אוסטריה שינוי מסלול
-
שלום , נמצאים באוסטריה , כרגע בגולינג יום שמשי , אך מראה שהחל ממחר השבוע גשום ובניגוד למה שאומרים שהגשם מפסיק מהר הוא נמשך אתמול ככל היום לכן מחפשים המלצה לאזור אחר מומלץ ל3 לילות ואטרקציות עד שעה נסיעה משם . חשבנו על קפרון או פלאכאו. נשמח לחוכמת ההמונים תודה.
-
@מטייל_3796234 אמר:
גשמי קיץ “ברובם” לא נמשכים זמן רב (כלומר – מספר ימים, ברצף) כמו בחורף
אבל זה לא אומר שהם לא יכולים להגיע גם למספר שעות, ולהוריד כמות משמעותית של משקעים. יש בהחלט גם ימים כאלו, בכל קיץ, בכל אירופה.
בדקתי במספר אתרי מזג אוויר בינלאומיים (accuweather, weather.com, weather channel) וגם באתר אוסטרי (bergex) – ובכולם נראה שבימים הקרובים עשוי להיות גשם לסירוגין (יש אתרים שמראים יותר גשם ואחרים שמראים משמעותית פחות גשם) – כלומר שעות של גשם ושעות של ללא גשם (ואפילו שמשי).
שני המקומות שציינת, נמצאים במרחק של חצי שעה נסיעה ממך והם באותו איזור אקלימי כפי שאתה נמצא (האם היית מצפה לתחזית שונה משמעותית בין תל אביב לנתניה?) ולכן הנסיעה אליהם לא תשנה דבר מהותי. יתר על כן, גם אינסברוק, שנמצאת בחבל טירול המרוחק שלוש שעות נסיעה, חווה את אותו מזג האוויר שאתה חווה. למעשה כשיש גשם בהרים, הסבירות שהתחזית תהיה תקפה לכל איזור האלפים “פחות או יותר”.
לכן, המלצתי לך היא כזו
תסתכל מדי ערב/בוקר באתרי תחזית המציגים את התחזית לפי שעה, ותתכנן את היום שלך לפי זה. יש גשם – סע למערת קרח, או למפל, או למוזיאון, או לביקור באיזה עיירה שמצאה חן בעיניכם, וכדומה. אין גשם – תבחר את מסלולי הטבע שאתה מעוניין בהם (מהחשוב יותר לחשוב פחות).
ומשפט אחרון – גשם זה חלק מהעניין. כדאי “לזרום” איתו ולהתגמש
-
@מטייל_3796234
אני תמיד משתמש בגוגל, פשוט תרשום את שם העיר ומזג האוויר בסלולאר בגולל ( לדוגמא קפרון מזג האויר ) ויוצג לך פיסת המשקים לפי שעות, בדרך כלל זה היה מאוד אמין,
למרות שלפי מה שאני רואה צפוי גשם בעוצמה כזו או אחרת כל ימי השבוע עד ג’ ד’ הבא באוסטריה מוינה ועד לטירול.
-
מה שגוגל מציג הוא המנוע של weather.com (הידוע גם בכינויו the weather channel)
כבודו במקומו מונח.
אם כי המנוע של גוגל מראה ברזולוציה של שלוש שעות שהיא פחות מדוייקת מאשר האתר עצמו המאפשר רזולוציה גבוהה יותר של כל שעה
ומעבר לעובדה שכל אתר עובד עם מודלים מטראולוגיים שונים ולכן יציג תחזית שונה מאתר אחר.
הנכון ביותר הוא להשוות מספר אתרים ולראות על מה הם מסכימים ועל מה לא. אם אתר אחד יציג שמש לחלוטין והשני גשם וסערה, זה אומר שמישהו מהם טועה. ומנסיוני, אף אחד לא צודק או טועה בצורה מוחלטת “כל הזמן”.
-
בנסיעות שלי לאלפים האחרונות הסתמכתי על האתר הזה והוא דייק כמו שעון שוויצרי , כשהיה כתוב גשם אז ירד גשם.
לא נראה לי שיהיה איזה אתר שיציג דוקא ההיפך הגמור לשבוע הקרוב באוסטריה ויגיד שמזג האוויר יהיה בהיר וחם.
זה אומר שהשבוע הקרוב יהיה בסארה לטיולי חוץ.
וכדאי לחפש מטרייה טובה , רכב סגור וגג אדום.
-
-
@מטייל_3796234
האתר שהשתמשתי בו באוסטריה פעמיים בעקבות המלצה של מקומיים הוא זה.
יש בו פירוט שעתי ובמרבית המקרים הוא היה מדוייק.
באחת מהפעמים הגשומות שלי הדרמתי ספונטנית לחבל קרינתיה וזכיתי למזג אוויר בהיר עד מעונן. בדקת?
-
@מטייל_3796234
בגלל המבנה הטופוגרפי, באוסטריה יש כמה עמקים שמוקפים בהרים גבוהים מאוד (חלקם מעל גובה העננים). לכן נוצר מצב שבכל עמק יש מיקרו-אקלים שונה, ואני נתקלתי במצב שבו בעמק אחד היה גשם בעוד בעמק סמוך (מופרדים בהרים גבוהים) היה מזג אוויר יפה.
מומלץ לעשות בדיקה במספר עמקים, אולי תמצאו עמק שבו אפשר לטייל.
-
נכון מאוד. בנוסף, אם רואים תחזית ( בקיץ) להרים הגבוהים באוסטריה ,של משהו כמו 15-16 מעלות ,דעו שבדרך כלל בעמקים הסובבים, הטמפ’ תהיה סביב ה-30 מעלות ואף יותר. -
היתרון במזג אוויר גשום הוא התגברות זרימת הנחלים.
מצטרף להמלצה לטייל במפלים ובנקיקים הקרובים אליכם וליהנות מעוצמת הטבע. מצרף מפה המפרטת את שלל המפלים:
https://www.europeanwaterfalls.com/countries/waterfalls-in-austria/
-
@מטייל_3796234
מצטרפת להמלצות שכתבו כאן על אתרי תחזית ומה המשמעות המעשית של תחזית גשומה.
אני לא יודעת באיזה הרכב אתם (מבוגרים/ילדים, חובבי מוזיאונים , מסלולי טבע, או ספורט אתגרי)על כל פנים, יש המון דברים שאפשר לעשות בגשם קל או כבד באזור זלצבורג:
בעיר זלצבורג – מוזיאון הטבע, שיט על הזאלצך, ארמון הלבורן
מכרה מלח – בהליין או בצד הגרמני (באד…..)
קלאמים למינהם – כפי שכתבו לעיל
רפטינג וקניונינג- יש חברות שמפעילות רפטינג וקניונינג בקבוצות קטנות, על נהר הזאלצך ובסביבה.
יש טווח של גילים לכל פעילות ואפשר לבחור לפי הרכב האנשים.בטיולנו האחרון עשינו רפטינג שיוצא מ-
Rafting Center in Taxenbach
כשעה נסיעה מפלכאו דרומה. -
היי, לנו מתוכננת טיסה למחר לטיול באזור זלצבורג עד יום שישי. עם אפשרות להחליף ומסלול מוכן גם לפריז
אשמח לשאול אתכם האם כדאי לדחות את הטיול לזלצבורג ולנסוע לפריז בגלל מזג האוויר. לפי האתרים פה נראה שרוב הזמן גשום.
בתכנון – נקיק ליכטנשטיין, רכבל בגופנברג, מערת הקרח בורפן, מצודת ורפן, מפלי גולינג, תצפית חמש האצבעות, הלשטאט, קפרון, צל אם זה אבטנאו.
כמה מהאטרקציות האלה לא מתאימות לגשם?
-
מצודות, מערות, מפלים ונקיקים מתאימים בהחלט לימים גשומים.
לגבי הרים, רכבלים ומקומות נופיים - פחות, כי סביר שלא תראו הרבה (יותר מכך, ייתכן שרכבלים אינם פועלים. לבדוק באתר הרכבל). בכל אופן, לא הייתי שולל מראש אלא בודק מה המצב בדיוק – כותבים בגוגל את שם המקום (אנגלית/גרמנית) + webcam ומוודאים ראות באותו רגע.