים.
מבצעים בדיקה מהירה שהתוצאה תוך 15 דקות, גם למי שעשה בדיקת קורונה שלילית לפני הטיסה, וזאת כדי לוודא שאינו מדבק. לפחות כך הראו לטיסות אל על.
לכן, בהחלט המחוסנים זכאים לאפשרויות מיוחדות בהתקהליות כמו הופעות וכו', אבל הגבול מאוד דק בין תוספת אפשרויות פנאי למחוסנים, לבין הגבלת הלא מחוסנים, באמצעות פגיעה בזכויות יסוד כמו חופש התנועה כולל תעופה.
בכל מקרה, ככל שהתקנות בעניין, יהיו מטופשות וקיצוניות יותר ברמה המשפטית יהיה לבג"ץ קל יותר, להעיף אותם ולתקן את העיוות בהתאם לחוק יסוד חופש האדם וחירותו.
בקצור תרגילי ההגבלות של שרים וחברי כנסת רק עוזרת לגלות את אותם אלה, שנחבאת אצלם הנטיה לאופי דיקטטורי, שנוטה להתפרץ מהם בכל הזדמנות אפשרית, למרות שאחר כך בג"ץ פוסל את התקנות שלהם, ראינו איך הממשלה והיועצים המשפטים מתקפלים בבג"ץ.
חבל שהדברים היסודים כמו זכות חופש התנועה, אינם נידונים ונשמרים, מן ההתחלה בחשיבה לפני הכנסת התקנות לתוקף, ונדרשים בגצ"ים לתיקון התקנות.
בקצור בתום עידן הקורונה, יצטרכו כנראה לפתוח ענף חדש בתחום הרפואה הפלסטית, ניתוחי אף להקטנת נחיריים וסינוסים מורחבים מרוב כמות המטושים שדוחפים לשם.
-
@Roco אמר:
אולם סך הכל המתים מסיבוכי השפעת ומחלות רקע בעקבות השפעת בעיקר זיהומים נלווים מאשפוז ממושך בבתי חולים עקב סבוכי שפעת, ומחלות הרקע וכו' מגיע ל6000 בשנה.
שוב מספר מומצא. אין לזה שום ביסוס.
-
זה שוב לא נכון. יש מדינות שמתנות כניסה אליהן בחיסונים מסוימים. יש מדינות שדורשות בדיקות שונות כתנאי לכניסה (למשל, צילומי חזה אם אתה מגיע ממדינה שיש בה התפרצויות שחפת.
אני מצטרפת לקריאה שתבדוק את עצמך בנוגע למידע השגוי שאתה כותב. גם בנושאי בריאות, אבל בכל הנוגע לפורום הזה, בנושאי תיירות.
-
זה יעד שכבר הייתי בו ובא לי לטוס לשם עוד פעם הבעיה שהם לא מכניסים ישראלים -
6000 מתים מדי שנה, מאישפוזים עקב זהום, מרבית האישפוזים הם מסיבוכים עקב מחלות כמו שםעת שמדרדרות את החולה בעל מחלות הרקע.
כלומר רק מזיהומים מתים 6000 איש בבתי חולים בשנה.
הקישור:
https://www.themarker.com/opinion/1.6891636

-
בנתיים אף מדינה לא ויתרה על מנגנון הבדיקה לקורונה בכניסה אליה.
מה שכן למחוסנים יש ויתור או קיצור על משך חובת בידוד עצמי.
-
-
אם בהמשך נידרש לעשות סדר וקביעת תיעדופים בכניסה למדינה . אז חייבים וועדה. -
אז אם אני מבין נכון את התאריכים, עד ה 20 למרץ יש ועדת חרדים,
ב 23 למרץ יש בחירות,
לפי העיתון גלובס השרה רגב מצהירה ש"אלמלא הבחירות, לא היינו פותחים את השמיים",
ו”עוד אמרה רגב כי לא מן הנמנע כי ועדת החריגים תחזור לפעול לאחר הבחירות.”
ואני חשבתי שכבר עברנו את פורים,
אין לי מה להוסיף, השרה רגב אמרה את כל מה שצריך להגיד.