שרשור לשבת- -בתים קטנים או מיוחדים
-

לינה בטרולי בדרום איטליה – חוויה מיוחדת במינה. קצת קלסטרופובי (למיטב זכרוני לא היה אפילו חלון..) אבל עדיין מיוחד ושונה.
-
ישנתי בבית מערה פעם במאטרה, גם ללא חלונות.
מאותה פעם אני נזהרת בפרסומים של “לינה אותנטית מקומית” ובודקת שיש חלונות החוצה.
-
ומה קורה אם יש חלון בחדר במלון עם שטיח מקיר לקיר, אבל אין אפשרות לפתוח שום חלון?
אחרי התקף שיעול יורדים לקבלה, פוגשים עוד כמה חנוקים ומקבלים החזר.
-
ישנתי בבתי מערה תת קרקעיים, כמובן ללא חלונות, גם בקובר פידי באוסטרליה וגם במטמאטה בתוניסיה
לא היתה לי כל בעיה עם חוסר חלונות.
לצערי יש לי בעיה להעלות את התמונות.
בדא לאט וייטנאם, שאלתי על לינה בבית המשוגע (בשנת 2004, כשהוא היה הרבה יותר קטן, הרבה פחות מפורסם וביקור היה זול מאד, כ-2 שקלים)
אבל מחיר הלינה היה גבוה יותר ממלונות פאר בעיר.
-
אמנם כבר פירסמתי בעבר- אבל בית מסורתי בפיג’י
-
והנה דלת הכניסה לחדר שבו ישנו באי אמנטני, אגם טיטיקקה, פרו…. והייתי חייב להציג את הגובה היחסי...( אני לא כזה גבוה)
-
זאת טקטיקה בטיטיקקה, נגד הכובש הלבן.
-
בפיג’י אני יודע שהדלתות נמוכות יותר כדי שהנכנס יצטרך לכופף את הראש בכניסה , אבל את הסיבה הראשית לזה אני אצטרך לחפש ( יכול להיות הכנעה בפני משהו שהיה תלוי בפנים- לא יודע אם צלב, או שזה באמת הכובש הקולוניאלי). לגבי פרו- באמנטני לא זוכר שראיתי את הגובה הזה כשיטה. אבל זה היה מזמן אז אולי כן.. -
זאת הייתה השערה(כמו דלתות בשערי העיר ובכנסיות).
שער יפו:

יש עוד: זה גם שומר על החום בבית ונדמה לי שהאוכלוסייה שם די פיצית(?).
-
בסדר, להנמיך את עצמך מפני האל או מפני הכובש אבל...הגזימו עם הגובה הזה.
בורדו בצרפת- בתי ינשוף--ואפשר להזמין בהם לינה (אין מים זורמים, רק חוויה אחרת)
-
בקתות יפות בנורבגיה
-
בליסבון, לא רחוק ממוזיאון הקרמיקה, מצאתי את הדירה הזאת. כמובן שניסיתי לברר את הסיבה להקמתה בצורה רקה וארוכה כזאת וההסבר שקבלתי הוא שזו הייתה חלקת אדמה שהבעלים התבקש למכור ולצרף למגרש סמוך, אבל בגלל ריב עתיק יומין, הוא סרב ‘ובנה’ על ‘המגרש’ דירה שלמה.

-
באירלנד, במבצר צ’ארלס ליד קינסל, מצאנו את הבית הזה ללא חלונות בקומה התחתונה כמו בבתים אחרים. אז בררתי והוסבר שזה היה הבית שבו התגורר הכומר הצבאי של המבצר וכי בגלל ‘פרטיות’ (כלומר לא רצה שהחיילים יראו שהוא הבריח נשים הביתה,) היו בבית רק חלונות בקומה העליונה. זוכרים, בארלנד הכמרים הם קתוליים!

-
איזה מרתק הסיפורים שנלווים לבתים.
יש סיבה לכל דבר
מסקרן לדעת אותה.
(אהבתי את סיפור הכומר הצבאי)
-
וואו נורא
מזכיר לי חלק מהמקומות בפיליפינים שביקרנו..האמת לא צילמתי.
כואב הלב לא בשבילי העולם שלישי הזה

-
@Hofmanim אמר:
וואו נורא

כן, רוני כפרה עליו הוא משבית שמחות ידוע. מזל שבאה סיגל הנשמה עם צילום מהאגדות (שעות אחרי ואני עדיין מזילה ריר...) , גדליהו עם תמונת ה-״אני לא עובר בדלת״ שלו , ויתר החברים – והחזירו אותנו לתלם.

-
@Hofmanim אמר:
וואו נורא

כן. בכלכותה יש מסכנות עמוקה (מה שלא נדיר בהודו כולה) ומודגשת
זו העיר היחידה שיש בה עדיין ריקשת אדם (ריקשה שנושא אותה אתם בין היצולים.
הנה צילום וגם צילום של איור שהיה על קיר החדר בגסטהאוס ששהינו בו.

לא משבית שמחות. גם לא מנסה לשנות עולם (קטונתי). ריאלי. יש את זה ויש את זה.
אבל כדי שלא תתייגי אותי אז הנה – מסייגון –

ומהאנוי (בנו את הבית בשביל האנטנה?)-

יש (לא כל כך שייך) את הזזת הבית בגלל סלילת כביש. סיפור וביצוע מרתקים בפני עצמם, בקרטי, קמבודיה בואך לאוס.
המיטיב לראות יראה את הכלונסאות החדשים מחכים לכלונסאות החתוכים.

ויש את הבתים הצפים על אגם אינלה בבורמה –

ויש עוד.
אבל שלא יתקבל הרושם שהבתים הצרים הם תולדה של עוני או תנאים קשים הנה רביעיית בתים צרים ברוחב חדר אחד צמודים בטוקיו.
הכל שאלה של תב”ע.

-
עומד בלאט.
-
וזה מזכיר את בניין האוניה בפינת הרחובות לבנדה והרכבת בתל אביב.
התמונה הועתקה מ- Google Maps, Street View

-
עוד סוג ‘מיוחד’ של בתים קטנים ומיוחדים שמצאתי בויאטנם (והם גם ניידים. כלומר נעים ממקום למקום)
הם ‘מפוארים’, בעלי כמה וכמה גגות אדומים. הם מקושטים מאוד, ‘החדרים’ שבהם הם קטנים ו’מתגוררים’ בהם בדרך כלל תקופות קצרות מאוד ן…….רק לכוון אחד.
האמת היא, שבפעם הראשונה שראיתי אותם, לא הייתי בטוח שאלו אינם קרוואנים מפוארים….