נוסע עצמאי לבולגריה - מה לא אעשה שוב עם חברת אופרן
-
מה לא אעשה שוב? – לא אשכור רכב מחברת אופרן.
למה?
הנה סיפורי כמות שהוא.
שכרתי דרך אופרן – תשלום מראש ( - טעות חמורה ! – הכסף בכיס שלו !) ומקבל ואוצ'ר.
מניח שאם הרכב משולם – הרי הוא שלי. ממתין לי. שהרי הכסף בכיס של אופרן.
קבלתי ואוצ'ר לחברת "אלמו".
מסיבה זו או אחרת – לא יכולתי לקחת את הרכב בשעה שהזמנתי. ( יכול לקרות לכל אחד מכל מיני סיבות).
טלפון לחברה לא התאפשר – כי לא היה לי עדיין סים של מדינה אליה הגעתי. ( יכול לקרות לכל אחד)
מספר הטיסה שלי לא היה רשום בואוצר ( הזמנתי טלפונית את המכונית – לא בקשו ממני מספר טיסה)
אני מניח וחושב כי אין בעייה – הרי הכסף של בכיס של אופרן.
מגיע באיחור של שעתיים וחצי ל"אלמו". ה"בחור" לא נמצא. מחכה עוד שעה.
הבחור מגיע!
אמרתי לו שאני ממתין כבר שעה.
הבחור גס רוח , מתנפל עלי בצורה גסה ( ב"אלמו" למדו מה זה שירות)
סוף סיפור. הבחור מודיע לי כי הזמנתי בוטלה. "אי הגעה"!. זה מופיע באיזה מקום באותיות הקטנות. בשיח הטלפונית עם אופרן מתברר שאם מאחרים בשעה אחת – ההזמנה מבוטלת ומשלמים קנס. לא בדקתי! . צריך משקפיים מיוחדות כדי לראות מה כתוב קטן קטן על איחור של שעה אחת – ואני אדם זקן.
קנס לחברת אופרן – 60 יורו. וחברת אופרן צוחקת כל הדרך אל הבנק.
אגב. לקחתי רכב אחר במקום ( יש הרבה דוכנים וחברות מכובדות יותר מבינות מה זה שירות!). שלמתי פחות!
מסקנה. לחשוב פעמיים אם רוצים שהכסף שלך יהיה בכיס של אופרן.
אגב. היחס של "אלמו", היה מופע מעליב ומתנשא.
אם כבר מזמינים באמצעות אינטרנט איזה אתר אחר – לא ממליץ על "אלמו".
בפעם הבאה ( בעוד כחודש ) אבדוק, ערב הטיסה באתר של רנטל קארס למי יש רכב. אשווה מחירים. ( כנוסע וותיק מאוד אני יודע כי ההפרשים לא גדולים – שווה לקחת מהגדולים) אקח רק מחברות מכובדות וותיקות ( אוויס, הרץ ועוד ). תמיד אפשר למצוא בדוכנים רכב שמתאים לך.
לא אשים את כספי בכיס של אף אחד.
אגב "אלמו". קבלתי רכב ללא "גלגל ספר".
פנצ'ר באיזה כפר נידח ( יכול לקרות)
24 שעות תקוע בכפר ( אין דוברי אנגלית בכפר) עד שהיה חילוץ.
-
מבלי להיכנס לפרטים, הנושא של no show הוא עניין ידוע בהשכרת רכבים ורשום גם בחוזה
אורן מרום מ rentalcars מדגיש את זה בכל השכרה שמבוצעת, ולא משנה באיזה מדינה
-
השאלה מדוע לא מגיעים? מה הסיבות? אם יש דיליי בטיסה, מה אשם הבחור שהזמין? ואני מתכוון דיליי רציני של כמה שעות…. אין יוצאי דופן? -
אני לחלוטין לא מצדיק את חברות ההשכרה!
גם אני חושב שזה חרפה שכך הנוהל. אבל עם זאת, יש חברות השכרה (ומעולם לא בדקתי זאת לעומק) שמשתמשות בהנ”ל.
והם תמיד יכולים להשתמש בתירוץ – יכולת להתקשר/לשלוח מייל וכדומה. מה שכמובן לא תמיד נכון.
-
עשית טעות . אבל לא קרה כלום. לומדים.
לא לא לא שוכרים רכב דרך מתווך.
לא לא לא !!!!!!
רק ידירות דרך חברת ההשכרה עצמה .
רנטלקאר זה בדיוק כמו אופרן מתווכת.
וגם שם זה פתח לתקלות.
כמה כתבתי פה בנושא הזה ?
אני מקווה שמתי שהוא זה יופנם.
חוזר דטב לא דרך מתווך שהוא נציג כביכול של הרבה חברות השכרה ... כי ככה זה גם יראה.
בודקים באתר הרשמי של חברת ההשכרה בארץ סיקבט באדגט איוויס וכד ..
ואז מבצעים השכרה ישירות או בטלפון או באתר.
אני אישית שוכר רק דרך סיקסט שיתרון הבולט והמרכזי והייחודי שלה זה הביטוח המודלם. וכמובן מבחר הרכבים המשובח שאין לו מתחרים בשום חברה אחרת ומחירים זולים.
מקווה שבפעם הבאה תיישם לקחים.
בהצלחה
-
גם אם המספר צודק, עדיף להיות חכם.זאת אומרת להצטייד מראש בסים שיעבוד (למשל גלובל) גם אם לשימוש רק מהנחיתה עד קניית סים מקומי. אם צריך גם לטעון כסף בסקייפ או תוכנת VOIP דומה.
לשאול את הסוכן בארץ שמזמינים אצלו את כל השאלות, לפני ביצוע ההזמנה, כולל כל האפשרויות לתקלות.
כשהזמנתי ישירות באתרי חברות בחו”ל משדה תעופה תמיד נדרשתי למלא מספר טיסה ושעת נחיתה. אם לא שואלים, זה חשוד מראש.
-
ועוד נקודה . אני מאחר כרוני למועדון הוי איי פי של סיקסט במינכן .. מעולם לא העיזו ללחוש אפילו שיש בעיה. להיפך הם עוד התנצלו שהטיסה התעקבה כאילו הם אשמים והרכב שלי מוכן ומחכה לי בעמדה האישית ליציאה.
ושבנתיים אשב על כורסא ואנוח מהטיסה ויגישו לי קפה ועוגה.
מיד לאחר מכן כ 10 דקות מגיע נציג לוקח לי את המזודה ומוביל אותי לרכב . מעמיס את המטען מתדרך אותי על מערכות הרכב וחוץ מנשיקה לדרך צליחה עושה הכל.
ברור שכל התהליך הזה בחינם.
למעט כמובן טיפ שלי 50 אירו על שירות מעולה.
לא חייב טיפ דרך אגב.
-
@Sailor אמר:
גם אם המספר צודק, עדיף להיות חכם.
בשביל זה הכותב כתב את הפוסט הזה. כדי שאנחנו נחכים ונלמד מהנסיון שלו. לא כולם חכמים מראש – מה לעשות.
תודה מיכאל!
-
תחסוך קצת כסף אולי בסוף עוד גם תבקר פעם בלונדון
-
האם יצרת קשר עם אופרן אחרי שחזרת לארץ? מה הייתה התגובה שלהם? אם לא פנית אליהם, נראה לי שכדאי. גם בשביל ההגינות (לעדכן כאן), וגם אולי בגלל שיהיה להם חשוב לשמר אותך כלקוח, בטח בתקופה כזו.
- לידיעה כללית: חברות ההשכרה הבינ״ל עובדות במדינות השונות עם זכיינים מקומים – חברות נפרדות ושונות. כך למשל הזכיין של אלאמו בבולגריה שונה מאוד מהזכיין במדינה אחרת, ובטח למשל מאלאמו בארה״ב. הזכיין של סיקסט בישראל למשל זו חברת שלמה, והשירות שהם נותנים בישראל בטח לא מייצג זכיינים של סיקסט במדינות אחרות. גם בארה״ב למשל הזכיין של סיקסט (בכמה מקומות שנתקלתי) הוא לא מהמצטיינים. ודווקא אלאמו בארה״ב מאוד שירותיים. כך שלפעמים מסקנה שהסקת לעצמך לגבי אלאמו (או כל חברה אחרת) נכונה אולי לזכיין בבולגריה, ואולי אפילו לנציגות הספציפית בסופיה.
-
הכל תלוי בחברת ההשכרה. מי שרוצה להיות צודק וקשוח נתלה באותיות הקטנות שבחוזה ההשכרה ומבטל החוזה ללא בעיה בגלל כל סטיה ממנו.
שכרתי רכב דרך אורן מרום בניו זילנד. אחרתי להגיע בערך ב 6 שעות מהשעה בה הייתי אמור לקחת הרכב. לא קרה דבר. התקבלתי בחיוך, הרכב המתין בחניה החוזה התחיל 6 שעות מאוחר ממה שהוזמן והשמים לא נפלו.
אז בעולם השכרות הרכב יש מגוון רחב מאד של חברות השאלה על מי נפלת
רנצי
-
השאלה היא איך אתה יכול לדעת ש”תיפול” על חברה טובה או לא טובה?
ויותר מזה – הרי אפשר להגיד שחברה X היא טובה, אבל מדובר על זייכנות בדרך כלל בכל מדינה… ויותר מזה- זה גם תלוי בכוח האדם הספיציפי..
-
מהקריאה של הפוסט הפותח, נראה שעיקר הטענות שלו צריכות להיות כלפי אלאמו, לא כלפי אופרן.
אופרן זה רק מתווך, אין להאשים אותם שאלאמו ביטלו את ההזמנה, והנציג גס רוח ומאחר.
וברור שההזמנה דרך המתווך תהיה יקרה יותר. רוצה להבטיח רכב מסוים בשעה מסוימת – תשלם על זה וגם על דמי התיווך.
אני שכרתי רכב דרך אופרן. כשקיבלתי חיוב כלשהו לא מוסבר לאחר החזרה לארץ, התקשרתי לאופרן והם התנערו מכל אחריות. דבר ישירות עם חברת ההשכרה בגרמניה, אמרו לי. החברה בגרמניה, אותה סיקסט שמשה22 מפרסם פה, פשוט לא ענו לי במייל וניתקו לי את הטלפון. גנבו לי איזה 200 יורו ככה סתם.
-
האם הודעת על עיכוב של 6 שעות? על עיכוב בכלל?
האם שכרת רכב אחרי טיסה? ומספר הטיסה היה על החוזה?
-
כמה נושאים ביחד.
השכרה דרך מתווך או ישירות בחברת ההשכרה- אם אין בה יתרונות (מישהו שמטפל בך אישית,תנאים טובים יותר )--אז היא מתיירת את עצמה.
פקיד חמוץ --יכול לקרות בכל מקום ,גם בחנות צעצועים בבן יהודה פינת דיזינגוף.
no show- משמע הנוסע לא הגיע לקחת את הרכב השכור על שמו, בטווח זמן של מעבר לשעה-- ההזמנה מתבטלת. זה לא באופרן או בהרץ- למעט אם:
- הטיסה התעכבה ומספר הטיסה היה רשום על ההזמנה--- ועדיין לא בטוח שיהיה פקיד השכרה בשעת נחיתה בלילה.אחריותך-לוודא שמספרה רשום.
- הלקוח עידכן- קיבל מענה (לא מספיק להשאיר הודעה, בטח בלילה) וההזמנה עוכבה עבורו בX שעות.
מששני אלו לא התקיימו--זו אינה אחריות חברת ההשכרה אלא אחריות השוכר.
לא תמיד אפשר למצוא בדוכני ההשכרה בשדה רכב מתאים בגודלו, מחירו ותנאיו למה שאתה צריך- יש ימים ושעות עמוסים, ואתה מסתכן בכך שלא יהיה עבורך רכב זמין. בדיוק כמו לינה בעת הנחיתה בשדה תעופה או בקרבתו-יותר ממומלץ להזמין מראש.
גלגל רזרבי- בחלק ניכר מהמכוניות היום באירופה אין גלגל נוסף, אלא מילוי הגלגל הנוכחי- ושוב אחריות המשכיר לוודא זאת בעת קבלת הרכב, בדיוק כמו לוודא שמיכל הדלק מלא ואין פגמים אחרים.
כך==== שמרבית הטענות שלך יכלו להימנע לו היית אתה כשוכר הרכב , נוהג לפי מה שמצופה ומתבקש ממך.
המסקנה שלך- שהזמנה בשדה התעופה בעת הנחיתה עדיפה ---- מטעה , ולכן הגבתי על השרשור המלא.
השכרה בשדה התעופה יכולה להיות זולה יותר/יקרה יותר, מתאימה יותר לצרכים/לא מתאימה בכלל---- או לא אפשרית כי כל כלי הרכב מוזמנים כבר- לא מציעה לנקוט בשיטה זו.
-
שלא ישמע שאני מפרסם איזו שהיא חברת השכרה .
אני כותב המלצות והתרשמות אישית שבמקרים מסויימים ניתה מול סיקסט.
בהתחלה מול נציג החברה בישראל שזה שלמה סיקסט ובהמשך מול נציגי סיקסט בשסה התעופה בגרמניה.
היות ואני חייב לשדרג את הרכב לדגמים שבארץ הסוכנות המקומית לא מוכרת. אז מול הנציג המקומי אני מקיים מו"מ ומשדרג. מעולם לא הונו אותי או גנבו אותי. להיפך ההנחות שקיבלתי שוות אלפי יורו כולל טיפול באגרות וחיובים שונים שהם מחקו לי בשקט.
אין פה פרסום. בסוף הרי אנשים נפגעים וכותבים פה תלונות על מתווכים ערמומיים ולוקחי עמלה שמנ וכשיש בעיה אז מתחילות הצרות שמתגלגלות לפורום כתוצאה מאי יישום לקחים.
ויש תחושה שזה יקרה עוד ועוד ועוד
וגם נניח שהמחיר יקר יותר .. נניח.. אז לא עדיף השקט מאשר לחסוך כמה יורו ולבכות אחר כך?
-
המון דברים לא מסתדרים לי בסיפור.
העקרון הראשון שלנו צריך להיות לעזור לעצמנו. לא לשבת חסרי ישע ולחכות, ואז לבכות על מר גורלנו.
למעט מקרה של מעצר, אשפוז בבית חולים או טיסה שפשוט לא נוחתת ועושה סיבובים באויר, אני לא מסכים שאי אפשר ליצור קשר עם החברה. גם אם אין לך סים מקומי, יש המון פתרונות. חלקם זולים וחינמיים (כמו הווי-פי בשדה התעופה) וחלקם יקרים (כמו שיחה בינלאומית יקרה מהסים הישראלי ללא דיל). אפילו טלפון ציבורי בשדה.
יש המון סיבות לאחר לאסוף את הרכב, אבל רובן באשמת השוכר. זה לא משנה אם האשמה היא שהוא לא קם בבוקר, או שהאשמה היא שהוא נתקע בפקק כי לא לקח מספיק ספיירים. המקרה העיקרי שהוא לא “באשמת” השוכר הוא איחור של טיסה, ובגלל זה מוסרים מספר טיסה. לשאר המקרים יש פתרון פשוט – מרימים טלפון, מתנצלים על האיחור ומבקשים שיחכו לנו (כמובן רק בשעות הפעילות).
כשעושים הזמנה מקבלים במייל חוזר את ההסכם וכתוב בו שמשלמים קנס. לא בדקתי זה לא תירוץ, וגם אני זקן והכתב קטן זה לא תירוץ. הטכנולוגיה של משקפיים לא כזו חדשה, ואפילו מצלמה בטלפון זה לא כזה חדש.
אז אני לא יודע מה הסיבה לאיחור, אבל נראה כאילו לא ניסית בכלל לפתור את הבעיה.
אני רוצה לחדד – זה שno show זו עליה לביטול זה לא אומר שלרוב מבטלים. אני מניח שברוב המקרים הרכב יחכה לנו גם יותר משעה. אבל אין התחייבות.
וכמו שהוזכר no show רלוונטי לא רק להשכרת רכב, אלא גם למלונות, טיסות (הכרטיס כולו מבוטל, כולל טיסות נוספות שאולי יש עליו) הופעות לפעמים (אין כניסה אחרי השעה היעודית) ועוד.
בגלל זה למשל אם מתכננים מראש להגיע למלון מאוחר (למשל אחרי טיסה) אז מציינים במפורש בהזמנה שעת הגעה מאוחרת, ואם אחרנו בלי שתכננו מראש – כדאי להרים טלפון.