מעבר ממינכן לאוסטריה
-
אוגוסט הקרוב- טיסה למינכן, טיול באוסטריה. האם ניתן לבנות על מעבר חופשי בין המדינות (לאור המצב החדש 19.5) או שעדיף לטוס לוינה?
הטיול מתמקד בזלצבורגרלנד.
תודה
-
-
נכון לעכשיו ---- הדברים לא לגמרי ברורים.
יותר ברור באוסטריה (מצבה יותר נקי בכל מקרה) פחות בגרמניה.
סתם דוגמה- באוסטריה יש משמעות לתאריך החיסון הראשון וממנו 9 חודשים אתם “נקיים” בגרמניה גם יש משמעות אבל רק 6 חודשים אחריו נחשבים מחוסנים.
באוסטריה ילד מתחת לגיל 10- בנלווה להורים לא צריך בדיקת קורונה, בגרמניה הגדרת ילד זה עד גיל 6.
להמשיך?
בראשית יוני-יהיה שלב שלישי או רביעי כבר לא זוכרת את המספר של שחרור המגבלות
ויתכן שכל מה שנכתוב היום -יהיה חסר ערך בעוד שבוע.
אם כבר רכשתם כרטיסים-חכו בסבלנות.
אם טרם רכשתם- אז בטח חכו בסבלנות.
-
בהמשך למה שכתבת – אכן צריך לקרא בעיון את הגבלות הקורונה והדרישות בכניסה לאוסטריה – לקח לי טיפה זמן להבין שבעצם תוקף היותך מחוסן הוא 3 חודשים החל משלושה שבועות אחרי החיסון הראשון והתוקף מוארך בעוד 6 חודשים אחרי החיסון השני… מבלבל קראו כאן.
משפחתי גרה בוינה ואתמול סוף סוף יצאו לנופש ולמסעדות באיזור קרינתיה. התמונות ששלחו הוציאו לי את העיניים. אצלם זה בקטנה – סופ”ש קצר עם הרכב. מפצירים בנו להגיע.. מתחילה לחשוב על זה ברצינות
-
בנוסף, האם הם מכירים בחיסון שנערך במדינה אחרת. יכול להיות שכל האמור הוא לגבי מחוסנים במדינה עצמה, או רק באירופה. כמו שבישראל לא מכירים בחיסון שנעשה במדינות אחרות וכן דורשים בידוד בכניסה (עם אופציה מסוימת לקיצור אחרי בדיקה, אומנם). כנ”ל באתרים/אירועים שסגורים למחוסנים – האם בכלל תעודה ישראלית נחשבת? יש סיכוי טוב שלא.
-
-
או….את זה בדקתי (מדגמי כמובן)
מכירים בחיסוני פייזר.
אנחנו לא מחוסנים בסיני או ספוטניק--אז החיסון תקף.
-
-
באוסטריה רק 35 % התחסנו. וכולם רק חיסון 1
-
אשמח לשמוע איך, באיזו עלות ואיפה עשיתם בדיקת קורונה.

-
תעודת המתחסן באוסטריה בתוקף 6 חודשים לאחר החיסון השני. אצל רבים בישראל המועד הזה מתקרב. -
פוסט זה נמחק! -
קראי באתר האוסטרי----
The following vaccines are recognised: BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, and Sinopharm. You are considered "vaccinated" starting on the 22nd day after your first dose, lasting for 3 months. After the second dose, the validity extends for another 6 months. Vaccines that only require one dose are valid from the 22nd day after that dose
אם אני מבינה נכון- אם מחוסנים רק חיסון ראשון 22 יום לאחריו ועד שלשה חודשים ממנו.
לגבי חיסון שני- מאריכים את התוקף בעוד 6 חודשים (לאחר התוקף של החיסון הראשון).
אגב-רלוונטי רק לגבי אוסטריה לא לגבי גרמניה או מדינות אחרות.
-
-
-
עברו לא מעט מים בדנובה מאז שנרשם הפוסט הזה אבל אשמח לקבל חוות דעת מעודכנת- האם יש משמעות מבחינה טכנית להגעה לאוסטריה ממינכן או מוינה?
2 הורים מחוסנים, שני ילדים מתחת לגיל 12.
תודה
-
אכן עברו הרבה מים.
מוינה- ל…. אוסטריה אין בעיה .
ממינכן ל..אוסטריה- אין בעיה, נכון להיום.
מאוסטריה-לוינה- אין בעיה אותה מדינה
מאוסטריה למינכן נכון להיום-ילד מתחת לגיל 6 פטור מחובת הצגת בדיקת קורונה במעבר, ילד מעל גיל 6(!) צריך.
גרמניה יותר נוקשה, וגם פוסלת מדי פעם לכניסה מדינות (פורטוגל ורוסיה היום) או חבלים( מערב צרפת בעבר, או חלקים בחבל טירול)- כלומר הבעיה שעלולה להיות היא הכניסה לגרמניה ולא היציאה ממנה.
-
תודה עשית לי סדר בראש כרגיל