בקשה לעזרה בתכנון טיול משפחתי לחוף המערבי בספטמבר
-
שלום
אני מנסה לתכנן טיול משפחתי לחוף המערבי, מסוף אוגוסט עד השבוע האחרון של ספטמבר, כ 25 יום.
כרגע אני חושב על מסלול שמתחיל ביילוסטון (נחיתה באיזור הפארק), דרך יוטה,(וגאס?) לוס אנג’לס, (סאן דייגו?) , וצפונה ליוסמיטי וסאן פראנסיסקו
אבל לגמרי פתוח לכל אופציה אחרת שתאפשר לנו לחוות את האזור.
אני מכיר בעובדה שתכנון טיול כזה בארצות הברית מושתת על ההבנה שנאלץ לוותר על המון המון אופציות, מכיוון שהן פשוט אינסופיות ושמה שנבחר לעשות יהיה כיף גדול בכל מקרה, כשחשוב לא להתיש את עצמנו במרדף אחרי עוד אתר ועוד אטרקציה
אנחנו משפחה עם 3 ילדות, גילאי 10-14
אשמח לעצות לגבי אופציות למסלול , מוקדי עניין , טיפים חשובים כגון סגירת לינה מראש כן/לא וכל מה שכדאי לי לדעת לפני שיוצאים למסע כזה.
אנחנו חושבים על טיול בסגנון של נסיעה – שהייה של מספר ימים באזור – נסיעה, לא לדלג יום אחרי יום (בכל אופן, לא באופן תדיר).
גם עניינים טכניים – לוגיסטיים כגון זמינות שכירת רכב באזור יילוסטון,דרכים חסומות בעונה הזו, הזמנת מופעים בוגאס, ובדיקות קורונה בנקודת הסיום (נדרש לפני הטיסה חזרה).
(גם אופציה עם סיום של כמה ימים בניו יורק תתקבל בשמחה)
תודה
ושבת שלום
-
אני סופר לעצמי ימים בהצעה הראשונית שלכם, ונותן לכל יעד מספר “מקובל” של ימים. כשביוטה בחרתי את ציון וברייס כשמורות לביקור. ושמתי נסיעות לא יותר מדי ארוכות ליום.. אתם כנראה צריכים להוריד יעד ( סן דייגו למשל). מעבר לכך- אם אתם רוצים פחות יעדים כדי להתנייד פחות- זה כנראה יאלץ אתכם להוריד עוד יעדים. אני בד”כ מסמן מקומות על מפה ואיפה שצריך להוריד- אני אחפש את אלו שבקצוות- שגורמים לסטייה מהדרך…
אולי תחשבו על המסלול שכבר כתבתם מה העוגנים- נאמר ילוסטון לטבע ולוס אנג’לס לפארקי שעשועים ( אם זה בכלל בתוכנית)?, אילו עוד נקודות חשובות יותר מהאחרות- ככה שאת המשך התכנון תעשו כשאלו הנקודות החשובות לביקור, ואז באחרות אפשר לקזז.
-
לרוב האתרים בדרך המרחקים גדולים וכוכבים לא מעשיים.הפארקים המטויילים ביותר: ברייס, זיון ולייק פאוול דורשים לינת לילה אחד לפחות ולא מספיק קרובים כדי לנסוע ולחזור.
הפארקים באזור מואב קרובים במונחים אמריקאיים, רחוקים במונחים ישראליים, אבל שם אפשר לככב.
המעבר מילוסטון לברייס למשל הוא יום נסיעה ארוך או יומיים. מיוטה לקליפורניה זה יותר מיום נסיעה.
סמן לך יעדים רצויים על מפה, בדוק זמנים במפות גוגל ותוסיף 50% ותראה מה אתה רוצה לעשות.
אפשר כמובן לטוס טיסות פנים, אבל הן עדיין לא יוצרות מצב לכוכבים ברוב הטווח שהצגת.
-
הקונספט שאני חשבתי זה לדוגמא – יומיים שלושה בילוסטון, מעבר למואב (אולי עם לינה בדרך ויום פעילות בסולט לייק), עוד יומיים שלושה במואב, וכן הלאה
יום נסיעה, שכולל 3-8 שעות בדרכים, הוא יום שבו לא מנסים להספיק כלום מעבר למעבר עצמו (יציאה נינוחה בבוקר, בלי פעילות מוגדרת לערב/אחהצ)
ואחר כך, מבלים יומיים שלושה נטו באזור מסוים
-
הטיול לפני 4 שנים יצא לפועל? מה התובנות ממנו?
אפשר בכיף לעשות טיול רגוע, כך שאין (כמעט) מלונות ללילה, ומעברי לינה הם ימים שכוללים כמעט רק נסיעה (עם אטרקציות קטנות על הדרך, או ימים פחות ארוכים ומנוחה בערב). באופן אישי אני מאד אוהב ימים לא ארוכים שמאפשרים לנו לעשות משהו כייפי ולא מחייב כמשפחה בערב – בריכה במלון, לצאת לבאולינג, או אפילו ערב סרט עם פוקפורן מול הטלוויזיה (אלא אם הבנות כבר שולטות באנגלית ואז כבר ממש בקולנוע).
אבל צריך לעשות חישוב זמנים מהיר.
נספור יעדים וימים טיפוסיים (נטו) ליעדים שהזכרת:
טיסה הלוך ושוב – 2-3 ימים
יילוסטון – 4 ימים
הפארקים של יוטה – 2-3 ימים
וגאס 2-3 ימים
לוס אנג’לס 2 ימים + יום לכל פארק שעשועים
סן פרנסיסקו 3 ימים
יוסמיטי 2-3 ימים
סן דייגו 2 ימים
סך הכל 20-30 ימים רק ליעדים האלה (לא ספרתי למשל כביש 1).
הגרת יום מעבר כיום שהוא רק מעבר. כלומר צריך להוסיף כ-5 ימי מעבר וזה כבר מביא אותנו ל25-35 ימים, וגם זה בעייתי, כי נסיעה מילוסטון יכולה לקחת יום נוסף
ואגב, אפשר בהחלט להישאר יותר ימים בכל יעד. כמו שכתבתי כמה פעמים בשנה האחרונה, לפני שנה היה אמור להיות לנו טיול בהרכב גילאים דומה שכלל 10 ימים רק בלוס אנג’לס (בוטל בגלל הקורונה). אני לא טוען שזה מה שאתם צרכים לעשות, אלא רק שזה בהחלט אפשרי
ואפשר גם להוסיף יעדים אחרים קרובים. כמובן שכביש 1 מוזכר רבות בפורום (דורש כ-3 ימים). אפשר גם את עמק הסיליקון (בייחוד אם יש קשרים), עוד שמורות טבע בקליפורניה, האתרים המדבריים של נוודה ועוד.
יותר מזה זה לא רק שאין לכם זמן להכל, זה גם שהטיול לא בהכרח יעיל. בצורה שתארתם את הטיול בערך 25-30 אחוז מהזמן מתבזבז על מעברים. אני אוהב להציע נוסחה מוזרה לחישוב השווי של ימי המעברים בשתי אפשרויות – האפשרות הפשוטה לחשוב עלות מחייה יומית (לינה, אוטו, אוכל, ביטוח וכו’) – אני מניח שלהרכב שלכם סדר גודל של 350 דולר זה יהיה סביר (אולי פחות ואולי יותר – תחליפו במספרים שלכם כמובן). כלומר העלות של יום נסיעה זה 350 דולר. האפשרות השנייה משקללת חלק יחסי בעלויות הקבועות. אם למשל הטיה עלתה לכם 5000 דולר ל-25 ימים זה אומר 200 דולר ליום בממוצע. ואם ככה כל יום נסיעה עולה לכם 550 דולר (שוב, תחליפו במספרים שלכם). האם זה מה שאתם רוצים?
כך שכמו שזה נראה לי – צריך לעשות קיצוץ מסיבי.
אבל גם בגלל זה שאלתי על תובנות מהטיול לפני 4 שנים. כי אתם מכירים את עצמכם הרבה יותר טוב.
-
הטיול לפני 4 שנים יצא, והיה מצויין
אבל הוא היה הרבה יותר נייח,
מספר ימים בוושינגטון די.סי
כשבוע באורלנדו
רוד טריפ של כשבוע ממפלי הניאגרה עד לניו יורק, דרך האדירונדקס, עם נסיעה ארוכה מניאגרה ועד לאדירונדקס מסביבות 12 והגעה ב 2000)
ועוד מספר ימים בניו יורק
לסיבוב הנוכחי –
יילוסטון – חשבתי על יומיים נטו
ואולי יום בסולט לייק (לשבור את הנסיעה למואב – האם מיותר ? ועדיף פשוט לנסוע ככל שמסתדר, למצוא לינה, ולהמשיך)
לגבי יוטה – כמה באמת כדאי להקדיש, ואיפה, (טיולי הליכה סבירים, שיט בנהר וכו, וגם, האם להתמקד במואב, או להוסיף את ברייס
מה לגבי אגם פאוול (Page), והגרנד קניון (גרנד קניון, צד צפוני או דרומי?)
וגאס – לא ממש מעוניין לבלות שם זמן עם הילדות, למעט אולי חוויה של הסטריפ, והופעה. יום נטו וחצי יום הגעה, אולי אפילו רק 2 חצאי יום)
די ברור שוויתור על יילוסטון מאד מייעל את הטיול, מודה שקצת קשה לי (האם יש ביוסמיטי/אתר אחר תופעות דומות שאפשר לקחת כחליפי ?)
תודה
-
1. אין תחליף לילוסטון (בארה"ב. תופעות טבע דומות ניתן לראות באיסלנד וניו זילנד). יומיים נטו פשוט לא מספיקים לו, זהו פארק ענק מבחינת שטח וצריך לפחות 3 ימים מלאים, כלומר 4 לילות, על מנת לראות את כל מה שצריך, אפילו בלי מסלולי הליכה. 2. ממליצה לך להכנס לאתר המסלולים של נטע דגני על מנת לקבל רעיונות לנסיעה דרומה מילוסטון למואב. 3. ממליצה לא לוותר על ביקור בפארק ברייס, הנוף בו ייחודי ונגיש. 4. לאס וגאס יכולה להיות מאוד נחמדה לילדים.
-
ילסטון אמנם פארק מיוחד – אבל לדעתי (והרבה לא יסכימו איתי) בהרכב המשפחתי שלכם לא יקרה כלום אם תוותרו עליו ואז יהיה יותר קל לתכנן את הטיול.
מבחינת רוב הילדים – לא חושב שביקור בילסטון שונה מביקור מפארק לאומי אחר – הם לא ממש מבחינים בתופעות הטבע היחודיות.
לגבי מואב אנחנו מאוד אהבנו ושנם כמה פעילויות מהנות ומאתגרות באזור. לגבי ליק פאול – אנחנו שכרנו סירה לכל היום – ויום זה הוכתר כיום המוצלח ביותר בטיול
מצרף קישור לטיול של 23 ימים שעשינו בחלק מהאזורים שאתה מתכנן (כולל ילסטון)
-
וגאס יכול להיות מאד מעניין, במיוחד לבנות. וגאס זה לא רק הימורים ומופעי טופלס. למעשה זה בעיקר לא שני אלה. מהסיפורים שאני שומע בגילאים שלכם ילדים נוטים לאהוב את וגאס (או לפחות נטו לאהוב עד הקורונה)אני ממש לא מומחה לאתרי הטבע אז אין לי דעה נחרצת. ככל שידוע לי אכן ילוסטון ענק, ולכן יומיים נראה לי ממש לא לעניין.
זה לא רק שיש שם המון מה לראות, אלא גם כי “חבל”. בפועל הגעה לילוסטון תעלה לכם בין יום ליומיים בכל כיוון (תלוי בפרטים הקטנים). בוא נניח 3 ימים להלוך ושוב. כלומר אם תהיו שם רק 3 ימים זה אומר 50% תקורה. לא חבל?
לאילת אתם נוסעים ללילה או שניים?
לא, לילוסטון אין תחליפים. אז מה? גם לאיסלנד אין תחליפים, ולא לאלסקה. להגיע לילוסטון מקליפורניה זה לא מעמץ שונה מהותית מאשר להגיע לילוסטון מניו יורק. ועובדה שלא שילבתם את ילוסטון בטיול הקודם.
אם אתם רוצים את ילוסטון – אין בעיה. אבל תנו לו את הכבוד שמגיע לו.
ברור לי שעברו 4 שנים מאז הטיול הקודם והבנות גדלו. ובכל זאת אני תוהה האם המסקנות שלכם מאותו טיול הוא שנסיעות וטיול מתגלגל זה מה שמתאים לכם?
-
תודה על העצות הטובות,
אשמח לדעתכם לגבי התכנון הזה
- 27.8 – הגעה לדנבר בשישי בצהריים, התארגנות, ונסיעה ל Silverthonre/Gleenwood springs
- 28.8 רפטינג + נסיעה לאספן
- 29.8 טיול ב Maroon Bells + נסיעה עד ל MOAB
- 30.8 – סביבת MOAB,
- 31.8 סביבת MOAB, ונסיעה ללינה ב BLUFF
- 1.9 – נסיעה אל PAGE, אופציה להאריך אל הגרנד קניון / גשר הנבאחו, בכל מקרה מעבר דרך HORSESHOE BAND
- 2.9 PAGE – שייט באגם (מפלס המים ירד, האם ידוע על בעייה מעבר לכך שחלק ממקומות הגישה לא פעילים?)
- 3.9 – PAGE – קניון ANTELOPE, טיול טרקטורונים ?
- 4.9 – נסיעה אל BRYCE, תצפית על הפארק
- 5.9 טיול בתוך הפארק + נסיעה אל ZION
- 6.9 – טיול רגלי – The Narrows + נסיעה לוגאס
- 7.9 – וגאס
- 8.9 – יום נסיעה אל LOS ANGELES
- 9.9 – LOS ANGELES
- 10.9 UNIVERSAL
- 11.9 נסיעה אל סקויה פארק, טיול קל
- 12.9 – סקויה פארק ( גנרל שרמן, מערת נטיפים?)
- 13.9 – מעבר ליוסמיטי, עצירה ב Glacier Point
- 14.9 – יוסמיטי
- 15.9 – יוסמיטי
- 16.9 – נסיעה למונטריי, אקווריום ?
- 17.9 – שייט לוויתנים
- 18.9 נסיעה לסן פרנסיסקו דרך החוף, 17 מייל
- 19-21.9 – סן פרנסיסקו
- 22.9 טיסה חזרה
אשמח לדעתכם
האם זה מרגיש מוגזם,
האם הוספת אספן מיותרת/אפשר לוותר
חלוקת ימים בין הפארקים בכלל, ואזור MOAB בפרט
גרנד קניון – כרגע נוטה לוותר על ההגעה עד לאזור מרכז המבקרים, למעט אולי ירידה אל הגשר שנראה לי שווה את תוספת המרחק, בכל אופן זה גמיש להחלטה תוך כדי תנועה
תודה
-
שווה לבנות את התוכנית בצורת טבלה או משהו בסגנון, כך שבכל יום מציינים כמה שעות נסיעה צפויות וגם יום בשבוע. זה עוזר מאד לראות את התמונה. בהמשך אפשר להוסיף עמודות של מקום לינה, ופרטים נוספים כיד הדמיון הטובה עליכם6 בספטמבר זה יום העבורה (לייבור דיי). יום חג ושבתון. משפיע על עומסים, שעות פתיחה ואירועים מיוחדים.
יום הטיסה – אם נוחתים בצהריים אז נסיעה עד Silverthorne עשוי להיות גבולי. אפשרי אבל גבולי. תלוי בשעות המדוייקות של הטיסה, והאם עברתם קונקשיין בארה”ב ( או שצריך הגירה). אבל הזמן עד היציאה מהשדה, עם שעות עומס והצורך לחצות את דוור, אולי עצירה בסופר או משהו אחר דורשים את הזמן שלהם. ואם נשלב את זה עם עייפות מהלילה הלבן/קצר, הטיסה הארוכה והג’טלג, נקבל שנסיעה של שעתיים ויותר נראית אפשרית, אבל לא קלה
דיברת על רצון לצמצם מעברי לינה לעשות הרבה טיולי כוכבים קטנים. אבל עד כמה שאני רואה חצי מהלילות זה לינת לילה בודד.
אני לא רואה פה שום יום שמוגדר כיום מנוחה. קשה מאד לשמור על קצב ימים ארוכים. אם לא תשבצו מנוחה יזומה תראו איך בפועל הימים הופכים לקצרים. מדי פעם כדאי לשבת יום שבו מתעוררים מאוחר, או יום שנגמר מוקדם. אולי יום שבשבצים בריכה במלון וכדומה
יש פה יחסית מיעוט של “אטרקציות” שלרוב מדברות יותר אל הילדים. למעשה אני סופר את יוניברסל, השייט באגם פאול והטרקטורונים. זה המינון שמתאים לכם? ל כדאי להגביר קצת? דיסני לא רלוונטי?
ובהקשר של אטרקציות – יוניברסל עשוי להחשב ע”י הבנות כשיא הטיול. אבל אחריו יש עוד 10 ימים. אם זה שיא הטיול יהיה קשה להלהיב את הבנות בעשרת הימים הבאים. האם זו עשויה להיות בעיה?
לי אישית זה מרגיש טיול מהיר מדי. לא יותר מדי קילומטרז’, יותר מדי לעשות וי ופחות מדי למצות ולחוות. אתם לא לבד בקונספט הזה, אבל לי זה מפריע
-
אני הייתי בודק קודם כל לגבי השכרת רכב, לעיתים לא מדובר רק בקנס על החזרה במדינה אחרת, אלא גם המחיר יכול להיות יקר משמעותית,
במידה ובאמת תגלה שהמחירים גבוהים משמעותית תבדוק אולי להתחיל בוגאס ולסיים בסן פרנסיסקו, למרות שאני חושב שגם אולי וגאס מעגלי זו אופציה, לא התעמקתי יותר מידיי, אבל כנראה תצטרך לוותר על אספן ואולי גם על מואב.
לא כל כך הצלחתי להבין את התכנון ליום 1.9 בכל מקרה ל- HORSESHOE BAND כדאי להגיע כשעה לפני השקיעה ולא באמצע היום כי נורא חם.
ב- 3.9 במידה ואתה מוותר על טיול טרקטורונים (אני אישית לא עשיתי, אבל גם לא היה לי בתכנון, נראה לי חם מידיי) אז אחרי אנטילופ אפשר להתחיל בנסיעה לכיוון ברייס.
לגבי פארק סקויה, אצלנו ההעדפה במשפחה הייתה יותר לכיוון כביש 1 עם העיירות לאורך הדרך, מה גם שבסן פרנסיסקו יש לא רחוק פארק עם עצי ענק.
-
אפשר להגיע לילוסטון בטיסה ומשם לסולט לייק סיטי בטיסה ואז להתחיל את יתר הטיול -
שלושת הימים הראשונים נראים לי לא מסתנכרנים עם שאר הטיול.רפטינג על היום השני. יש מצב לג'ט לכ שאולי קמתם כבר ב 3 בבוקר... וגם יחסית ל-3 ימים ראשונים הרבה נסיעות. באופן אישי מצאנו את קולורדו מהממת ולאו דווקא הייתי שם את מארון בל כדבר היחידי מהסטייט שהייתי מציע חמישהו להיות בו.
נראה לי נכון יותר להתחיל מוגאס ולוותר על חלק דנבר.
לגבי שייט הליויתנים. לא מומחה לחיה אבל תבדוק שזו העונה. אני ראיתי אותם במרץ באורגון עולים צפונה ובספטמבר בקנדה... אז האם הם באמת בקליפורניה גם באותה עונה? ( ויש סוגים שונים אז אולי כן)
ורק דעה אחרת בקשר למשהו שנאמר- לא חייבים אטרקציות מרובות לילדים בטיול בכדי שהם יהנו. טבע יכול מאוד להיות אטרקטיבי אם זה מה שהמשפחה נהנית ממנו יחד ומועבר כמסר.
-
קחו בחשבון שאספן היא עיר של עשירים ומחיר הלינה אני חושב שבהתאם. אגב, גם החניה בעיר היא סיפור. התארחתי שם אצל קרוב רחוק והוא נתן לי תו חניה זמני כדי שאוכל להחנות ברחוב. אני מניח שגם מלונות מספקים חניה, אבל ודאי שבתשלום.אפשרות זולה יותר, אך גוזלת זמן (אבל לא נורא) היא ללון ב- Glenwood Springs לפני הביקור באספן. הנסיעה ביניהן תקח כשעה, שלדעתי זה לא נורא. במשך היום אפשר לבקר באספן (עירה יפה, אבל אם תורידו נושא סקי וכו’, אין שם הרבה מה לעשות) ואחר כך ב- Maroon Bells הסמוכה. אחר כך להמשיך למקום הלינה הבא. המלצתי היא לחזור לאספן ולהמשיך משם מזרחה לכוון Independence pass שמגיע עד Leadville ומשם אפשר להמשיך ל- I-70 או לכל מקום אחר. כמובן שזה לא בדיוק בכוון שלכם, כי מדובר בנסיעה מזרחה ולא מערבה. לכן, אם הזמן יקר, חזרו משם בכביש המהיר יחסית לכוון Glenwood Springs ומשם מערבה למואב.
-
במונטריי יש שייט ליווייתנים כמעט במשך כל השנה – בכל עונה יש מינים שונים של ליווייתנים
-
טוב,
אז עשינו חושבים מחדש + עמוס וחם ביוטה + מעדיפים יותר נוף ירוק..
ניסיתי להרכיב מסלול שלא יהיה עמוס / מסע מתיש מדי + להנות מהדרך ולראות מקומות ונופים מיוחדים ולשלב טיולים קלים עם מאתגרים ומשמעותיים.
אשמח לתגובותיכם ותובנותיכם
יום 1 –28.8 שבת לפנות בוקר (לילה של שישי-שבת) טיסת לילה ישירה לסן פרנסיסקו, נחיתה ב 6 בבוקר, רכב, ונסיעה בנחת אל מונטריי, עם עצירה בסנטה קרוז
יום 2 – ראשון – מונטריי, אקווריום/שייט לוויתנים, + רגוע בעיירה
יום 3 – שני – מונטריי, אקווריום/שייט, ונסיעה לסן פרנסיסקו (האם עדיף לנסוע בערב הזה, או למחרת בשעות הבוקר המאוחרות)
יום 4-6 – שלישי – חמישי – סן פרנסיסקו
יום 7 – שישי – נסיעה צפונה דרך עמק נאפה, סנט הלנה, קליגוסטה גייזר, לינה בדרך (על קו החוף / בעמקים )
יום 8 – שבת – נסיעה צפונה לשמורת הרדווד, לינה בסביבה, אופציה לחלק את הקטע לשניים, לישון בדרך וביום 9 לעשות נסיעה קצרה וחצי טיול בשמורת הרדווד)
יום 9 – ראשון – רדווד / אופציה להמשך הנסיעה מיום קודם וחצי יום טיול
יום 10- שני – רדווד (אופציה לטייל חצי יום ולנסוע לרדינג בחצי השני)
יום 11 – שלישי – רדינג והסביבה, טיול בסכר, / נסיעה מרדווד וטיול בסכר
יום 12 – רביעי – טיול במפלי ברני (burney falls) ונסיעה לשמורת Lassen Volcanic NP, לינה בסביבת השמורה
יום 13-14 – חמישי-שישי – טיולים בשמורת Lassen / אופציה לקצר בחצי את השהות בשמורה ולנסוע לאגם טאהו מהצהריים (מקדים את כל שאר הלו”ז ביום)
יום 15 – שבת – נסיעה לאגם טאהו, חצי יום באגם
יום 16-17 – ראשון שני – באגם טאהו
יום 18 – שלישי – טאהו + נסיעה אל Lee Vining
יום 19 – רביעי – אל שמורת יוסמיטי, טיול בדרך (Lambert Dome/ dog lake)
יום 20 – חמישי – יוסמיטי – יום טיול מלא (מסלול ארוך בעמק , Vernal and Nevada Falls via the Mist Trail , או אחר)
יום 21 – שישי – יוסמיטי – טיול קל, Glacier Point Trail, Sentinel Dome Trail, ונסיעה דרומה לסקויה
יום 22 – שבת- סקויה, טיול קל, Grizzly Giant Loop Trail, General Sherman Tree Trail, Big Trees Trail, או למערת Crystal Cave ונסיעה אל Los Angeles
יום 23 – ראשון – לוס אנג’לס
יום 24 – שני – UNIVERSAL
יום 25 – שלישי – בוקר בלוס אנג’לס ונסיעה אל סן דייגו
יום 26 – רביעי – סן דייגו
יום 27 – חמישי – סן דייגו, טיסת אחה”צ (1600) חזרה
-
בגדול נראה לי נחמד ורגוע, אני בדרך כלל אוהבת לעשות טיול בקצב הזה. לגבי פארק לאסן – אין מה לעשות שם יומיים וחצי.
-
בהתעלם ממצב הקורונה והמגבלות השונות:אני תוהה אם לא עדיף להתחיל מסן פרנסיסקו משתי סיבות – בתור עיר של “חופש” נראה לי שסופ”ש עשוי להיות מעניין יותר מאשר אמצע השבוע. השנייה – במונטריי יהיה לכם קשה יותר לגרור את עצמכם אחה”צ ביום הראשון לשוטט (לא הייתי שם אף פעם ואולי אני טועה) עם כל העייפות והג’טלג. סן פרנסיסקו הגדולה עשויה להיות מפתה יותר. אגב, אם מתחילים בסן פרנסיסקו אפשר לשקול לוותר על רכב ליומיים האלה ולחסוך כמה גרושים (מצד שני צריך לבדוק מה ההשפעה על מחירי מלונות)
לא נראה שחיפשתם / התעניינתם במועדים ואירועים מיוחדים. לדוגמה ב 29 באוגוסט יש משחק פוטבול בסן פרנסיסקו של טרום עונה. זה יכולה להיות חוויה מעניינת. אולי איזה יריד מחוזי (אין הרבה בגלל הקורונה אבל יש כמה), כמובן שהחג לייבור דיי ועוד. נראה לי קצת חבל
לטעמי – מעט מדי זמן בלוס אנג’לס
הייתי מנסה להוסיך יום חופש. נכון שיש לכם הרבה ימים לא קשים, אבל הייתי מוסיף יום שלם שהוא בהגדרה בלי כלום. להתמקם לאותו יום במקום לינה נחמד, עם בריכה או מה שמתאים לכם, ועושה פשוט יום חופש
-
הסיבה שחשבתי להתחיל במונטריי היא משום שאחרי השלב הזה (מונטריי-סן פרנסיסקו), אנחנו נוסעים צפונה, וזה נראה לי נוח יותר ליום נסיעה צפונה.
מצד שני, אם אני אכן מוסיף לילה בדרך צפונה, ומרווח את זמני הנסיעות, זה פחות משמעותי.
לגבי רכב בסן פרנסיסקו – אנחנו משפחה של 5, כמה זה מסבך את ההתניידות בעיר ללא רכב ? הבנתי שעם רכב אין בעיה מבחינת חניונים וכו’, הפרשי עלויו-נוחות מן הסתם יש לכאן או לכאן.
לגבי יום חופש – חשבתי על אגם טאהו כמקום המנוחה, יוצא גם באמצע החופשה, למעט ספורט ימי וטיול/סוסים בסביבה, אין יותר מדי תכניות לשם.
לגבי פעילויות ואירועים מיוחדים, באילו אתרים מומלץ לחפש ?
תודה.