חזרנו מטיול משפחתי באיסלנד - יולי 2021
-
כן, זה באמת מזכיר את נורבגיה (לפחות ממה שראיתי בתמונות, עדיין לא הגענו לשם..היינו אמורים להיות שם בקיץ שעבר, אבל התבטל בגלל הקורונה)
לגבי החלפת מקומות לינה, לדעתי לעבור כל לילה זה מאוד קשה (לפחות לנו), יומיים היתה פשרה סבירה..בבוקר היה צריך גם לארוז את האוכל וזה תמיד שורף קצת מהזמן..הקטן התלונן שעברנו יותר מדי, אגב..
@אסף 16
טוב, זה ממש מטורף! כאמור, אצלנו היה ממש רגוע

טוב, חידשת לי לגבי האווי..ידעתי שיש הר געש אבל איכשהו לא ראיתי שדות לבה וחופים שחורים
יום 10
בשלב מסוים הוספתי את הקילומטראז' היומי לסיכומים, והשתמשתי בנתונים של גוגל מפס מאותו היום..מסתבר שהם ממש לא מדוייקים, אז מה שרשמתי עד היום, כנראה פחות נכון..מהיום אנסה לחשב שוב את הנתונים.
אגב, גם היום היה יום עם מאות תמונות, ולקח לי מלא זמן למיין..
התוכנית להיום: לעשות טיול הליכה רציני יותר ממה שעשינו בימים האחרונים ולראות פאפינים
מזג אויר: קר (10 מעלות) אבל שמשי ויחסית פחות קפוא (כנראה בגלל שאין רוח)
נהיגה: ~200 ק"מ
בבוקר אני יצאתי לסיבוב ליד האגם עד ששאר בני הבית קמו, ארוחת בוקר היום היתה ארוכה במיוחד, ובקיצר, היום התעצלנו במיוחד. מזל שאין שום לחץ, כי אף פעם לא חשוך פה.
העיירה ממש קטנה, אבל במרכז שלה יש כנסיה ועם מדרחוב צבוע בצבעי הגאווה שמוביל אליה. הבתים ליד המדרחוב מקושטי גרפיטי..קצת התקשתי לצלם כי היו מלא אנשים שם.

היום רצינו לעשות מסלול, אבל המתבגרת עדיין עם זיהום ברגל, מה שמונע ממנה לנעול נעלי הליכה, אז כל מסלול שנבחר צריך להיות סביר, כי היא עם כפכפים.
המסלול שבאמת רציתי הוא Stórurð (הפירוש זה אבנים ענקיות), שבסופו יש אגם טורקיז מדהים, אבל הוא מסלול לא קל וכולל חציית נחלים וגם 9 ק"מ בגרסה המקוצרת..בקיצר, לא רלוונטי במצבנו.
בצער רב חיפשתי דברים אחרים, ומצאתי שיש מסלול בשמורת Vestdalur שמפורסם בשל 25 המפלים שיש בו. הבנתי שהוא גם לא קשה והוא מוגדר בתור 5 ק"מ, אבל מסיפורי טיול קראתי שזה לא כל כך מדוייק ושלא ברור מתי המסלול מסתיים. מסיפור טיול אחר היה לי הרושם שמגיעים לאגם וזה קסם לנו, אז החלטנו ללכת על המסלול הזה (בסוף הבנתי שטעיתי בקריאה, וכתוב שאפשר להמשיך למסלול ארוך יותר על מנת להגיע לאגם.)
התחלת המסלול היא כ 5 דקות נסיעה מהעיירה, בהתחלת העלייה יש מפה, ומתחילים ללכת. מתחילים לעלות ושמסתובבים אחורה אל הפיורד יש נוף מדהים! הולכים לא הרבה ופוגשים את המפל הראשון שלנו..
ויצאנו לדרך:

אח"כ ממשיכים בעליה לא קשה, ואח"כ הרוב זה הליכה מישורית בעמק יפהפה ליד נחל זורם, כאשר מצד ימין יש אין ספור מפלים, ובצד שמאל יש הרים מושלגים ברקע.

אנחנו כמעט לבד במסלול הזה, פגשנו בערך 3 זוגות לאורך כל הזמן של הטיול..האזור הזה הוא בהחלט היותר אהוב עליי באיסלנד – גם יפה שבא למות, גם שמשי, וגם כמעט לא מתוייר – עומס התיירים שראינו בדרום לא הגיע לכאן, אז פשוט נהנים מהטבע.
בסוף מגיעים למפל ואזור של תצפית, וזה השלב שהחלטנו שחוזרים בחזרה. במפה שראינו בהתחלה היתה אפשרות של לחזור בדרך אחרת, ע"י קיצור דרך וירידה לכביש, אבל לא היה לנו ברור מאיפה, אז חזרנו בדרך שהגענו. סה"כ היינו כשעתיים וחצי, 7.5 ק"מ.

-
המשך יום 10
השעה 16:00 חזרנו לעיר, עשינו השלמות בסופר, עברנו בדירה להתרעננות ונשנושים, ויצאנו ליעד הבא – פאפינים!
היעד הכי מומלץ לראות פאפינים הוא Borgarfjörður eystri , וכאשר תכננתי את הטיול, כתבתי שזה שעה נסיעה מהעיירה שלנו.
יצאנו לדרך, בדרך ל Egilsstadir שוב עוצרים באזור השלג והמים בצדי הדרך, המתבגרת ובעלי מקפצים להם עד שמגיעים לפטצ' שלג בשביל תמונה..בדרך חזרה לאוטו הילדה מחליקה, ומסתבר שיש אזורים שאם דורכים עליהם, מתחת יש בעיקר בוץ..המון בוץ. מזל שהיא בכל זאת עם כפכפים, אז שטיפה מהירה וחוזרים לאוטו.

מתחילים לנסוע, שמה לב שזמן הנסיעה הוא כמעט שעתיים..בעלי לא מתלהב מזה בלשון המועטה, במיוחד שקיווה שהיום יהיה יום רגוע מבחינת נסיעות..לא ברור למה זה לקח כל כך הרבה זמן כי לא היה עמוס במיוחד, אבל הדרך פשוט נמשכה..בחלק הסופי שלה יש המון סיבובים, אבל הנופים מרהיבים.

על מנת להגיע למושבת הפאפינים, צריך להמשיך הלאה אחרי העיירה Borgarfjörður eystri, ועד שכביש 94 נגמר. יש שם מגרש חנייה ומלון או מסעדה גדולים, ושם מחנים.
זאת גבעת הפאפינים והמרינה ליד:

-
המשך יום 10
יורדים מהאוטו ומקווים שהנסיעה הארוכה שווה את זה, ושאכן יש מספיק פאפינים..וואו, מה אני אגיד לכם? איך שמתקרבים מבינים שזה משהו מטורף לגמרי..מאות פאפינים על כמה גבעות, ויש מסלול הליכה בין הגבעות. הפאפינים במרחק מטרים בודדים מאיתנו, אז פשוט מסתובבים שם מלא זמן..רואים פאפינים קטנים, פאפינים שחוזרים מהים עם סרדינים בפה, סתם פאפינים שמתגודדים..מאות תמונות צילמתי (למרות שגיליתי שעדשת הזום שלי נפגעה מנפילה יום קודם, והזום האוטומטי לא כל כך עובד..אז נאבקת גם עם זה) ונראה לי אני סוף סוף אני יכולה לעשות וי על לראות ולצלם פאפינים..הם כל כך חמודים!
סליחה שוב על ההצפה של התמונות, כאמור מאות תמונות..

השעה כבר אחרי 20:00, יוצאים בחזרה..בדרך עוצרים לצלם מרשמלו וסוסים בלונדינים שחוצים את הכביש
..

בפעם המי יודע כמה עוצרים באזור האגמים והשלג, ופעם ראשונה רואים משהו שנראה כמו אור של ערב..

בצורה מוזרה, הדרך חזרה לקחה לנו שעה וחצי בלבד, וזה הרגיש ממש מהר ,בניגוד להלוך שהיינו קצת עצבניים, עכשיו כולנו היינו במצב רוח מרומם אחרי המפגש עם הפאפינים..
כאשר נכנסים לעיירה, אנחנו קולטים שיש שם עשרות אנשים ברחובות, בעיקר צעירים, חלקם לבושים בשחור, צבועי שיער, חלקם מוזרים יותר וחלקם פחות..אני חושבת שכמות האנשים שהית בעיירה הקטנה הזאת בסוף איסלנד היתה שוות ערך לכל האנשים שראינו מאז שהגענו..מסתבר שהיה איזה פסטיבל בעיירה. שקלנו לצאת להסתובב כי היה נראה מאוד שמח, אבל היינו שפוכים מעייפות. מכינים ארוחת ערב ויאללה לישון..מחר ממשיכים לצפון איסלנד.
סיכום היום: הטרק היה מהמם, והפאפינים היו וואו אחד גדול. זה היה אחד הימים הטובים יותר בטיול!
-
@eden24h אמר:
מצאתי שיש מסלול בשמורת Vestdalur שמפורסם בשל 25 המפלים שיש בו. הבנתי שהוא גם לא קשה והוא מוגדר בתור 5 ק"מ
וואו, וואו , וואו, באמת התעלה על הכל!! התמונות מהמסלול פשוט משגעות!
וגם הפאפינים חמודים בטירוף!
-
טיול מהמם ותמונות נפלאות. זה מצחיק שכמעט על כל יום את כותבת מהמוצלחים שהיו….. כי אכן כל יום באיסלנד הוא מוצלח גם אם יש תקלה כזו או אחרת , גשם רוח ושאר ירקות.
יאללה תמשיכי….עושה לי חשק לחזור
-
התמונות של הפאפינים, וואוווו !!!!!!!!!! ממש תמונות מקצועיות ומדהימות ! כל הכבוד.אני קצת מבולבל כאן מי כותב בפורום ועדיין שם בטיול או שחזר לארץ…. אתם שם או שחזרתם כבר???
הבת שלך תוכל לכתוב ספר: איסלנד בכפכפים. נשמע לי שם קליט. מקווה שהזיהום עבר לה.
-
גם אני עוקבת בעניין רב אחרי הטיול. עשית לי חשק לנסוע לאיסלנד
-
עוקבת בעניין רב, תמונות נהדרות, הפאפינים פשוט מתוקים ביותר.
רשמתי לפניי את המקום, איסלנד בעדיפות גבוהה, בקרוב אינשאללה...
תמשיכו ליהנות

-
נראה חלומי! האם איסלנד היא היעד הכי ריאלי לטיול כעת? היא אי תירותי אחרי הכל והנסיעה בו יכולה להיות ברכב פרטי. -
@מוטי א
תודה! משתדלת כל יום להתקדם לפחות יום..היו לנו גם ימים פחות מוצלחים, ולדעתי בעיקר סוף הטיול היו הרבה ימים שהיו פחות..אספר גם על אלה. אבל באמת שהדרום והמזרח היו מהממים בעיניי.
איסלנד בכלל נראת לי כמקום שאפשר לחזור שוב ושוב, וכל פעם לחרוש על אזור אחר.
@אסף 16
למען האמת צחקנו עליה שתוכל להיכנס לשיאי גינס, על איסלנד בכפכפים וחזרנו מזמן, בסוף יולי ואפילו הצלחנו לחזור לפני החלת הבידוד על איסלנד (הילדים היו בבידוד, אבל אנחנו לא)
איסלנד יעד מהמם.
אגב, נהנתי מהבלוג שלך. שמחה שגם אתם הצלחתם לטוס הקיץ.
תודה!
איסלנד היתה יעד ריאלי לדעתי עד לפני חודש..עכשיו מצב הקורונה שם גם בכי רע, והבנתי שהרבה ישראלים נדבקים ונאלצים להיכנס לבידוד במלונית שלהם רגע לפני החזרה הביתה. אבל תיאורטית, זה כן יעד טוב – טבע, לא הרבה אנשים, נסיעות באוטו פרטי.
-
יום 11
התוכנית להיום: יום נסיעות רציני , קצת לראות דברים בדרך ולהגיע ל Akureyri , מקום הלינה שלנו ל 3 לילות הבאים
מזג אויר: חם ממש,24 מעלות (למרות שבתחזית דיברו על 20)
נהיגה: ~400 ק"מ (5 שעות נטו)
יצאנו אפילו לפני 11, יום ארוך לפנינו.
לפני שעוזבים את העיירה, יש חוב קטן, חייבת לצלם את המדרחוב ביחד עם הכנסייה ובלי אנשים, אז עוצרים בדרך לצילום קצר.

אח"כ בדרך האגמים והשלג, שזאת הפעם הרביעית שעוברים דרכה, עוצרים שוב לצלם – איכשהו כל נסיעה זה נראה אחרת.

-
המשך יום 11
היעד הראשון של היום הוא Stuðlagil Canyon . יש 2 אפשרויות לראות את הקניון – מלמעלה מתצפית שמגיעים אליה דרך הכביש, 200 מדרגות (בצד המערבי וכותבים Stuðlagil Canyon) או בהליכה של כ 5.5 קמ ואז מגיעים גם למים ולחלק התחתון (כותבים Stuðlagil East side parking, וכאשר מגיעים לא חונים, אלא חוצים את הגשר, ולוקחים ימינה בדרך עפר ונוסעים עד שמגיעים לחניה של תחילת המסלול. הכביש מאחרי הגשר לא מופיע בכלל במפות של גוגל מפס, אבל הוא קיים וכולם נוסעים בו).
מבחינתנו זה המקום הכי פקוק באיסלנד , אנחנו נוסעים בשיירה עד החנייה. בחניה הכל מלא, ואנחנו מחכים שמישהו יצא כדי שנחנה. כאשר אנחנו יוצאים מהאוטו מתנפלים עלינו מלא ברחשים וזבובים, וזה היה השלב שבעלי, שקצת אלרגי לעומס מטיילים
,רצה שלא נתחיל בכלל את המסלול, אלא נמשיך הלאה..מכיוון שהיינו כבר מעל שעה וחצי ברכב, וכבר מצאנו חניה, בסוף הוחלט לצאת למסלול.
המסלול הוא על דרך עפר למעלה מעל הקניון, ואחד המשעממים שהיינו בו.. עד לקראת הסוף כמעט ואין נוף מעניין. מלא אנשים צועדים, חם (עד כדי הזעה) ומלא ברחשים מסתובבים סביב..בקיצר, אחד המסלולים שלא היה כייף בהם.
סוף סוף מתחילים לראות משהו

הגענו לסוף, יש ירידה לא מסובכת אל המים...ועל זה אין ויכוח, המקום נראה מדהים. מי הטורקיז ביחד עם עמודי המשושים פוטוגנים במיוחד. אבל אני עדיין מתלבטת אם שווה את ההליכה הכל כך סתמית, את הנסיעה הארוכה עד המקום..לא הצלחתי להגיע למסקנה

אגב, ניתן לראות בתמונה את המרפסת בצד השני, שממנה יש תצפית לקניון.

הקטן פיתח פריחה פתאום (יתכן שנעקץ או אלרגיה לצמחים כלשהם), אז הוא נלחץ וביקש לחזור לאוטו..אז בעלי לקח את הילדים והתחיל לחזור איתם, עד שאני סיימתי את מכסת הצילומים שלי.
-
המשך יום 11
היעד הבא הוא מפלי Dettifoss & Selfoss, שעה וארבעים נסיעה מהקניון.
גם כאן יש 2 אופציות ביקור – בצד המזרחי (דרך כביש 864 ואז אפשר להגיע עד המפל ממש, דרך הליכה קצרה על הסלעים ויש הטוענים שזה הכי יפה) או בצד המערבי (דרך כביש 862 ששם יש תצפית מרהיבה על המפלים, וכאן החניה הרשמית).
אנחנו בחרנו לנסוע לצד המערבי, חונים בחניה ענקית (אפילו היו כאן שירותים), והקטן עדיין במצב רוח לא מדהים מקודם ולא מתחשק לו ללכת..מסתבר שגם בגיל 10 עדיין מסכימים לכתפיים של אבא, אז ככה התחלנו ללכת.
התחלנו עם המפל הקטן יותר, סלפוס – ההליכה היא באזור צחיח וקשה לדמיין שיש מפלים כל כך מרשימים בהמשך.

הליכה קצרה של רבע שעה, ומגיעים. זהו מפל רחב שנופל אל הנחל האפור, אבל עדיין המראה עוצמתי. כמות המים והעוצמה, זה לא משהו שאנחנו רגילים אליו.

מכאן ממשיכים למפל דטיפוס, עוד רבע שעה-20 דקות הליכה וכאן מגיעים לשביל שמוביל אותנו דרך אזור ירוק אל מפלים מדהימים בגודלם ובעוצמתם.

בנוסף, הופיעה קשת שבהתחלה היתה רק חצי קשת ,אח"כ הפכה לקשת שלמה ובסוף אפילו כפולה. מושלם!

יש כמה נקודות תצפית..המים אפורים ובתמונות לא תמיד ברור במבט ראשון איפה הסלעים ואיפה המים.
השעה כבר 17:00 ואנחנו ממשיכים הלאה. היו תוכניות לעצור גם ב Hljóðaklettar או ב Asbyrgi Canyon אבל לאור השעה המאוחרת ממשיכים הלאה..
-
המשך יום 11
אנחנו נוסעים ל Husavik בירת הלוויתנים, עיירת דייג שנמצאת על פיורד וגם נעשתה מפורסמת בעקבות הסרט Eurovision Song Contest: The Story of Fire and Saga
בדרך להוסביק הנופים יפהפיים ובעצם אנחנו חצינו את קו הרוחב 66N מה שאומר שאנחנו ממש נושקים לחוג הקוטב.. עוצרים לתצפית, יש כחול אינסופי לפנינו, ואנחנו מחפשים לוויתנים כי בסיפורי טיול שקראתי, היו אנשים שיצא להם לראות..לוויתנים אנחנו לא רואים, אבל מרחוק רואים להקת דולפינים שמקפצת למים..זה היה די רחוק לצילום אבל מרגש בכל מקרה.

מגיעים להוסביק אחרי 1:10 שעות, מסתובבים קצת בעיירה החמודה ומשקיפים גם כאן לאופק (אין לוויתנים)..שייט לוויתנים לא תכננו לעשות בכל מקרה כי אני סובלת ממחלת ים וכבר יצא לי לראות לוויתנים (בעצם להקיא בסירה שבה אנשים אחרים רואים לויתנים
), והילדים לא רצו בלעדיי.

מחליטים שזה זמן טוב לארוחת ערב (השעה כבר 19:00), מכיוון שיקח עוד זמן עד שנגיע לחדר שלנו, והסופרים יהיו כבר סגורים.
ניסינו 2 מסעדות והכל מלא. ב Salka אפשר להירשם, ולקבוצה בגודל שלנו (4) מחכים כ 20 דקות..די עמוס יחסית לעיירה קטנה.
מתיישבים במסעדה, אוכלים ארוחת ערב טובה, ואח"כ על בטן מלאה ממשיכים לדירה שלנו ל 3 לילות הבאים ב Akureyri
מגיעים לדירה בסביבות 22:00, גם כאן לא פוגשים את בעל הדירה. יש אור בחוץ וממולנו הרים עם שלג, והעיר מעבר לים..נוף מהמם.
יש בדירה 2 חדרי שינה, סלון ומטבח מאובזר, מכונת כביסה ומייבש ומרפסת שמשקיפה לים ולעיר Akureyri . בחוץ יש ג'קוזי שמשקיף לנוף, אבל הפעם לא השתמשנו כי זה משותף ל 5 הדירות שיש כאן והדיווחים על קורונה שמתפשטת גם באיסלנד מתחילים להגיע אלינו גורמים לנו להחליט שלא. יש לדירה דירוג 9.6 בבוקינג והיא ממש מומלצת.

הג’קוזי והשקיעה כאשר הגענו

סיכום היום: קצת התבאסנו מהטרק של הקניון, אהבנו את המפלים..הדרך היתה ארוכה מדי, אבל זה חלק מהטיול באיסלנד.
-
התמונות עם הפאפינים מדהימות. מכל המקומות שלא הייתי זה המקום שאני מצטער שלא הגעתי אליו.
לגבי איילי הצפון – לפי מה שקראתי הם לא שייכים באופן טבעי לאיסלנד אלא הביאו אותם מנורבגיה.
-
דיאנה יקרה,
אני ממש אוהבת את הכתיבה שלך בשילוב עם התמונות המהממות עשית לי חשק לטוס היום.
הכול ירוק, החופים עם סלעי הבזלת הם וואו- אותם הכי אהבתי.
כל מפל יותר יפה מהקודם, הפאפינים מתוקים והתמונות שלהם משגעות ומקצועיות
מה עם הכפכפים…?נ.ב הכנסיה עם הריצוף הגאה ...אהבתי.
-
לגבי הפאפינים, זה באמת מקום מדהים, ואני ממש שמחה שהצלחנו להגיע לשם.
אתה הגעת לפחות מדי זמן כדי להספיק להגיע..זה ממש רחוק..פעם הבאה

תודה שאת ממשיכה איתי

היא עדיין עם כפכפים גם פה, ובעצם בכל הטיול. כאשר חזרנו הביתה התחילה טיפול אנטיביוטי, והבעיה עדיין לא נפתרה לצערי, אבל כן יש שיפור.
יום 12
התוכנית להיום: להסתובב קצת באקוריירי, סידורים וקניות, ואולי קצת לטייל. יום של מנוחה ועצלנות
מזג אויר: שוב קר וטיפה גשום, 12 מעלות
נהיגה: ~90 ק"מ
משהו ששכחתי לכתוב על אתמול – בדרך לאקוריירי עברנו בכביש האגרה היחיד שיש באיסלנד (16 ק"מ, מומלץ להשתמש בזמנים שמזג האויר רע או בחורף..בקיץ אין בעיה לקחת את הדרך העוקפת על ההר, שזה מה שעשינו ביום הבא).
חייבים לשלם תוך 3 שעות באינטרנט, 1500 קורונות. (אחרת יש קנס ודמי טיפול)
יצאנו לAkureyri די מאוחר, להסתובב ולסידורים.
לגבי חנייה בעיר, יש לשים לב שברוב המקומות יש שלט שאומר כמה זמן אפשר לחנות בחינם – מה שאומר שחייבים להשתמש בשעון או בפיסת נייר שכותבים בה מתי החנת,ומשאירים בחלון.
אז הגענו, חנינו, והלכנו לחפש את חנות החברה הסלולרית simmin כי הילדים סיימו את הסים ב"טעות". אז הטענו להם שוב קצת data.
אח"כ הסתובבנו בעיר,קצת קניות של מתנות ומזכרות, הגענו עד הכנסייה, אכלנו גלידה טעימה, אח"כ צ'פס מושחת ברחוב..ראינו את הרמזורים עם הלב האדום.

הם מנסים לתפוס צ’פסים שנופלים לאנשים

לגן הבוטני שמאוד מומלץ, לא היה ביקוש בקרב בני המשפחה.
אח"כ המשכנו לסופר וגם לקנות בשר בקצביה וחזרנו לדירה לקראת 14:30.
היום מתנהל בעצלתיים, לפעמים אחרי טיול אינטנסיבי, צריך להוריד הילוך. במקור היו לי תוכניות לנסוע לעיירה הכי צפונית Siglufjörður, אבל גם זה לא היה ביקוש.
החלטנו לנסוע קצת צפונית למקום המגורים שלנו, בכביש 83 ולחפש קצת לוויתנים מהחוף. גם היום לא מצאנו כלום, אבל אחרי רבע שעה נסיעה הגענו לאזור שיש בו בריכות דגים שהמקומיים מגיעים לבילוי משפחתי עם הילדים, לדוג, המקום נקרא Vikurlax..הסתובבנו שם קצת והסתכלנו..מלא דגים ומלא ציפורים שמתעופפות בסביבה.
ניתן לראות את בריכות הדגים למטה:

אחרי שסיימנו, החלטנו לנסוע ליער לא רחוק מאקוריירי שגם פה המקומיים מגיעים עם הילדים לטיול ביער ומשחק במתקנים הפזורים מסביב.
מסתבר שגם ילדים בוגרים בני 10-14 נהנים מדברים שלכאורה כבר לא לגילם, כמו טרמפולינות ונדנדנות

הילדים ומאחוריהם יש 2 ילדות מקומיות – רואים את ההבדל, לא?

אף אחד מהמקומות שביקרנו היום הוא לא מאסט, ולא כזה שמומלץ לבקר בטיול עמוס בזמן. אבל רצינו קצת לנוח והילדים רצו לעשות דברים שהם לא קשורים לטבע או מסלולים, אז זה התאים לנו ליום הזה.
היער שנקרא Kjarnaskogur
יש כאן מסלולים קצרים בתוך היער (והופתענו מכמות הצמחים והעצים והמגוון..לא ראינו באיסלנד עד עכשיו כל כך הרבה עצים שונים במקום אחד..או אפילו לא במקום אחד :-D), יש כאן טרמפולינות (יש אותם בכל מקום באיסלנד), מתקני טיפוס ונדנדות..

אפילו ראינו ארנבי בר מסתובבים שם.

לקראת 19:30 חזרנו לדירה לארוחת ערב מוקדמת. בלילה שוב יוצאים להתפעל מהשקיעה והנוף שנשקף (גם אחרי השקיעה, עדיין יש אור כמובן)

סיכום היום: יום מנוחה, בלי הרבה אקשן. אקוריירי עיר חמודה, והיה נחמד להסתובב בה.
-
התמונות ברמה מדהימה, גלויות יחס"צ ממש.
יופי - תפסתם את הרגעים והנופים-בצבעים וקומפוזיציה נהדרת.

-
ממש מסע מרתק, נראה כל כך מיוחד!
איסלנד נחשבת.ליעד יקר. מלבד הטיסה, איך מחירי שאר הדברים ביחס למערב אירופה?
-
מקסים. וואו, יער באיסלנד! נדיר...