כרטיסי הנחות שוויץ
-
-
הייתי בשוויץ לפני שנה מאוד יקרה וגם לעלות לרכבל לא זול בכלל
-
-
בדיוק משווה עכשיו צרפת ושוויץ. בתאאיכים שאני מחפשת
( סוף יולי) הנסיעה של אלעל לציריך יותר זולה מאיזיג'ט לז'נבה, הלינות יש טווח מחירים רחב, בשניהם בהחלט יש מבחר של צימרים סביב 500 ש"ח ללילה, כלומר נראה שמחירים דומים, בינתיים רק בהשכרת רכב יש הפרש.
אילו פרמטרים לא לקחתי בחשבון? ( מסעדות לא רלוונטי לנו, אוכלים כשר)
-
באל על יותר זול? האמתלא בדקתי אותם לאור ההצנהגות ההזויה שלהם בשנה האחרונה..סיימנו איתם.
באוגוסט כרטיס לשבועיים עלה 180 אירו באיזי גט.
האטרקציות בשוויץ יקרות יותר בפרט הרכבלים.
גם אנחנו לקחנו דירה ומתכננים המון סופר אבל משמעותית יקר יותר..
שלא נדבר על בדיקת הpcr בחזור שעולה 150 פרנק לאדם (שוקלים לצאת לגרמניה P: ).
-
לפני שנה הייתי בהר הטיטליס ועליתי שם לרכבל האמת גבו ממני מחיר מאוד יקר שוויץ בכלל לא זולה -
אם אני זוכר נכון לפני שנתיים זה היה מחיר סביר 100 יורו לאדם.
-
אני מדברת בפרנקים זה יצא די יקר אבל היה שווה כל דקה כדי לראות את כל השלג המדהים -
השלג היה פחות, אבל הנופים בעליה והירידה מהכפר הם העיקר.
-
ביונגפראו אכן יש הרבה שלג באוגוסט אבל לדעתי לא מצדיק את המחיר והנסיעה לשם. אם רוצים שלג באמת נוסעים בחורף לכל עיירה כמעט בשוויץ ומצפה המון שלג והמון אוירה. בקיץ עדיף להתמקד באגמים הכחולים,מפלים, הרים. יש כל מיני אטרקציות מגן שעשועים ועד אומגה מעל התהום. רכבלים לכל מיני נקודות יפים מעל ומעבר ולא תמיד לדעתי חייבים להעפיל לשילטהורן או יונגפראו. -
אם נוסעים בחורף לאלפים אז זה בדיוק לא הזמן המתאים לראות שלג.
לעשות סקי כן.
הכבישים היפים סגורים בעונת החורף ולכן ההגעה לאתרי ביקור, נוף וכד’ אינם אפשריים בעונה זו.
עונת התיירות ( לא עונת הסקי ) באלפים הגבוהים היא לא ארוכה יחסית מחודש מאי – יוני ועד לתחילת אוקטובר. תלוי בגובה האזור ומועדי פתיחה וסגירת האתרים.
-
בחורף קר מאוד בשוויץ, הרבה יותר קר מהסטנדרט אליו רגילים בני העם היושבים בציון.
בד”כ בארון הבגדים שלנו אין את הציוד והביגוד והתמודד עם החורף השוויצרי, לכמה מאיתנו יש מגפיים מבודדים טובים? עלות רכישה של ציוד כזה מאוד גבוהה. אנחנו מתורגלים נהדר לקיץ הישראלי, יודעים לחבוש כובע להמרח בקרם הגנה ולשתות המון מים, אבל אין לנו מושג איך להתנהל בחורף שוויצרי.
אנחנו גם לא מתורגלים בנהיגה בשלג, אנחנו גם לא דוברי השפה כדי לדעת אילו כבישים חסומים בכלל ואילו לא חסומים אבל התנאים בהם קשים.
צריך גם לזכור שבחורף יש יחסית מעט שעות אור, כך שיש מעט זמן לטיול בחוץ ובנוף.
לא שאני שולל לחלוטין טיול חורף אבל מאוד ממליץ להתחשב בכל הקשיים ולפעול בהתאם.
-
העליה לרכבל היתה מהממת והיה הרבה שלג
-
יופי.
️