טאיוואן
-
לגמרי באהבה, הסכמתי. אבל ללכת איתם בעגלה ולשים להם נעליים…. לא יודעת, זו טובת האדם לא הכלב, בעיני. זה כמו שמפנקים מידי ילד – זה לא הופך אותו למאושר. זה הופך אותו למפונק.
-
-
איך עברתם מטאיוואן לכלבים. אז הנה עוד טעימות מהמדינה היפה עם העם המקסים והפתוח, דרור, לעולם.

-
-
תודה! יפה.
בדיוק התחלתי לכתוב לך אם "יש עוד”, נראה שהמסר הועבר בכוחות המחשבה.
*האקונומיסט מודיע שכדאי להזדרז עם הביקור שם –

-
טייוואן נהדרת, במיוחד בגלל האנשים המקסימים. טבע בשפע, מחירים סבירים עד זולים, מדינה מודרנית אבל עם טאץ’ של סין של פעם, סצנת אוכל מגניבה. הם גם לדעתי המדינה שהכי שיחקה אותה בקורונה, בלי שום סגר ורק קצת יותר מעשרה מתים (למרות שהיא בין הראשונות שנפגעו). כרגע הם באמת לא מקבלים תיירים אבל שווה לחלום לעתיד. ולכוון לעונה פחות חמה.
-
בענייני טרקים, יש המון מסלולי הליכה בטבע בטייוואן כולל מאתגרים, אבל ממה ששמעתי ממטיילים אחרים (כי אני עצמי לא ניסיתי) אם רוצים לעשות טרק של יותר מיום אז הפרוצדורה של פרמיטים קצת מסובכת. לא ידוע לי אם הכוונה רק בתוך שמורות או עוד פרטים. אבל טרקים חד יומיים יש בכמויות. יש אפילו מסלולי הליכה בטבע עם נופי הרים ממש בתוך עיר הבירה.
-
תודה!
כן הטבע שם הוא אחד מגורמי המשיכה שלי וכבר רשמתי לעצמי כמה מסלולי הליכה קצרים.
אבל כשאני אומרת ״טרקים״ הכוונה אצלי למסלול רב יומי (מינוח אישי כמובן) ובעצם – למהות הטיול. מסלולי יום הם בכלל לא באותה קטגוריה – מאתגרים ככל שיהיו. גם כאלו של יומיים – שלושה לא. שבוע ומעלה – זה כבר באיזור הנוחות שלי.
אני בטוחה שיש בטאיוואן גם מסלולים ארוכים, אבל אין אחד כזה שצד את עיני (ואני לא בקטע של ״להכריח״ משהו, אם אין – אז אין, אז זה כנראה לא זה; יש לי רשימה כל כך ארוכה של טרקים בעולם שאני ממש מתה לעשות – מבלי שהתאמצתי למצוא; אני לא מחפשת מסלולים לפי יעד – אני בוחרת יעד כי יש שם מסלולים שאני רוצה).
בכל מקרה – אני לא חושבת שאסע לטאייוואן כדי להשקיע את רוב הזמן בטרק… מסקרנת אותי התרבות, הארכיטקטורה, האנשים, המנהגים, האוכל… כן, בהחלט – גם הנופים. זה לא יעד טרקים עבורי ואני חושבת שהשנה יהיה לי קשה מידי לוותר על טרק ארוך, אחרי שבשנה שעברה לא עשיתי בכלל. אבל… who knows! יש שיקולים אחרים, שלא אכנס אליהם כאן, שבגללם אולי דווקא טיול כזה יתאים לי השנה יותר…האמת שהתחשק לי לחלוק איתכם שבא לי לטוס לשם, לא בשביל לקבל הסברים/שכנועים – כבר יש לי מסלול (ב״גבוה״, ככה אני מתכננת), כולל גם קצת הליכה. רציתי רק…. לחלוק עם אנשים שמבינים ולקבל אולי קצת תמונות ורשמים
לשמוע אולי על חוויות. לא יודעת – סתם מה שבא לכם – תרגישו חופשי... -
-
-
@IO אמר:
אבל כשאני אומרת ״טרקים״ הכוונה אצלי למסלול רב יומי (מינוח אישי כמובן) ובעצם – למהות הטיול
כן, זו גם ההגדרה שלי בדרך כלל. יש מסלולים רב יומיים שם אבל זה דורש פרמיט, כך שהרוב הולכים על הליכה ללא לינה בשטח (יש מלא). ובהחלט האנשים, התרבות, האוכל נפלאים, הכל מאוד נגיש ונוח ומסודר.
השפה לעתים מקשה, במיוחד מחוץ לערים כשאין ממש דוברי אנגלית, אבל יש רצון טוב. כך למשל הגענו למסעדה מיוחדת באיזה חור בפנים המדינה ולא ידענו ממה להתחיל (היא אחת מאלו שאין מלצרים ואין תמונות, אלא ממלאים טופס בסינית להזמנה), ומהר ניגשו אלינו חבר’ה צעירים שידעו קצת אנגלית וישר לקחו על עצמם להמליץ על מנות, להזמין לנו ואפילו לשבת איתנו ולהסביר על המאכלים וההיסטוריה שלהם. בכלל חזרתי משני ביקורים לא מאוד ארוכים שם עם לא מעט חברים מקומיים ואפילו מזכרות שקיבלתי ממקומיים כמתנה. הם נחמדים להפליא.
-
עוררתם אצלי את בלוטת העצב עם השירשור הזה והתמונות המדהימות. היינו אמורים לטוס לטיוואן לשבועיים בפסח 2020 . ישבתי שבועות וחודשים על התכנון ובניתי טיול ואיכשהוא ניסיתי לדחוס לתוכו את רוב הדברים שרציתי לראות ולעשות. ככל שקראתי יותר על המדינה כך רציתי כבר להגיע אליה. חברה שחזרה משם וישבה איתי על המסלול והראתה לי תמונות וסרטונים בכלל הלהיבה אותי ושכנעה אותי לעשות מסלולים מסויימים שחששתי מהם – למשל לנסוע דרך שמורת טארוקו בהרים לאגם סן מון לייק המדהים. מקומות הלינה גם נבחרו לאחר המון התלבטויות. הכל נראה לי מסקרן ומלהיב שם.
אבל תוכניות לחוד ומציאות לחוד. הקטע היה שהזמנתי כרטיסי טיסה להונג קונג כי רצינו להיות שם איזה יומיים ומשם להמשיך לטיוואן, וכל הזמן דחיתי את רכישת כרטיסי הטיסה משם לטיוואן עצמה. דחיתי ודחיתי. היתה לי הרגשה לא טובה לאורך כל תכנון הטיול. כנ”ל לגבי הרכב. מזל שכך כי את הכסף על הכרטיסים להונג קונג שנרכשו באירופלוט קיבלנו די מהר עד השקל האחרון ואולי אם היינו רוכשים את כרטיסי ההמשך עם החברה הסינית – מי יודע מתי היינו רואים את הכסף..
בקיצר, מחכה כבר לטוס לשם ולהגשים את החלום
-
תמונה נוספת עד שתסעו

-
תודה