ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בעיות בשרות ומענה בחברת וויזאייר - כתבה בחדשות ערוץ 12 אתמול

פורום אירופה
    לונדון
    7
    17
    319
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

https://www.mako.co.il/news-channel12?subChannelId=71c2f3d571c52810VgnVCM200000650a10acRCRD

למי שטס בוויז אייר חברת הלואו קוסט - בשבילכם כתבה מאתמול בחדשות ערץ 12.

אני לא הייתי ישן בשקט עם אני מתכנן לטוס איתם.

לא אומר שאין עוד חברות גרועות, אבל הכתבה הזו הוקדשה להם , אנשים מסכנים שרכשו כרטיסים ונשארו בלי כלום.

הבעיה המרכזית שאני מבין היא - איכות השרות והמענה של החברה בזמן הצורך - בכל חברת תעופה יכולות להיות ביטולים וכד' אבל !!!!! ויש אבל גדול , מה קורה כשיש בעיה ?

בחברה נורמלית יש עם מי לדבר ויש מנגנון פיצוי ויש הצעת חלופות הולמות, לפי הכתבה פה אין .... לתשומת ליבכם

הכי פשוט המלצה חמה - רקקקקקקק חברות תעופה סדירות עם טלפון שעונים מענה אנושי 24/7.

ויש לחברת התעופה הזו הסדרים עם חברות תעופה אחרות ופריסה רחבה ככל הניתן. וכמובן בסיסיה נמצאים בשדות תעופה מרכזיים בעולם.

פיצוי כספי זה נחמד, אבל מה אני יעשה בכסף ? הרי מראש תכננתי להוציא אותו על חופשה / טיול - עוגמת נפש אין לה מחיר ובטח זה גם לא בריא לנפש.

אז נכון שאולי זה לפעמים זול יותר בכמה מאות יורו - אבל האם זה באמת מה שחשוב ? הכסף ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mlaikp33
        mlaikp33 נערך לאחרונה על ידי

אני מזכיר שגם חברה מפוארת כמו אל על ביטלה טיסות ולא בידיוק היה מענה בשירות לקוחות

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • משה 22
          משה 22 @mlaikp33 נערך לאחרונה על ידי

@mlaikp33

איפה כתוב שאל על חברה מפוארת ,

לאל על מעולם לא היה שרות מענה אנושי 24/7.

ומי היום עוד מעיז לטוס באל על ? זה אומץ לב הראוי לכבוד והערצה חחחחח

• anisham12
            anisham12 נערך לאחרונה על ידי

מהניסיון שלי אכן מדובר בחברה בעייתית בעיקר מבחינת עמידה בלוחות זמנים וכמובן שירות . מצד שני, הרבה פעמים אין ברירה כשמחפשים טיסות ליעדים מסויימים במועדים ספציפיים והם האופציה היחידה שמתאימה.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • משה 22
              משה 22 @anisham12 נערך לאחרונה על ידי

@anisham12

אין אופציה יחידה.

לכל מקום בעולם יש אפשרות להרכיב טיסות.

אפילו לחורים נידחים.

כשנוסעים לחו"ל הדבר האחרון שצריך להטריד אותנו זה הטיסה.

שילמנו ממיטב כספנו בשביל לקבל שרות טוב.

למה למרות זאת אנו מתעקשים להכניס ראש בריא למיטה חולה ? אם ידוע מראש שיש לחברה כזו או אחרת רמת שירות נמוכה ?

אני לא מדבר על חברות סדירות שגם אצלם יש ביטולים או שינויים, לפחות אצלם יש מענה ושרות חלופי , נותנים פתרון הולם בזמן אמת.

לא פעם התבטלה לי טיסה / איחרה טיסה - של חברות סדירות בעולם , אפילו לא התאמצתי , ניגשתי לדוכן החברה בשדה התעופה והציעו לי שפע של הצעות חלופיות מטיסה בשעות אחרות ועד לינה על חשבונם וטיסה למחרת כולל כל ההוצאות וארוחות.

אנחנו רוצים ראש שקט , לאחר שהזמנו טיסה לא רוצים לחיות בחששות עד להמראת המטוס ביום הטיסה כן או לא .

בטיול יש שרשרת פעולות התלויה אחד בשני טיסות / מלונות / רכב / חבירות קרוז / אירועים משפחתיים שמחות / הלוויות וכד - די בטיסה שבוטלה ואנחנו על הקרשים .....

משה 22 anisham12 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • משה 22
                משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לדוגמא : הטיסה הקרובה המשפחתית שלנו לחופשה בלונדון אפילו לא היה מחשבה אחרת.

ישר נכנסתי לאתר בריטיש אירוויז והזמנתי, לא בדקתי באל על ולא בחברות הלואו קוסט רחמנא ליצלן.

יכול להיות שבריטיש הכי יקרה, אז מחר ? למי אכפת ? שקט !!!!!! רוצה שקט בלי אשפוז פסיכיאטרי בגלל העצבים שהחברות האחרות עלולות לגרום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • Ido.G
                  Ido.G נערך לאחרונה על ידי

מותר לך להחזיק בגישה הזו, ובהחלט יש בה גם היגיון.

עם זאת, אני חושב שיש מעט הפרזה לגבי העניין ה"עצבים" או "חוסר הודאות" שטיסה בחברות Low Cost כמו וויז או ריאן אייר גורמות.

טסתי עשרות פעמים בשנים האחרונות עם Wizz / Ryan. הדבר הכי גרוע שקרה לי היה איחור של מספר שעות בטיסה. בזכותן יצאתי לחופשות בנות מספר ימים במחירים נמוכים מאוד, וזכיתי לראות מקומות חדשים רבים ולקבל גישה למקומות עם מחירי לינה טובים. לפני כל טיסה חיכיתי לה בציפיה, ולא ב"עצבים". אם מבחינתך או אחרים הכסף פחות חשוב, זה בסדר גמור. לזלזל בכך שהוא שיקול זו הגזמה.

לגבי עניין הפיצויים, זה נכון שוויז, לדוגמה, לא באים ובדיוק "זורקים" עליך את הכסף. עם זאת, את הפיצוי שמגיע לך אתה בסוף תקבל. זו חברה מסודרת ורצינית. יש לי חבר שבוטלה לו טיסה מלונדון, הוא היה צריך לנהל מולם מספר שיחות וזה היה מעט מעיק, אבל את הכסף הוא קיבל, ובמלואו.

הכתבות בערוצי הטלוויזיה הישראליים מלאות הגזמות ובחירה בררנית של נתונים ושל מידע. זה שאמרו משהו בכתבה כלשהי לא אומר הרבה, פרט לכך שאיזשהו כתב רצה להגיד מה שבא לו להגיד, ודאג לברור נת' כדי לעשות זאת.

מאחל בהצלחה למי שרוצה לטוס בחברות תעופה "מסורתיות" ויש לזה את המקום שלו. אישית, אמשיך לבחור בעיקר בחברות ה"לואו קוסט" שכן אני מרוצה מאוד משירות שהן מספקות.

משה 22 דבורה פ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 7
                  • משה 22
                    משה 22 @Ido.G נערך לאחרונה על ידי

@ido-g

ברור ששנינו באים מתפיסות עולם שונות.

וזה אחלה.

אבל יש עוד כמה אנשים שטסים מידי יום שצריכים לעשות שיקולים.

אני לא מדבר רק על כתבה זו או אחרת, זה כל כך ברור שפחות שווה פחות ובהרבה תחומים בחיים, אם לא בכולם.

אגב שוב השיקול הוא לא כסף, בטיול מושקעים מעל עשרת אלפי יורו ואולי יותר, אז פקקטה טיסה של כמה מאות יורו שווה להרוס את הטיול בשביל לקבל מתי שהוא עם הזיקנה פיצוי ? מי רוצה אותו בכלל ? שילמתי על מוצר ? אני רוצה אותו ורק אותו !

אם ארצה לטוס למקומות נוספים ? אז אני אשלם ואטוס בראש שקט ולא כפיצוי.

אבל זכותך לטוס בלואו קוסט גבר.

• דבורה פ
                      דבורה פ @Ido.G נערך לאחרונה על ידי דבורה פ

@ido-g

וויזאייר ריינאייר ואיזיג'ט הודיעו לי על שינויים/ביטולים של טיסות במהלך הקורונה, כמו חברות אחרות שביטלו ושינו טיסות. במקרה שלי לא היה מדובר על ביטול טיסה ביום הטיסה אלא על שינויים/ביטולים בטווח של יותר משבועיים לפני הטיסה. בכל המקרים כתבו אלי ונתנו לי אפשרות לבחור אונליין בין שינוי הטיסה, קבלת החזר כספי או קבלת ואוצ'ר (במקרה של וויזאייר בערך של 120% ממחיר הטיסה). ההחזר הכספי כשבחרתי בו היה מיידי, וגם שינוי טיסה כשבחרתי בו היה קל. חברים שלי טסו לפני מספר חודשים לפורטוגל עם אלעל. טיסתם חזרה בוטלה חצי יממה לפני מועד הטיסה. במספר הטלפון שנשלח אליהם כדי להסדיר טיסה חלופית לא היה מענה ואלעל זנחה אותם בחו"ל לנפשם. בלית ברירה הם הזמינו באופן עצמאי טיסה חלופית בחברה הפורטוגלית, מאחר ונשארו רק כרטיסי ביזנס כי הביקוש לטיסה בעקבות הביטול של אלעל היה גדול, הם רכשו בלית ברירה כרטיס ביזנס. הכרטיס המקורי שלהם היה פרימיום. הפיצוי שאלעל הציעה להם היה 300 דולר לא חלילה במזומן אלא ואוצ'ר לטיסות עתידיות, הצעה שאינה עולה בקנה אחד עם חוק שירותי תעופה. הזוג מתנהל כבר כמה חודשים מול אלעל ולא מקבל מענה.

משה 22 נראה לי שמצבך הכספי שונה מזה של מרבית גולשי הפורום הזה. אני מפרגנת לך, תיסע ותהנה בהתאם לאפשרויות שלך. מכיוון שאצל רבים מגולשי הפורום יש משמעות למחיר, נראה לי פחות מתאים לזלזל בניסיון של אנשים לחסוך בהוצאות טיולים לחו"ל. לרובנו טיול לחו"ל איננו אירוע חד פעמי שמוציאים עליו בלי חשבון. אנחנו מנסים לצאת לחו"ל כמה שמתאפשר ובהתאם ליכולות הכספיות שלנו ואצל רובנו חסכון אינו מילה גסה ואינו פוגם בהנאה מהטיולים.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                      • משה 22
                        משה 22 @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

אין קשר למצבי הכלכלי שהוא דומה לממוצע כמו רוב האוכלוסייה, אין שפנים להוציא מהכובע - עובד מדינה שכיר רגיל וצנוע.

ולהיפך, למה שגולש מהפורום ישלם מראש כרטיס טיסה לחברת לואו קוסט, אם הסיכון שהוא יוצר גדול לכניסה למצב בעייתי בהשוואה לחברות אחרות יותר בטוחות ? ואז למעשה מי שמפסיד יותר כסף זה אותו אדם שרכש את הכרטיס בלואו קוסט כי ייתכן שהפסיד את עלות הטיול והחבילה כולה, בגלל שניסה לחסוך מאה יורו או מאתיים. אם היה משקיע עוד מאתיים יורו היה מקטין את סיכון ואת ההפסד אשר צפוי.

גם אם אקנה מחר מסך מחשב בזול אז לא אהיה מופתע שהוא גם יחזיק פחות ממסך יקר וגם התמונה תהיה פחות איכותית וגם לא אוכל לבוא בטענות למוכר.( זה החתול וזה השק).

ברור שיונדאי לא איכותית כמו ב..מ.וו . ( האמיני לי בדקתי לעומק ).

וכנראה שמחיר נגזר מאיכות ולא תמיד מביקוש. ( 10-12יונדאי עולה ב.מ.וו אחת ).

לא הייתה מעולם זלזול באחרים, להיפך אני מנסה לעזור לאנשים לקבל החלטה נכונה לאור נתונים שפורסמו. ( לא אני טסתי בוויז ) .

ואגב גם אני התנהלתי מול אל על לפני פחות משנה ולאחר ביצוע פעולות מסוימות קיבלתי את כספי בחזרה לחשבון העובר ושב, לא שהתהליך היה קל וקצר כמו שהיינו מצפים מחברת תעופה סדירה, והייתי צריך לנהוג באמצעים שמקובלים במדינת ישראל.

• imeshy2
                          imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

והנה חוזר הניגון

שרשור מיותר, כמו זה,שפתח אותו.

שכזכור, למי שאינו יודע, הורחק מהפורום מספר פעמים, כולל פעם אחת הורחק לשנה שלמה (!) עקב הפרות בוטות חוזרות ונשנות של תקנון הפורום.

ייטב אם חברי הפורום המכבדים את עצמם, לא יגיבו לו.

דבורה פ משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • דבורה פ
                            דבורה פ @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי דבורה פ

@imeshy2

מסכימה עם קודמי שהשרשור מיותר כי נראה לי שברור לכל מי שקונה כרטיס טיסה בתקופה זו שיש סיכוי שהטיסה לא תתקיים. לצערנו זה העולם החדש בשנה הזאת של ההתאוששות מהקורונה ונקווה שהתעופה תתאושש ונחזור למצב של לפני הקורונה שבו רק מיעוט קטן של הטיסות התבטל.

ובכל זאת חשה צורך להגיב כמי שנהנית שנים רבות מהעלויות הזולות של טיסות החסך.

העובדה שכתבת הטלויזיה בחרה להתמקד במקרה מסויים שקרה בוויז דווקא אינה הוכחה שזו החברה היחידה שמבטלת טיסות.

רוב חברות התעופה ביטלו טיסות בשנה האחרונה, וגם לחורף הקרוב כפי שאפשר לקרוא בכתבה המצורפת : לופטהנזה, בריטיש אירוויז (8% מהטיסות!!! חבר יקר, מקווה שלא הרסתי לך את השקט הנפשי), סקנדינביאן איירליינס, וויזאייר, אמריקן איירליינס שמבטלת יותר מ29,000 טיסות בחודש נובמבר, ודלתא איירליינס. אלה מצוטטות בכתבה הנוכחית של וואלה אבל יש עוד כתבות למשל זו שמספרת על כך שבריטיש איירוויז ביטלה 10,000 טיסות מלוח הטיסות שלה לחורף הקרוב.

כל חברות התעופה מתמודדות עם אותם קשיים: פיטרו צוותי אוויר בקורונה ומתקשים לגייס ולהכשיר אחרים במהירות הנדרשת. נוסף על כך, אם בעבר איש צוות שהרגיש קצת לא טוב לקח אדוויל והגיע לטיסה, כיום הוא מבודד את עצמו, ומכיוון שהחברות בחוסר מתמיד של כח אדם לא תמיד יש מי שיחליף אותו והטיסה מתבטלת.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • משה 22
                              משה 22 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

אהההה

ואני לא הבנתי למה לא הצלחתי להתחבר .

עכשיו אני מבין

תודה לך שהסברת לי ....

• משה 22
                                משה 22 @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

תודה שהעלית את הכתבה אבל היא מדברת על ביטול טיסות של ברטיש עד מרץ 2023, אני לא מתכוון לטוס בתקופה זו .

אני הזמנתי לאפריל .

אבל גם אם יבטלו זה לא יפגע בשקט הנפשי היות ותמיד אוכל להזמין בחברה אחרת או לעשות דאבל הזמנות .

טיפ - אם יש נו טיסה שאנו מפחדים להחמיץ אז אפשר לעשות הזמנה כפולה שתי חברות תעופה במקביל , במקרה הכי גרוע נפסיד עלות ביטול בחברה אחת.

עשיתי זאת לפני כמה שנים לארה"ב , הזמנתי באייר פראנס במקביל לארקיע לפאריס , בידיעה שייתכן ואשלם דמי ביטול ואכן שילמתי כמה מאות יורו, אבל זה לא נושא כי לבסוף יכולתי לבחור לי איזה טיסה אני רוצה לממש.

כמובן שלא עושים כך לכל טיסה , רק אם הנסיבות מחייבות או שעצם ביטול הטיסה עלול לגרום להפסדי ענק של עשרות אלפי יורו / דולר.

אבל לעיניינו כל מטרת הפוסט הייתה להעלות כתבה ממאקו ערוץ 12 על חברת וויז, למי שפספס ורוצה לאור הכתבה לחשוב שנית.

מצידי שכולם יטוסו בוויז ואפילו יקנו מניות בחברה, אבל רגע לפני רכישה שיעשו חשיבה נוספת ותו לא. המבין הבין.

לא הייתה כוונה לפגוע בנימי נפשם של אוהבי וויז .

• יונית
                                  יונית נערך לאחרונה על ידי

אם גולשי הפורום הנכבדים יודעים כבר שזה שרשור מיותר חבל להמשיך לדון בנושא ולתת במה לשרשור זה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • anisham12
                                    anisham12 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

יש כזה דבר. סתם לדוגמא טיסה מקלוז' לארץ. יש רק טיסה ישירה אחת של וויז פעמיים או שלוש בשבוע.אומנם תוכל לחזור עם קונקשנים לארץ אבל זה יותר יקר, לא נוח ובעיקר מתיש. חוץ מזה, מי מבטיח לך שאותה טיסה גם לא תתעכב או תתבטל?

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יונית
                                      יונית @anisham12 נערך לאחרונה על ידי

@anisham12

אם גולשי הפורום הנכבדים יודעים כבר שזה שרשור מיותר חבל להמשיך לדון בנושא ולתת במה לשרשור זה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון