אלזס בדצמבר
-
אנחנו נוסעים לאלזס לשווקי הכריסמס, ההרכב משפחתי כולל בן 13 ובן 24.
יש לנו אומנם רק מספר ימים אבל אני חוששת מרעלת שווקים ועיירות.…
אשמח להצעות לשילוב פעילויות אחרות.
אנחנו אוהבים מאוד לטייל ברגל אם מזג האוויר יאפשר אבל מניחה שנצטרך מזל רב בשביל זה...
פחות אוהבים מוזיאונים.
-
טיולי טבע-? פחות.
עיירות קטנות בכל מקרה בין אם אתם בשווקי החג או סתם בסיבוב (שעה?) בעיירה.
זה אופי הטיול בחורף באלזאס.
מרכזי קניות? יש . (יציאה מקולמר לכוון 35 ויציאה מסטרסבורג)
ביקור בביצורי קו מז’ינו? (צפונה לסטרסבורג) מקורה אבל קר בפנים-וצריך לבדוק ימי ושעות פעילות.
לעבור את הגבול לפארק אירופה?
מה את מחפשת?
-
תודה
אני מחפשת רעיונות.. לא מומחית לאיזור.
ברור שנהיה גם כך בעיירות.
אולי נסיעה נופית?
מוזיאון פחות קונבנציונלי כמו במולהאוז שכן שמעתי עליו?
ספא מומלץ?
לחילופין מזחלות שלג?
משהו בטבע למקרה שניפול על שבוע חמים יחסית?
אירופה פארק לא מושך אותנו.
-
.בחורף פחות נעים להסתובב חוץ משווקים ומרכזי קניות ויש הרבה באלזס . אבל מניסיון בלבוש מתאים אפשר ללכת ולהנות כמעט כרגיל.
טיול רגלי יש הרבה כפרים בסביבת אלזס מאוד יפים לדוגמא "אוברניי " זה אזור עם הרבה גפנים ויקבים אזור ממש ציורי בעיר ומחוצה לה
גם קולמר עיר מאוד יפה לטיול רגלי וכן שטרסבורג בפרט בזמן הזה. יש גם שייט בנהרות אזור פטיט פרנס בשטרסבורג (מומלץ).
יש את אירופה פארק בגרמניה קרוב מאוד והוא מומלץ לכל גיל ומתאים לתקופה זו.
כמו כן אזור היער השחור והרי voge עם טירות ומקומות הליכה אבל פחות בחורף.
-
תודה יוהאן!
-
מוזיאון המכוניות במולוז בהחלט אופציונלי
אם אנחנו בעניניי רכב- ואוהבים אופנועים אז קצת יותר רחוק לכוון ההרים- מוזיאון אופנועים La Grange à Bécanes- אבל תבדקי אם בכלל פתוח (הייתי ב2014 כמעט מילניום שעבר)
השוק המקורה של קולמר-לחובבי מזון …
אולי לעשות סדנת אפיה, או סדנת מתוקים, או שוקולדים של חג מולד (בן בגיל 13? תלוי אם יתאים לו)
ביקור בייקב(?)
Goolfy Mulhouse -מיני גולף בחשיכה (זוהר) יש לזכרוני גם בקולמר (לא בטוחה)
לא לפספס את Gertwiller עם יצור לחם הגי’נג’ר שלה- יש שתי מאפיות מוזיאונים הדגמה.(אהבתי יותר את Palais du pain d'epices )
ואם כבר במתוק- אז בפאתי סטרסבורג- מוזיאון שוקולד -(לא מפעל) Musée du chocolat
בנקודת הזמן של החורף הייתי נמנעת מנסיעה לרכס הרי ווז’- אלא אם אתם מיומנים ממש בנהיגת שלג, גלגלי חורף ועם סבלנות לנופים הרריים (אבל ללא אופציה ממשית לעלות לנקודות התצפית של הבלון הגדול והבלון הקטן ודרך הרכסים---אלא אם לא ירד שלג ואז אפשרי כי אין צורך ברכבלים).
-
תודה יונית, אבדוק הכל!
-
הי,
לגבי ספא באלזס-יש אחד טוב לדעתי BALNEO BARRIERE SPA ליד העיירה RIBEAUVILLE
לשים לב שלא מכניסים גברים עם בגד ים מסוג בוקסר אלא רק ספידו (ניתן לקנות במחיר סביב שלושה אירו בדקתלון).
אם אתם שוכרים רכב בצד השוויצרי אז מגיע עם צמיגי שלג ואפשר לנסוע בזהירות (אצלנו בפברואר היה רק טיפה שלג בצידי הכבישים בהרים) לאזור האגם הלבן/השחור COL DE CALVAIRE ולשלב שם טיול רגלי קצר וזהיר.
-
תודה!
לגבי הספא נכנסתי לאתר ולצערי חימום ל 34 מעלות ממש לא מספיק עבורי…
האגם הלבן/השחור נשמע מעניין מאוד ואבדוק לגביו
-
אם מזג האוויר מאפשר, אכן כדאי לנסוע להרי הווז’, וכמובן להיות זהירים בדרך. כבישים לא צדדיים אמורים להיות מפונים משלג לאחר פעילות מפלסות.
מפלרכיבה על סוסים (גם בחורף - אפשר לראות בדף הפייסבוק שלהם)
האגם הלבן, בתקווה שיצדיק את שמו
באשר להשכרת רכב, גם בגרמניה החוק מחייב את חברות ההשכרה להחליף את צמיגי כל הרכבים לצמיגי שלג, כך שכדאי לשכור בגרמניה ולא בשוויץ היקרה (להבנתי, בצרפת אין חובה כזו אלא מדובר בהמלצה).
-
-
הריזורט בריבובילה מקסים!! יצא לנו ללון במלון עצמו בשהות הקודמת שלנו באלזס.ממליצה בחום גבוה.
בנוסף אני גם יודעת שמתקיים בדיוק באותה עיירה פסטיבל ימי הביניים
לצערי בפעם הקודמת פספסנו
והשנה אני לא יודעת באילו תאריכים מתקיים.
אולי כאן ידעו לענות
-
@Dority2531
תודה
אסתכל שוב באתר הריזורט אבל טמפ מים של 34 מעלות ממש לא חמה מספיק עבורי... לא הייתה בעיה בנושא?
-
https://www.lametayel.co.il/posts/70enre
היי פנינית , מצרפת לך טיול שעשינו בדצמבר 17 באלזס עם שילוב של טיולי טבע להפגת רעלת מתיקות.
מקווה שתמצאי רעיונות
שרה
-
-
-
לא, נוסעים בזהירות עם צמיגי שלג
-
לפני 7 שנים היינו באלזס בתאריכים דומים (שבועים לפני החג) לאותה מטרה. בגלל בת ה-11 שהייתה אתנו נכנסנו לגן החיות במילוז (Mulhaus) ומצאנו אותו נחמד מאד. כדי להוסיף חוויית שלג שלא היה בעיירות שלמטה עלינו לקול דה שלוכט (ישר מערבה מקולמאר) ושם היה מספיק וזה כביש מפונה משלג כך שלא הייתה שום בעיה והוספנו קצת נוף אחר. שווקי חג המולד יפים מאד והיפה ביניהם, לטעמנו, היה בריקוויר. לא יודע מה המצב כעת עם הקורונה, אבל אז המרכזים של סטרסבורג וקולמאר היו ממש מפוצצים מרוב תיירים והיה קשה למדי עם חניה, מקום במסעדות וסתם להסתובב. מה עוד? להתלבש חם ולזכור שהימים קצרים. תהנו!