ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה - מה קורה אם נדרשים לבידוד בחו״ל?

פורום צפון אמריקה
    ניו גרזי
    11
    65
    3590
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ortaliy22
      ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

היי,

מישהו יודע מה עושים אם חס וחלילה מקבלים תשובה חיובית לפני העלייה למטוס חזרה לישראל מניוארק?

במקרה של תיירים, האם הרשויות קובעות היכן להיכנס לבידוד (בתי מלון ייעודיים)? לכמה זמן? ומה עושים עם אוכל – במיוחד למי שאוכל רק כשר?

לצערי לאור התחלואה העולה, מתחילה לראות את החלום לטיול שלכת בניו אינגלנד מתפוגג לי מול העיניים..

אשמח אם למישהו יש מידע בנושא.

דור.ד dekell רוני סופר 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

מקרה שקרה לחבר  בניו יורק לפני כחודשיים – של בדיקה חיובית

היה צריך להישאר בבידוד במלון

למיטב ידעתי בניו יורק אין מקומות יעודים לבידוד  – כמובן שרצוי שיהי עוד משהו עם המבודד שדואג לו לאוכל וכל מה שצריך

ortaliy22 אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ortaliy22
          ortaliy22 @דור.ד נערך לאחרונה על ידי

@דור-ד

מצב לא נעים. 

כמה זמן הוא היה צריך להיות בבידוד? 10 ימים? וכשנגמר עשה בדיקה ויצא שלילי?

הבנתי שאפשר לצאת חיוביים גם שבועות אחרי..

ומי שנמצא לבד? מי דואג לו לאוכל? המלון?

karnielr דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @דור.ד נערך לאחרונה על ידי

@דור-ד אמר:

כמובן שרצוי שיהי עוד משהו עם המבודד שדואג לו לאוכל וכל מה שצריך

אם יש עוד מישהו זה קצת סותר את ההגדרה של בידוד. כלומר כדי שיהיה עוד מישהו הם צרכים לישון בשני חדרים שונים במלון ולא להפגש. נכון שה”עוזר” יכול לעשות קניות להשאיר מחוץ לדלת וכו’. אולי אפילו לקחת כביסה (תוך שימוש בכפפות וכו’). אבל אני מניח אסור לו להיות עם המבודד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22 אמר:

המלון?? אולי תמורת תשלום אבל זה ממש לא ודאי. 

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22 אמר:

@דור-ד

מצב לא נעים. 

כמה זמן הוא היה צריך להיות בבידוד? 10 ימים? וכשנגמר עשה בדיקה ויצא שלילי?

הבנתי שאפשר לצאת חיוביים גם שבועות אחרי..

מלון שיש בו שירות חדרים יודע מצוין לספק אוכל, אבל אין לי מושג לגבי אוכל כשר.

כנ”ל כביסה, במלון שיש שרותי כביסה – יש פתרון.

כמובן שנגזרת מהעניין עלות כספית. עצם תוספת השהיה של 10-14 יום עלותה גבוהה.

בביטוח הבריאות לחו”ל יש סעיף שאמור לכסות הוצאות נלוות למקרה של קורונה, בביטוח שאני עשיתי הכיסוי היה של 150$ ליום – אני מניח שיש כיסויים גבוהים ונמוכים יותר.

• ortaliy22
                  ortaliy22 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

ברור בתשלום.. שאלתי באופן כללי כי ממה שזכור לי בישראל כששלחו אנשים לבידוד במלונות, הם קיבלו אוכל מהמלון. 

באופן אישי, אני ספציפית לא יכולה לאכול במלון. 

ושוב, באופן כללי, אני כמעט בטוחה אבל שיש איזשהו גוף שאמור לדאוג למבודדים שנמצאים לבד. אחרת אנשים פשוט יפרו בידוד. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ortaliy22
                    ortaliy22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

כן, ראיתי לדעתי בפספורטקארד או בכלל ביטוח, 200 דולר ליום. 

אולי אפשר לעשות משלוח למלון ממסעדות כשרות..

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל

@ortaliy22 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

כן, ראיתי לדעתי בפספורטקארד או בכלל ביטוח, 200 דולר ליום. 

אולי אפשר לעשות משלוח למלון ממסעדות כשרות..

אם המסעדה עושה משלוחים ואם המלון מסכים שהאורחים יקבלו משלוחים מבחוץ? – למה לא.

לא יודע אם יש מישהו בפורום עם מידע כל כך ספציפי, נראה לי שתצטרכי לבר בעצמך.

• keves160
                        keves160 @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22 אמר:

שאלתי באופן כללי כי ממה שזכור לי בישראל כששלחו אנשים לבידוד במלונות, הם קיבלו אוכל מהמלון. 

אלו לא היו מלונות רגילים אלא “מלונות קורונה” במימון המדינה למטרה זו. ברור שאם זה קורה לך בחו”ל שום מקום לינה לא מחויב לספק לך כלום, ובטח לא לספק בחינם. אם תרצי שירות חדרים בשביל אוכל תצטרכי לשלם על זה. אם החדר כבר מוזמן, לא תוכלי להישאר בו. 

אף אחד גם לא מבטיח שזה להישאר בחדר לימי הבידוד בלבד. הרי מקבלים בדיקה חיובית אם חלית בקורונה – יכול להיות שייקח לך שבועיים-שלושה עד שתהיה בדיקה שלילית, יכול להיות שהמחלה תחריף וחס וחלילה תיכנסי לבית חולים. זה בדיוק כל הסיפור בקורונה, שאי אפשר לדעת מה יקרה וצריך לקחת בחשבון הכל. 

• ortaliy22

@דוקטור-דו-ליטל

כן ברור, פשוט קפץ לי הרעיון כשאמרת על שירות חדרים…

• ortaliy22
                            ortaliy22 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

נכון, וזו בדיוק הסיבה שאני שואלת ומתעניינת, כי בכל הפורומים והקבוצות שאני נמצאת, לא ראיתי שום התייחסות לעניין הזה. רוב האנשים פשוט מניחים שהכל יהיה בסדר והם יצאו שליליים, אני משתדלת לקחת הכל בחשבון ולעשות חושבים עם עצמי. 

עניתי כבר בכמה תגובות שלא חשבתי לרגע שיהיה בחינם. נכון, המדינה בזמנו ייעדה מלונות קורונה ולכן בתגובתי הראשונה שאלתי את המדינה שם מפנה למלון ייעודי או שאפשר בכל מלון. 

הדברים שאמרת לגבי החדר במלון בהחלט חשובים וזה משהו שצריך כנראה לבדוק מולם. 

לגבי תוצאה חיובית ממושכת, הבנתי שהיו ישראלים שיצאו חיוביים בחו״ל גם לאחר בידוד של 10 ימים וקיבלו היתר חריג לעלות למטוס אפילו שלא יכלו להציג בדיקה שלילית.. כי יודעים שיכולה להתקבל תוצאה חיובית גם במשך שבועות. 

דוקטור דו ליטל שירליץ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דוקטור דו ליטל

@ortaliy22 אמר:

נכון, וזו בדיוק הסיבה שאני שואלת ומתעניינת, כי בכל הפורומים והקבוצות שאני נמצאת, לא ראיתי שום התייחסות לעניין הזה. רוב האנשים פשוט מניחים שהכל יהיה בסדר והם יצאו שליליים, אני משתדלת לקחת הכל בחשבון ולעשות חושבים עם עצמי. 

ח”ח, אני חושב שזו מדיניות נבונה.

לקוות לטוב ולהתכונן גם לרע.

@ortaliy22 אמר:

עניתי כבר בכמה תגובות שלא חשבתי לרגע שיהיה בחינם. נכון, המדינה בזמנו ייעדה מלונות קורונה ולכן בתגובתי הראשונה שאלתי את המדינה שם מפנה למלון ייעודי או שאפשר בכל מלון. 

צריך לבדוק ספציפית,

כשאני שהיתי במדינה אחרת (ביבשת אחרת) המלון שבו שהיתי הקצה חדרים באזור מבודד “למקרה ש...”.

וכשהגעתי לקבלה הם אמרו לי שבמקרה ואני אמצה חיובי אני כנראה אצטרך להתאכסן בחדר באזור ההוא, להתנהל לפי ההוראות התקפות לאותו זמן, וכמובן שהעלות עלי (ואם יש ביטוח – אז בהתאם).

לא יכול לעזור לך ספציפית לגבי NY, כדאי שתבדקי למשל (ולא רק) מול המלון. הרי אם תמצאי חיובית נניח 48 שעות לפני הטיסה עדיין תהיי אורחת המלון.

@ortaliy22 אמר:

הבנתי שהיו ישראלים שיצאו חיוביים בחו״ל גם לאחר בידוד של 10 ימים וקיבלו היתר חריג לעלות למטוס אפילו שלא יכלו להציג בדיקה שלילית..

אני מאוד מקווה שזו שמועה בלתי מבוססת.

מי מעלה למטוס, כולל כל הדרך לשדה התעופה, הטרמינל, השרוול או האוטובוס למטוס, אדם שנבדק ונמצא חיובי לקורונה ביחד עם עשרות ולפעמים מאות אנשים אחרים?

אני לא אפידימיולוג אבל על פניו נשמע לי כמו הפקרות מוחלטת

• ortaliy22

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

אני מאוד מקווה שזו שמועה בלתי מבוססת.

מי מעלה למטוס, כולל כל הדרך לשדה התעופה, הטרמינל, השרוול או האוטובוס למטוס, אדם שנבדק ונמצא חיובי לקורונה ביחד עם עשרות ולפעמים מאות אנשים אחרים?

אני לא אפידימיולוג אבל על פניו נשמע לי כמו הפקרות מוחלטת

תראה, כיום חולה מאומת משוחרר מבידוד ללא צורך בבדיקה שלילית (רק אישור מרופא) לאחר 10 ימים מיום קבלת התוצאה החיובית, ובתנאי שלא היו לו תסמינים בשלושת הימים האחרונים לבידוד. אני מניחה שאם זה אכן לא בגדר שמועה בלבד, הם עמדו בקריטריונים האלו. 

דוקטור דו ליטל keves160 aljaje 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • דוקטור דו ליטל

@ortaliy22

כמו שאמרתי – אני לא אפידימיולוג, זו דעתי הפרטית כאדם מהיישוב.

ככלל לפני עליה למטוס ארצה צריך להציג בדיקה שלילית או אישור ועדת חריגים, אין לי מושג על סמך מה ניתן אותו אישור.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • שירליץ
                                    שירליץ @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור דו ליטל  

יש מצב לא תיאורטי שבו מי שמחלים ואינו מדבק ממשיך להשיל את הוירוס ומתקבל חיובי בבדיקה. לכן בארה״ב לפחות אין דרישה לבדיקה שלילית כדי לסיים בידוד של חולה קורונה, אלא 10 ימים מהגילוי ולפחות 3 ימים ללא סימפטומים של מחלה (למעט אבדן חוש הריח והטעם, זה יכול לקחת חודשים). 

במקרה הזה מה שנראה כלא הגיוני הוא מה שהרפואה ממליצה. ולכן יש את ה״פירצה״ הזו בתקנון. 

• שירליץ
                                      שירליץ @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

אני גרה בארה״ב ולא שמעתי על מלונות קורונה יעודיים. 

אם תמצאי חיובית תצטרכי להתבודד על חשבונך ובאחריותך.

יש לא מעט אפשרויות למשלוחי אוכל – שירות חדרים של המלון אם יש לו מסעדה, משלוחים ממסעדות או סופרמרקטים שישאירו לך מחוץ לדלת או בקבלה (ומישהו מהמלון יביא לדלת). 

אבל אי אפשר לדעת מראש אם במלון שבו את נמצאת יהיה מקום פנוי ל-10 ימים, צריך לקחת את זה בחשבון גם שאולי תצטרכי למצוא מקום לינה אחר שפנוי לכל זמן הבידוד ושיסכים לקבל אותך עם קוביד בהתראה קצרה. 

• ortaliy22
                                        ortaliy22 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

קודם כל תודה רבה על התגובה והמידע!

סופרים זה באמת רעיון טוב.

הקטע של הזמינות במלון/מציאת מקום חלופי שיסכים לקבל חולה מאומת כן מלחיץ קצת. 

את יודעת במקרה אם צריך לדווח לרשויות שנכנסים לבידוד ואם כן, כיצד מדווחים?

• keves160
                                          keves160 @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22 אמר:

תראה, כיום חולה מאומת משוחרר מבידוד ללא צורך בבדיקה שלילית (רק אישור מרופא) לאחר 10 ימים מיום קבלת התוצאה החיובית, ובתנאי שלא היו לו תסמינים בשלושת הימים האחרונים לבידוד. אני מניחה שאם זה אכן לא בגדר שמועה בלבד, הם עמדו בקריטריונים האלו. 

על פי אתר משרד הבריאות (ומחבר שחלה) זה לא נכון. הבידוד נמשך עד קבלת תוצאה שלילית. אין שום היגיון בשחרור אדם שחלה מבלי לערוך לו בדיקה כדי לוודא שהוא לא מסכן את סביבתו. 

• aljaje
                                            aljaje @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

ביום ה-12 של הבידוד שלה, סיגל היתה בטוחה שהיא כבר תהיה שלילית, ועברה בדיקה נוספת כדי להספיק להמריא יום למחרת לישראל, אך הבדיקה יצאה חיובית. סיגל פנתה לוועדת חריגים של משרד הבריאות. "אישרו לי להמריא לישראל בלי להציג בדיקת קורונה שלילית בשדה התעופה”. 

כאן יש מס’ טלפון והנחיות(די שונות מאלה שהארץ), אם חו”ח תתגלי כמאומתת לאחר הבדיקה, רצוי להתקשר להוט ליין ולברר. 

*מהכתבה:”על פי הנחיות משרד הבריאות, מחלים מוגדר כמי שעברו לפחות עשרה ימים מהבדיקה החיובית הראשונה שלו לקורונה, אם לכל הפחות בשלושת הימים האחרונים הוא היה ללא תסמינים של חום של 38 מעלות או יותר, קשיים בנשימה או קוצר נשימה, שיעול, הקאות או שלשולים. נזלת כתסמין יחיד, אובדן של חוש הטעם או חוש הריח ושיעול מתמשך אינם מונעים הגדרת החלמה.

ממשרד הבריאות נמסר: "משום שמחלים בשלושת החודשים לאחר שהחלים עלול לקבל תוצאה חיובית בבדיקת ה-PCR שיבצע,  נקבע כי מי שהחלים בפרק הזמן של שלושה חודשים לפני הטיסה חזרה ארצה (ובכללם אלה שחלו בחו"ל), יוכל להגיש בקשה לקבלת פטור מבדיקה לוועדת חריגים. הבקשה לקבלת הפטור צריכה להיות מלווה מסמכים המעידים כי המבקש הוא מחלים, ובפרק הזמן המוגדר".

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון