האם נגמרה חגיגת טיול עד 72 שעות?
-
האם מדובר בתקלה? האם שינוי מדיניות ישראל בסתר?
כמה שאני מתאמצת אני כבר לא רואה את הסעיף לגבי "אם שהית בחו"ל יותר מ72 שעות"
נכנסים בטיסה
הנחיות החל מ-1.11.2021
ישראלים שרוצים להיכנס לישראל יעברו כמה שלבים בדרך:
1. יש לעשות בדיקת PCR עד 72 שעות לפני הטיסה לישראל.
2. יש למלא טופס הצהרת כניסה לישראל:
אבל כשמדובר על כניסה יבשתית---הניסוח אחר
-----יש לבצע בדיקת PCR במהלך 72 השעות שלפני הכניסה לישראל דרך מעבר הגבול היבשתי, או לחילופין במהלך 72 השעות שלפני ההפלגה לישראל, אם שהית בחו"ל יותר מ- 72 שעות.
מדיניות?
מישהו שמע על זה?
-
קראתי (לא זוכרת איפה) שההנחייה עכשיו מדברת על פטור מבדיקה בכניסה לישראל לאנשים ששהו פחות מ-48 שעות בחו”ל. כלומר, מי ששוהה 48-72 שעות יצטרך בדיקה.
-
אני חייב לדעת ברור לא להיתקע.
זה נורא שאין מידע ברור מטעם המדינה. זה הגיוני שכל פיסת מידע צריך לקרוא בין השורות????? חייב לסדר זאת.
אנשים רוצים לצאת לחו"ל וחלק ניכר מההכנות זה בכל מיני פרטים שמשתנים מידי יום. הפורום עושה עבודה נהדרת
וכולם נרתמים לעזור במידע עדכני ורלוונטי. אבל אי אפשר להסתמך על כך, צריך שיהיה מידע ברור ברש"ת או אתר רמזור שלוקח לקרוא שתי דקות וזהו.
-
בדקתי עכשיו את הנתונים.
מה שנרשם על כניסת ישראלים בלי ההוספה של "אם שנית מעל 72 שעות" זה מדובר על ישראלים שגרים בחו"ל .
מה שמופיע בכניסה יבשתית או הפלגה זה באמת מוזר שלא צויין אויר אך אלו אותם הנחיות.
יש צא'ט של משרד הבריאות מעודכן להיום ושם נכתב לשאלות במפורש שדרך האויר נדרש שהייה של מעל 72 שעות בכדי לעשות בדיקת קורונה.
-
אני מאד מסכימה איתך!!!!!
תשנו נהלים כמה ואיך שבא לכם
רק תספרו לנו על זה בריש גלי
ולא סתם בשוטטות אקראית על פי שאלה...
-
גישה מקורית, לא יודע אם היא תתקבל
-
אגב, ממתי עד מתי 72 שעות?
מההמראה עד ההמראה, או מהנחיתה עד ההמראה?
-
לפי הכתוב זה צריך להיות מרגע הכניסה למדינת היעד עד רגע היציאה (72 שעות בחו”ל).היות שרגע הכניסה לא ידוע, למעט לרשות ההגירה/גבולות ביעד, אז אפשר להתיחס לשעת הנחיתה, עד ביקורת הגבולות ביציאה לטיסה לארץ.
-
וואו אני מקווה שמי שענה לך באמת מעודכן. למה הם לא תמיד מעודכנים בעצמם
-
אם זה ההנחיות מפעם אס הנחיתה
-
הבעיה העיקרית היא שאם בשדה בחזרה לא מעודכנים ולא יקבלו את אי צורך בבדיקה אם שהיה מתחת ל 72 שעות – אין טופס או דף באתר של משרד הבריאות שאפשר להראות בחו”ל ולהוכיח טענה זו.
בהחלט מצב בעייתי
-
מקווה שייסדרו את העניין בקרוב מאוד. לא הייתה טיסה בסגנון שלא הייתי צריך להסביר את העניין לדיילת קרקע. אם כי מעולם לא הייתי צריך לפתוח אתר ולהוכיח
-
זה מה שכתוב בצ’ט של משרד הבריאות במענה אוטומטי לשאלות – אך משום מה כבר לא בדף הוראות הראשי
“הנוסעים הנכנסים, בכל גיל, ששהו מעל 72 שעות מחוץ לישראל צריכים להציג ממצא שלילי לבדיקת קורונה מסוג PCR, שביצעו במהלך 72 השעות שקדמו למועד ההמראה המתוכנן, או תוצאה חיובית בבדיקת PCR שבוצעה לפחות 11 ימים קודם לכן ועד 3 חודשים לפני ההמראה לישראל. ועדת החריגים עשויה לאשר כניסה לישראל ללא ביצוע בדיקה.”
-
טוב זה לוודא איתם שוב עוד כמה ימים או לקוות שהם יעדכנו באתר
-
אני מקווה שיעדכנו בצורה ברורה באתר. בצא'ט של משרד הבריאות זה מענה ממוחשב ונכתב בברור "מעל 72" שעות .
כולי תקווה שהצא'ט צודק...
-
הודעה מהיום-אתר רמזור אותה פסקה
אתר רמזור של היום- תיקון!
נוסעים שרוצים להיכנס לישראל יעברו כמה שלבים בדרך:
1. יש לעשות בדיקת PCR עד 72 שעות לפני הטיסה לישראל.
פטורים מבדיקת ה-PCR שלפני הטיסה:
מי ששהו מחוץ לגבולות ישראל פחות מ-72 שעות, או מי שהחלימו ויציגו לפני ההמראה תוצאה חיובית בבדיקת PCR שעשו לפני פחות משלושה חודשים אבל יותר מ-11 ימים מיום הכניסה לישראל.כלומר צפירת הרגעה!
-
אבל,,,, שינו את הניסוח “שהו מחוץ לישראל פחות מ-72 שעות” מילולית משמעותו מההמראה בארץ עד הנחיתה בארץ. -
-
כנראה שגם המחוסנים שירצו לצאת לעד 72 שעות, יצטרכו לעשות בדיקה ממש קרוב לטיסה בשדה, ואז לחזור בטווח של 65 שעות בערך, כדי להכנס ל72 השעות המותרות, בלי לעשות בדיקה בחו"ל.
זה נראה לי הפתרון לחידה.
-
אני חושב אחרת.
יש 2 אופציות בהן הישראלי החוזר פטור מבדיקת קורונה בחו”ל לפני החזרה לארץ:
- מחוסן ששהה בחו”ל פחות מ 72 שעות (עוזב רגע את הפלפול על שעת ההמראה או שעת הנחיתה ביעד). אין דרישה לבדיקת PCR לפני ההמראה מישראל.
- מחלים מקורונה שיש בידו תוצאת בדיקת PCR חיובית שהתאריך שלה לא יפחת מ 11 יום או לא יעלה על 3 חודשים (כמה ימים? יש חודשים קצרים ויש ארוכים???) מיום החזרה לארץ.
ושיהיה לנו בהצלחה כשעומדים מול צוות הקרקע בחו”ל עם הנוסחאות האלה. אני מתחיל להבין למה כשאני מראה תעודת מחוסן לצוות הקרקע באירופה (צוות זר) הם פשוט נותנים לי לעבור בלי לבדוק אם בכלל עשיתי בדיקת PCR.
כמו שאמרנו בצבא “אם זה לא יהיה פשוט אז זה פשוט לא יהיה”.
לטיסות בתוך אירופה זה פשוט, מראים את המקבילה שלהם לתו ירוק וטסים. לטיסות לישראל זה מסובך.