טיול לאוסטריה בדגש על טירול – עזרה ותיקונים
-
היי, היום התחלתי לתכנן טיול של 8 ימים באוסטריה.טיילנו בעבר בזלצבורגלנד ובוינה, הפעם למרות הטיסה לוינה בגלל שיקולי בידוד בחזור, אנו רוצים להגיע עד טירול.
טיוטה של התוכנית:
יום 1: נחיתה בוינה, השכרת רכב, נסיעה לדירה ראשונה בLiesen- בזלצבורגלנד כשעתיים וחצי.
יום 2: check out מהדירה. המטרה להגיע בערב לדירה הבאה בFlachau-.
חשבתי על אתרים: Gosau, Abtenau, Unterhof Alm ואז בערב מגיעים לדירה השניה.
יום 3: טיול ל- Jagersee, Kitzlochklam וחוזרים לדירה בפלכאו.
יום 4: check outמההדירה. המטרה להגיע בערב לדירה שלישית ב-Innsbruck
מה אתם מציעים לבקר ביום זה?
יום 5: טיול באיזור Soelden (יש המלצות?) ובערב להגיעה ל-Aqua Dome Thermal
יום 6: טיול באיזור Pitztal כולל עליה ברכבל ל-Pitztal Glacier וביקור באגם Rifflesee
האם אפשר לשלב את האתרים האלה ביום ה-6 ביחד עם זולדן?
בדיקות קורונה ב-Innsbruck.
יום 7:check out מהדירה באינסברוק, נסיעה לכיוון Linz לדירה הרביעית, עוצרים באמצע הדרך לטיול ב- WILDSCHOENAU
יום 8: טיול בוקר בלינץ,check out מההדירה, נסיעה לוינה כשעתיים. טיול ערב במרכז וינה. לינה במלון באיזור השדה.
יום 9: טיסה מוינה לארץ
-
האם זה טיול מבוגרים? יש ילדים?
האם זה טיול ראשון שלכם בזלצבורגלנד? יש הרבה אתרים מפורסמים ושווים באזור שלא כללת בתכנית.
כדאי לתת כאן יותר פרטים , כדי שניתן יהיה לעזור לכם בצורה מדויקת יותר.
Unterhof Alm – אינני מכירה
אבטנאו – מגלשות הרים. לא אורך הרבה זמן
אגם גוזאו – האם תרצו רק להקיף את האגם? באמצע השביל שמקיף את האגם יש מסלול עליה להר. אם אתם מעונינים בטיולים רגליים.
כמו כן ניתן לעלות ברכבל לתצפית על האגם והסביבה.
Jagersee – אגם מקסים, אבל אחרי אגם גוסאו נראה לי מיותר. יש הרבה מקומות יפים אחרים באזור.
אולי לשלב עם קיצלוך קלאם את סכר קפרון.
אם רוצים לצמצם נסיעות אז זיגמונד טון קלאם קרוב לסכר קפרון ומשתלב טוב ביחד.
במעבר לאינסבורק – אם נוסעים בדרך הצפונית - כדאי אגם אכנזי.
אם מאריכים את הנסיעה ונוסעים בדרך הדרומית – כדאי מפלי קרימל
-
המון תודה על הטיפים
, אכן אתקן לפי מה שכתבת 
בעיקרון היינו כמה פעמים בזלצבורגלנד, אבל כשילדים היו קטנים, ככה שנשמח לעבור על איזורים מאוד מומלצים שוב.
הלשטאט לא מכניסה הפעם למסלול. איזה איזורים היית מבקרת שוב ושוב ועל מה אפשר לוותר?
אתמול בלילה מצאתי כאן בפורום סיפור יפה על עמק Oetz בטירול. אולי להחליף Pitztal ב-Oetz? זאת תהיה פעם ראשונה שלנו בטירול.
ילדים כב שני 10 ו-17. אנחנו לא יכולים ללכת הרבה, מעבר לחצי שעה, בגלל בעיות ברכיים שלי.
-
את Gosau ו- Jagersee אני מוציאה, לגבי Abtenau – ילדים כן ירצו לעשות מגלשות, השאלה אם זאת האחת באיזור זלצבורלנד?
בעקרון עשינו את Abtenau ב2012 אז כשקנינו אל הכרטיס, השנה אני מתלבטת אם משתלם לנו לקנות או לשלם חד פעמית..
-
על איזה עיתוי מדובר בכלל?
למה מרחקי נסיעה כאלו רחוקים? כשמדובר בטיול קצר באוסטריה, לא מומלץ להגיע לטירול.
או----אם רוצים טירול--אז קחו רכבת מוינה לאינסברוק -שם שכרו את הרכב ושם גם תחזירו אותו ונסיעה חזרה לוינה ?
היות ולא הייתם בטירול בעבר--- הבחירה של יומיים בטירול---- מאד לא רלוונטית
מציעה להתמקד-
עם רכב מוינה (שעת נחיתה? ) רק אזור זלצבורג, אגמים או שלדמינג
עם רכבת לטירול-- אפשר טירול--- אבל הרבה שעות נסיעה.
שימו לב:
לבדוק כל אתר /קרחון/ דרך הררית/פעילות אקטיבית לגבי שעות וימי פעילות.
מגלשות הרים בתקופה זו (מחצית ספטמבר ?) פתוחות ברובן רק סופי שבוע ובכל מקרה לא ביום סגריר-כדאי להביא זאת בחשבון.
להכין חלופות לימי סגריר.
-
וואו, לא חשבתי על רכבת לאינסברוק, יכול להיות רעיון מעולה, אבדוק היום את האפשרות הזאת .
הסיבה שטסנו לוינה היא בגלל ההחלטות קורונה בארץ, ועכשיו כשהתחלתי לתכנן את זה, הבנתי כמה זה לא היה חכם…
אנחנו מאוד רוצים לטייל בנופים דרמטיים הררים ירוקים ואגמים, האם איזור שלדינג עונה על קריטריון?
טסים לסוכות ונוחתים בוינה ב-19:00 בערב. אוף, פחדתי שהתוכנית שלי מאתגרת.. מצד שני אין לנו בעיה לנסוע, הילדים גדולים.
לגבי ימים גשומים, אם זה מה שיהיה, כל המהות של הנסיעה שהיא לטייל בטבע מהמם, מתבטלת :(((
-
גם אזור שלדמינג שווה טיול וביקור
צמוד לאזור האגמים
ואפשר לשלב.
ואפילו גיחה ליעדים בזלצבורלגנד שפספסתם או רוצים סיבוב חוזר.
-
אתיחס לטירול, אם תחליטו להגיע. אני לא אוביקטיבי כי אני מת על עמק Oetz בקיץ ובחורף.
הרכבלים של זולדן פתוחים עד תחילת אוקטובר. תבדקו היטב באתר הרשמי ובמפה האינטראקטיבית של הרכבלים הפתוחים כעת
https://www.soelden.com/summer/hiking/mountain-lifts-uphill-facilities/summer-mountain-lifts.html#
לו תוכל להתגבר על בעית הברכיים וללכת קצת יותר, זה יקח אותכם למקומות קסומים.
בפחות מ30 דק' נסיעה מזולדן נמצאת אוברגורגל, העיירה הכי גבוהה באוסטריה. היא רלוונטית יותר בחורף למטרת סקי, מקום קטן ומיוחד.
https://www.obergurgl.com/summer.html
למרות שזולדן אמורה להספיק בקטע של טיפוס מעלה לכיון הקרחונים.
בכיון השני יש את aqua dome אותו ציינת. באמצע שבוע עמוס כיף להזרק שם לחצי יום פלוס, ואף להשאר ללון ללילה.
-
תודה רבה על כל הטיפים!
לאחר חישובים אתמול השלמתי עם העובדה שלא נוכל לשלב בצורה סבירה גם איזור זלצבורלנד וגם איזור טירול מערב ב-8 ימים שיש לנו.
בנוסף בגלל שלא נוכל להיות יותר מיומיים בזלצבורגלנד, הכרטיס האיזורי לא משתלם לנו, והעלויות של האתרים והמתקנים שם הופכת למאוד גבוהה.
חשבתי כן לקחת את העצה שלכם לגבי שלדמינג ולנצל את האפשרות ללון בדירה בה נותנים כרטיס הקיץ האיזורי. הנסיעה ברכבת ירדה מהפרק בגלל העלויות.
אז אשמח לדעתכם לגבי התוכנית החדשה:
יום 1: נחיתה ב-19:00 ולינה בוינה. סיור ערב עצמי במרכז וינה. (שבת 18.09)
יום 2: השכרת רכב ונסיעה ליומיים וחצי באיזור שלדמינג. נגיע לקראת 16:00 בערב לפי הערכתי. אשמח להצעות מה ראלי לעשות באותו יום בערב.
יום 3: יום רכבלים באיזור Dachstein Glacier או באיזור Riesachsee. האם גם האיזור השני חינם דרך הכרטיס? מה מומלץ יותר?
יום 4: חצי יום בילוי בפארק אתגרי Grobling. אחר הצהריים טיול ל- Unterhof Alm וחזרה לינה בדירה בשלדינג.
יום 5: נסיעה של 3 שעות ל- Niederau בטירול המזרחי באיזור Wildschoenauu. לשהיה של יומיים וחצי... אשמח לביקורות

עליה ברכבל מעל העיירה Markbachjoch cable car (פתוח עד שעה 17:00)
יום 6: בילוי בפארק FAMILIENERLEBNIS DRACHENTAL. בדיקות קורונה באיזור. טיול טבע באיזור.
יום 7: האם ביום זה לטייל בעמק זילר או לעשות גיחה לעמק אוץ כולל ביקור בAqua Dome בערב? (שעתיים לכל כיוון, אין בעיה)
יום 8: יום נסיעה מ WILDSCHOENAU לוינה. (שבת, אם זה משנה מבחינת הפקקים).
הדרך עוברת דרך גרמניה מה שמרתיע אותי קצת. האם יש מעבר גבול רשמי אם כל הפרוצדורות, או שלא מרגישים את המעבר כי לא יוצאים מכביש מהיר? אשמח לנקודות מהממות לעצירה בדרך ואולי עם מסעדות מומלצות
יום 9: טיסה מוינה לארץ (יום א. 26.09)
אני מקווה שהדרך לטירול המזרחי לא תהיה קשה כי שברנו אותה לכמה ימים. לגבי הדרך חזרה לוינה, אני בטוחה שיהיה קשה. מצד שני יש לנו יום שלם, אפשר לעצור כל שעה וחצי ועוד לנוח בערב במלון לפני הטיסה. מה דעתכם ?
-
@ice_cube אמר:
תודה רבה על כל הטיפים!
לאחר חישובים אתמול השלמתי עם העובדה שלא נוכל לשלב בצורה סבירה גם איזור זלצבורלנד וגם איזור טירול מערב ב-8 ימים שיש לנו.
בנוסף בגלל שלא נוכל להיות יותר מיומיים בזלצבורגלנד, הכרטיס האיזורי לא משתלם לנו, והעלויות של האתרים והמתקנים שם הופכת למאוד גבוהה.
חשבתי כן לקחת את העצה שלכם לגבי שלדמינג ולנצל את האפשרות ללון בדירה בה נותנים כרטיס הקיץ האיזורי. הנסיעה ברכבת ירדה מהפרק בגלל העלויות.
אז אשמח לדעתכם לגבי התוכנית החדשה:
יום 1: נחיתה ב-19:00 ולינה בוינה. סיור ערב עצמי במרכז וינה. (שבת 18.09)
יום 2: השכרת רכב ונסיעה ליומיים וחצי באיזור שלדמינג. נגיע לקראת 16:00 בערב לפי הערכתי. אשמח להצעות מה ראלי לעשות באותו יום בערב.
יום 3: יום רכבלים באיזור Dachstein Glacier או באיזור Riesachsee. האם גם האיזור השני חינם דרך הכרטיס? מה מומלץ יותר?
יום 4: חצי יום בילוי בפארק אתגרי Grobling. אחר הצהריים טיול ל- Unterhof Alm וחזרה לינה בדירה בשלדינג.
יום 5: נסיעה של 3 שעות ל- Niederau בטירול המזרחי באיזור Wildschoenauu. לשהיה של יומיים וחצי... אשמח לביקורות

יום 6: בילוי בפארק FAMILIENERLEBNIS DRACHENTAL. בדיקות קורונה באיזור. טיול טבע באיזור.
יום 7: האם ביום זה לטייל בעמק זילר או לעשות גיחה לעמק אוץ כולל ביקור בAqua Dome בערב? (שעתיים לכל כיוון, אין בעיה)
הדרך עוברת דרך גרמניה מה שמרתיע אותי קצת. האם יש מעבר גבול רשמי אם כל הפרוצדורות, או שלא מרגישים את המעבר כי לא יוצאים מכביש מהיר? אשמח לנקודות מהממות לעצירה בדרך ואולי עם מסעדות מומלצות
יום 9: טיסה מוינה לארץ (יום א. 26.09)
אני מקווה שהדרך לטירול המזרחי לא תהיה קשה כי שברנו אותה לכמה ימים. לגבי הדרך חזרה לוינה, אני בטוחה שיהיה קשה. מצד שני יש לנו יום שלם, אפשר לעצור כל שעה וחצי ועוד לנוח בערב במלון לפני הטיסה. מה דעתכם ?
אני לא מכירה את הרוב המכריע של האתרים שבחרתם, לכן לא יכולה להגיב לגביהם.
יש לי ספק האם הנסיעה הארוכה לטירול המזרחי מצדיקה את הפרשי הנופים. אם תנסו להגיע גם לעמק אוטץ, אז הנסיעות הארוכות כבר ממש מתישות.
לדעתי יכולתם לבלות את כל הימים בלינה אחת, בשילוב של אתרים מאזור שלדמינג, וזלצבורגלנד, מערבה עד קפרון.
לגבי תחילת הטיול, לא ברור למה תגיעו לאזור שלדמינג רק בסביבות 16:00. הנסיעה אמורה להיות כ-3 שעות, וההגיון אומר לשכור את הרכב על הבוקר ולצאת לדרך. חבל על בזבוז של יום.
-
@פסגות-מושלגות, תודה רבה!
הזמנתי השכרת רכב לשעה 9:00 בבוקר. לוקחת בחשבון שאולי תהיה המתנה של שעה, קורה לנו לא מעט בשנים האחרונות שיש תור ארוך או שהרכב עוד לא מוכן..
נסיעה של 3 שעות, בטח נעשה הפסקה של חצי שעה בדרך וקצת קניות של מצרכים בתחנת דלק. נגיע לשלדמינג רעבים וישר נילך לאכול במסעדה. כך הגענו ל-16:00 מוכנים לגלות שת שלדמינג...
לגבי האופציה לא להמשיך לטירול ליומיים וחצי , מתפנה לנו 4.5 ימים בזלצבורלנד. אני מנסה לחשוב על תוכנית לא יקרה באיזור:
יום 1: אגם קפרון ומפלי Sigmund Thum Klamm – כ-30 יורו למשפחה
יום 2: בילוי בהר שלג Kitzsteinhorn כולל מגלשות Maisi Filtzer עלות 47 יורו על רכיבה אחת לכולנו, או 130 יורו על 3 רכיבות…
יום 3: טיול בעיירת בד הופגשטיין: מפל, בילוי בערב בטרמה – 80 יורו למשפחה
יום 4: אולי יש לכם המלצה על אתרים ללא תשלום בכניסה?
הקצבנו 200 יורו לאטרקציות ואתרים לכל הטיול, אנחנו מחפשים גם פתרונות להנות מהטבע הלאומי ללא תשלום.
-
במקום להגיע מוינה עד טירול, שקלתם אולי לטייל באזורים קרובים יותר לוינה? בדקתם גם את סתיריה (שטיריה) או קרינתיה?
את טירול אפשר להשאיר לטיול עתידי על בסיס טיסה למינכן, ממינגן או אפילו מילאנו.
אם אתם נוחתים ב 19:00, לא בטוח שריאלי לתכנן ביקור ערב בוינה, ולא כדאי גם לשלם על לינה יקרה בעיר. ממליץ לשכור רכב ולהתחיל לנסוע לכיוון הטיול שלכם כשעה.
-
קיצטהורן-ארינת השלג כבר סגורה בספטמבר (לא יודעת את התאריכים שלכם) ומכאן לא רלוונטית.
עכשיו התייחסות לתכנית שלכם---
יום 1: נחיתה ב-19:00 ולינה בוינה. סיור ערב עצמי במרכז וינה. (שבת 18.09) אם נוחתים ב19.00 יוצאים מהטרמינל ב20.30 ,הגעה ללינה 21.00-21.30--איזה סיור עצמי במרכז וינה מתכננים בערב זה?
למה לא לנים בשדה התעופה עצמו ? ואז בבוקר השכרת רכב ונסיעה.
איך הגעת ל16.00? אם שוכרים רכב ב09.00-או 10.00 תהיו שם כבר בצהרים אם נוסעים בנסיעה ישירה.
אם בוחרים לעשות מסלול בדרך -יש כמה אפשרויות.
דכנשטיין על חשבון הכרטיס המקומי-שווה מאד.
בדוק את האתרים בכרטיס של הנפה-- עוד תגלה אפשרויות נוספות
ראה כמה אופציות יש כאן-רק לרכבלים וחינם עם הכרטיס אם לנים במקומות הנכונים וכמובן שיש גם פעילויות אחרות נוספות ורבות שיכולות למלא לכם את כל השבוע ובזול
אחלה. בדוק בפארק שעות וימי פעילות בעיתוי זה
מכאן----- אני לא מצליחה להבין את הקטע--

כמה מילים יותר למהות הטיול----
לא מצליחה להבין את הרציונל של הטיול בכלל-
החלטתם לנסוע לאוסטריה? על הכיפק
בחרתם בוינה בתור יעד נחיתה? ברור למה, עם המגבלות.
אתם רוצים בעיקר מסלולי טבע ואתרי חינם /או עלות כוללת של לא יותר מ200€ למשפחה בכל הטיול?
איך מוזילים עלויות טיול?-מתניידים פחות
מטיילים במרחב גיאוגרפי מצומצם עם כרטיסי הנחה /חינם מקומיים ומשתמשים בהם.
הצעתי לכם את שלדמינג כיעד טיול (באחת התשובות הקודמות) לא לגיחה של יום וחצי- יש שם כרטיס כלכלי מאד.
בקרתיניה (חבל אחר) במרחק של 350 ק”מ מוינה כרטיס כלכלי מאד למשפחות שאפשר את רוב הטיול להשתמש בו.
הגיחה שלכם לטירול בלתי סבירה, לא מובנת, ובוודאי לא כלכלית.
-
אני טס שבוע הבא ללינה של 4 לילות בשלדמינג וממשיך לקרינתיה ואנסה לעזור
קודם כל אכן שווה מאד ללון במקום שנותן את הכרטיס שלדמיג-דכשטיין שיונית ציינה כי הוא נותן עלייה לכל הרכבלים כולל לדכשטיין היקר
כל הרכבלים המעניינים עובדים בעונה זו. שימו לב שצריך לינה של מעל 2 לילות כדי לקבל הכרטיס. יש לפחות 4 רכבלים שווים מאד שכדאי לעלות עליהם.
יש מה לעשות באזור שלדמינג לדעתי לפחות 4-5 ימים וגם אזור פלאכאו האהוב על הישראלים, משום מה, נמצא שלושת רבעי שעה נסיעה משם.
שימו לב כי החיסרון כמעט היחיד בטיול באוסטריה הוא מזג האויר. יכולים להיות ימים שהם שקולים לימי שיא החורף אצלנו ואז התכניות משתבשות. אז אי אפשר לתכנן ימים בביטחון שתוכלו לעשות בהם כרצונכם וצריך להיות גמיש ולקחת מרווח ביטחון ולכן אין טעם גם לעשות טיול מתגלגל לדעתי.
להלן רשימה של המקומות בהם אני מתכנן לבקר באזור שלדמינג:
שימו לב כי בשלדמינג עצמה יש בדיקה חינם לקורונה
אגם בונד Bodensee- דרך נוף יפה עם הרכב. מחנים בחניה. מקיפים את האגם היפה. בקצה האגם (בצד השני מהכניסה) יש עליה למפלים יפים. ירידה באותה דרך והשלמת הקפת האגם. בערך 3 ק"מ
https://www.schladming-dachstein.at/en/service/infos-from-a-z/Steirischer-Bodensee_az_340867
Hochwurzen רכבל [משם יש את המכוניות במורד ההר] –ניתן לעשות מסלול קצר – Bankerlweg שעה הליכה 2.3 ק"מ
https://www.schladming-dachstein.at/en/regional-and-offerings/tours/Bankerlweg_td_370583
Alpine trail "Through Hell - מסלול עד Riesachsee
רכבל PLANAI – יש מסלולים מראש ההר ונוף נהדר
רכס דכשטיין – המדרגות לשום מקום Treppe ins nichts
רכבל Rittislift Talstation - יש מגלשות הרים
Cable Lift "Preunegg Jet" – Reiteralm וללכת ברגל עד Spiegelsee בערך 6 ק"מ לשם וחזרה לשם בעלייה.
יש עוד אפשרויות אני בחרתי את אלו כי נראו לנו הכי מתאימים לכושר ולנו כזוג שווה לקרוא ולבחור לבד
אתם יכולים לעשות כוכב נוסף באזור קפרון שגם לו יש כרטיס נהדר קפרון – צל אמ סי יש שם המון מאטרקציות כרטיס קפרון
בשני המקומות אתרו מקומות לינה שנותנים הכרטיס (המקומות כתובים באתרי הכרטיסים וגם בבוקינג מצויין מי נותן כרטיס)
או שאתם יכולים להמשיך לכמה ימים בקרינתיה ומשם לעשות גם יום בסלובניה באזור אגם בלד (אין שם כרטיס חינם)
ממליץ לכם בחום וותרו על טירול. לטירול שווה להגיע ממינכן או מממינגן וגם אין לה כרטיס חינם והיא גם לא יותר יפה מהאזורים שציינתי בטח שלדמינג וקפרון
-
מסכימה עם ההמלצות שכתבו כאן.
מציעה לוותר על קיצלוך קלאם – מדובר בעליה עם המון מדרגות. לא מתאים לכאבי ברכיים.כדאי להיות בשלמדינג יותר מיומיים וחצי. מקבלים שם כרטיס אזורי שמקנה עליה לרכבלים
ואחרי העליה ברכבלים יש מסלולים נחמדים ותוכלו לבחור בדרגת קושי שמתאימה לכם.מגלשות הרים בראמסו (קישור לאתר)
המגלשה נמצאת ליד הר ריטיסברג (Rittisberg). מסלול המגלשה באורך של 1,330 מטרים (330 מטרים בעלייה והשאר בירידה). המסלול מפותל, בטוח וכיפי במיוחד!
שימו לב: המגלשה פועלת בחודשי הקיץ והסתיו בכול תנאי מזג האוויר (גם אם גשום). ילדים מגיל 3 עד 8 יכולים לגלוש בליווי מבוגר. ילדים מגיל 8 וגובה 1.25 מטרים יכולים לגלוש לבד.
עלות (נסיעה אחת
- מבוגר – 8 אירו.
- ילד (8-14) – 6 אירו.
- מבוגר + ילד מתחת לגיל 8: 10 אירו.
אפשר לקנות 3 גלישות או 5 גלישות במחיר מוזל פר גלישה.
לפי האתר בתאריכים 3.10.21-14.9.21 זמני פתיחת המגלשות:
Open from 9.30 a.m. to 5 p.m.
Monday, Thursday, Friday closedלהבנתי, פתוח רק בימי ראשון, שלישי, רביעי ושבת.
-
תודה רבה, פתחת לי עיניים לגבי המסלולים והכרטיסים , תודה מכל הלב על שיתוף התוכניות שלך

תהנה מהטיול, מקווה שמזג אוויר יהיה מושלם ויאפשר כל תוכניות הכי נחשקות!
@סמדרולה המון תודה על המידע שמצאתה ועל ההשראה

@יונית, @עמיחי13, @drporat, @פסגות מושלגים – עזרתם המון!
משנים תוכנית לשלדמינג וקפרון, והפעם בלב שלם ובהתלהבות גדולה!
-
יש לי דירה מהדרת בקפרון שהיינו עם הילדים ב 2019 ונותנת גם את הכרטיס ובנוסף כניסה גם למתחם בריכות נהדר בקפרון תיכף אחפש
-
-
זאת הדירה שהיינו בקפרון . היינו בדירת סופריור עם שני חדרי שינה ושני חדרי רחצה. היה מעולה
כאמור הם נותנים גם את הכרטיס וגם בנפרד, כניסה למתחם הבריכות בעיירה – Tauern Spa World.
https://www.booking.com/hotel/at/appartment-kitzsteinhorn.he.html
-
המון תודה, מקום מהמם!
אגב, יש המלצה לעיירות שדכאי להיכנס לשתות ברחובות עם בתים יפים? חוץ מהלשטאט, מה עוד הייתם ממליצים?