מה קורה אם בדיקת PCR נמצאת חיובית באנגליה?
-
שלום.
הייתי רוצה ליסוע לטיול באנגליה (לבד).
מה המדיניות של אנגליה בנוגע לתייר שבדיקת ה-PCR של מראה שנדבק?
האם הוא יכול להחליט היכן ישעה בבידוד?
כמה זמן הבידוד?
האם הוא צריך לדאוג לעצמו לבדיקות נוספות?
מתי הוא צריך לעשות בדיקת PCR נוספת כדי שתחשב לגיטימית לעליה למטוס בחזור?
כל מידע יתקבל בברכה.
תתודה.
-
לונדון מדהימה, מצד אחד הכל פתוח, אבל מצד שני, צריך לשקול טוב אם הסיכון כדאי, כי תחלואה עדין גבוהה, ובידוד באנגליה זה על חשבונך, כנראה 10-14 יום. כמובן שאם רכשת ביטוח שמכסה זה כספית כנראה מכוסה, אבל לא מעבר.
ולבד זה לא ממש הנאה גדולה.
לדוגמא ביוון בשונה מבריטניה, המדינה מאפשרת לשהות במלון מטעמה, ויש סוג של שירות למבודדים כמו דברים בסיסים כי אסור לצאת.
ניתן לקרוא גם התייחסות של שקד משתתפת פה בשרשור על בריטניה, שציינה שמערכת הבריאות שם רחוקה מהרמה בישראל, בעיקר שאתה צריך עזרה רפואית כחולה קורונה, זה נעשה באנגלית דרך מוקד טלפוני, שמחליט על פינוי לבית חולים או לא.
אבל, אם אתה מחוסן ומרגיש בטוח, כנראה שהסבירות למחלה קשה נמוך, ואז החלק המסוכן של אישפוז פחות רלוונטי.
בסופו של דבר, זו הכל החלטה אישית של ניהול סיכונים.
בכל מקרה, נסיעה טובה.
הכל פתוח ואם נשמרים עם מסיכה טובה, כנראה שזו תיהיה הנאה גדולה, בתוך לונדון ומחוצה לה.
כל המידע נמצא באתר הרשמי של ממשלת בריטניה, ומתעדכן כל הזמן. ההגבלות נקבעות לפי המדינה ממנה מגיעים, ישראל כרגע, ירוקה, כלומר כניסה ללא בידוד, אבל כדי להכנס, צריך לרכוש בדיקה מראש -יום 2, ורק אז למלא את הטופס לכניסה. הכל מוסבר באתר.
יש לשים לב לשינויים שמנהלת הפורום פירסמה שעתידים להכנס בקרוב למחוסנים, שמקלים על הכניסה והבדיקות, יתעדכן באתר של ממדלת בריטניה.
-
@kolargol אמר:
כיוון שהרבה מחלימים חיוביים הרבה זמן לאחר ההחלמה, אפשר להגיש בקשה לועדת חריגים שנותנת פטור מהבדיקה.
אגב, למחלימים שחלו בארץ החל מהיום מספיק להציג את הבדיקה החיובית בתנאי שהיא היתה לפני לפחות 11 ימים ועד 3 חודשים. ראה כאן
-
תתעדכנו, היום היה פרסום על הקלה למחלימים המגיעים מחו"ל.
אין לי פרטים מלאים, אבל כנראה שזה רלוונטי.
קישור
https://news.walla.co.il/break/3460876
-
זה כתוב בפוסט שלי ומצורף לינק לכתבה.
לםי מה שכתוב שם, ההקלות בחזרה מחו"ל ניתנות למחלימים שחלו בארץ ולא בחו"ל
-
שלום וברכה,
באנגליה אין מלוניות בידוד. מי שנדבק צריך למצוא לעצמו מקום להתבודד, תייר או תושב מקומי. יש בדיקות מהירות עצמיות בחינם, אפשר לאסוף ערכה מבית מרקחת ולעשות בדיקה לבד. ישנם מתחמים לבדיקות PCR אבל אם אין אפשרות להגיע אליהם אפשר להזמין בדיקה הביתה. המוקד לכל מה שקשור בקורונה הוא 119 והם כנראה יוכלו לעזור עם תיאום בדיקה או הזמנה של בדיקה. הבידוד הוא 10 ימים מהבדיקה החיובית ואין צורך לעשות בדיקה נוספת בשביל שחרור (אפשר לקרוא כאן). אם עדיין יש תסמינים אחרי 10 ימים אז צריך לתאם עם 119 מה לעשות. אם יש חשש שהתסמינים מחמירים וצריך להבדק ע״י רופא – 119. אם יש ממש מקרה חירום שמצריך אמבולנס עכשיו – 999. מערכת הבריאות האנגלית לא מאוד טובה כבר הרבה זמן, ועכשיו היא ממש נוסעת על אדי דלק.
לגבי חזרה לארץ, צריך לדבר עם המוקד של משרד הבריאות ולהשיג מהם פטור מבדיקה לפני עליה למטוס בגלל הבדיקה החיובית שיצאה קצת קודם לכן.
@kolargol אמר:
שלום.
הייתי רוצה ליסוע לטיול באנגליה (לבד).
מה המדיניות של אנגליה בנוגע לתייר שבדיקת ה-PCR של מראה שנדבק?
האם הוא יכול להחליט היכן ישעה בבידוד?
כמה זמן הבידוד?
האם הוא צריך לדאוג לעצמו לבדיקות נוספות?
כל מידע יתקבל בברכה.
תתודה.
-
הלכתי למקורות ומצאתי את הפרסום של הועדה המשרדית-לא מצליחה לצרף אותה
לא רואה התייחסות ל”חלה בארץ”
-
כשהעליתי את זה עדיין לא היה שום עדכון רשמי וזה מה שנכתב ב ynet (סעיפים 1 ו 4 מתייחסים שניהם למחלימים מישראל):

-
@שקד אמר:
באנגליה אין מלוניות בידוד. מי שנדבק צריך למצוא לעצמו מקום להתבודד, תייר או תושב מקומי. יש בדיקות מהירות עצמיות בחינם, אפשר לאסוף ערכה מבית מרקחת ולעשות בדיקה לבד. ישנם מתחמים לבדיקות PCR אבל אם אין אפשרות להגיע אליהם אפשר להזמין בדיקה הביתה. המוקד לכל מה שקשור בקורונה הוא 119 והם כנראה יוכלו לעזור עם תיאום בדיקה או הזמנה של בדיקה. הבידוד הוא 10 ימים מהבדיקה החיובית ואין צורך לעשות בדיקה נוספת בשביל שחרור (אפשר לקרוא כאן). אם עדיין יש תסמינים אחרי 10 ימים אז צריך לתאם עם 119 מה לעשות. אם יש חשש שהתסמינים מחמירים וצריך להבדק ע״י רופא – 119. אם יש ממש מקרה חירום שמצריך אמבולנס עכשיו – 999. מערכת הבריאות האנגלית לא מאוד טובה כבר הרבה זמן, ועכשיו היא ממש נוסעת על אדי דלק. לגבי חזרה לארץ, צריך לדבר עם המוקד של משרד הבריאות ולהשיג מהם פטור מבדיקה לפני עליה למטוס בגלל הבדיקה החיובית שיצאה קצת קודם לכן.
תודה רבה לכל המגיבות והמגיבים.
אם אני מבין נכון את מה שנכתב בתגובות, מי שלא חלה בקורונה ולכן לא זכאי לפטור מבדיקת PCR לפני העלייה לטיסה בחזרה לישראל, ונמצא חיובי בבדיקת ה-PCR הזאת:
- צריך לבודד את עצמו במקום שהוא בוחר.
- אם אחרי 10 ימי בידוד אין לו תסמינים והוא רוצה לחזור לישראל, הוא צריך ליצור קשר עם מוקד משרד הבריאות בישראל ולקבל אישור לחזור לארץ בלי בדיקת PCR נוספת.
אם –
- כל זה נכון,
- ובהנחה שמשרד הבריאות בישראל נותן את האישור לחזור,
- ושאפשר לעשות את בדיקת ה-PCR שלושה ימים לפני הטיסה חזור,
- ואין תסמינים אחרי 10 ימים,
- והמדיניות באנגליה ובישראל נשארת כנ”ל במועד החזרה לישראל,
אז בעצם “ניהול הסיכונים” במצב הסביר פירושו סיכון של 7 ימים לא מתוכננים נוספים לכל היותר. האמנם?
תודה רבה.
-
לקרוא את הפוסט הזה, כתשובה לשואל בפורום, ועם כל הכבוד לקורונה, כאשר אתה קורא את המשפט-בבריטניה אתה צריך למצוא לך מקום להיות- פתאום אתה מבין, שחולה קורונה הפך להיות המצורעים של המאה ה21.!!
מזה למצוא לך מקום להיות, הרי אף מלון לא ירצה אותך כחולה קורונה אצלו, ואף דירת השכרה לא תרצה אותך, אמנם כנראה אין חובה להצהיר על כך, אבל זה פשוט הזכיר לי את הרגשת הסלידה והבידוד של חולי הצערת.
כמו שציינתי, לפחות ביוון יש מלונות לתיירים, של חולי קורונה מטעם הממשלה היוונית, וכל הכבוד להם.
צריך לקוות שתמצא תרופה, כי כנראה החיסון אינו יעיל להדבקה גם לא חוזרת- נמצאת חיובי לנגיף-משפט שאף אחד לא רוצה לשמוע בחו"ל.
ועכשיו יותר מתמיד, מערכת הבריאות בבריטניה- על אדי דלק-אהבתי. בערך כמו המרדף של אופנועי ים בסרט עולם המים!
נותר לנו, להתפלל שהאסון הזה יהיה מאחורינו בקרוב לפחות מבחינת שיבוש החיים לתיירים.
-
אם מישהו נמצא חיובי כשהוא כבר באנגליה, אני לא חושבת שצריך לחכות עד היום האחרון לבידוד כדי ליצור קשר עם משרד הבריאות, פשוט כי קצת חבל על הזמן עד שהם יבדקו ויחליטו וכו׳. אני אישית הייתי מחכה כמה ימים אחרי הבדיקה החיובית כדי לוודא שכנראה לא מתחילים תסמינים שיאלצו אותי להשאר עוד, ואז אחרי כשבוע מהבדיקה הייתי מתחילה תהליך של פטור מבדיקת PCR לפני חזרה לארץ. עוד הייתי אומרת שניהול הסיכונים צריך לקחת בחשבון גם את האפשרות שההדבקה לא תהיה אסימפוטומטית או צינון קליל, אבל אני מבינה שנגד זה אין יותר מדי איך להתארגן מלבד לקחת איתך קצת משככי כאבים, מדחום ואולי מד סטורציה. כאילו, יש פה עניין של התמודדות עם המערכת הבריטית העמוסה והלא משהו, ולדעתי צריך לקחת את זה בחשבון, אבל אין לזה המון השלכות מעשיות אם כבר מחליטים להסתכן ולנסוע.
@Roco ,
טעות בידך. אתה מסתכל על זה הפוך לחלוטין. אמרתי לך כבר הרבה פעמים, הממשלה האנגלית דואגת לציבור התושבים האנגליה, לא לציבור האזרחים הזרים (שלא מצביעים בבחירות). לתושב אנגליה יש בית שהוא יכול להתבודד בו, ובד״כ יש לו איזושהי מערכת תמיכה מסביבו – משפחה, חברים, מחלקת רווחה בעיריה, מרפאה קבועה, וכד׳ שיכולים לעזור לו במידה שהוא מתבודד ו/או חלה. מבחינת הממשלה אין הצדקה שמשלם המיסים האנגלי ישלם על הוצאות שקשורות בתיירים שנתקעו במדינה. תיירות נכנסת היא לא בעדיפות עבור הממשלה כי תיירים לא מצביעים בבחירות. מי כן מצביע בבחירות? אזרחים אנגלים שרוצים לטוס לחופי ספרד, לכן הם אלו שהממשלה מנסה לרצות. לא ״מצורעים״ ולא שום דבר. פשוט לא עדיפות עבור משלם המיסים. מי שבוחר לטוס כתייר צריך לקחת את המציאות הזו בחשבון, זה הכל. הדרך להתחיל היא לשאול את המלון / דירה שישנים בה מה המדיניות שלהם לגבי בידודים.
-
בהתחשב בזה שהרבה בריטים נסמכים על תיירים כמקור פרנסה, אזי תיירות הינה בהחלט באינטרס של המדינה.לפני הקורנה 2019 ביקרו באנגליה 40 מליון תיירים ב- 2020 רק 10 מיליון עם כל המשמעות הכלכלית, אז לא רציני להגיד שלמדינה אין עניין בתיירות.
-
הערה קטנה, ללא קשר לחיובי/שלילי לקורונה, בתור אחד שטס לשם מחר (ביקור משפחתי) הייתי מייעץ לך להחליף יעד. בהשוואה ליוון או אוסטריה הטרחה בנסיעה לשם הינה בלתי נסבלת.
בדיקת PCR בארץ, הזמנת בדיקה DAY2 מראש שם (כ-40 GBP), הזמנת בדיקה בחזור (65 GBP) מילוי טופס – Locator כאורך הגלות, אישור חיסונים, תהליך מטורף עם עלויות בשמיים. ללא העניין המשפחתי, הייתי מחפש יעד אחר.
בהצלחה!
-
זה לא שזה לא חשוב בכלל, אבל זה לא מספיק חשוב בשביל שהם יחליטו לסבסד דברים שקשורים בתיירות נכנסת. זו עובדה, אין תכניות שנועדו להקלה על תיירים זרים, יש תכניות שנועדו להקל על תיירות יוצאת. בינתיים הקיץ האחרון היה עמוס בתיירות פנים, מי שלא יכל לטוס לחופשה סביב הים התיכון נסע לחופשה בחופים של אנגליה או באזורים אחרים במדינה. בחלק מהאזורים האלה התושבים המקומיים אפילו ביקשו שאנשים קצת ירגיעו כי הם גורמים לגלי תחלואה ממוקדים אצלם.
-
זו הסיבה המרכזית שבסוף לא טסנו למרות מזג אוויר חמים לספטמבר בלונדון.
זה בלתי נסבל הטופסולגיה שלהם הבדיקות, זה בעצם טיול של מרוץ אחרי הבדיקות.
-
המניעים לא באמת חשובים, התוצאה היא החשובה.
במבחן התוצאה הבריטים לא מנסים למשוך תיירות חוץ, לא מנסים ליצור פתרונות לתייר.
כשהייתי בסיישל הממשלה מראש חייבה אותי ללון במלון שמאושר לתיירים לתקופת קורונה והממשלה דרשה מאותו מלון לשמור חדרים למקרה בו תייר ימצא חיובי.
להבנתי ביוון הממשלה מממנת על חשבונה פתרון לשהיה בזמן קורונה.
באוסטריה בחלק מהאזורים השלטון מממן את בדיקות ה PCR לתיירים ובמקרה שנמצאו חיובים – שיסתדרו.
באנגליה שהתיירים יוציאו את הכסף מכיסם, שיתארגנו על בדיקות בעצמם, ואם ימצאו חיוביים – שיסתדרו.
אם האנגלים היו רוצים למשוך תיירות חוץ היו מתנהגים כמו בסיישל או יוון.
העומס הבירוקרטי על תיירים גדול בהרבה מאשר עד 2019 שדרש בעיקר דרכון כרטיס אשראי ולפעמים רישיון נהיגה.
אפשר לחכות עד שהקורונה והבירוקרטיה סביבה תיעלם, בטח 10 שנים ויותר, או להסתגל לבירוקרטיה.
אני מעדיף לא לחכות שנים על שנים עד החופשה הבאה שלי, לאחרים אולי תתאים יותר האופציה הראשונה.
לא התייחסתי לעניין הבריאותי עצמו, רק לבירוקרטיה.
-
בגלל זה צריך להתחסן חודש שעבר אני גם עשיתי בדיקת p.r.c שהייתי במונטנגרו ותודה לאל זה בדיקה שלישית שאני עושה ויצאתי שלילית -
אבל למי שכן החליט לטוס, עדין מבין היעדים לבחירה כנראה שלונדון היא היותר מסורבלת לעומת יוון או מונטנגרו שבכלל לא דורשת בדיקות, כלומר הבדיקה היחידה למחוסנים היא בחזרה.
-
למישהו יש אולי לינק לבדיקת קורונה ב heathrow (בדיקה במקום ללא צורך בכתובת לשליחת דואר) שזמין לשבוע הקרוב במחיר סביר? -
זו החברה שעושה בדיקות יום2, ורגילות. ברשימת האתרים יש גם היתרו טרמינל 2, 3, 5
מצורף קישור לתחנות ברשימה.
תחזור לדף הבית ניתן לקבוע פגישה דרך סוג בדיקה נדרש.
זה היחיד שמצאתי.
https://www.expresstest.co.uk/directions/
- זה דף הבית להתקדם לבחירת סוג בדיקה והזמנת תור.
https://www.expresstest.co.uk/