קורונה - הגבלות, חיסונים וחששות
-
ודבר חשוב מאוד –
לפי החדשות רק אחוז מהחוזרים מחו”ל מתגלים כחיוביים מקורונה.
חושבים לחייב את החוזים מחו”ל לבצע חיסון נוסף אחרי כמה ימים כדי לוודא שאין נשאים בין החוזרים לחו”ל.
האם זה יעלה לנועוד כסף או שנוכל לעשות זאת דרך קופת החולים.
במידה ולא איך הם יחייבו אותנו גם הפעם? והעם נצתרך לחזור לנתב”ג לבצע עוד בדיקה? לא ברור.
ראש הממשלה אמר ש”יחשוב על זה”
הקנסו לנוסעים למדינות ברשימה השחורה נכנסים להיליןך גבוהה
https://www.ynet.co.il/news/article/rk0X9SU2O#autoplay
המצב בעולם
-
@Vadim3238398 אמר:
ובהתחשב שהיה מצעד המוני שרובו צעירים לא מחוסנים השבוע ניראה את התוצאות. בימים הקרובים. לכן מצד אחד אני כספקולנט רואה עלייה צפויה השבוע
לא בטוח
אל תשכח שגם לפני ל”ג בעומר צפית שיהיו המוני חולים עקב העלייה למירון, וזה לא קרה, התחלואה שאפה לאפס, גם שבועיים אחרי.
נכון שכרגע המצב שונה, כי זן הדלתא מסתובב ומדבק, אבל עדיין לא בטוח שנראה פה משהו דרמטי.
-
אני חושבת שהוא יודע שלוירוסים אין תודעה והם לא מתכננים תכניות. זו כנראה הייתה לשון ציורית כדי להגיד ״אם אתם לא מחוסנים אז הסיכויים שלכם להדבק עלו מאוד. ראו הוזהרתם.״ אני לא מאמינה שהוא חושב שמועצת הוירוסים התכנסה וקיבלה החלטה וגם לא שיש ויריון אחד ספציפי שיושב לאתר לא מחוסנים ומגיע אישית אליהם.
תראו, יכול להיות שאני טועה, ושהמצב הנוכחי הוא שיהיה מעתה ועוד עולם. אני חושבת שאם מסתכלים על שלושת החודשים האחרונים בישראל, (ובינתיים גם בארצות הברית זו המגמה) אז רואים שכשיש מספיק מחוסנים אז יש שיעורי תחלואה כמעט זניחים. המצב משתנה כאשר מישהו בא במחוץ, כנראה עם וריאנט יותר מידבק. קיים סיכוי שרק בישראל זה ככה, אבל בכל יתר המדינות זה לא יהיה המצב, אבל אני חושבת שלא. אני חושבת שכשבעוד ועוד מדינות יהיו 60%-70% מחוסנים, רצוי אפילו יותר, אז גם שם בפועל לא תהיה התפרצות, ומי שטס כנראה לא ידבק כי לא יהיה לו ממי. ככל שיותר אנשים הם מחוסנים אז גם יתפתחו פחות וריאנטים שונים. וריאנט יכול להתפתח רק כשהוירוס עובר מאדם לאדם, אם זה לא קורה, אז יהיו פחות מוטציות.
מהסיבות האלה אני מסיקה שתרחיש של מחלה שנשלטת על ידי חיסונים הוא תרחיש הגיוני. דבר שעשוי להפוך את התמונה הזו זה אם יהיה מאגר של הוירוס גם בבעלי חיים שיש להם אינטרקציה קרובה עם בני אדם. אם זה יהיה המצב אז אנחנו נהיה בבעיה יותר גדולה, משום שהוירוס ימשיך להשתנות אצל מאחסנים אחרים, וגם כל הזמן תמשיך להיות חשיפה מהסביבה. זו סיבה משמעותית למה בשפעת המצב חמור יותר מהרבה מחלות אחרות. כרגע אין לנו מידע האם זה המצב או לא, עוד לא ממש נמצאו בעלי חיים שגם נדבקים וגם יכולים להדביק בני אדם בחזרה.
בגלל זה אני חושבת שכן שווה להמתין שנה, כן שווה להטיל בינתיים מגבלות כלשהן, במיוחד על טיסות (ועד יותר על טיסות של לא מחוסנים). יכול להיות שבעוד שנה אנחנו נגלה שיש מאגר של הקורונה בחיות משק. יכול להיות שנגלה שאחרי שנה ההגנה של החיסון דועכת וחייבים לחדש. אבל גם יכול להיות שלא. בסה״כ, אם מסתכלים על רוב המחלות הויראליות שמסוכנות לבני אדם, שפעת זה מקרה די חריג. רובנו לא טרודים במיוחד מכמה זמן מחזיק החיסון שלנו לחזרת או לצהבת A. מקסימום נותנים בוסטר לפני טיסה למדינה אנדמית, גם זה לא תמיד. מנתונים על הסארס הראשון נראה שהזיכרון החיסוני נשמר לטווח ארוך. האם זה גם ככה גם כאן? נקווה שכן. האם חיסוני ה-RNA מצליחים באמת לדמות את ההדבקה באופן מדויק? אני מקווה, אבל הזמן יספר.
אני לא עוסקת במדיניות בריאות. כאדם, נראה לי שנכון שהמערכת תיערך למקרים היותר גרועים ולא תניח שיהיה בסדר. זה עדיף על הטלטרנטיבה.
-
למי שלא מעודכן – וזה חשוב.
הצהרת הנוסע היוצא חזרה
ניראה לי בעיקר כדי לחייב אנשים לא לנסוע למדינות רשימה שחורה ללא אישור ועדת חריגים ואם כן יהיה ניתן להטיל עליהם קנס ללא שום מגבלה משפטית.
ובכך לנסות לצמצם את התופעה.
https://corona.health.gov.il/directives/air-travel-covid19-leaving-israel/
-
גם כיום אסור לנסוע למדינות “אדומות”, זה לא הפריע לאנשים לטוס לשם ולחזור, הודיעו כי הבקרים יוכלו לוודא את העניין(?), עדיין נשארה בעיית אכיפת הבידוד.
בנוגע להשערות אם יחליטו לחייב את כולם לבצע בדיקה נוספת לאחר החזרה מחו”ל ןהיכן תעשה את הבדיקה, גם כיום מבודדים חייבים לבצע שתי בדיקות לפני היציאה מהבידוד(אפשר לקצר אותו לעשרה ימים, אם התוצאה שלילית), אפשר להמתין עם הספקולציות עד שיחליטו אם כן או לא.
-
@aljaje אמר:
גם כיום אסור לנסוע למדינות “אדומות”, זה לא הפריע לאנשים לטוס לשם ולחזור, הודיעו כי הבקרים יוכלו לוודא את העניין(?), עדיין נשארה בעיית אכיפת הבידוד.
אכיפת הבידוד זה העקב אכילס ולא נתב”ג כשלעצמו.
זה תמיד תמיד שיגע אותי שהמדינה שלא מסוגל לבצע אכיפה. בייחוד שיש כבר צמידים מוכנים.
אבל לא היא לא רוצה לעשות את העבודה והופכת את דיילי הקרקע והביטחון בשדות תעופה זרים לאנשי האכיפה שלה בכך שהם שלא מעלים אנשים שרוצים לחזור לארץ.
יתרה מכך יכלו לעשות מסלול נפרד למדינות אדומות, מסלול נפרד למחוסנים ולא מחוסנים,
יותר תחבורה ישירה ותכופה לתנת”ג שבה יאכף מסכות וריחוק מסויים – לפחות למרכזי ערים כמו תל אביב, ב”ש, חיפה וירושלים.
אבל לא, הכי טוב זה להקשות על הטסים.
לגבי מדינות סיכון גבוהה.
יש שטסו עוד לפני שבוע בטיסה ישירה ולא אמרו להם כלום.
ושאלה מתבקשת אם גם יאכפו את הבידוד כשהלה יחזרו.
אולי עכשיו שיתנו להם קנסות ביציאה מהארץ זה יגרום להם לחשוב פעמיים
כמובן למי שיש דרכון זר והוא יטוס דרך מדינה שלישית זה בטח יהיה קשה לגלות במי מדובר.
אבל נו…
-
@Vadim3238398 אמר:
אבל לא היא לא רוצה לעשות את העבודה והופכת את דיילי הקרקע והביטחון בשדות תעופה זרים לאנשי האכיפה שלה בכך שהם שלא מעלים אנשים שרוצים לחזור לארץ.
מה הבעיה האכיפה לפני העליה למטוס?
יודעים שיש בעיה עם בעלי אזרחות זרה וישראלית, עדיין יש הרבה טיסות ישירות ממדינות “אדומות”(רוסיה למשל) ומגיעים משם חולים.
צמידים – יכולים להועיל רק אם המבודד לא יזמין חברים לספר חוויות מהטיול, יש שוטרים ופקחים עירוניים שיכולים להתחיל סופסוף לעבוד ולא לצאת להפסקת צהריים מהבוקר(אצלנו למשל).
תחב”צ- גם היום אף אחד לא יכול לאכוף על הנוסעים לעטות מסיכה, נהג אוטובוס יכול להעיר, ברכבת צריך פקח צמוד לכל קרון, כי יש בעיה עם חלק מהאנשים.
לא רוצים לעודד כרגע טיסות לחו”ל, אז כנראה תאלץ להמתין עם תדירות הקו הישיר מב”ש(מהרבה ערים אחרות גם במרכז, אין קו ישיר).
-
נאמר שאור מצב ההתחסנות בארץ 60 אחוז, ניתן יהיה לראות עליה רק עוד 3 שבועות.
-
עדין צריך להצהיר איפה היית ב14 יום האחרונים.
בריטניה עשתה את הנוהלים האלה כבר מההתחלה, גם טופס הכניסה, גם 2 בדיקות לאחר החזרה שאצלנו רק חושבים עכשיו על זה.
נותנים לאזרחים אחריות לבצע את הנוהלים, רבל מי שמתפס משקר משלם קנס ענק, 10000 פאונד אני חושב, נחשב כעבירה פלילית שם.
לפעמיים צריך ללמוד מממלכות לשעבר כמו בריטניה.
בכל מקרה זה בסופו של עניין אחריות אישית של האזרחים.
אזיקים אלקטרוניים אני חושב שמצריכים חקיקה מיוחדת, כמו לאסירים, זה לא דבר פשוט.
-
-
ושוב אני מזכיר כי זה חשוב חשוב חשוב
מי שטס לא לשכוח למלא
-
אחוז אחד מתגלים כחיוביים? כולל המחוסנים?? אתה בטוח? כי זה נשמע המון!
-
-
החדשות הרעות הן שהקורונה עלולה להישאר איתנו לתמיד", אמרו שרי המסחר, הכלכלה והבריאות של סינגפור. "החדשות הטובות הן שזה בהחלט אפשרי לחיות איתה. המשמעות היא שהווירוס ימשיך להתפתח ולשרוד בקרבנו. לחיות עם הנגיף זו השגרה החדשה".
הוספה שלי: סינגפור נוקטת בגישה של חיסונים ופתיחה של הכל מתוך הכרה שאולי הוירוס ישאר פה שנים רבות.
באוסטרליה לעומת זאת הגישה היא שצריך להתאפק כי אוטוטו זה מסתיים ולכן חיסנו שם אחוזים בודדים ועל כל 3 מאומתים עושים סגר של שבועיים למיליונים. על פי ממשלת אוסטרליה אם יצטרכו להגיע לחיסון עדר זה יהיה אולי לקראת סוף 2022.
איזה גישה תנצח? הכלה או מיגור?
אני מניח שבשתי המדינות יש מומחים ברמה גבוהה בתחום.
-
וכפי שניתן לראות – ציטטת פוליטיקאים ואנשי “מערכת” ולא את המומחים…
המומחים יגידו את אותן העובדותף ואנשי המערכת יפיקו מהן הנחיות לציבור שלהם.
-
מעניין גם איזה הגבלות ועונשי מאסר יוטלו על מי שיסרב להתחסן בסינגפור.
-
בסוף התמונה הגדולה נמצאת אצל שר הבריאות והמערכת כמו שאת קוראת לה. החוקר הזוטר במעבדה לא באמת רואה מה קורה במקומות אחרים בארץ ובעולם וגם לא תמיד יש לו את ההבנה מעבר להבנת החלבון והוירוס בו הוא מתעסק. כך למשל מנכל אינטל לשעבר היה רואה חשבון ועדיין יכולתו להוביל שינויים טכנולוגיים היתה יותר גבוהה ממהנדס תוכנה שמתעסק במשהו ספציפי.
גם למשל רוני גמזו שהיה פרוייקטור הקורונה הוא בכלל מתמחה בגיניקולוגיה ועדיין הוא יכול לקבל החלטות טובות יותר ברוב הביולוגים/חוקרים בארץ.
גם סינגפור וגם אוסטרליה הן מדינות סופר מתקדמות וההבנה של כל אחד ממי שעומד בראש המערכת היא עצומה (ולו בגלל שיש לידו מיטב המומחים והרבה יותר נתונים)
-
זאת הודעה חוזרת על מה שכתבת אתמול ומחקת.
*עם הוספה של דוגמאות ששוב אינן רלוונטיות(גם לא נכונות).
-
מה לא נכון פה?
אתה חושב שחוקרת במעבדה שמצוטטת פה בפורום מבינה יותר משר הבריאות בסינגפור או באוסטרליה? אלא אם היא פרופסור עם שם עולמי ומייעצת בתחום אני בספק שההבנה שלה טובה.
אתמול מחקתי כי חשבתי שמה שרשמתי קצת חסר רגישות כי לא מעוניין לפגוע בכבוד של אף אחד אבל האמת היא שלא אחראי לקבל החלטות על סמך עובדת ביולוגיה/חוקרת כלשהי וכן אחראי לקבל החלטות על סמך גופים רשמיים בעולם
-
@מטיילבארץובעולם אמר:
אתה חושב שחוקרת במעבדה שמצוטטת פה בפורום מבינה יותר משר הבריאות בסינגפור או באוסטרליה?
כן, גם אם היא אישה(“במעבדה"), היא יכולה להבין ולדעת יותר טוב מאשר שר כלשהו במדינה כלשהי.
אתה עדיין יכול למחוק גם את שתי ההודעות האחרונות!