אוסטריה הנה אנחנו באים!!!
-
לאחר התלבטויות רבות הזמנו כרטיסים לוינה ל 15 יום באמצע יולי. משפחה עם שני מתבגרים. לרוב אני רגילה לתכנן טיול בצורה איטית הרבה חודשים מראש. לאסוף חומרים ואז לקבוע לינות אבל הפעם זה שונה ואני מבינה שאני חייבת להזמין לינות עכשיו. אנחנו מעוניינים טירול מכיוון שבזלצבורג כבר היינו. באיזה איזור או עיירה כדאי להזמין לינה בטירול המערבי? האם יש עיירות שמהם ניתן לצאת לטיול כוכב או שצריך לפצל את טירול לשני מוקדים?. נאמר 9 ימים כי השאר בטח יהיו חום יומיים וינה והדרך. אולי אפשר גם לשלב את איזור האגמים בזלצבורג או באווריה בגרמניה? האם בכלל אפשר לעבור את הגבול בימים אלו? ואם משלבים עוד איזור מה מומלץ מבחינת חלוקת ימים? -
-
רציתי להציע לכם אפשרות אחרת: קרינתיה במקום להגיע עד טירול.
במקור היה צפוי לנו טיול בקרינתיה + סלובניה לשבועיים בקיץ 2020, שנדחה לקיץ 2021, וכנראה שידחה שוב. אבל מתוך התוכניות, למדתי שאזור קרינתיה מעניין מאוד, עשיור באתרי טבע, אטרקציות וכו. אם תתאפשר גם כניסה חופשית לסלובניה, בכלל הרווחתם, כי זה נראה כמו שילוב מעולה. והרבה יותר מתאים לטיול על בסיס טיסה לוינה. התוכנית העקרונית שלנו כללה כ7 ימים בקרינתיה, 5 ימים בצפון-מערב סלובניה ועוד כיומיים באזור וינה. -
תודה אבל היינו בסלובניה עם נגיעות בקריניתיה
-
הכוונה בסלובניה
-
מציעה לכם לבדוק את אזור אוסט טירול , כביש 108 בין מיטרסיל MITTERSILL לLIENZ. אזור מקסים ביופיו שניתן לקנות בו כרטיס רכבלים למספר הימים בו נמצאים באזור ולעלות להרים לנופים משגעים. הכביש מקביל לדרך הגרוסגלוקנר מצדו השני של ההר. היינו שם פעמיים והיה לנו כיף גדול. מקום מקסים אחר (אולי כבר הייתם בו ) הוא האגם הלבן עם המראות המשגעים. אזורים אלו קרובים יותר לבאים מוינה וחוסכים נסיעה ארוכה מאוד עד מערב טירול.
גם אנחנו (זוג) נוסעים לוינה ומשם נגיע לאזור קפרון, לאגם הלבן (פעם שלישית) ולעמק צילר ZILLERTAL , ומשם חזרה דרך זלצבורג (כדי לעשות שם בדיקת קורונה ) .
על אוסט טירול והפנינים שלה כאן אוסט טירול
נסיעה טובה
-
הייתי מחלק בין עמק אוץ לעמק זילר שניהם נפלאים ויש בהם אטרקציות נהדרות
-
תודה לכולם. מה זה האגם הלבן? ובכלל אשמח למסלולו טיול מומלצים
-
ממליצה לך להיות באינסבורק הייתי שם מקום מאוד נחמד -
האגם הלבן הוא Weißsee Gletscherwelt (שימי בגוגל מאפס)
אני חושבת שהוא נמצא בעמק שטובאך (ולא שטובאי)
אנחנו נסענו אליו מלינה באיזור קפרון. אחד הימים הכי יפים שלנו בטיול.
-
מאד חשוב לדעת גם מאיפה באוסטריה נכנסים לגרמניה- וזה תקף כמובן להיום- מחר יהיה יום חדש. זה ממש מתפצל לרמה של מחוז וישוב אפילו.
Austria - with the exception of the federal states of Tyrol and Vorarlberg - is no longer considered a risk area. The community of Jungholz in Tyrol as well as the Kleinwalsertal and the community of Mittelberg in Vorarlberg are still not considered risk areas
-
מעניין, באתר האוסטרי, טירול והסביבה עדיין נחשבות איזור בסיכון גבוה(אולי עדיין לא עדכנו הבוקר).
- בנוגע לנהלי כניסה יבשתית מגרמניה לאוסטריה, אותם תנאים כמו בהגעה בטיסה מישראל(תשובה מהשגרירות האוסטרית):
For travels from Germany to Austria the same rules apply like from Israel to Austria. Please see our website, first page (choose language):www.bmeia.gv.at/telaviv
-
פוסט זה נמחק! -
תודה לכולם. האם מעמק אוץ אפשר להגיע בקלות לכל היעדים המרכזיים של טירול ? יודעת שמזג האויר לא צפוי ומתלבטת אם אכן לפצל לינה או שאפשר להגיע מאותה לינה גם לעמק שטובאי איזור לאוטש והאיזור של fiss. כמו כן האם מעמק צילר אפשר להגיע לאגם הלבן? איך הייתם מחלקים את הלינות האם אפשר מוינה ביום הנחיתה לנסוע לעמק צילר ישירות? כמה ימים להישאר שם? כמה לעמק אוץ? איך עושים את הדרך חזרה לוינה מפצלעם לילה באמצע או ישירות? בטח רוצים להקדיש לוינה יומיים.
-
@פילפלית אמר:
תודה לכולם. האם מעמק אוץ אפשר להגיע בקלות לכל היעדים המרכזיים של טירול ? יודעת שמזג האויר לא צפוי ומתלבטת אם אכן לפצל לינה או שאפשר להגיע מאותה לינה גם לעמק שטובאי איזור לאוטש והאיזור של fiss. כמו כן האם מעמק צילר אפשר להגיע לאגם הלבן? איך הייתם מחלקים את הלינות האם אפשר מוינה ביום הנחיתה לנסוע לעמק צילר ישירות? כמה ימים להישאר שם? כמה לעמק אוץ? איך עושים את הדרך חזרה לוינה מפצלעם לילה באמצע או ישירות? בטח רוצים להקדיש לוינה יומיים.
מעמק אוץ אפשר להגיע ליעדים שציינת בטירול המערבי. רצוי מאוד כמובן ללון בפתח העמק, אחרת יתווסף בהתאם זמן נסיעה בכל פעם מחדש, ליציאה מהעמק לאוטוסטראדה. גם פתח עמק פיץ מתאים, יש כאלה שדווקא מעדיפים ללון באזור Seefeld.
מעמק צילר לאגם הלבן קצת רחוק. השאלה כמה מוכנים לנסוע הלוך ושוב באותו היום.
מוינה לצילר לא סביר. לדעתי יש צורך בלינה בדרך. אני ממליצה על סביבות schladming באזור הדכשטיין הדרומי. אם לא הייתם שם, הייתי שוקלת גם כמה ימים שם. יש כרטיס אזורי להמון רכבלים ואטרקציות.
בגדול, הבעיה שבגלל הנחיתה בוינה, המרחק משני מוקדי הטיול בטירול הוא מאוד גדול, ויהיו לכם כמה וכמה ימים של נסיעות ארוכות במעברים. זה קצת כבד על תכנון קצר. אולי בכל זאת שווה לשקול לא להרחיק עד טירול המערבי, אלא להתרכז דווקא באזורים יותר מזרחיים באוסטריה. למשל אזור שלדמינג שציינתי, למשל אזור מיטרסיל, שממנו קל להגיע גם לאגם הלבן, גם צפונה לווילדרקייזר, גם דרומה לכמה עמקים יפים.
-
פוסט זה נמחק! -
לאחר חשיבה מתחיל להתגבש כיוון למסלול אשמח לחוות דעתכם. בחנתי את המקומות שהיינו בהם בפעם שעברה. את את איזור זלצבורג די כיסינו כולל הלשטט אגם גוסאו ותצפית 5 אצבעות ומערת הקרח באותו רכבל. גם את קרימל עשינו (אבל ביום גשום). מה דעתכם על נחיתה בוינה וכוכב ראשון באיזור מיטרסיל שיכסה את קפרון, האגם הלבן , וילדר קייזר כל הקניונים באיזור כמו זיגמונד טון וסייסנברג... לאן עוד אפשר להגיע מכוכב כזה? עמק צילר? אגם אכנזה?.כוכב שני יהיה באיזור אוץ. את עמק צילר מאיזה כוכב לעשות? ועדיין לא יודעת איך לחזור מאוץ לוינה? איפה למקם לינה בדרך חזרה? אולי איזור האגמים ממזרח לזלצבורג ששם לא היינו ? באיזה עיירה לנים באיזור? נסיעה מאיזור אוץ לשם הגיונית? לאור המידע החדש אשמח לרעיון חלוקת הימים. לרשותנו 15 יום
-
משפחתנו שהתה בשנת 2019 5 ימים בעיירה קפרון בצימר שנתן לי כרטיס צל אמ סי קפרון זה אומר כניסה בחינם להמון רכבלים באזור כולל להר הגבוה באוסטריה קיצנהורן מגלשת ההרים בקפרון ועוד ועוד– תבדקי כאן ותראי האפשרויות כרטיס
בנוסף הוא גם נתן לי כניסה חינה למתחם בריכות מדהים שנקרא TAUREN SPA.
העיירה צל אם סי מאד יפה לדעתי בין היפות באוסטריה לחופי אגם מקסים בו אפשר לשחות ולשוט.
האזור הזה מאד פופלרי לתיירות מאזור המפרץ הפרסי ולכן ישראלים רבין נרתעים ממנו.לנו בכלל לא הפריע ונהננו מאד באזור ומהצימר
-
מוקד נוסף שהייתי ממליץ לך כבסיס לינה היא העיירה FUGEN בעמק זילר. משם ניתן לטייל בעמק למשל לקרחון הינטרטוקס וגם לאזור ווילדרקייזר, ואינסברוק
לא הייתי מתרחק יותר מערבה במקומכם
-
לאחר חיפוש מייגע הוזמנו לינות. לצערי לא תמיד מצאתי מה שאני רוצה אבל אנחנו חודש לפני הנסיעה אז המלאי מוגבל יותר. כרגע מוזמנים 4 מוקדי לינה וכולם עדיין ניתנים לביטול. אשמח להתייחסות לחלוקה :
1. נחיתה בוינה ב 9:00 ונסיעה ארוכה למיטרסיל ל5 לילות
2. 5 לילות ב oetz
3. 2 לילות באגם וולפגנג
4. 2 לילות אחרונים בוינה . הטיסה חזור ב 20:00
סה"כ 15 יום