שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים
-
יש פרסום או יותר מפרסום שבעקבות עלייה בתחלואה העולמית משרד הבריאות ממליץ לדחות לעת הזאת את פרוייקט התיירות. -
אבל הרגולטור המוסמך והאחראי החליט לא לקבל את ההמלצה הזו ולנהוג להיפך,
אנחנו לא מקבלים את עמדת הרגולטורים המוסמכים? שלא נישן בשקט?
-
הכל דינאמי ונתון לשינויים כל הזמן וישנה גמישות הפעלה והחלטה. וזה כל ההבדל ביננו למדינות שפעלו לא נכון.
אפשר לישון בשקט ולחלום חלומות מתוקים.
-
בכול אופן התיירות הלכה קפוט השנה , ויש לי הרגשה ש גם שנה הבאה לא יהיה כמו ש היה לפני הקורונה
-
תמיד תהיה לנו קפריסין חחחחח
-
יש מדינות מתחסנות שמצבן משתפר בעקבות זאת. הן האור שלנו. הן והתקווה שממשלת הפרנויה המצפצפת על החוק תעוף.
-
לא יודע לגבי קפריסין, ואין לי מושג לגבי הפרנויות דבר 1 בטוח שהיעדים ש אני מעוניין לטוס לטיול סגורים ואין אפילו אור בקצה המנהרה . אבל מה אופטימי אחשיו לגביי 🤩2065 -
בסוף זה יגמר.
זה לא תלוי בצמשלה כזו או אחרת . הרי אף מדינה בעולם לא ניצחה את הנגיף.
למעשה אין שום כוח בעולם המשתווה לטבע.
האור שלנו זה המצב הנפלא שלנו במדינה שבה כבר כמעט לא נותרו הגבלות וניתן להשוות זאת למול כל מדינה אחרת בעולם.
-
כן זה נכון בארץ המצב ב״ה טוב הרבה משאר העולם -
וכל הסטטיסטיקות והמספאים שעושים השוואה בסוף לא רלוונטי ולא מחזיק כלום.
יש נתוני אמת ... כמעט ללא תמותה יומית . חולים קשה ומונשמים בירידה ולקראת הסוף . כמות חולים כללית ממשיכה לרדת וכל הטוב הזה למרות שמסירים עוד ועוד הגבלות.
אבל באחריות ומקצועיות וזה מה שמצליח לנו.
אז שלא יעבדו עליכם עם כל מיני סיפורי הופמן שבישראל יש הכי הרבה מתים באחוזים .. כי מה הרלוונטיות ? היום כבר כמעט אין ובמדינות האחרות זה רק מספר שעולה.
בסוף 100 שווה 100 עד כמה שלמדתי .. ולא למדתי הרבה רק קצת קצת.
-
פוסט זה נמחק! -
קצת נתונים:
בריטניה חיסון מלא 19.4. הם מתקדמים מהר. יציבים מבחינת תחלואה. בממוצא 2300 ל 7 יום אחרונים למרות ההקלות.
יוון חוותה ירמדה בתחלואה בימים אחרו ים ח 1300 איש ביום. בכללי הקורונה באיים שלה מתפשטת לאט יחסית. אך קצב החיסון שבה גם איטי רק 7.9 אחוז. כך שסיום הסגר יעלה את התחלואה.
איחוד האמירויות עם 39 אחוז מחוסנים. כיוון טוב. התחלואה בה יציבה של קצת פחות מאלפיים מאומתים ביום למרות הסגר החחקי מאוד. דעתי שהכיוון שלה טוב. למרות ארוחות האיפטר.
הונגריה יציבה עם כ 2600 ממוצא מאומתים ביום. מצב חיסון 17.5 אחוז מחוסנים. אין מושג מה קורה שם עם סגרים.
סרביה עם ממוצא של 2300 מאומתים ביום. מצב חיסון 19 מאומתים ביום. אין מושג מה עם סגרים.
-
חדשות טובות (הערכות ביחסי חיסון - מוטציה הודית) וכעס על נוסעים מהודו שמסרבים להיבדק!!! הממשלה תדאג לעשות עם זה משהו או תמשיך בעונש קולקטיבי?
ועוד חדשות קשורות לתיירות וקורונה
-
תהרגו אותי, אבל אני לא מצליח להבין מדוע מביאים כל הזמן נתונים ממדינות כושלות ברמה כזאת או אחרת ולא ממדינות שהתמודדו באמת בהצלחה עם הנגיף.
כשהכול ייגמר, יהיה רק מדד אמיתי אחד למידת ההצלחה או הכישלון בחזית הבריאותית וזה מספר המתים למיליון נפש. שלוש דוגמאות יהיו כאן לעניין:
- סין, זוכרים איפה הכל התחיל ולמי היו נתוני הפתיחה הרעים ביותר? אז נכון להיום סין נמצאת במקום ה-95 בעולם במספר הנדבקים הכולל מראשית המגפה. כבר חצי שנה שאף אחד לא מת שם מקורונה והמספר המצטבר של מתים למיליון נפש שם הוא 3 (בישראל המספר הזה הוא 691). ביבי אמר שאנחנו הראשונים בעולם שיצאנו מהקורונה? קשקוש, הסינים יצאו כבר לפני כמעט שנה ובלי חיסונים, רק עם תכנית לאומית מוכנה מראש והרבה משמעת.
- טאיוואן. שכנה צמודה כמעט של סין ומדינה מודרנית עם 24 מיליון נפש. מראשית המגפה ועד היום נדבקו שם 1,104 אנשים ומתו 12 (אצלנו 6,394). מתים למיליון? – 0.5. אז אם מישהו אומר ש”אף מדינה לא ניצחה את הנגיף”, הוא פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
- ויטנאם. עוד שכנה של סין. חלשה וענייה בהרבה עם 98 מיליון נפשות. נדבקים עד היום – 2852, מתים – 35, 0.4 מתים למיליון נפש.
אבל אנחנו מתעקשים להשוות את עצמנו רק למי שיש סיכוי שהוא גרוע מאתנו, משולים לספורטאים שנשלח לאולימפיאדה ויגיעו במקרה הטוב לרבע גמר אבל יפארו את הישגיהם על ידי השוואה לאלה שהגיעו אחרונים, במקום לאלה שקיבלו את המדליות. האמת הפשוטה, שלא רוצים להודות בה היא שנכשלנו ברמה ביזיונית, ואין מילה אחרת.
-
למה אתה אומר שנותנים דוגמאות רק ממדינות פחות טובות?
כאמור זה פורום אירופה אז אתמקד שם:
יש טובות עם או בלי חיסונים – כגון אנגליה (מבצע חיסונים מרשים, עם לקיחת סיכון ביצירת מרווח אדיר בין מנה I לבין מנה II) , סלובקיה, פינלנד, פורטוגל, נורבגיה, דנמרק , אירלנד וגם אחרות.
ויש פחות טובות (גרמניה, צרפת, איטליה, ספרד, צ’כיה, וכו’..)
ואם כבר אמרנו “עולם” – אז בלומברג מפרסם את רשימת המדינות שמצבן כרגע הוא הטוב ביותר – סינגפור (19% מחוסנים), אוסטרליה (4% מחוסנים) וניו זילנד (2% מחוסנים) לפנינו
ובהתייחס לדבריך על מספר המתים – דווקא במדד זה אנחנו במקום בינוני (בערך 40 בעולם פר נפש, למדינות בעלות אוכלוסייה של מעל 5M אנשים).
אני רוצה להעלות השערה – לתחושתי הפרמטר המרכזי שמשפיע על מספר הנדבקים (ומכאן על מספר המתים ביחס כזה או אחר) הוא החשיפה לוריאנטים המדבקים יותר. נראה שבמדינות בהן ישנה פריסה רחבה של הוריאנט הבריטי / הודי / דרום אפריקאי / ברזילאי , ישנה עלייה גדולה במספר הנדבקים לעומת מדינות שהצליחו להיזהר מהוריאנט ונשארו עם הוירוס המקורי והמדבק פחות. כך אפשר להסביר את המספרים במדינות האי שסגרו את הגבולות בצורה טובה (סינגפור, אוסטרליה, נ”ז) לעומת כאלו שלא הצליחו לעשות זאת (ואנחנו ביניהן). כמובן הפרמטר הזה נעשה פחות מהותי כשהאוכלוסייה מחוסנת ברובה (קרי ישראל, אנגליה).
-
אתה החלטת סופית שמדינת ישראל כשלה ?
אתה סיכמת את האירוע וההחלטה שלך נסמכת על ועדת בדיקה ממלכתית ?
מונית ליור ועדת בדיקה ממלכתית עם כל הסמכויות הנילוות ?
אם כן אז אני איתך עד הסוף .
אם לא אז בוא נמתין בסבלנות אני ואתה וכל השאר לסיום האירוע ולשלב הסיכומים והוועדות.
ולאחר שיפורסמו עבודת הוועדה והלקחים וההמלצות נוכל לכתוב דברים הגיונים מבוססים על עובדות והחלטות שלטוניות ולא מהגיגי ליבנו.
-
מעניין איזה מקום נהיה באירוויזיון ?
מקווה שלפחות פה זה יהיב מקום 1 מתיך 40 או מספר אחר ..
כי זה הנתון היחידי שלמספר יש חשיבות .
זה ולטורניר שחמט.
הא ולמדידת טמפרטורה ממוצעת ל 20 שנה.
-
מישהו באמת משלה את עצמו שמספרי המחלה מדוייקים ?
הרי הרבה מדינות ממש לא העבירו את נתנוני האמת שלהם .. ולהיפך הם רחוקים מאוד מהנתונין האמיתיים.
בין אם זה שאין להם יכולת לבדוק את הנתונים האמיתיים וביןצאם הם לא רוצים לחשוף את המספרים..
אז שוב כל המספרים והסטטיסטיקות לא רלוונטיות כי אין באמת נתונים מלאים.
מה שבטוח זה שישראל מדווחת מספרים אמיתיים ... לכל אדם יש שם ומספר תעודת זהות.
-
בשום מקום בעולם אין היום את ה״וריאנט״ המקורי מווהאן. יכול להיות שיש מצבים שהוירוס עבר מוטציות שאח״כ המשיכו להשתנות ולחזור למה שהיה קודם, אבל גם זה ממשיך להשתנות עם הזמן.
-
כוונתי היא שמדינות שהגיע/התפתח בהן וריאנט מדבק יותר ולא משנה מה שמו…