ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיול משפחתי טיסה
    22
    158
    29612
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • IM
      IM @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

מי שאינו נזקק לריאיון בשגרירות – יקבל ויזה ל 10 שנים , ואינו צריך לשלוח מסמכים המעידים על זיקתו לארץ ( תלושי משכורת וכד ) . כשממלאים את הבקשה לויזה אין אופציה להעלות מסמכים מלבד תמונה . אם ניתנה ויזה ל 10 שנים  החל מ 1.1.2008 – כמעט בטוח שתינתן ויזה נוספת ל 10 שנים ללא צורך בראיון . לכן הם גם מבקשים לשלוח את הדרכון הישן עם הויזה פגת התוקף , ( אבל לא מכריחים . רק אם הדרכון קיים ) 

מי שנזקק לראיון ( ויזה ראשונה או צעירים עם פוטנציאל השתקעות בארה”ב ) יצטרכו להביא לראיון  מסמכים המעידים על זיקה לארץ ( תלושי משכורת , מכתב מהמעסיק וכד ) 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • keves160
        keves160 @IM נערך לאחרונה על ידי

@IM אמר:

מי שאינו נזקק לריאיון בשגרירות – יקבל ויזה ל 10 שנים

זה לא בהכרח נכון. היכרתי כמה וכמה מקרים כאלו כולל כאלו שבפעם לפני קיבלו לעשר שנים ופתאום בפעם שאחרי רק שנה. לפעמים זה עניין של מקצוע (עבודות מחקר מסוימות, עבודה עם תצלומי לוויין וכו’). 

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Roco
          Roco @keves160 נערך לאחרונה על ידי Roco

@keves160

יתכן, אבל כנראה שאלה מקצועות חריגים, והם היוצאים מן הכלל, ולא הכלל.

אני חייב לציין שהסרוב לויזה אוטומטית לדרכון אירופאי, בהסדר בין אירופה -האיחוד- לארה"ב, היא תמוהה וזה נושא מאוד עקרוני ששווה לבדוק אותו. 

כי במידה וזו לא מדיניות כוללת של ארה"ב מול אירופה, אז ניתן לשקול מחדש את ההליך לויזה עם הדרכון הישראלי. 

Roco keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • IM
            IM נערך לאחרונה על ידי

בסופו של יום – כל אחד יעשה מה שנכון לו .

כאמור – לא רציתי להסתכן בסרוב  לבקשת ESTA  מתוך מחשבה שבעתיד אצטרך להשיב בחיוב לשאלה האם סורבתי , דבר שלטעמי יגרור חשדות ותהיות , ומכיון שאני טסה לארה”ב לעיתים יחסית קרובות , שווה לי לשלם עוד  560 שקלים לויזה בדרכון ישראלי , ולישון היטב בלילה בידיעה שנכון לעכשיו – אני יכולה לטוס. 

( גם זה אגב יכול להשתנות לצערי 😏 אין לדעת מה ילד יום ) 

Roco 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Roco
              Roco @IM נערך לאחרונה על ידי Roco

@IM

ראשית שוב תודה על השיתוף וההתייחסות המפורטת לתהליך, אישית קידמת אותי מאוד לבצוע.

כמו כן אני משוכנע שזה לעזר למשתתפים.

אני בהחלט חושב שעשית את הדבר הכי נכון, למי שטס באופן קבוע לארה"ב לביקורים וטיולים, זה בחירה נכונה מאוד. כמו שאמרת אין לדעת אם ישנו את התהליך הקיים של אפשרות החידוש, כלומר לא יאפשרו חידוש במרחק של 4 שנים מפג תוקף הויזה.

שתיהיה לך טיסה נעימה ובטוחה😇.

צריך לזכור שברגע שמוסרים את הדרכון הישראלי לשגרירות ארה"ב, למעשה לא יכולים לצאת מישראל. באתר כתוב בין 4 ל6 שבועות המתנה לאחר ההגשה! 

ממה שהבנתי ממך, שזה פחות מכך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Roco
                Roco @Roco נערך לאחרונה על ידי Roco

@Roco

ציטוט מאתר טיסות סודיות לגבי כניסת ישראלים לארה"ב, כנראה שיש אכן מדיניות עקרונית לא להכניס אירופאים לארה"ב, נכון להיום.

וזה בהחלט מסביר את הסירוב לויזות  האוטומטיות. 

ציטוט:

יש להצטייד בבדיקת קורונה שלילית שבוצעה עד שלושה ימים קלנדריים לפני ההמראה. ילדים עד גיל 2 ומחלימים מ3 החודשים האחרונים פטורים מחובה זו. ישראלים לא יורשו להיכנס לארה"ב בטיסות קונקשיין שעברו באירופה. ניתן לטוס בטיסות ישירות או בטיסות קונקשיין דרך טורקיה או קנדה [מקור].

• משה 22
                  משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע מה קורה האירופה אבל חזרתי מאילת לפני כמה שעות . הגעתי בשעה 0900 וכבר עלו אדים מהכביש.

העיר מפוצצת בנופשים מישראל ומחול.

בחוץ 45 מעלות ביום טוב .

לנשום אי אפשר ועוד מסיכה בכלל אפשר להתעלף.

אני שהיתי בתחומי העיר מספר שעות וזה היה גיהנום.

כשאני חושב שצריך לשלם על התענוג הזה משכנתא קטנה אז לי ברור שגם בחינם לא הייתי נשאר בעיר. 

וטוב שיש לי מזגן חזק באוטו שברחתי מהר בחזרה למרכז. 

פעם ראשונה שלקח לי פחות משלוש שעות לחזור למרכז מהייאוש.🤣

עדיף כבר יוון או בולגריה על אילת במקרה כזה.

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • מטיילבארץובעולם
                    מטיילבארץובעולם @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

היינו שם לפני כמה שבועות. 2500 שח למשפחה ללילה עמוס בטרוף ולא כיף. כן נחמד היה הביקור בתמנע, קצת הרגשה של חול.

משה 22 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • משה 22
                      משה 22 @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

אני לא לנתי הפעם באילת . ירדתי לעינייני עבודה לכמה שעות.

מכיר את פארק תמנע ומקום יפה אין ספק.

אני סגור עם 2 הזמנות לאוקטובר בהפרש של שבוע אחד מהשני.

לא יודע עם 2500 זה הרבה היות ואני משלם מחיר מסופסד לנופשי המשפחה שלי לא יותר מ 750 שח ל3 לילות בהרודס ל2 חדרים חצי פנסיון.

עלפניו נשמע ששילמתם הרבה אבל אין לי מושג מה המחיר המקובל ותלוי כמובן בסוג המלון ורמת האירוח וכמות החדרים והנפשות.

• aljaje
                        aljaje @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם אמר:

כן נחמד היה הביקור בתמנע, קצת הרגשה של חול.

בתמנע יש הרבה חול. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • K.Amit
                          K.Amit @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

מקבלים את הדרכון בדואר שליחים של דואר ישראל. אי אפשר לאסוף לבד.

לא ביקשו לצרף שום מסמך ולא צירפתי.

קיבלתי ל 10 שנים.

אין טיפים מיוחדים, פשוט למלא כמו שצריך בתשומת לב רבה. 

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • Roco
                            Roco @K.Amit נערך לאחרונה על ידי Roco

@K-Amit

שאלה טכנית, בעבר היה טופס ידני, יש לי העתק מהטופס מ2008, אין אפשרות למלא ידנית, ולהעלות לאתר כקובץ? רק אונליין? 

התמונה, הבנתי שיש גודל באינצ'ים, זה קריטי הגודל, או רק המבנה המרובע. ?

בכל מקרה, כנראה שזו האופציה הטובה מכל האפשרויות בתנאים הקיימים.

שרק לא ישנו את המרחק מ4 שנים פג תוקף שוב לשנה בלבד. 

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • keves160
                              keves160 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

יתכן, אבל כנראה שאלה מקצועות חריגים, והם היוצאים מן הכלל, ולא הכלל.

זה באמת לא הכלל, אבל זה לא כזה חריג ולעתים הבחירות של מי נכלל בזה מפתיעות. יש לי חבר שזה קרה לו, ויזה לשנה בלבד מטעמים ביטחוניים בגלל מקצוע, והוא תמיד לפני כן קיבל 10 שנים עם אותה עבודה, ובכלל לא עובד בשום דבר ביטחוני או סודי או מחקרי. הוא ניסה לבדוק ואמרו לו ש”ככה השיקולים שלנו”. 

יצא לי גם להיתקל במישהו שקיבל הגבלה לשנה בגלל גיל, שזה ממש הפתיע אותי. אז בגדול לדעתי אם אין צורך בויזה בגלל נסיעה מתוכננת למה לטרוח להוציא?

• Roco

@IM

אחרי ברור מסודר שערכתי, אכן יש חסימה אוטומטית של אזור מדינות שנגן שזה כמעט כל אירופה בעצם, מלהכנס לארצות הברית, באמצעות שיטת משטר הויזות האוטומטי, esta, מה שאומר שאין מה לנסות להגיש בקשה להכנס בויזה האוטומטית.

מה שנדרש זה כפי שנאמר להוציא ויזה רגילה, בשגרירות ארה"ב בישראל.

וכפי שצויין, כרגע האריכו את מרחק זמן לחידוש ויזות שפג תוקפן, משנה, ל4 שנים! לויזות שהונפקו מ2008 ואילך בלבד, בשגרירות, כשהאפשרות היא חידוש ויזה ללא ראיון! כפי שהעלו את המידע המצוין חברי הפורום.

זו הזדמנות להודות לכולם על התמיכה והעזרה. 

זו למעשה האופציה היחידה לקבל ויזה לארה"ב, כרגע.

ונדרשת טיסה ישירה מישראל לארה"ב, בלי נחיתת ביניים באירופה.

• K.Amit

@Roco אמר:

@K-Amit

שאלה טכנית, בעבר היה טופס ידני, יש לי העתק מהטופס מ2008, אין אפשרות למלא ידנית, ולהעלות לאתר כקובץ? רק אונליין? 

התמונה, הבנתי שיש גודל באינצ'ים, זה קריטי הגודל, או רק המבנה המרובע. ?

בכל מקרה, כנראה שזו האופציה הטובה מכל האפשרויות בתנאים הקיימים.

שרק לא ישנו את המרחק מ4 שנים פג תוקף שוב לשנה בלבד. 

1.  

1. הטופס אך ורק אונליין.

2. קיבלתי את הדרכון לדלת הבית תוך שבוע.

3. לא להתחכם עם תמונה אחרת - פשוט ללכת לחנות צילום, הם כבר יודעים בדיוק מה זה תמונה לויזה אמריקאית. בכל מקרה לא מדובר בתמונה פיזית, אלא בקובץ שאתה מעלה אונליין - אתה מקבל אותו מהחנות.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • Roco
                                    Roco @K.Amit נערך לאחרונה על ידי Roco

@K-Amit

Im אמרה שצריך לצרף את התמונות פיסית 2, גם למעטפה שאתה מוסר לשגרירות , חוץ מהקובץ הדגיטלי. 

מסרת גם? או רק הילת קובץ.

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Roco

@IM

לטובת הטסים לארה"ב, המצב שם טוב, אבל יש פערים גדולים בהדבקות בין המדינות.

ניו יורק כמעט נקיה, בעוד מיאמי לא , כמובן יחסית.

בקישור הזה ניתן להכנס לא רק לפי מדינה -ארצות הברית, אלא לפי מדינת משנה-region- לבחור מדינה בתוך ארה"ב, ולראות את מצב ההדבקות.

ניו יורק כנראה זה הזמן לסוע.

קישור:

https://www.google.com/search?q=corona+covid19+usa&client=ms-android-xiaomi&ei=DfvfYJ3SC8yA9u8P8_eMmAg&oq=corona+covid19+usa&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBAgAEA0yCwgAEMkDEAgQDRAeMgoIABAIEA0QChAeOgQIABBHOgYIABANEAo6BwghEAoQoAE6CggAELEDEIMBEAo6BwgAELEDEAo6BAgAEAo6BQgAEJECOggIABCxAxCDAToFCAAQyQM6BQgAEJIDOgIIADoCCC46BwgAEMkDEA06BggAEBYQHjoICAAQDRAFEB46CAgAEAgQDRAeUJZtWKm9AWCZxQFoAHABeACAAaoDiAHZHZIBCjAuMTMuNS4xLjGYAQCgAQHIAQjAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp

• K.Amit

@Roco

כן, בחנות הצילום נתנו לי גם תמונות מודפסות וגם קובץ. צירפתי לבקשה המודפסת (מדפיסים רק דף אחד, לא צריך את כל הבקשה, יש הנחות מדויקות)

• מטיילבארץובעולם
                                          מטיילבארץובעולם @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

זורק פה לחלל האויר

https://www.ynet.co.il/health/article/BkFRqQeaO#autoplay

לאור התוצאות שהתפרסמו, אפשר לשמוח על כך שהחיסון באמת עובד", אומר היום (ב') לאולפן ynet פרופ' סיריל כהן, מומחה למערכת החיסון מאוניברסיטת בר אילן. "יעילות של 93% נגד מחלה קשה ואשפוז היא תוצאה שחיכיתי לה".

אבל ידוע שהחיסון יעיל פחות במניעת מחלה קלה יותר, ועל כך אומר פרופ' כהן: "הרבה פעמים אמרנו שאנחנו צריכים ללמוד לחיות עם הקורונה, ואני חושב שאנחנו מתקרבים לתרחיש הזה. עשינו את מה שאפשר לעשות, רוב האוכלוסייה מחוסנת, ועכשיו צריך לחיות עם זה. אין לי ספק שרובנו ניחשף לקורונה, אבל היא לא תהיה מחלה קשה. היא תהיה יותר דומה למחלות עונתיות”.

לכל מי שאמר/ה שאנשים עם אינטרסים פוליטיים אורמי םשצריך לחיות עם הקורונה אז הנה מומחה לתורת החיסון – הקורונה פה להישאר עוד הרבה זמן. לא מובטח אבל גם לא מופרך. מי שחושב שהוא יתאפק עוד שנה שינסה להתאפק עוד עשר שנים.

צחצח המטייל Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • צחצח המטייל
                                            צחצח המטייל @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

מסכים איתך

במקום להתעסק עם הקורונה סעו לחו"ל ותהנו

אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד ייתכן שיהיו בעיות כלל עולמיות, ישראליות או אישיות אחרות שימנעו מאיתנו ליסוע. עדיך להתעסק בכאן ועכשיו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 5 / 8
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון