תעודת המתחסן עודכנה, אבל....
-
החל מהיום אפשר להוריד מאתר הרמזור תעודת מתחסן בתוקף עד 31.12.2021. הורדתי גם גירסה דיגיטלית וגם נייר. הבעיה – כשאני מדפיסה את גרסת הנייר זה יוצא על שני עמודים. בעמוד הראשון פרטים מזהים בעברית ואנגלית כולל מספר דרכון וברקוד. בעמוד השני מועד החיסון ותוקף החיסון, ללא פרטים מזהים, למעט קוד ארוך לאורך הצד הימני של המסמך, שיוצא בהדפסה בהיר באופן לא קריא. אני שואלת את עצמי מי בחו”ל יתייחס ברצינות למסמך שבו בדף שבו מופיעים פרטי מועד החיסון ותוקפו אין שום פרטים מזהים. -
וואו לא חשבתי על זה, באמת בעיה! גם אצלי הודפס המסמך כך.
-
למה להדפיס? פשוט מציגים בפלאפון… לא נראה לי שהודפסה במדפסת יותר רשמית
-
כבר קרה לי שברגע קריטי נגמרה לי הבטריה בנייד לכן דברים חשובים מגבה גם בנייר.
-
תעודת ההתחסנות הישנה לא תקפה יותר?
-
התוקף בתעודת ההתחסנות הישנה הוא חצי שנה. תוקפה אצל מי שהתחסן כמוני על ההתחלה יפוג ממש בקרוב.
-
את יכולה לצלם את המסך ולהדפיס את התצלום.
*אפשר לעשות “קרופ”(עריכה) לתצלום כדי למחוק את מה שלא צריך להיות(שעה, מצב הבטריה וכו’).
-
אחד הדברים שלעולם אסור שיקרו זה גמר סוללה ללא מטען חלופי ומטען רזרבי. -
עד כמה שאני זוכר יש הגדרות במדפסת כך שאפשר 2 עמודים בדף אחד
עוד אופציה היא פשוט להדביק במסמך אחד ולהדפיס
-
לפעמים שהדפסה לא מצליחה אז אני עושה קופיפאסט למצגת.
ואז משחק עם התצוגה והגודל איך שבה לי.
-
אפשר להדפיס כמה עמודים שתרצה(כמעט),
הבעיה שהיא כתבה ש:"בעמוד השני מועד החיסון ותוקף החיסון, ללא פרטים מזהים, למעט קוד ארוך לאורך הצד הימני של המסמך, שיוצא בהדפסה בהיר באופן לא קריא."
לכן, נראה שלא יעזור אם תדפיס שני עמודים בדף אחד.
-
האמת היא שגם הגירסה הדיגיטלית מורכבת משני חלקים שבחלק השני אין פרטים מזהים או ברקוד ובאופן תיאורטי כאלה שיותר מוכשרים ממני בעריכה גרפית יכולים לקחת דף תוקף של מישהו אחר ולהדביק. זה נראה ממש לא אמין.
-
*עכשיו ראיתי שזה מגיע בשני עמודים(היה לי את הקודם).
בשביל האימות יש את ה- QR Code, עדיין אפשר להדפיס(אם ההדפסה מהקובץ לא יוצאת טוב, תנסי להדפיס מצילום המסך) את שני התצלומים על דף אחד ל"מקרה חירום”, בו הבטריה לא תעבוד וכו’.
-
-
יפה. למדנו.
לגבי ה\אישור המתחסן-
היום, בעידן של פוטושופ, מעבדי תמלילים, pdfים ואחרים אפשר לייצר (“לזייף”) כל מסמך שאינו חייב בסימון רשמי
כמו סימני מים או דפוס בדיו מיוחדת.
מכאן אני למד על ערכו של אישור החיסון/החלמה ויכולת השימוש בו.
בחודשיים שאני נע ונד לאורכה ולרוחבה של ארה”ב לא נשאלתי ולו פעם אחת לגבי החיסון, לגבי ההחלמה או כל שאלה אחרת
הקשורה למצבי הבריאותי למעט שאלונים מובנים באתרים כשהתשובה לא מלווה בדרישת מסמך.
אז אני חושב, שבגלל בטריה קטנה אחת לא צריך להסתבך יתר על המידה.
אה, ויש מטען נייד (power bank). חשוב מאד בטיולים.
-
מצד שני אירופה אינה ארה”ב ובהחלט נדרשים להציג את התעודה לא רק בכניסה למדינה, אלא באתרים שונים (עד רמת מסעדה בפנים לעיתים) כדי להיכנס.
-
@דבורה-פ אמר:
האמת היא שגם הגירסה הדיגיטלית מורכבת משני חלקים שבחלק השני אין פרטים מזהים או ברקוד ובאופן תיאורטי כאלה שיותר מוכשרים ממני בעריכה גרפית יכולים לקחת דף תוקף של מישהו אחר ולהדביק. זה נראה ממש לא אמין.
אין שום בעיה להכין תעודה שלמה מזויפת, ב 2-5 דקות אני יכול להחליף גם את פרטי המחוסן ולייצר ברקוד מתאים שיכלול את כל הפרטים הנדרשים. אין שום אבטחה הכי מינימלית ושום סוג של חתימה דיגיטלית, הרמה הטכנולוגית הנדרשת לתעודה תוצרת עצמית היא ילד ממוצע בן 14 וטלפון סלולרי שכולל מצלמה.
זה-מה-מדינת ישראל- מנפקת ועם זה נצטרך לנצח או לצאת תיק”ו או להפסיד בכבוד.
מי שיתחסן במדינות האיחוד יקבל תעודה עם חתימה דיגיטלית אמיתית שהחתימה הדיגיטלית שלה מאומתת מול מאגר מידע ויוכל להציג אותה לסריקה בכל תחנת אוטובוס מסעדה טרמינל וכו’, כך שיוכלו לדעת שהתעודה אכן אמיתית ולאפשר לו מעבר חופשי.
בזמנו האיחוד הציע גם למדינות אחרות להצטרף לפרויקט – לא ראיתי שמדינת ישראל מבצעת איזשהו צעד בנושא. מקווה שהמדינה תתעשת, אולי כדאי לפנות לשר הבריאות/חוץ החדש בנושא.
לגבי התעודה הקיימת:
אני הדפסתי את שני העמודים על נייר גודל A5 (כל עמוד תופס גודל A6 וביחד הם A5) כי כל עמוד על גודל A4 נראה נוראי. יצא לא רע. מקפלים ויוצא הרבה יותר נורמלי.
הדפסתי גודל עוד יותר קטן, משהו דומה לכרטיס אשראי דו צדדי ואני אקח את זה איתי בארנק.
במדפסת טובה רואים גם את השורה הבהירה, למרות שלא נראה לי שיש לה ערך גדול. במדפסת טובה פחות ניתן לשחק עם ההגדרות כך:
- להדפיס רק שחור לבן ולא צבעוני עם הרבה גווני אפור.
- להדפיס יותר כהה, לא כהה עד כדי כך שלא רואים את הפרטים בדף הראשון אבל השורה הבהירה תהיה ברורה.
אני מניח שבקרוב כל קופות החולים יעדכנו את התעודות שמונפקות דרכן ונראות קצת יותר טוב (למרותש גם בהן אין אמצעים נגד זיוף), ככל שראיתי במכבי כבר מעודכן אז אם יש קצת זמן וסבלנות – שווה לחכות.
-
בארצות הברית גם מה שפה נותנים אין. נותנים לך כרטיס לבן שהאחות רשמה עליו בכתב יד ואין אפילו משהו דיגיטלי. בפורומים בטריפאדוויזר האמריקאים נוסעים עם הכרטיס הזה והיתה אחת ששכחה את זה וטסה חזרה לארצות הברית לקחת.
פה לפחות הדיגיטלי זה הרשמי גם אם כל אחד יכול לזייף
-
אמנם לא הוספתי לאחרונה לשמי תואר דוקטור או פרופסור,
אבל להדפיס את המסמך בגודל של כרטיס אשראי, לא תסייע לאף קורא קודים, הוא לא יפוענח.
גם להבהיר או להכהות בשעת ההדפסה לא תסייע לקוד שהמרחק בזמן ההדפסה, הבעיה יכולה להיות מ: דרייבר לא מעודכן או לא תואם למדפסת, עודכן לא מאתר יצרן המדפסת או בעיה עם הטונר.
או לנסות לקרוא כאן על שימוש בתוכנה שהיא לא Word – הסבר בקישור.
*לנסות להדפיס ממדפסת אחרת.
או לנסות להדפיס את התמונה ישירות מהטלפון(אם המדפסת תומכת בכך).
-
Power piont