ניו יורק בוסטון
-
היי,
שאלתי כאן לפני כמה חודשים על טיול שרציתי לעשות לבד בארה”ב.
לאור המצב נוצרה אפשרות להצטרף לחברה בניו יורק מה 01/09 עד ה 12/09, כשאת הטיסה אעשה ב31/08. סך הכל 12 ימים.
אשמח לעזרתכם בתכנון השלד.
בעיקרון אנחנו רוצים ניו יורק, בוסטון וושינגטון, ואולי לעצור בפילדלפיה לכמה שעות. נוסעים בתחבורה ציבורית.
אני לא יודע מה אפשרי מבחינת זמנים, ולכן אשמח לעזרתכם.
נחיתה בניו יורק שם נהיה 5-6 ימים. לאחר מכן בוסטון ל-3-4 ימים נוספים, וכן יומיים בוושינגטון שכוללים את הנסיעה הלוך חזור ועצירה בפילדלפיה לכמה שעות.
האם זה נשמע הגיוני? האם כדאי לוותר על וושינגטון או על העצירה בפילדלפיה? חלוקה אחרת של הזמנים? מהתיאור מטה – אולי אפשר להוריד יום בניו יורק, להחליף את וושינגטון במקום אחר למרות שבתחבורה ציבורית אני לא מכיר משהו קרוב. שם כאפשרות להגיע כמה ימים לפני ולטייל לבד אם אתם חושבים שזה יעזור.
כמה ימים הם חובה בבוסטון ובוושינגטון כדי שהנסיעה אליהם תהיה שווה?
31 – טיסה
1 – ניו יורק, 2 3 4 5 6
7 – נסיעה לבוסטון + בוסטון 8 9
10 – נסיעה לוושינגטון, עצירה בפילדלפיה
11 – וושיגנטון
12 – וושינגטון, חזרה לניו יורק
-
במסגרת המוקצבת, אני הייתי מוריד יום אחד מ-NY ומעביר אותו ל-DC.
-
אני הפוך.
מוריד את אחת ה”כנפיים” הצפונית לבוסטון או הדרומית לדי.סי ומקדיש אותה לניו יורק.
ולא משנה אם זו הפעם הראשונה בניו יורק או העשירית, כמוני.
קחו בחשבון שנסיעה באוטובוס מבוסטון לדי. סי תמשך יום שלם ואני בספק אם תוכלו לארגן עצירה והמשך באותו היום מפילי לדי.סי.
-
קודם כל אני אוסיף יום מה שמאפשר עוד יום בניו יורק
את הנסיעה אני מתכנן ברכבת שלפי מה שראיתי לוקחת 7 שעות עד לוושינגטון, אז עם כל המסביב 10. אני חושב שכדאי לעצור בפילדלפיה כי אם אני יוצא מבוסטון בבוקר, ממילא לא אספיק יותר מדי בוושינגטון, ועדיף להגיע לשם בבוקר למחרת או בלילה. מה דעתך?
עוד אפשרות שחשבתי עליה ותגידו עד כמה זה הגיוני, לקחת רכבת לילה מבוסטון לפילדלפיה, להגיע לשם בחמש בבוקר, לטייל באותו יום ובערב לנסוע לוושינגטון. האם אפשר לישון ברכבת לילה?
ואם אני מוריד את וושינגטון, איך אני יכול לנצל את הזמן כמו שצריך? יש עוד מקום שאפשר ללכת אליו חוץ מניו יורק ובוסטון?
-
@נעמי1220 אמר:
לא יודע מאיפה לקחת את נתון משך הנסיעה. מבדיקה באתר mtrack משך הנסיעה ברכבת הוא תשע שעות לכל הפחות. יש החלפה בדרך.
המחיר מתחיל ב 140 דולר. מחיר הטיסה באותו היום מתחיל ב 90$. מחיר הרכבת קבוע, מחיר הטיסה משתנה כל הזמן.
לא ראיתי ואני גם לא יודע על נסיעת לילה ברכבת בקו הזה.
לגבי מה להוריד זו לא חייבת להיות וושינגטון. אולי דווקא תוריד את בוסטון. ההחלטה חייבת להיות שלך.
-
בדקתי באמטרק, יש נסיעות בלי החלפה. מבוסטון לוושינגטון זה 7 שעות. בכל מקרה חושב שאלך על נסיעת לילה ככה שאגיע לבוסטון בבוקר. עלות הנסיעה פחות מ 100 דולר.
בכל מקרה, אני מוותר על פילדלפיה והתכנון הוא כזה –
טיסה ב30/08 והגעה לניו יורק, זה יום אבוד
6 ימים בניו יורק
יום 7 – נסיעה לבוסטון בבוקר
8 9 10 בוסטון ונסיעת לילה לוושינגטון
11 12 וושינגטון
13 וושינגטון בבוקר ונסיעה לניו יורק לטיסה בלילה
כמה שאלות –
1. בבוסטון יוצא 3.5 ימים ובוושינגטון 2.5. האם כדאי לתת לוושינגטון עוד יום במקום בוסטון?
2. רציתי לשלב טבע ליד בוסטון, ואחת האפשרויות הייתה הגבעות הכחולות, מה דעתך? זה יום שלם כך ששוב השאלה כמה ימים צריך לבוסטון. אם נשאיר את זה ככה ונקדיש יום שלם לטבע, נישאר עם 2.5 ימים. השאלה אם לוותר או שיכול להשתלב.
3. לגבי קונקשן בהלוך חזור, יוצא שאני יכול לעשות עצירה ארוכה בלונדון הפריז. יודע מבחינת קורונה האם אפשרי לצאת ולחזור לשדה?
-
1. קשה לומר. זה לא מתמטיקה מדוייקת.
2. האם הכוונה להלן היל, מיין.
א. זה חמש שעות לכל כיוון.
ב. זה מקום לשהות בו כמו קמפינג או חופשה אחרת ולא הצצה של שעתיים.
3. יש רשימה של מדינות שמי שאינו אזרח או תושב קבע בארה''ב אינו יכול להכנס דרכן למדינה. הרשימה משתנה כל הזמן, כרגע מרוב מדינות אירופה אי אפשר להכנס לארה''ב.
הייתי בוחר טיסה ישירה עם דלתה / אל על / יונייטד.
-
תודה
הכוונה ל blue hills reservation זה במילטון ליד בוסטון
אני אגיד מה התכנון בערים ואולי תוכל לתת לי סדר גודל –
וושינגטון – מוזיאונים בערך 8, אנדרטאות, ממשל – הבית הלבן, הקונגרס, בית המשפט, המטבעה, ג’ורג’טאון, ארלינגטון, גן החיות. כשעל השניים האחרונים אפשר לוותר כמו גם מאונן ורנון. נשמע לי שביומיים אפשר לסיים.
בוסטון – הפרידום טרייל עם כל המבנים, האקווריום, הרווארד ו אמ אי טי. גם זה נשמע לי כמו יומיים, ואז אפשר עוד יום לטייל בעיר או ב blue hills. פספסתי משהו חשוב בבוסטון?
-
שאלה לגבי הטיסה
הלוך – טיסה ב30/08 ישירה יכול לקחת ב 1 בלילה שתגיע לניו יורק ב 6 בבוקר, או ב 10 בבוקר שתגיע בשלוש – בטיסה הראשונה אני מרוויח יותר זמן השאלה אם יהיה לי כוח לטייל, והאם אפשר להשאיר את המזוודות במלון
חזור – טיסה ב 13/09 ב 1 בלילה מניו יורק. כמה זמן לפני צריך להגיע לשדה? האם בלילה זה שונה מבחינת הגעה לשדה? מה ההמלצה לגבי הגעה לשדה?
בגלל שאני מגיע לוושינגטון עם המזוודות לא יהיה לי איך לטייל עוד בניו יורק, ולכן אצטרך להגיע לשדה
-
בגדול הטיול סביר, וגם חלוקת הימים סבירה. האם עדיף יותר בוסטון או יותר וושינגטון? האם להוריד יום מניו יורק לטובת האחרים? או להיפך? אלו בחירות מאד אישיות ותלויות בסל היעדים שמתאים לכם. לא כתבת שום דבר שהוא “מוזר” או “לא נכון”
איפה ישנים בניו יורק? ברוב המלונות יש אפשרות לשמירת חפצים, ובמקרים רבים גם אפשרות לצ’ק אין מאד מוקדם, אפילו ברמה של 8 בבוקר (הם לא מתחייבים עם זה). כך שגם ב-6 בבוקר אפשר לעבור במלון, להשאיר מזוודה, להתרענן בשירותים בלובי או אפילו להתקלח בחדר ולצאת לטייל. קחו בחשבון שמרגע הנחיתה ועד שתגיעו למלון שריינו 2-3 שעות.
אם ישנים בטיסה (באופן אישי אני נעזר בכדור שינה) אז בהחלט סביר שאפשר לנצל חלק ניכר מהיום כלומר להסתובב מ-10 בבוקר עד 8 בערב. לגבי ערב/לילה – זה כבר מאד אישי. יש סיכוי שאפשר להחזיר ערים גם מהותית אחרי 8 בערב, אבל גם יש סיכוי שלא. עדיף לא להתחייב. הבעיה העיקרית היא שאם עוברים בחדר אחה”צ/ערב (לצ’ק אין או לרענון) אז קשה לפעמים להכריח את עצמנו לצאת שוב. אם נלך לישון מאוחר – נקום בבוקר בשעה סבירה יחסית. אם נלך לישון מוקדם, יש סיכוי שנתעורר עמוק לפנות בוקר בגלל הג’טלג.
נחיתה ב-3 לעומת זאת אומר להגיע למלון אחרי 5. כמובן שהוא זמין לצ’ק אין. מקלחת ויוצאים לעיר. אנחנו לא מאד עייפים ולכן בהחלט סביר שנוכל לבלות בערב, ואז גם בשאיפה נתעורר בבוקר בשעה נורמאלית יחסית
כמובן שכל זה נכון למלון שממוקם במקום יחסית מרכזי. כלומר לעבור דרך המלון אחרי הנחיתה זה עיקוף אבל לא בשמיים. אם מדובר על סטייה גדולה מהדרך חישוב הזמנים שונה כמובן. ואם לא מדובר על מלון רגיל אלא אכסניה, דירת airbnb ועוד – צריך לבחון את נושא השעות ושמירת חפצים.
-
@נעמי1220 אמר:
וושינגטון – מוזיאונים בערך 8, אנדרטאות, ממשל – הבית הלבן, הקונגרס, בית המשפט, המטבעה, ג’ורג’טאון, ארלינגטון, גן החיות. כשעל השניים האחרונים אפשר לוותר כמו גם מאונן ורנון. נשמע לי שביומיים אפשר לסיים.
בוסטון – הפרידום טרייל עם כל המבנים, האקווריום, הרווארד ו אמ אי טי. גם זה נשמע לי כמו יומיים, ואז אפשר עוד יום לטייל בעיר או ב blue hills. פספסתי משהו חשוב בבוסטון?
לא טעית וכן טעית בו זמנית. בטיול של יומיים בוושינגטון לא תפסיק 8 מוזיאונים, 6 אנדרטאות וכו’. נכון שהמוזיאונים חינם ולא צריך כרטיסים, ושהם צמודים אז אין כמעט זמן מעבר, אבל הם גדולים. אפשר להכנס, לראות שלא אוהבים ולצאת בפחות מחצי שעה. אבל אם אוהבים, זה לא חצי שעה. שעה עד 3 בכל מוזיאון זה די בסיסי.
הקפיטול – אם עדיין אפשר לבקר שם (אני לא מעודכן) אז הסיור לוקח ברוטו 3 שעות לפחות, כולל תורים, עליה לגבעה (לוקח כמה דקות טובות וכו’). הליכה לאורך האנדרטאות – כמה קילומטרים טובים, שוב לוקח זמן.
ארלינגטון – כולל נסיעה יכול לקחת 4 שעות בקלות. גן החיות – לא הייתי אבל זה לא עניין לשעה, וככה גם מאונט ורנון.
האם אפשר להנות יפה ביומיים – בהחלט. האם אפשר להנות יפה ב-4 ימים? בהחלט.
ותשובות דומות לגבי בוסטון
-
למה התכוונת פה? לגבי ערב/לילה – זה כבר מאד אישי. יש סיכוי שאפשר להחזיר ערים גם מהותית אחרי 8 בערב, אבל גם יש סיכוי שלא. עדיף לא להתחייב.
בקיצור לגבי הטיסה נראה לי שכבר שווה לקחת את המוקדמת. לגבי הכדור רעיון טוב, לא ניסיתי אבל מניח שזה בסדר. אתה לוקח אותו אחרי ההמראה?
לגבי וושינגטון ובוסטון – אני מבין, ואתה צודק, כמה זמן לך לקח לסיים את כל מה שכתבתי? בהקשר המוזיאונים לא חובב אמנות לכן לשם תהיה כניסה ויציאה.
וושינגטון 1 – 0.5 אמנות + 2.5 היסטוריה אמריקאית + 3 היסטוריה של הטבע + 3 התעופה + 2.5 הריגול. משהו כמו 12 שעות כלומר יום שלם. כתלות בזמן, אפשר לעשות בערב את ההליכה מאנדרטת וושינגטון ללינקולן, שלפי המרחק לא אמור לקחת יותר משעתיים כולל ההסתובבות.
וושינגטון 2 – בבוקר הבית הלבן, הקונגרס ובית המשפט, שסגורים ולכן רק נראה מבחוץ. סיור במטבעה (שעה) ובספריית הקונגרס (שעתיים). נוסעים לג’ורג’טאון וחוזרים אחרי צהריים. עולים לגג של the old post office.
ביום האחרון בו צריכים לחזור לניו יורק, אם נשאר זמן, אפשר לנסוע לארלינגטון.
בוסטון 1 – פרידום טרייל והאקווריום לא נכנסים ביום אחד?
בוסטון 2 – אוניברסיטאות ועוד דברים שנמצא בעיר
בוסטון 3 – אקסטרה זמן עם אופציה ל blue hills
כביכול אם אני מגיע לניו יורק בבוקר זה אומר עוד יום שאני יכול להשתמש בו לעיר אחרת, וגם מבוסטון לקחת יום. אבל נניח שאנחנו לא עושים את זה, בוושינגטון זה נשמע מאוד צפוף?
ועוד כמה שאלות –
1. מה דעתך על רכבת לילה מבוסטון לוושינגטון? לא הכי נוח אבל חוסך זמן וכסף
2. המלצות לנסיעה הלוך חזור לשדה, ראיתי ששאטל זה אופציה הכי טובה. אשמח לחברה מומלצת או לאופציה אחרת
3. אשמח לסדר גודל של תקציב –
טיסות 1000 דולר בערך (3500) + לינה 1200 לי 12 לילות (4000) וביטוח – הגעתי ל 8000 שקל.
תחבורה - רכבת לילה 40 דולר (130) + שאטל בניו יורק 60 דולר הלוך חזור (200) + תחבורה בניו יורק 33 דולר לחופשי שבועי (120) + תחבורה בבוסטון ובוושינגטון שאותה לא בדקתי, אבל נניח 30 לכל עיר (200) + רכבת חזרה 40 (130). בערך 800 שקל. אם נוסעים ל blue hills מצריך מונית שזה עוד 200 שקל.
אוכל – מתכננים לאכול. זה אומר אולי פעם אחת בכל הטיול מסעדה ממש הטובה, ובשאר מסתדרים, אבל בעיקר בניו יורק נאכל הרבה. 50 דולר ליום טיול נשמע הגיוני? זה יוצא 2000 שקל לכל ה 13 ימים
קניות – לא מתכנן לקנות הרבה, אבל נגיד 1000
אטרקציות – בייסבול בניו יורק? לא יותר מ60 דולר (200) + מעבורת לפסל בחינם או ב 25 דולר רגלי (80 שקל) + האקווריום 37 (120) + המטרופליטן ומוזיאון לתולדות הטבע 50 דולר (160) ועוד הרבה מקומות בניו יורק. כולל הבייסבול הייתי אומר 1000, אבל נראה לי שאפשר לצאת בפחות אם רוב המקומות הם בחינם. ברודווי סגור.
מגיע ל 13,000. פספסתי משהו? האם זה יכול לעבור את ה 15,000?
-
אני חושב שפספסת הרבה. יש לך הנחה סופר אופטימית שהכוכבים מסתדרים בסדר הנכון. לרוב זה לא ככה.היום הראשון בניו יורק: יש כאלה שמחזיקים מעמד יותר או פחות. לא רק שאנשים שונים הם אחרים, אז גם אותו אדם יכול לחוות פעם ככה ופעם כתלות בשלל גורמים (כולל אם ישב לידו ילד קטן, אם היה עיכוב בטיסה וכו’). אז אם אתה צעיר, ובייחוד אם תיקח כדור שינה (אני לא נותן המלצות רפואיות) ותישן בטיסה, סביר שעד בערך 8 בערב תוכל לתפקד. האם תוכל להסתובב גם עד 10 בלילה? חצות? אולי ואולי לא.
“וושינגטון 1 – 0.5 אמנות + 2.5 היסטוריה אמריקאית + 3 היסטוריה של הטבע + 3 התעופה + 2.5 הריגול. משהו כמו 12 שעות כלומר יום שלם. כתלות בזמן, אפשר לעשות בערב את ההליכה מאנדרטת וושינגטון ללינקולן, שלפי המרחק לא אמור לקחת יותר משעתיים כולל ההסתובבות. “ – בחיים לא.
קודם כל אתה בן אדם, וצריך מדי פעם הפסקה. שירותים, רענון, ארוחה וכו’. בנוסף רק להכנס למוזיאון (כולל בדיקות בטחוניות), לבחון את המפה שלו, לטעות טיפה במסדרון בדרך למוצג שבחרת וחזרה זה כבר חצי שעה. ואם במקרה תראה משהו נחמד ותתעכב? אז בהחלט יתכן שמוזיאון ההיסטוריה יקח 2.5 שעות, אולי אפילו 2. אבל גם יכול להיות 3 ויותר. ואז כל התזמון יצא משליטה. אגב, המוזיאונים אומנם צמודים, אבל ענקיים וזה עדיין כמה דקות הליכה טובות.
עכשיו בו נשקלל שעות פתיחה. ככלל המוזיאונים פתוחים 11-16 כל יום. זה 5 שעות ולא 12.
ועכשיו בנוהל קורונה נדרש להזמין כרטיסים לחלונות זמן של חצי שעה. אז אם תלך על ההנחה האופטימית שלך של X שעות בכל מקום לא תהיה לך בכלל גמישות.
לא חשבתי לעומק על היום השני בוושינגטון, אבל הוא לא בהכרח נראה לי טוב יותר.
ואותם שיקולים בבוסטון. פרידום טרייל זה לא שביל שהולכים בו 5 קילומטרים ב-3 שעות. זה שביל שעובר במרכז בוסטון, יש בו כמה אתרים היסטוריים שבחלקם נחמד לבקר, יש בו חנויות ואתרים אחרים שקורצים לתיירים, יש בו הופעות רחוב ואווירה טובה (לפחות טרום קורונה). כל הכיף במקומות כאלה זה לשוטט ולא לרוץ. האם אפשר לעשות את זה בפחות מיום – ברור שכן. אבל זה עשוי להיות צפוץ. גם פה קחו בחשבון שלמרות שכמובן שמדובר על רחוב ואפשר לשוטט בו 24 שעות ביממה, הרי שבפועל לפני 10 בבוקר די שקט, ואחרי 5-6 שבערב חלק מהאתרים נסגרים. ואם מדובר על סופ”ש אז השעות שונות. האקווריום למשל פתוח 10-17.
וגם לא לשכוח שמדובר על טיול של שבועיים, שבו יום אחרי יום אתה מתכנן ימים ארוכים, שכולם על הרגליים. אחרי כמה ימים מתחילים להרגיש עייפות. גם פיזית בגלל הימים הארוכים, גם ברגליים שנושאות בנטל, וגם נפשית.
אני לא רואה טעם ללכת גם למטרופוליטן ולמוזיאון הטבע בניו יורק, וגם למוזיאונים של וושינגטון. אלא אם כן אתה חובב אומנות או טבע גדול
לגבי עלויות – לכאורה אתה צודק. אין לי מושג לגבי מחירי הלינה. אני מניח ש100 דולר ללילה זה על חצי חדר – כלומר 200 דולר לחדר זוגי? אבל תמיד יש דברים קטנים ששוכחים. דיל לסלולרי, טיפים לחדרנית, אומני רחוב, שוער במלון (אם הלכת על שמירת חפצים זה די חובה), קניות קטנות וציוד (לא שופינג), אטרקציה קטנה שלא תכננת.
אין לך תקציב בילויים בלילה. כלומר 50 דולר לאוכל ביום לאדם זה סכום יפה, ויכול להספיק גם לבירה בערב. אבל אין לך תקציב למועדון/מסיבה/הופעה (לא יודע מה פתוח ומה לא).
-
הבנתי. אני יודע שזה אינדיווידואלי, אבל מה היית ממליץ לי לעשות?
כמו שכתבתי אני לא חובב מוזיאונים, ויכול להשתעמם בקלות, ויותר אוהב לראות את העיר עצמה. לכן לטייל בגו’רג’טאון, להצטלם בבית הלבן, בקונגרס ובבית המשפט ולראות את האנדרטאות מעניין אותי יותר מאשר המוזיאונים. במקומות מסוימים, כמו מוזיאון התעופה והחלל – יכול להיות שאוהב יותר ואוכל לבלות שעתיים שלוש. גם בבוסטון, את הפרידום טרייל אני ארצה לעשות וכנראה להיכנס לכל מבנה לזמן קצר. אין לי טבע בטיול ולכן אם יהיה לי זמן ה blue hills הייתה אפשרות.
בניו יורק יש יותר זמן ולמרות שיש לראות הרבה יותר אני פחות דואג, כי גם בלי היום הראשון שמתי 6 ימים.
השאלה איך לדעתך כדאי לנהל את וושינגטון ובוסטון. בוושינגטון אולי כדאי להוריד חלק מהמוזיאונים? בבוסטון פחות דואג כי יש את היום השלישי שכרגע לא שמתי כלום, ולכן אם לא הספקתי מוותר על הטבע. אני לא מבין מה אני יכול להספיק לעשות ביום אחד אם אני לא רץ
לגבי עלויות – נכון, בגלל זה כתבתי 15,000, מקווה שלא יעבור את זה
-
נראה לי שאתה צריך להתרכז יותר במה אתה כן רוצה לראות ופחות במה לא.
כרגע למשל נראה שאת וושינגטון אתה סוגר ביום, כמה זמן לוקח להצטלם על רקע הבית הלבן? 3 דקות?
אם לא מעניין אותך סיפור האנדרטאות, כמה זמן תהיה בכל אחת? 10 דקות?
בין לבין אתה יכול לקחת את הטורמוביל כך שגם את מרחק ההליכה אתה סוגר בזריזות.
נראה שכדאי שתוסיף יותר תוכן.
אגב גם מוזיאונים כדאי לתכנן מראש. נניח מה מעניין אותך לראות במוזיאון התעופה והחלל? את המנדולינה של אורוויל רייט? את המטוס הראשון? אבן מהירח? סרט תלת מימד? פרוייקט ג’מיני?
במוזיאון הטבע מה מעניין? דינוזאורים? מחצבים?
אם אתה לא מתכנן אתה יכול לבלות יום שלם במוזיאון ולא לראות את הדברים שמעניינים אותך, אלו מוזיאונים ענקיים.
בניו יורק הקצבת זמן אבל לא רשמת מה אתה רוצה לעשות שם.
אולי הרבה יותר מידי זמן? אולי לא מספיק?
לדעתי הפרידום טרייל הוא מוזיאון, פשוט מוזיאון פתוח (ברובו).
בקיצור לדעתי אם לא תתכנן מה אתה רוצה לראות התכנון של הימים לפי ערים כנראה לא יהיה נכון.
-
צודק, לא נכנסתי למוזיאונים עצמם. התערוכות משתנות ולכן ייתכן שזה ישתנה, אבל אכן כמו @אנשיםטובים כתב אם אני הולך ל natural history museam בניו יורק אין טעם לזה שבוושינגטון, שגם נראה פחות שווה. לכן מבחינת מוזיאונים אלך לזה של התעופה והחלל, ומוזיאון הריגול – בהם נראה שאני יכול לבלות שעות. מה מעניין אותי – הכל. מוזיאון הריגול ראיתי יותר מסודר כי זה מסלול קבוע. בתעופה – עברתי על המפה לפי מה שפתוח כרגע, ובאמת הכל מעניין. מניח שיהיו דברים שאעבור על פניהם וכאלה שאתעכב.
מה הכוונה בסיפור האנדרטאות? מה יש לעשות בתוך האנדרטה חוץ מלראות את הפסל וללכת? למדתי על נשיאי ארה”ב אבל אם יש משהו מעניין בהקשר זה יכול להיות נחמד. מניח שאת האנדרטאות אשאיר לשעות אחר הצהריים כי הן פתוחות עד מאוחר.
כמו שכתבתי ביום השני יש את אתרי הממשל הסגורים, המטבעה, ספריית הקונגרס וג’ורג’טאון. נשמע הגיוני עכשיו ליומיים?
הכמה שעות האחרונות שיש לי ביום האחרון – יוקדשו לארלינגטון אם יהיה זמן או לסתם הסתובבות בעיר.
את ניו יורק לא תכננתי – 6 ימים מלאים ועוד היום של הטיסה שמגיע ב 6 בבוקר.
האתרים הרגילים – הסתובבות בטיימס, natural history, רוקפלר, אמפייר סטייט (רק מבחוץ), סנטרל פארק (אפילו פעמיים), האום (רק מבחוץ), ה vessele, סיינט פטריק, הספרייה, תחנת גרנד סנטרל, וול סטריט, גראונד זירו (המוזיאון לא בטוח), פסל החירות (לא החלטתי אם גם את האי), גשר ברוקלין, הגנים הבוטניים בברוקלין
ועוד כמה – וושינגטון סקוור, כנסיית ריברסייד, מלון פלאזה (רק להסתכל), מגדל טראמפ, פארק ברוקלין ברידג, פארק נהר הדסון, NYU, קולומביה, משחק בייסבול. בטוח שיש עוד. הרבה אוכל. אולי כמה שעות לקניות.
ושאלות בהקשר –
1. איזה תצפית הכי מומלצת? edge, one world observatory, רוקפלר או אמפייר סטייט? קראתי את העניין עם האמפייר, אבל יכול להיות שהעיר לא תהיה מתוירת והתורים יהיו יותר קצרים. אבל השניים הראשונים גבוהים יותר אז אולי ההמלצה היא לאחד מהם. בכל מקרה תצפית אחת מספיקה.
2. ביקור במטרופוליטן – אני לא חובב אמנות אבל לפי מה שראיתי זה קצת שונה, לא רק ציורים אלא ממש תקופות ופסלים שזה נחמד להסתובב ולראות.
3. במוזיאון ההיסטוריה של הטבע – אם הכל מעניין, כמה שעות זה יכול לקחת? יום שלם?
4. פסל החירות – כדאי להגיע לאי?
הערכה אם למה שציינתי 6 ימים מספיקים? קשה לי לתת הערכת זמנים ולכן גם לתכנן לפי ימים. הסתכלתי על מסלולים של אנשים, לא עזר.
-
היות וביקור בתוך הקפיטול באנדרטת וושינגטון לפחות כרגע הם לא אפשריים, ובבית הלבן זה כבר שנים ככה, אז בפועל הביקור בהם הוא רק תצפית וצילום.
אפשר להקרב מאד, אולי אפילו לגעת באבנים לאנדרטאות, להקיף את המבנים 360° ולא לפספס אף אנדרטה (כולל ג’פרסון שמחוץ למול). המסלול כולו מהקפיטול ועד ג’פרסון כולל סטיות לאנדרטאות זה 10 קילומטר בקירוב. אם תקדיש 15 שעה לכל אתר, כולל צילומים, לראות את מוצגי המשנה, לקרוא מה שכתוב או לקרוא בטלפון וכו’, לשבת על המדרגות של לינקולן (אפשר היום?) או לשבת על הספסל ליד איינשטיין, ויש סדר גודל של 20 אתרים לאורך המסלול, זה אומר יום מלא. בלי לסטות לבניין הדואר הישן, או לאתרים אחרים בוושינגטון וכו’.
אבל ממש לא חייבים הכל. לא חייבים לקרוא וללמוד, על חלק מהאנדרטאות אפשר לוותר (כי הן רחוקות או פחות חשובות), על חלק אפשר לא להקיף ולצלם מכל הכיוונים אלא רק מהכיוון שממנו באנו וכו’. אולי גם לא חייבים להקיף את גבעת הקפיטול הענקית (גם גדולה וגם גבעה) ואפשר אולי להסתפק בצילום מלמטה. ואולי אפילו להסתפק בתצפית מכיוון אנדרטת וושינגטון לכיוון הבית הלבן ולוותר על פארק לפאייט
מה שמתאים לך. ושוב כמו תמיד לא לשכוח שבאנדרטה העשירית סביר שיהיה לך פחות כח. אבל כדאי שתחשוב מראש מה מתאים לך (ברור שאפשר לשנות תוכניות בשטח) כדי להבין כמה זמן אתה צריך ולתכנן נכון.
ושוב – אותן מחשבות דומות בכל מקום שתטיילו בו. בוושינגטון, בוסטון או ניו יורק
לגבי השאלות הקונקרטיות:.
תצפית – בפועל אני לא חושב שזה מאד משנה. הייתי בתאומים (בזמנו), באמפייר סטייט, וגם ברוקפלר. לא זכורים לא הבדלים דרמטיים. לא יודע מה קורה היום, או איזה אטרקציות מיוחדות יש מכל מקום, אבל אני לא חושב שזה מאד משנה. גילוי נאות – באופן אישי אני לא מחובבי התצפית. נחמד ולא יותר, ואני לרוב ממצה ברבע שעה את החוויה.
מטרופוליטן – לא הייתי ב-20 השנה האחרונות אז לא אביע דעה ישירה. אבל פסלים זה לא אומנות? באופן כללי – אני לא חובב אומנות. אבל בחו”ל הרבה פעמים אנחנו משלבים מוזיאון אומנות אחד (גם עם הילדים) ולסיבוב של שעתיים זה בסדר לי. זה בייחוד נחמד לראות יצירה מפורסת (כן, אני שטחי). זה לא חייב להיות המונהליזה, אלא גם יצירות אחרות.
מוזיאון הטבע – אם הכל מעניין זה יכול באמת לקחת יום שלם. תשובה דומה למה שכתבתי לך על האנדרטאות
פסל החירות – אני לא מעודכן במה שקורה היום. בפעם הראשונה שהייתי בניו יורק עליתי לראש הפסל. זו הייתה חוויה משעממת של תור ארוך בעליה, ודקה למעלה להתרשם מהנוף לפני שההמון דוחף אותי הלאה למטה. האם זה שווה את המאמץ? בפועל לא, אבל סביר שאם לא הייתי עושה את זה לא הייתי מבין שזה לא שווה. בפעמים אחרות הסתפקתי במעבורת החינמית לסטטן איילנד או בשייט יעודי שמקיף את האי. השייט הייעודי היה מהותית יותר טוב, כולל הסברים, זוויות צילום ותצפית שונות, ועצירה קצרה לצורך הצילומים. מצד שני הוא היה מהותית לא חינמי.
-
ממליץ לבדוק גם את מוזיאון הילידים האמריקאים (ה״אינדיאנים״). מאוד מעניין, ולהרבה מבקרים הגיוון התרבותי גם מפתיע.
-
@נעמי1220 אמר:
כתב אם אני הולך ל natural history museam בניו יורק אין טעם לזה שבוושינגטון, שגם נראה פחות שווה.
נשמע לי נכון
@נעמי1220 אמר:
אלך לזה של התעופה והחלל
פה בא הקטע שאני ממליץ לתכנן.
למשל יש 2 מוזיאונים של תעופה וחלל. מעניין אותך הציפור השחורה? לא תמצא אותה במוזיאון על ה MALL.
זאת דוגמה קיצונית אבל לדעתי תקפה ומייצגת.
@נעמי1220 אמר:
מה הכוונה בסיפור האנדרטאות? מה יש לעשות בתוך האנדרטה חוץ מלראות את הפסל וללכת?
אתה יכול לראות אנדרטה עם המון שמות לקרוא שהיא להרוגי ויאטנם ולהמשיך הלאה, אתה יכול ללמוד קצת על האנדרטה ואז להבין כל מיני פרטים שבמבט שטחי כנראה לא תשים לב אליהם.
אם מעניין אותך אז תלמד על האנדרטאות, אם לא מעניין אז תביט 10 דקות גג ותמשיך הלאה, אולי במשך ה 10 דקות האלה תחליט גם לצלם.
אני הייתי במוזיאון התעופה והחלל שב MALL יום שלם וחזרתי לעוד ביקור כי לא הספיק לי, בד בבד ראיתי טיולים מאורגנים מישראל שהמארגן מקציב להם משהו כמו שעתיים למוזיאון הזה ואת רוב השעתיים הם בילו בהמבורגריה בכניסה למוזיאון.
אני הייתי במוזיאון והם היו במוזיאון אבל זה לא בדיוק אותו הדבר.
אין נכון ולא נכון, כל אחד ומה שמתאים לו, חלק עושים V ומרוצים, אני בד”כ מעדיף לדעת את הפרטים על מה אני הולך לראות, להחליט כמה מעניין אותי ולהקציב זמן בהתאם.
@נעמי1220 אמר:
את ניו יורק לא תכננתי – 6 ימים מלאים ועוד היום של הטיסה שמגיע ב 6 בבוקר
אני מציע שתבדוק מה כוונת הטיול שלך בכל אחד מהאתרים שרשמת, למשל מה תעשה ב NYU? תעבור דרך?@נעמי1220 אמר:
איזה תצפית הכי מומלצת? edge, one world observatory, רוקפלר או אמפייר סטייט?
אני מעדיף את רוקפלר, כולל הסיור שהעליה לתצפית בסופו. אבל זה הטעם האישי שלי.
@נעמי1220 אמר:
במוזיאון ההיסטוריה של הטבע – אם הכל מעניין, כמה שעות זה יכול לקחת? יום שלם?
הבן שלי מסביר לי על כל שלד של כל דינוזאור, מה שמו מה נהג לאכול באיזו תקופה בדיוק הוא חי וכו’. ולי ההסברים מאוד מעניינים. וכמובן שחוץ מדינוזאורים יש המון דברים מעניינים. אז יום קטן עלינו.
בקיצור עוד פעם עניין סוביקטיבי.
@נעמי1220 אמר:
פסל החירות – כדאי להגיע לאי?
לטעם שלי? ממש לא.
בביקור האולי עשירי שלי בניו יורק טרחתי לקחת את המעבורת לסטטן איילנד כדי להביט בפסל, היה נחמד ובהחלט הספיק לי.
אבל זה הטעם שלי, לא שלך.
יש כאלה שמבחינתם ביקור בניו יורק הוא ביקור בפסל.
@נעמי1220 אמר:
הערכה אם למה שציינתי 6 ימים מספיקים? קשה לי לתת הערכת זמנים ולכן גם לתכנן לפי ימים.
זה נכון, הערכת זמנים תהיה קשה גם אם תכנס לפרטים.
אבל היא בלתי אפשרית אם אתה לא נכנס לפרטים, לאנשים אחרים יש העדפות אחרות ועדיף שתתכנן טיול לפי ההעדפות שלך ולא של מישהו אחר.
-
הסתכלתי, צודק נראה ממש מעניין
@אנשיםטובים היום גם הפסל סגור, רק להסתובב באי עצמו ולראות את הפסל מקרוב. כנראה שנוותר.
@דוקטור דו ליטל השני רחוק ולא אספיק להגיע אליו. העניין שלי יותר בחלל ופחות במטוסים. באנדטראות זה יותר לכיוון להסתכל להסתובב וללכת. לא אבזבז זמן על לקרוא מי זה לינקולן, למרות שכנראה זה יותר מזה.
כן אני יודע מה אני רוצה בכל מקום בניו יורק, ב NYU למשל זה רק להסתובב באזור ובקולומביה להיכנס לתוך האוניברסיטה.
איך אני יכול אחרי שיש לי את רשימת האתרים לתכנן את זה על פי ימים?
אנסה לבנות היום משהו