יש ריח של קיץ, ים, חופים,צוקים,שיט-שרשור שבת
-
עוד קצת מדבון, הפעם מהחלק הדרומי של חבל הארץ:

עוד דבר נהדר בטיולים באי הבריטי הוא Pub walks – פורמט מנצח שבו הטיול הרגלי נגמר באיזשהו כפר, עם ארוחת צהריים בפאב המקומי.
אילוסטרציה (מפמברוקשיר בוויילס, לא מדבון) -
@שקד אמר:
עוד קצת מדבון, הפעם מהחלק הדרומי של חבל הארץ:
תודה רבה! השביל שהלכתי, ה- South West Coast Path, מתפתל לאורך חופי דבון (הצפוני והדרומי), חופי קורנוול וחופי דורסט.
אני צעדתי מ- Minehead עד ל- Plymouth בגבול קורנוול עם החוף הדרומי של דבון, שם נגמר לי הזמן, כך שנשאר לי להשלים את דרום דבון וכל המקטע של דורסט. התמונות שלך בהחלט מוסיפות לי לחשק (שגם ככה לא חסר). יום אחד…

בכל מקרה, השביל הזה מומלץ מאוד! ממש חגיגה לעיניים, לגוף וללב. ניתן בקלות להתאמה לכל רמת קושי ומשך זמן. מי שמעוניין ומתקשה לתכנן, אני יכולה לכוון...
https://www.lametayel.co.il/posts/1nvoxe
כמה תמונות מייצגות מהשביל:

-
אני גם מאוד אוהבת את מסלולי החופים. הלכתי חלקים מהשביל בפמברוקשיר וחלקים בחוף היורה בגבול דבון – דורסט. השביל ברור מאוד ונוח להליכה. אפשר ללכת באופן ״קווי״ כמו שאת עשית ברוב המסלול, או לישון במקום אחד וכל יום לצאת ממנו למקטע, לפי האורך שרוצים ללכת.

-
כידוע נופים זה עניין של טעם אישי, ולטעמי האישי והפרטי הנופים של החופים היפים האלה יותר מעניינים לי מאשר נופי הרים גבוהים. במיוחד אם ממש נמצאים במקום וצופים גם בתנועת הגלים והציפורים. יופי של תמונות! -
@עמיחי13 אמר:
החוף של חלדודנו (Llandudno) בצפון ויילס, בשעת שפל
המזח של Llandudno ונוף העיירה מלמעלה (מ Great Orme). איזה יופי של מקום! היה לי שם יום כחול יפיפה, אחרי מזג אוויר קשוח ביותר לו זכיתי במסע שלי בווילס (איתגר מאוד אבל התקבל באהבה
כי מזג אוויר לא בוחרים
)

-
החתול, משגיח על המעבורת בדרכה לזנזיבר. וחופי זנזיבר עצמה, או לה לה! -
אם בוחנים את התמונה שלך היטב, אפשר לראות ברקע גם את החווה הענקית של טורבינות רוח להפקת חשמל נקי שהקימו ממש בלב הים.
-
דעתי הפרטית היא שהטיול באזורים האלה יכול לתת ערך מוסף של חווית תרבות מקומית. אתה ״מוקף״ במקומיים ומשתמש באותם שירותים שלהם, באופן שהוא שונה מ״תיירות״ רגילה שבה אתה מוקף ב״נותני שירות״. כמובן שהיכולת לתקשר באותה השפה עוזרת לזה מאוד.
אוטובוסים שנוסעים לאורך כפרי החוף הם לא אוטובוסים של תיירים, אלה פשוט האוטובוסים המקומיים, שאתה עולה עליהם לצד קשישים, פעוטות וכלבים. את ארוחת הצהריים או ארוחת הערב המוקדמת אתה אוכל בפאב הכפרי שבו משפחות מקומיות באות לאכול. אם עוצרים להתבונן ולהקשיב מקבלים הצצה בלתי אמצעית לחיים אחרים.

מאחר שזה שרשור תמונות, אז הנה עוד כמה מהאי ווייט.
-
אני גם אוסיף מהניסיון שלי בקטע מהמסלול חופים בפמבוקשייר, שבעונה הנכונה יש גם סחלבים נהדרים על המצוקים הללו.
-
אכן. למרות שזה ספציפית צולם בדבון. באופן כללי הטיול באביב הוא נהדר. הכל פורח וזה ממש מקסים.

-
שקד ו״כבש״,
כשחיפשתי מסלול באנגליה למאי-יוני 2015 (משם המשכתי לצפון אמריקה) בחנתי את ה South West Coast Path וגם את ה Wales Coast Path. בחרתי ב- SWCP בזמנו, למרות שאני בטוחה שהשביל הוולשי לא פחות מוצלח. אני כבר לא זוכרת איך ולמה בחרתי בינהם. אולי גם אז לא ידעתי בדיוק למה – אני נותנת בדכ לנטיית הלב להכריע ולא מרגישה צורך להסביר (אפילו לעצמי). זו באמת היתה חוויה יוצאת דופן עבורי.
למזלי הגעתי לווילס ב 2019, אם כי לא לשביל החופים. גם היא ממש נהדרת!
המסלול שעשיתי שם שונה מאוד באופיו מה SWCP (ואני מניחה שגם מה Wales Coast Path), הרבה יותר הררי. משך הזמן שעמד לרשותי היה הרבה יותר קצר. אני מאוד אשמח לחזור לשני האיזורים, אבל אני חושבת שבמסע הבא שלי לאנגליה אני חוזרת למחוז האגמים. היתה לי גיחה די קצרה גם אליו (במסגרת ה- Coast to Coast) ואני ממש נמשכת לחזור לשם… אולי אפילו השנה?...
בתמונות הפעם:
רצועת החוף מצפון ל St Bees, בתחילת ה C2C

חופי צפון ווילס (בסתו) בסיום מסע חוצה סנודוניה שלי, בדרך ל Conwy

-
-
-
וואוו איזו תמונה, הקוף יושב מושלם ממש. בכלל זה סצנה מדהימה. אני כל כך אוהב קופים, שזה נפלא בעיני שיש לך קוף בחצר.
-
@שקד אמר:
באופן כללי הטיול באביב הוא נהדר. הכל פורח וזה ממש מקסים.
ובסוף האביב בדרום וויילס גם אפשר לראות פאפינים, שזה באמת השיא. מקווה יום אחד גם להגיע לצפון וויילס.
-
זה הודו, סביר להניח שבפועל זאת החצר/מרפסת של הקוף... -
@keves160 אמר:
ובסוף האביב בדרום וויילס גם אפשר לראות פאפינים, שזה באמת השיא
וואו איך בא לי לראות פאפין!

-
התמונה צולמה מהחדר בגסטהאוס שצופה לנהר הגנגס
ברישיקש הודו. הקוף בא מדי יום לבקר במרפסת שלנו .
-
כוכב הקוף תמונה יפה בהחלט
-
@IO אמר:
וואו איך בא לי לראות פאפין!

הם מדהימים. יש כמה אתרים בבריטניה שאפשר לראות מושבות שלהם, וכדאי.