ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי

פורום צפון אמריקה
    אלסקה האי הוואי הוואי סיפור טיול
    23
    208
    29478
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

זה ניראה שהם נהנים לרוץ, אבל מה אני מבינה.
      אפרופו דובים סיפרו לנו שם שהדובים מפחדים מנבחיות הכלבים ולא מתקרבים בכלל לאיזור.
      מעניין.
      בכלל יש המון כלבים על המסלולי הליכה באלסקה, כלבים מפוארים. ( במראה )

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אסף 16
        אסף 16 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

יפה אז נפתרה הבעיה של הדובים. לא אייפון מרעיש, לא חצוצרות ולא גונגים. פשוט לטייל עם כלב או להיות דוגיסיטר.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback

@אסף-16

היה לנו צופר הגד דובים שקנינו ב REI ניסינו אותו פעם אחת, אפשר להתחרש מהדבר הזה 🙂
          לא בטוחה שכלב אחד יעזור, צריך לטייל עם עשרות כנראה כדי להרתיע דובים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Sailor
            Sailor @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar
            הזואולוגים עדיין חלוקים לגבי מיון הגריזלי, חלק טוענים שהוא תת מין של הדוב החום (זה שנפוץ באירפה וחלק שזה כבר מין נפרד למרות שאפשרית רבייה הדדית.

ההבדל בגודל משמעותי גם ביחס לדוב החום באזור הארקטי באירופה.

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • rozmar
              rozmar @Sailor נערך לאחרונה על ידי rozmar

@Sailor

כשהיינו בסבלברד וגם בצ’רצ’יל מניטובה לצפיה בדובי קוטב, הבנו כי מהזדווגות של דב קוטב ודב חום יכול לצאת צאצא. מסתבר שיש על זה ערך שלם בוויקיפדיה (polar bear and grizzly bear hybrid). 

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

היום האחרון באלסקה, מחר טסים למאווי הוואי.
                בתכנון להיום שייט ארוך בקנאי פרויד.
                השייט מתבצע בספינה גדולה, אורכו 6.5 שעות ( יש גם שייט ארוך יותר ).
                במהלך השייט רואים נופים מרהיבים ובעלי חיים רבים.
                קראתי אזהרות בבלוגים על מחלת ים קשה ואני מצוידת בדרממין.

קמים בבוקר יוצאים החוצה, תראו מה אנחנו רואים 

סוף סוף סוף שמיים כחולים. איזה כיף

השייט ב 11 יש לנו זמן לקום מאוחר לאכול ארוחת בוקר בנחת.

מגיעים לשייט , כל משפחה מקבלת מקום עם שולחן אוכל במפלס התחתון , אלה מקומות מסומנים, במפלסים העליונים הישיבה חופשית. ( ועדיין ישמר לנו המקום במפלס התחתון ).
                לשאלתי עונה איש הצוות שאכן לפעמים יש בעיות של ים גלי ומחלת ים, אך זה לא יקרה היום. אכן השייט רגוע והדרממין לא יצא מהתיק. ( אבל יהיה לו עוד רגעי עדנה בהוואי (
                ראינו נופים מרהיבים, ראינו המון בעלי חיים. החל ממדוזות מעניינות, כלבי ים אריות ים. ראינו פאפינים , ראינו 3 לוויתנים ( תכלס מעבר לקצת גוף רבע זנב והרבה שפריצים ….לא ראו הרבה ) ודולפינים קטנים שעשו לנו הצגה שלמה  של קפיצות…זו היתה הצגה מרהיבה חבל שאי אפשר לעלות סרטים לפורום.
                את בעלי החיים לא הצלחתי לצלם כמעט אז תאלצו להסתפק בעיקר בנופים.

בכל פעם שהצוות איתר בעלי חיים האוניה האטה ונעצרה ואיפשרה לנוסעים צפיה מלווה בהסברים.
                המהלך השייט האוניה מגיעה לקרחון ענק שכל הזמן נשבר לים, מרהיב.
                גם הוגשה ארוחה ( שכללה כריכים ציפס ושתיה – כולל אלכוהול ) הכלולה במחיר – רמתה היתה סבירה
                סה”כ זה היה יום מהנה מאוד, הזמן עובר מהר ובנעימים ולא הרגשנו שארוך מידי.
                השייט נעשה עם חברת MAJOR MARINE TOURS ועלותו 170 דולר לאדם
                ( השייט הארוך יותר מגיע לעוד קרחון וע”פ ההמלצה שקיבלתי הם דומים ואפשר להסתפק ב 6.5 שעות )

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                • ayeletback

ותמונות מהקרחון ( ששמו לא נישאר בתיעוד שלי אבל המראה שלו בהחלט כן )

שירליץ אסף 16 dinz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                  • ayeletback
                    ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

חוזרים ב 17:30 ל SEWARD כמו בפעמים קודמות הילדים מיצו ואני לא.
                    לוקחת את האוטו ויוצאת קצת מחוץ לעיר לראות את הנופים עם שמיים כחולים.
                    מה אגיד לכם, יפה שם האלסקה, אי אפשר להתאכזב לאן שלא תפנו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                    • שירליץ
                      שירליץ @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

במילה אחת: וואו!

• אסף 16

@ayeletback

איזה יופי ! 

את יכולה ( אם תרצי ) להעלות סרטונים ליוטיוב ולשלוח לנו קישור.

הנה קרחון באלסקה, לא יודע אם זה אותו אחד שהייתם בו.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • ayeletback

@אסף-16

מנסה , הנה הלינק לסרט

https://youtu.be/ptv0llitB_k

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • אסף 16

@ayeletback

הצליח !  חמודים הדולפינים 🙂

• יובל ש.
                              יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

היי, תודה רבה איילת על סיפור הטיול המושקע לאללה.

הקרחון שראיתם בקינאי פיורדס הוא Holgate Glacier.

הדולפינים הם טכנית לא דולפינים אלא קרובי משפחה שלהם שנקראים פוקנות (Porpoise).

• dinz
                                dinz @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

מרהיב!! 

• ayeletback

יום ראשון ב  1.8
                                  היום אחה”צ ב 17:00 טסים לאי מאווי בהוואי.
                                  אבל עד 17:00 יש עוד המון המון זמן, השמיים שוב כחולים כחולים ואני מחליטה לנצל את השעות האחרונות בגן עדן לעוד מסלול.
                                  הילדים בהלם : מה מסלול? מסלול הליכה? את רצינית.
                                  מתברר שאני רצינית, אז אנחנו מתארגנים מעמיסים את הפקלעות ונוסעים לקרחון EXIT בפאתי SEWARD
                                  לקרחון יש מסלול לא ארוך ( 2.5 מייל מעגלי דומני ) לא קשה ומאוד מסודר.
                                  הילדים משלימים עם מר גורלם, ומלווים אותי במסלול.
                                  הנוף יפה מאוד אלא מה, הקרחון עצמו קצת פחות מרשים אחרי הקרחונים המדהימים שכבר ראינו.
                                  עדיין טיול כיפי ומוצלח.
                                  במהלך הטיול מסומנים במקומות רבים לאיפה היגיע הקרחון בשנים קודמות. ממחיש בצורה מאוד ברורה את נסיגת הקרחונים.

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
                                  • אסף 16

@ayeletback

חחח כן, מר גורלם…. התמונות אכן ממחישות כמה הוא “מר”

• ayeletback

תם ולא משלם פרק אלסקה בטיול.
                                      לא נשלם כי ממחשבה שזה מקום של פעם בחיים, אני יוצאת משם בידיעה ברורה שאחזור , ואפילו יותר מעוד פעם אחת, כי יש כל כך הרבה מה לראות והארץ הזאת כל כך מדהימה שמרגיש לי שזו היתה רק ההתחלה.

הדרך שלנו מ SEWARD לשדה התעופה נעימה ויפה ( שמיים כחולים ) הרבה הרי שלג ואפילו אגם כחול כחול שעצרנו לידו להקפיץ בו אבנים.
                                      ש”ת באנקורג קטן ונוח, הצלחתי בדרך לא דרך לדחוס את כל הציוד שלנו ב 2 מזוודות במשקל המדויק של 50-52 פאונד.

ב GATE יש תור לדיילת שאחראית להוואי SAFE TRAVEL
                                      מתברר שכל המידע וההבדיקות שהעלנו לאתר הוואי כבר נבדקו ואושרו ואנחנו מקבלים 3 צמידים ( סטייל בית חולים כזה ) שיאפשרו לנו כניסה מיידית ללא ביקורת להוואי. 
                                      רגע של אושר. הצלחתי לעמוד בצורה נכונה בכל הפרוצדורות האין סופיות שלהם. והכל תקין.

הטיסה חצי ריקה , כמו הטיסות שאני זוכרת מסוף המאה הקודמת. ואנחנו מתפרסים על יותר מקומות. המטוס מרווח המון מקום לרגליים.
                                      שקיעה מטמטמת כמו כאלה שניתן לראות רק מהמטוס. אדומה אש...כל כך יפה.
                                      6 שעות ומגיעים להוואי, הנחיתה סיוטית, יש המון רוח , המטוס מטלטל ועושה צניחות קטנות שנשמתי פורחת ( אל תספרו לאף אחד אבל היתה גם צרחה אחת או שתיים מצידי ). הילדון שלי מחזיק לי את היד ומבטיח לי שזה כלום.מתי בדיוק התינוק שלי הפך להיות הגבר שמרגיע אותי….
                                      הילדה שלי שיושבת בנפרד על שלישיה משלי מספרת אח”כ שהיא חשבה שאולי נתרסק והיא אפילו לא ישבה לידנו .
                                      באמת לא היה כיף.וזה גם לקח איזה רבע שעה …
                                      אבל לא התרסקנו , ונחתנו בהוואי.
                                      יוצאים מהמטוס אין מזגן. בכלל ניראה כמו איזה שדה תעופה בעולם השלישי ( או הרביעי ) מזכיר מעט את זה של קוסמוי.
                                      וחם….
                                      הצמידים מעבירים אותנו בלי שום עצירה דרך הביקורות ( חיילים במדים מאוד נוקשים כאלה ופנים חמורות סורקים אותנו...לא כל כך נעים ).
                                      השכרת רכב, נותנים לנו לבחור מה שאנחנו רוצים משורה ארוכה של רכבים.
                                      לקחנו ניסן סנטרה חביבה, ואנחנו בדרך ל RESORT שלנו ב קיהי.

הלינה שלנו ל 6 לילות היא ב ASTON MAUI HILL זה RESORT של דירות נופש. לא מתהדר בהמון כוכבים ולכן מחיריו ( יחסית יחסית ) פחות גבוהים.
                                      2500 דולר ל 6 לילות.
                                      קיבלנו דירה גדולה, חדר שינה סלון ענק מטבח מעולה, פינת אוכל יפה ומרפסת ענקית צופה לים ( להיט ).
                                      הדירה מיושנת אבל נוחה.|
                                      החסרון העיקרי הוא מזגני חלון שניראים כמו משנות ה 70 של המאה הקודמת ועושים רעש מחריד, אבל מקררים ( בלילה ישנתי עם אטמי אוזניים….לי זה פחות מפריע )
                                      הווי פיי מצוין ( בכל מקום בטיול היה ככה )
                                      בדיעבד היינו צריכים להשכיר דירה לא ב RESORT וזה היה יוצא זול בהרבה, לא עשינו שום שימוש במתקני ה RESORT ( מי צריך בריכה שיש את הים...)
                                      מקבל את פנינו סל פירות ענקי וצ’ופריסטי.
                                      מאוחר , יום ארוך ארוך ואנחנו נופלים לישון.
                                      יש המון אושר סביב שאנחנו בהוואי. של כולנו. השינוי החד מאלסקה די מתאים.

חשוב חשוב – אם אתם בהוואי בקייץ חייבים מזגן, זה לא משהו שאפשר להתפשר עליו
                                      karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • karnielr
                                        karnielr @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback אמר:

תם ולא משלם פרק אלסקה בטיול.
                                        לא נשלם כי ממחשבה שזה מקום של פעם בחיים, אני יוצאת משם בידיעה ברורה שאחזור , ואפילו יותר מעוד פעם אחת, כי יש כל כך הרבה מה לראות והארץ הזאת כל כך מדהימה שמרגיש לי שזו היתה רק ההתחלה.

אנחנו אחרי שני טיולים (מאוד שונים זה מזה) באלסקה וגם אנחנו מרגישים שניתן לחזור לשם שוב ושוב. יש החוששים לפני הטיול הראשון שם, אבל אחרי שמגלים תוך שניות שאלסקה היא ארה”ב ולכן קל ובטוח לטייל שם, אין כל מגבלה לחזור גם לשם כפי שחוזרים ליעדים אחרים בארה”ב. 

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • ayeletback
                                          ayeletback @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr אמר:

) באלסקה וגם אנחנו מרגישים שניתן לחזור לשם שוב ושוב. יש החוששים לפני הטיול הראשון שם, אבל אחרי שמגלים תוך שניות שאלסקה היא ארה”ב ולכן קל ובטוח לטייל שם, אין כל מגבלה לחזור גם לשם כפי שחוזרים ליעדים אחרים בארה”ב. 

קראתי את 2 הבלוגים שלך, ונעזרתי בהם לא מעט.
                                          את צודקת המון אנשים שאלו אותי לפני ואחרי, אלסקה? באיזה טיול מאורגן?
                                          כאילו אין אופציה אחרת מלבד טיול מאורגן.
                                          ודי נדהמו שאמרתי ...רק אני והילדים.
                                          בפועל זו ארה”ב לכל דבר, מאוד מאוד קל לטייל שם.

• ayeletback

ובמעבר חד עוברים להוואי.
                                            הגענו ממש בלילה, לא שמנו שעון ( פעם ראשונה בטיול הזה ) ונפלנו לישון.
                                            הקימה לא היתה מאוחרת ( בכל זאת עוד שעתיים מערבה בשעון, סה”כ 13 שעות הפרש מישראל ).
                                            אני ונופר מבלות שעה קלה במרפסת שמצוידת בכסאות נוח מעולים ובשולחן אוכל ומשקיפה לים.
                                            במאווי חם מאוד באוגוסט במהלך היום אבל בניגוד לארץ בערב ובבוקר מאוד נעים וכיף לשבת בחוץ.

מתארגנים לאיטנו , התחנה הראשונה SAFEWAY המקום היחידי במאווי שמזכיר לחלוטין את ארה”ב, חוץ ממגרש החניה כמובן שבו מטיילות בין המכוניות תרנגולות….מחזה ביזרי לחלוטין.
                                            אני ותומר מסתבכים מעט עם הקופה העצמאית ( שלא באשמתנו !!! כל שקית חדשה ששמים למלות המנגנון האוטומטי חושב שהעברנו מוצר בלי לרשום אותו והכל נתקע ) והעובדת שממונה לעזור עושה לנו פרצופים כועסים וממליצה שנלך לשלם בקופה רגילה כי יש לנו הרבה דברים...קבלת פנים נעימה. כאמור היא תהיה הראשונה מיני רבים.

ב 12 אנחנו מצליחים לצאת סוף סוף מהדירה, המטרה גייזר שמתפרץ מתוך הסלעים בים בצפון האי , המקום עונה לשם BLOWHOLE
                                            הגוגל מפס מברבר אותנו לא מעט אבל נופי הים יפים משהו באויר אומר הוואי ונחמד לנו.

הנה דוגמא למה שרואים בדרך 

בניגוד למה שאני רגילה מארה”ב ( שבכל מקום שבו יש מה לראות יש VIEW POINT מסודר ) פה יש אחד לאורך כל הדרך (שלקחה יותר משעה ). אין שום הרגשה של תשתיות לתייר.
                                            מגיעים ל BLOWHOLE כמות חניה של 2.5 מכוניות והמון אנשים, חונים איכשהו בצד ( מן הסתם לא בצורה חוקית ) 
                                            הגייזר למטה בתחתית צוק די גבוה, רואים אותו מלמעלה אבל אי אפשר להשוות את עוצמת החוויה לצפיה בו מקרוב .
                                            תשקיעו ותרדו את הצוק. הירידה לא קשה במיוחד, קצת סלעים וצריך לרדת בזהירות אבל לא נורא.
                                            לקח לנו כחצי שעה לרדת וזמן דומה לעלות.
                                            לאורך כל הדרך למטה מראות הים מקסימים

לא הצלחתי לצלם את הגייזר מתפרץ בתמונה בודדה אבל סרט נהדר יש לי, והנה הלינק אליו ל YOU TUBE
                                            https://www.youtube.com/watch?v=VNwHzpYPoqE

בתור מי שלא חובבת את ריחות הגיפרית שמלווים את הגייזרים בילוסטון, איזה כיף לפגוש גייזר עם ריח של ים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 7 / 11
                                            • פוסט ראשון