לונדון-היעד המחוסן -קיץ 2021-הבירה האירופאיית נפתחת-עדכונים !
-
https://m.ynet.co.il/articles/ByYhUtR5O
בבריטניה יחזרו לנקודת ההתחלה.
אולי פעם שניה ילמדו מאיתנו ...
-
בנוסף בריטניה בניגוד לאמונה הרווחת לא אי מבודד,
יש גבול יבשתי פתוח שככל שאני יודע עם בקרה פחות ממינימלית מול אירלנד שדרכו יכולים להכנס אנשים שנמצאים במדינות האיחוד, וצפון אירלנד פתוחה לאנגליה סקוטלנד וולס.
לא כל הכניסות הן נמלי אוויר ים והמנהרה לצרפת.
-
אני לא בטוחה איך המעבר מאירלנד לצפון אירלנד בקטרונה, וגם לא איך המעבר מצפון אירלנד לאנגליה, סקוטלנד או וויילס. אני יודעת שלפחות במשך כמה חודשים היה אסור לעבור מאנגליה לוויילס או מאנגליה לסקוטלנד, ולא יפתיע אותי אם האיסור היה גם בצפון אירלנד. לא תמיד הכל פתוח והמעבר חופשי.
עד כמה שאני יודעת אין כרגע עומסים גדולים על בתי החולים. זה אמנם לא המצב של הגל הראשון (וכנראה השני) שבו בתי החולים גם קרסו וגם הפכו בעצמם למוקד הדבקה גדול מאוד, אבל אסור להתעלם מזה שחלק גדול מקבוצת הגיל שחולה כרגע היא גם קבוצת הסיכון לפתח תסמיני לונג קוביד. זאת אומרת, החולים הנוכחיים לא מציפים את מחלקות הטיפול הנמרץ אבל חלק לא מבוטל מהם יצטרפו למאות האלפים שכבר מציפים את הרפואה בקהילה עם אינספור בעיות בריאות חדשות.
-
וואו היום עוד קפיצה בתחלואה. אני מקווה שבאמת מחוסנים 2 מנות לא נדבקים או חולים קל .
הווריאנט הזה יגיע לארץ בסוף. אולי הזמן לקמפיין רציני לחיסון בני נוער???
-
@imeshy2 אמר:
לפי התיאור שלך, נראה שמספר הנדבקים אכן הכפיל את עצמו, אבל את מציינת כי מדובר בעיקר בצעירים שאינם מהווים נטל על המדינה כשהם חולים.
אוסיף למה ששקד אמרה: זה לא נכון שצעירים לא מהווים נטל כשהם חולים. לא כדאי לזלזל בקורונה בקרב צעירים. חלק כן יחלו קשה, יש שגם נפטרים, בחלק מהמקרים מדובר בנשים בהיריון שזה סיכון גם להמשכו, וגם כשחולים קל יש סיכוי טוב לתסמינים ולהשפעות ארוכות טווח שגם הם יכולים להרוג. במשפחתי בחו”ל היה מקרה כזה של קורונה קלה לצעיר, ואחרי שכביכול החלים הוא נכנס ויצא מבתי חולים עם התופעות שאחרי, שסבל מהם במשך שנה.
-
זה בהחלט נכון. לצעירים יש סיכוי טוב מאוד לצאת בחיים מהמחלה, אבל זה לא אומר שבלי סיבוכים. במידה מסוימת אפשר להגיד שלצעירים יש סיכוי טוב לצאת בחיים מדלקת הריאות החמורה שאולי תתפשט גם ללב. בכל מקרה עדיף לא להיות שם, גם אם יוצאים מזה בחיים. ההערכה בבריטניה כרגע היא שיש כמיליון חולי לונג קוביד, רבים מהם עוד מהגל הראשון, ככה שזה מעל שנה עבורם. הרבה מהם נכנסים ויוצאים מבתי חולים עם כל מיני בעיות, חווים פגיעה קשה בכושר העבודה וההשתכרות שלהם, ועוד. זה מצב מאוד לא מומלץ. בניגוד למוות, זה כנראה הפיך, אבל זה עדיין סבל גדול לאדם ונטל גדול למערכת.
-
לא חשבתי באמת על ה long term damage… תודה על ההבהרה.
-
מצב תחלואה עומדים לדחות בשבועיים או חודש את ההקלות.
-
מדאיג עד כדי חרדה.
כל שבוע מתאכזב מחדש
ומעודדים את החיסון
-
@imeshy2 אמר:
לא חשבתי באמת על ה long term damage…
זו גם אחת הסיבות שבעיניי לא מאוד אטרקטיבי לנסוע כיום כל עוד הסיפור הזה נמשך. למה להכניס ילדים לסיטואציה הזו, למשל, וגם עבורי עם החיסון עדיף לא להכניס ראש למדינה חולה.
-
בייחוד שרק לומדים באמת על הווריאנט הזה ולתוצאות לוקח זמן.
לא, היעד שהיה הכי מבטיח של הקיץ אבד לנו לדעתי.
אם הוא יגיע לשאר אירופה זו גם תיהיה בעיה גם אם החיסון העכשווי מביס אותו ׁ(כי גם אם החיסון עוזר 35 אחוז מנה שנייה פשוט לא עוזר נגדו) .
-
ואדים היקר
כמו שאתה רואה יש המון יעדים אפשריים באירופה (יוון, בולגריה, אוסטריה) – האם יכול להתאים לך לשנות כיוון?
-
נדמה לי שהוא כבר קנה כרטיסים לאוסטריה..
-
אכן קניתי לוינה.
חושב על יוון. על בריטניה ויתרתי בנתיים.
אני עוקב גם כי אני רוצה לדעת איך הווריאנט ההודי מגיב לכמות מחוסנים או לחיסון בכלל. זה יכול להעיד על סגירה מחודש ת של מדינות או פתיחה
-
אנחנו טסים ליוון בתחילת יולי וחושבים על אוסטריה באוגוסט כולל ביקור משפחתי. גם אני ויתרתי על בריטניה בצער רב ואתמול ביטלתי את הלינות שהזמנתי לפני כמה חודשים. בעסה
-
אין אכזבה גדולה מביטול ללונדון. אולי נופתע בסוף אוגוסט.
-
לא נורא. נדחה לשנה הבאה. התרגלנו כבר...
-
בשנה שעברה בספטמבר היה ממש קיצי. אולי גם השנה. בתקווה שהמצב יהיה טוב. מוזר 60 אחוז מנה1- 43 אחוז מנה2.
-
מה מוזר? הוריאנט הזה יותר מדבק – נדמה לי ששקד כבר הסבירה.
.Ad Astra per aspera
-
זה בהחלט זה דבר מאוד לא צפוי, בבריטניה, אחוז מתחסנים גבוה, ולמרות זאת עליה בתחלואה. !
גם אצלנו יש התחלת עליה קלה מרגע שמשמעת המסיכות התרופפה.