ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתחילים לחלום על אוגוסט הבא...🏔

פורום צפון אמריקה
    סיאטל קרוואן
    11
    36
    2733
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Hofmanim
      Hofmanim נערך לאחרונה על ידי Hofmanim

חוזרת לפורום הנהדר הזה אחרי הפסקה של כמה שנים..

חזרנו בחודש שעבר מטיול משפחתי ראשון בשווייץ ופנינו עכשיו לקיץ 22!

בתכנון חלמתי על חודשיים..חודש וחצי אבל לצערי מבחינת עבודה זה לא יסתדר ויש לנו חודש..אולי חודש ושבוע.

ההרכב שלנו הוא זוג עם  3 קטנטנים

אם אני מעגלת למעלה (ממש מעגלת….) אז הגדול 6 הסנדוויצית 3 והגוזל שנה.

חולמת על אלסקה...אבל מתחילה להשלים שזה יהיה מוקדם מדי בשבילם.

אז חוזרת לצפון מערב..ופה צריכה אתכם!

היינו כבר במזרח (פחות התלהבנו) ובמערב הספקנו את ילוסטון וגליישר..(ילוסטון הייתי בכיף חוזרת שוב..גליישר נראלי קצת יהיה דומה לרוקיס..)

הפעם רוצה מאוד את אזור סיאטל וצפון אורגון + רוקיס קנדיים.

ו..? זה לא מספיק לחודש וקצת..

ושאר האתרים כמו יוטה והפארקים רחוקים מדי לשילוב לא? (בן הזוג אוהב מדבר...).

מהטיול הקודם זכור לי שלינות בפארקים ממש מבוקשות ואנחנו כבר באיחור ניכר בהזמנה..

אנחנו ממש אוהבים טבע מבחינתנו לא להיות בערים בכלל ככה שבן פרנסיסקו, לוס אנג׳לס וכדומה פחות מעניין אותנו.

מה עוד ניתן לשלב ואיך? פתוחים לכל הצעה😌

תודה 🌸

pninit1234 Sailor dhz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • pninit1234
        pninit1234 @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

נשמע לי נהדר רוקיז מדינת וושינגטון וקצת אורגון.

את מוזמנת לקרוא בסיפור שלי מה עשינו, כבר כתבתי על כל האיזורים האלה למעט הרוקיז כמובן. 

זה ממש לא מעט מדי לחודש. 

Hofmanim תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Hofmanim
          Hofmanim @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי Hofmanim

@pninit1234

אני בדיוק עכשיו על הסיפור שלכם! נהדר וכבר לקחתי המלצות..

זה באמת לא מעט מדי שטח לזמן כזה?

נגיד רוקיס לרוב לוקחים שבוע..אז אני עם קטנטנים אקח 10 ימים...אבל האזור של סיאטל וארגון ימלא 20 יום?

זה שאפתני מדי לנחות ליד ילוסטון ומשם לעלות צפונה? 

מאוד הייתי רוצה שהילדים יהיו שם..ולנו לא “אכפת” לחזור.

pninit1234 ayeletback 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • pninit1234

@Hofmanim

תמיד אפשר לצרף את קנדה איזור ויקטוריה אחרי הרוקיז ומשם לוושינגטון

וגם באורגון יש עוד הרבה מעבר לחופים (לי לא היה מספיק ימים לאורגון בגלל אילוצים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ayeletback
              ayeletback @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי ayeletback

@Hofmanim

כשאת עם ילדים כל כך צעירים הכל לוקח יותר לאט.
              אי אפשר לנסוע ימים שלמים.
              ה OVERHEAD הרבה יותר גדול. בבקרים בערבים באריזות.
              צריך לשלב אטרקציות ילדים 

מצד שני גם מסלולים מאוד מאוד ארוכים גם לא אפשריים.

האמת ניראה לי קצת טרוף לעשות טיול כזה עם 3 פיצים. אבל זה שלך 🙂 כל הכבוד.

רוקיס וצפון מערב זה מעל ומעבר ל 30 יום לדעתי.
              מה גם שצפון מערב זה איזור ענק. ואשר לבלות בו כמה שרק רוצים.

ממליצה להוסיף את קרייטר לייק שפנינית דילגה עליו בגלל עשן ושריפות.
              ממליצה לא לותר על גליישר, לא זה לא הרוקיס. זה אחרת זה פראי יותר. מבחינתי מקום מספר 1 עלי אדמות ( טוב אלסקה מתחרה...).
              אנחנו היינו באגם שילן 3 ימים למעין נופש.  מאוד מהנה ולדעתי שווה בטיול ארוך.
              באורגון יש הרבה מה לעשות מעבר לחופים ( תוכלי לראות קצת בתיאור הטיול שלי ) כולל דברים שיהיו נחמדים לילדים.

Nמצרפת לך 2 לינקים מה עשינו בצפון מערב ומה ברוקיס ( משולב עם וונקובר והאי וונקובר שגם זו אופציה נהדרת )

https://community.lametayel.co.il/topic/73583/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9D

https://community.lametayel.co.il/topic/150318/%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%90%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95?page=1

• Sailor
                Sailor @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

ביוטה חם מדי באוגוסט

בויומינג, מונטנה ואיידהו יש שפע מקומות, כולל פארקים לאומיים שאפשר לשבץ במסלול עם וושינגטון ואורגון.

• Hofmanim
                  Hofmanim @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

תודה איילת!

באמת לא פשוט תמיד לטייל איתם..גם באוגוסט האחרון למדנו הרבה

אבל החלופה היא לא לטייל וזה פחות בא בחשבון😃

בגלל זה חשבנו על קראוון מה שיקל במעברים, אריזות וגם בלינות וארוחות.

גליישר הוא גם אהוב נפשנו היינו בו בהריון הראשון שלנו, חשבתי להוריד אותו כי הוא מרובה מסלולים מאוד ארוכים..את רובם עשינו בתור זוג לפני 6 שנים ובתור תצפיות הוא קצת מפספס אז אני בטוחה שהרוקיז יתנו פייט 🙌🏻

אז עדיף מעגלי מסיאטל?

גדליהו מהגרעין ayeletback 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

הכל אמנם תלוי בסגנון הטיול שלכם. אבל עם ילדים בגילאים כאלו , אנחנו גם היינו עוצרים בגני שעשועים ובריכות וכו' לצורכי הפוגה. דווקא עם גילאים כאלו צעירים כשהליכות ארוכות פחות אפשריות, אפשר לפנות לכל הפארקים היותר קטנים שפחות על מסלולי התיירות הקבועים.. זה לפעמים מפתיע מאוד איך ניתן להעביר זמן בעיירות הקטנות וכו. היינו למשל 3 ימים בעיירה לונג ביץ במדינת וושינגטון והעברנו את זמננו בכל מיני פעילויות של מקומיים יותר והיה מאוד נחמד. גם בפארקים המקומיים הקטנים. וחודש וקצת בהחלט אפשר להעביר במדינות וושינגטון ואורגון. וישאר גם לפעם הבאה.

• ayeletback
                      ayeletback @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

אם הייתם כבר בגליישר, אז כן אפשר לוותר.

האם אפשר לשכור קרוואן בקלגרי ולהחזיר בסיאטל ( או להיפך ) רכבים אפשר?
                      אם אפשר הייתי מתחילה בקלגרי – רוקיס -וונקובר – אופימפיק – מעגלי מסיאטל ( ריינר אורגון ) אפילו אם אפשר לסיים בפורטלנד בלי צורך לחזור לסיאטל.
                      אם אי אפשר אולי 2 מעגלים אם טיסה בניהם ( אולי ברוקיס בלי קרוואן ) או 2 מגלים מסיאטל אחד לכיוון הרוקיס והשני לכיוון אורגון וושינגטון .

• rinisco
                        rinisco נערך לאחרונה על ידי rinisco

היי,
                        מודה שעם כאלה קטנטנים לא טיילתי.
                        בטיול הראשון שלנו - הם היו בני 9 וחצי ו- 5 וחצי…
                        קודם כל-ממש ממש ממליצה על קרוואן לטיול בסדר גודל כזה ועם ילדים בגילאים האלה. זה נוח.

את מכירה הכי נכון את המשפחה שלך ואת יכולת ההכלה/התארגנות/נסיעות/זמני בידור/מנסע כן-לא בטיולי הליכה/ יכולת הליכה של שני הילדים האחרים וכו’…

ברוקים הקנדיים יש שפע תצפיות והליכות שמותאמות לצרכים שלכם. ונראה לי ששם יהיה נכון להתחיל.
                        ממה שידוע לי אין אפשרות לקחת קרוואן בקנדה ולהחזיר אותו בארצות הברית.

האופציה שיכולה להיות טובה היא- לקיחת קרוואן בקלגרי -קנדה, נסיעה לרוקים הקנדיים, ונקובר, ונקובר איילנד, אולימפיק, (וחופי אורוגון מה שמספיקים,
                         מה שאיילת ופנינית כתבו- לא היינו  בחלק הזה של ארהב-עדין) והחזרת הקרוואן בונקובר.(נסיעה על האוטוסרדה…)

או לחילופין – לקיחה והחזרה בסיאטל- וסיבוב של חודש רק באזור מדינת וושינגטון, אורוגון, האי ונקובר- גם נשמע לי טיול משגע

אם תרצו עזרה בנושא הקרוואן- אשמח לעזור

• Hofmanim
                          Hofmanim @rinisco נערך לאחרונה על ידי Hofmanim

@rinisco

כן בגדול למדנו שהם לא בשלים למסלולים ארוכים..הגדול התקשה ב- 6 ק"מ בשווייץ..

הקטנה הייתה במנשא שיהיה תפוס לקטן התורן בקיץ הבא.

אז אנחנו פחות מכווני מסלולים ויותר תצפיות.

ברגע שאסגר על מסלול ארד לרזולוציית קראוון..בגדול מבינה שבהרכב שלנו c25 מספיק נכון?

הקצב שלנו הוא די מהיר זאת אומרת גם בבקרים 7 כבר יכולים להיות בדרכים..אבל שנת צהריים אצלהם זה דבר קדוש 😅

@גדליהו מהגרעין 

תודה! בטוח נחפש להם גם את הדברים הקטנים..בטיול האחרון הם הכי נהנו להאכיל ברבורים..לתפוס דגים..(עם היד!).

ומצד שני לא רוצה גם למשוך מדי את הזמן…

מרגיש לי קצת בזבוז ימים לנחות ולחזור מסיאטל אם נוסעים לרוקיס..ומצד שני לא נוותר עליהם..

להחליף קראוון באמצע נשמע לי גם כבד וגם בזבוז יום..

זה לא הגיוני לנחות באזור ילוסטון ולסיים בסיאטל?

בעצם קצת לוותר על אורגון וליהנות מהחופים שליד אולימפיק? לה פוש ודומיהם?

מה דעתכם?

משהו בכיוון של 3 ימים ילוסטון..

יום מעבר לגליישר

יום השלמה גליישר אולי רק לנוסטלגיה..אזור מני גליישר מדהים.

מעבר לרוקיס

8-10 ימים רוקיס

ואז להתחיל נסיעה לאזור סיאטל?

קצת אולימפיק אולי ריינר וחופים?

segev17 pninit1234 karnielr 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • segev17
                            segev17 @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי segev17

@Hofmanim

היי

אנחנו טיילנו עם 3 ילדים קצת יותר גדולים - גילאיי 5-10 ואם אני משווה לקצב הטיול של סיפורי טיול שמתוארים כאן - אז אצלנו הדרך מגלשייר לחוף הפאסיפי לקחה יומיים מלאים, כנ"ל ילוסטון לגלשייר – יומיים של דרך

זה לא שהימים היו מיותרים או משעממים - ניצלנו אותן להפוגות עירוניות (ג’ימבורי בהלנה, מוזיאון חצי פתוח מעולה בבוזמן, חופים ובריכה עירונית באיידהו וכו), מה גם שהטיול שלנו היה ארוך אז התבקשו ימי מנוחה וקצב איטי, אבל זה בכל מקרה לוקח זמן שמהר מאד יעבור את החודש שיש לכם

כל זה מוביל אותי להמלצה להתמקד באזור גאוגרפי אחד, כששניים עולים לי לראש:

צפון מערב: 

קו החוף של אולימפיק - חופי אורגון- עצי הרדווד ואז חזרה דרך הרי הקסקד (או קווי ומסיים בסן פרנסיסקו). הייתי משלב גם יומיים בפורטלנד להפוגה עירונית של אטרקציות קטנות (משהו כזה)

טיול עומק בקולורדו היפפהפיה ואז אפשר לשלב או את ילוסטון או (ועדיף בעיני) את צפון ניו מקסיקו

אפשר כמובן גם הרי הרוקי של קנדה (לא הייתי) אבל לא רואה איך בהרכב שלכם משלם את זה גם עם ילוסטון

• pninit1234

@Hofmanim

השנקל שלי  – טיילתי באירופה עם 3 ילדים אבל רק הקטן היה בן שנה והגדולים 8 ויותר אז זה ממש לא דומה מצד אחד.. ומצד שני בהחלט אפשרי אם מאוד רוצים, רק בקצב אחר. 

מניחה שיש לכם מנשא טיולים טוב?

אני רוצה להדגיש את מרחקי הנסיעה הגדולים בארה”ב לעומת טיולים אופיניים באירופה, שימו לב בתיכנון להתאים את הקצב להרכב שלכם שהוא לא הכי אופייני לסיפורי הטיולים פה. וגם הקרוואן כמובן תורם את האיטיות שלו.

• karnielr
                                karnielr @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

חופי אורגון לא דומים לחופים שציינת, אבל עם ההרכב שלכם אפשר לדחות אותם לטיול הבא. 

• Hofmanim
                                  Hofmanim @segev17 נערך לאחרונה על ידי

@segev17

טוב מתגבשת לי ההבנה שאתם צודקים להכניס את ילוסטון בשביל 3 ימים זה כנראה באמת מיותר..מה גם שהיינו שם לפני 5 שנים בדיוק.

@rinisco אולי לנחות בונקובר משם לרדת לסיאטל דרך הקסקייד, ריינר, אולימפיק ואז לעלות חזרה לכיוון הרוקיס ולהחזיר קראוון בקלגרי?

זה יחסוך לנו כיוון אחד (בערך...) וככה גם נסיים בשיא?

או שאת ריינר נעשה אחרי אולימפיק בכיוון החזור

@pninit1234 אכן יש לנו מנשא טיולים רציני אבל הוא נבדק תמיד רק עם 2..והגדול הלך ברגל..

עכשיו האמצעית תהיה 2.8 (אמרתי שעיגלתי ל -3?) והקטן יהיה 10 חודשים..

אז לא בטוחה שגם מנשא טוב יעזור..בכל מקרה נצטרך לברור בקפידה כל מסלול ותצפית.

השאלה אם זה לא קצת דומה מדי הכל? מלבד אזור החופים ריינר,קסקייד,רוקיס זה אותו סגנון נוף אלפיני? שאנחנו ממש אוהבים אבל שואלת בכל זאת..

all taken karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • all taken
                                    all taken @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

החופים ממש לא נוף אלפיני, אפילו החלק האלפיני של אולימפיק שונה מאוד מהרוקיז למשל או רנייר (שאצלי לא אהבו כל כך, למרות שלטעמי הטיול שעשינו שם היה מקסים)

אין כמו הרוקיז – לא הצבעים  ולא הנופים שיש באחרים, לטעמי…

• Hofmanim
                                      Hofmanim @all taken נערך לאחרונה על ידי

@all-taken

כן רשמתי מלבד אזור החופים (כולל אולימפיק).

• dhz
                                        dhz @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

ב- 2012 טיילתי 4 שבועות בצפון מערב ארה”ב.  אני מצרף קישור לסיכום הטיול.  לא היתה כניסה לקנדה במהלך הטיול הזה.

סיכום טיול לצפון מערב ארה"ב

תמונות מהטיול

• karnielr
                                          karnielr @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

..בכל מקרה נצטרך לברור בקפידה כל מסלול ותצפית.

לדעתי קצת חבל לנסוע למקומות כל כך יפים ולברור בקפידה כל מסלול ותצפית….אולי תעשו חישוב מסלול מחדש? במזרח ארה”ב תהיה לכם הרבה פחות תחושת החמצה...

• Hofmanim
                                            Hofmanim @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

מרגיש לי מאמץ גדול מדי לנסוע “רק” למזרח..גם היינו בחלקו והוא ללא ספק פחות מרשים.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון