טיול משפחתי אוסטריה קיץ 21
-
שלום רב,
אנחנו מתכוונים לנסוע בע”ה לקיץ לאוסטריה. זוג עם 3 ילדים, בגילאים 17, 15, 12. כולם יתחסנו עד אז.
- נכון לעכשיו אני מבין שבחזרה נצטרך PCR, נכון? (כמובן שהכל כפוף לשינויים של כל רגע.
- האם מישהו יודע על נופש כשר באוסטריה (עדיף לא בווינה) הקיץ? ראיתי שהפורום ה’כשר’ ממש בניוטרל… וברשת לא מצאתי אלא שבכמה מקומות (הינטרגלם למשל) לא יהיה נופש כשר השנה. אנו זקוקים לשבת בלבד.
- יהיו לנו 4 טרולים ו-2 מזוודות. אנחנו נוסעים רק כמה פעמים נסיעות שנצטרך להיות עם כל המזוודות, ואני ממש מעדיף לא להצטרך לואן של ממש אלא לסטיישן. האם סטיישן גדול יספיק להנ”ל (יש חברות שכותבות בפירוש נניח 3 גדולים ו-3 קטנים, אבל השאלה אם מניסיונכם זה אמור להספיק להנ”ל).
תודה
-
ברכב סטיישן מסוג אוודי איי 6 או ב.מ.וו 530 או מרצדס אי 350 הכנסתי 3 בתא המטען 3 מזוודות גדולות וזהו נגמר המקום.
כלומר הטרולים צריכים להיכנס בין היושבים ברכב.
קשה לי לראות איך מכניסים 3-4 טרולים בתא הנוסעים בשילוב 3 ילדים מתבגרים.
הרכבים שציינתי הם יחסית גדולים ובעלי תא מטען גדול ורחב.
לדעתי תצטרך ואן של 6-8 נוסעים ואז תוכל לקבל מושבים ובמקום זה להעמיס מזוודות.
לגבי אוכל כשר – מצטער זה פחות התחום שלי.
-
ראיתי פרסומות על חברה שמוציאה טיולים מאורגנים כשרים לסן אנטון (או סנט אנטון?)
תנסה לבדוק בעיירה הזו.
-
אתמול גם אני רכשתי כרטיסים לוינה ליולי 2021.
מצאתי מלון כשר בסן אנטון, ליד שוויץ
לב טרוול - מלון כשר
אך זה נראה לי רחוק מדי לנסיעה מוינה.
לפי אתרמטיילים בכיפה בהינטלגרם זאלבך לא יפעל הקיץ המלון הכשר,
אך יהיו שם מנייני חסידים.
אני גם אשמח לדעת על מקום עם מנין באזור.
שוקלים להתמקם במיטרסיל בעקבות הסיפור של גיל ואדיס.
גיל ואדיס במיטרסיל אוסטריה -
בשנים שעברו התקבץ מיניין לשבת גם בסולדן בטירול ונדמה לי שגם בפלכאו בזלצבולנד.
לא נראה שיהיו מלונות כשרים נוספים
העונה התחילה מאוחר, הרבה מגבלות וכמובן שלא נערכו בנושא.
-
- שימו לב שאי אפשר לטוס מייד אחרי החיסון השני, צריך תקופת זמן בין החיסון לבין הנסיעה. לא בדקתי כמה דורשים באוסטריה.
- כן, מכל היעדים בעולם נדרשות בחזרה 2 בדיקות PCR, אחת לא יותר מ 72 שעות לפני העליה למטוס (וללא תוצאה אי אפשר לעלות לטיסה) והשניה בנחיתה בנתב”ג.
- לא יודע.
- הבעיה היא שאתם לא יודעים איזה רכב תקבלו, חברות ההשכרה מפרסמות “רכב כדוגמת” וכמו ירקן בשוק ששם את העגבניות היפות למעלה גם הן מציגות את הרכב המושך ביותר בתור דוגמה. יכול להיות שהרכב בפרסום יהיה פאסאט סטיישן (לי הספיק) ובפועל הרכב יהיה קטן יותר. כדי להקטין את הסיכון ממליץ להזמין רכב לפי קוד SIPP, ארבע אותיות בקוד(ולא אחת) האות הראשונה צריכה להיות F (או G), השניה W (לסטיישן), השלישית M לגיר ידני או A לאוטומט והרביעית כנראה R או D.
אופציה אחרת יכולה להיות SUV, האות השניה ב SIPP צריכה להיות F. ב SUV בסטנדרט Full Size יש די הרבה מקום.
כדאי לקחת בחשבון שכנראה יהיו לכם יותר מ 2 מזוודות ו 4 טרולים, בטח יהיו לכם גם תיקים קטנים יותר ואולי שקיות עם מזון מנשא למים וכו’. יש טרולים לא קשיחים שהתיק בעצם מבד ואז ההעמסה הרבה יותר פשוטה, אולי כדאי ששני טרולים מהארבעה יהיו מהסוג הזה.
-
האתר הזה בדרך כלל מוציא כל שנה בסביבות מאי רשימת עיירות עם מינינים, השנה אני לא רואה שם רשימה כזו.
https://koshertirol.com/en/home/
מצד שני כן יש פרסום על מוצרים כaרים שהם הולכים למכור בחנויות, משמע כן יהיו מנינים איפשהוא.
אולי כדאי שתעקוב באתר הזה, או שתשלח להם מייל בכתובת הזו: [email protected]
-
הרגע אני רואה פרסום של חברת ‘תור עולם’ על נופש כשר בעיירה סיפלד:
-
ואוו אתם מדהימים! עונים כמו בימים הטובים…
- אני לוקח רכב מווינה ובשאיפה לא רוצה להיכנס לשם. מעדיף בתקופה הזאת טבע וטבע ולא להסתבך עם מוזיאונים פתוחים וסגורים.
- חיסונים – למיטב הבנתי באוסטריה דורשים 22 יום מהחיסון הראשון (כך בדקו הילדים… לא בדקתי. בכל מקרה בארץ יש די ‘תור’ לחיסונים אז למעוניינים, להזדרז...)
- תודה ענקית על סיפלד. מיטרזיל וסולדן גם אופציה מצוינת. המניין יותר חשוב מהאוכל (אפשר להזמין בדואר וכו’) אבל אם יש שניהם, מה טוב. סן אנטון רחוק מדי מערבה. הינטרגלם היה טוב בעבר אבל פעם אחת מספיק…
- רכב – תודה לעונים. המחיר לוואן הרבה יותר גבוה ולכן אני מתלבט. רכב סטיישן ל-8 ימים אני מוצא בערך ב-1700 ש”ח. אבל אם אין ברירה, אין ברירה...אבדוק לפי הקריטריונים של ד”ר דוליטל
תודה!
-
הי, עושה רושם שיש התעוררות כללית, ולמרות זאת גם הפורום ה"כשר" דומם, וגם הפורום האהוב. יתכן ששווה לפרסם שאלות בהתחלה גם פה אבל גם בפורום/ים הרדום/ים, כי לפי התגובתיות כאן, יתכן שהפורום/ים יתעורר/ו.
-
ואו הפחדת אותי עכשיו. מה זאת אומרת אי אפשר לטוס מיד אחרי החיסון השני? אנחנו אמורים לטוס שבועיים אחרי שהבת שלי תקבל את החיסון השני. האם זה בסדר והיא תחשב מחוסנת באוסטריה? כי ידוע לי שאת תעודת ההתחסנות מקבלים אחרי שבוע מחיסון השני.
-
-
אנחנו בהרכב כמעט זהה לשלכם מעדיפים תמיד לשכור ואן של 5+2 או ואן ממש. למשפחה שלנו זה משתלם. בנסיעות בלי הציוד יש לנוער שפע של מקום וזה חוסך הרבה צרות.
אבל בטיול שלנו באוסטריה לפני הרבה שנים שכרנו רכב סטיישן גדול (פאסאט). ברכב כזה אין בעיה בכלל להשכיב על הצד 3 מזוודות או 2 מזוודות שוכבות ו2 טרולים עומדים. מעל כל זה נשאר לנו עוד המון מקום (הכנסנו עוד טרולי, עגלה, מעילים ועוד). כך שאני מעריך שיהיה לכם אפשרי להכניס 2 מזוודות ו4 טרולי לרכב סטיישן גדול. יהיה קצת צפוף ולנהג לא יהיה שדה ראיה אחורה דרך חלון אחורי, אבל כנראה יספיק.
-
אבל אז הם יצטרכו לפרק את המגש האחורי מה שתפקידו להסתיר את תכולת המטען.
ואם הרכב ישאר ללא השגחה יש סיכוי לא רע שישברו חלון בשביל לגנוב מזוודות או רכוש אחר.
כלל ברזל ברכב סטיישן זה לסגור את תא המטען עם המגש האחורי או לא להשאיר ציוד ברכב.
והיו מקרים...
-
באוסטריה החשש לגניבות ממש קטן.
אני זוכרת שהתפלאתי בכניסה למפלי גולינג לראות שני אופנועים חונים,
עם תיקים עמוסים לעייפה.
אף אחד לא חושב לקחת דברים מהתיק……. -
רק לגבי הרכב (כי באוסטריה לא היינו) לנו יש 2 קטנים כש”הגדול" בן 4
אנחני עם 2 מזוודות גדולות ועגלה ולקחנו סטיישן.
הזמנו אוקטביה ספייס אחרי שבדקנו אותה אצל חברים וגם היא גבולית!
אין באמת מושב שלישי מאחורה מבחינתנו..לנו בגלל בכסאות אבל עם 3 מתבגרים גם לכם לדעתי יהיה צפוף.
ויש לכם יותר מזוודות…
הייתי הולכת על מיני וואן ללא ספק.
גם בטיול יש נטיה לעשות הרבה יותר נסיעות מביומיום וגם אם טכנית כולם נכנסים יש חשיבות לנוחות הנסיעה לדעתי.
-
באוסטריה יש גם לא אוסטרים...
שלא שמעו אל הדיברה הקדושה אל תגנוב.
נושא המגש בסטיישנים הוא ידוע בקרב אוכלוסיית הפורצים.
ומגש פתוח מאפשר הצצה טובה לתכולת התא מטען .. וכקשקוראים לגנב בוא ... הוא בא.
במקרה הטוב זה רק נזק לשמשה.
אני לא יכול לפרט פה למה אני יודע ומה בדיוק ומאיפה ? אבל זה שרות חינם למי ששואל על השכרת סטיישן...מעבר להנחייה הקבועה של חברות ההשכרה שלא להשאיר חפצים ברכב. במקרה הזה המטען חשוף לכל אוסטרי ולא אוסטרי.
-
כמו שאמרתי בהתחלה ואמרו אחרים . מיני ואן או ואן יעשו את העבודה הרבה יותר טוב בבטחון ונוחות .
-
מישהו הביא כאן על תור עולם בזייפלד בדקתי עיתם וזה רק אחרי ט’ באב -
הבעיה היא שכשאני מחפש בהשכרת רכב מיני ואן, אני מקבל חצי מכוניות זהות למה שאני מקבל ב’סטיישן’, עם 3 מזוודות גדולות ותו לא. חלקן אפילו עם 2. אם אני לוקח מכונית של 7, מלבד הנהיגה הפחות נוחה, זה מקפיץ את המחיר לבערך פי 2, לכמעט 3500 ש”ח.
אני כמעט לא נוסע עם החפצים אלא רק משדה”ת למלון הראשון ומהאחרון לשדה”ת. כך שלא אעזוב את הרכב עם כל החפצים. אבל השאלה היא כמובן על הנוחות של המתבגרים.