שבועיים ביולי לאנגליה -אשמח לסיוע בתכנון
-
היי,
הטיול המשפחתי לקיץ הוא לשבועיים ביולי לאנגליה עם שתי מתבגרות 13 ו- 17 .
אנחנו אוהבים טבע, מסלולי הליכה (אבל לא קשים מידי), רפטינג וגם לקחת את הזמן ולהנות.
מעניין אותנו לבקר בטירות - הייתי רוצה שנבקר בטירה מרשימה עם מעברים סודיים, ובטירה עם גינת מבוכים,אשמח . גם הסטונהג' נשמע חוויה שלא כדאי לפספס, ואשמח לעוד פעילויות והמלצות נקודתיות לאנגליה
עדיין מתלבטת על האיזור והמסלול.
אנחנו נוחתים וחוזרים מלונדון. חשבתי לשהות בלונדון 4 ימים (3 לילות),
האם כדאי לשלב את lake district ממנו נסיעה לווילס משם לאזור הסטוןהד'ג ?
אשמח מאוד להמלצות ולדוגמאות של מסלולים
תודה ראש וחג שמח
ענת
-
יש לי קובץ מסודר עם מידע על כל האיזורים לטיול באנגליה - שלח לי את המייל שלך בהודעה פרטית ואוכל לשלוח לך הטירות המרשימות ביותר לטעמי באנגליה נמצאות בוויילס, אבל גם שאר אנגליה נהדרת
חשוב לא לנסות לתפוס יותר מדי , בכל זאת שבועיים נשמע כמו הרבה זמן, אבל זה לא באמת "המון" זמן. אנגליה גדולה, הנסיעות לוקחות זמן , ימי גשם מחייבים לגמישות מחשבתית.
לכן צריך לבחור איזור או שניים החופפים אחד לשני ולהתמקד בהם
-
נסות לתפוס יותר מדי , בכל זאת שבועיים נשמע כמו הרבה זמן, אבל זה לא באמת "המון" זמן. אנגליה גדולה, הנסיעות לוקחות זמן , ימי גשם מחייבים לגמישות מחשבתית. לכן צריך לבחור איזור או שניים החופפים אחד לשני ולהתמקד בהם
אנחנו גם מתכננים אנגליה בקיץ, להתחיל דווקא מחוץ ללונדון כשהתכנון הוא להתמקד בצפון ויילס ואחר כך כחמישה ימים בלונדון.
בצפון ווילס יש הרבה טירות.
טירה עם מבוכים יש בהמפטון קורט שדווקא קרובה ללונדון ולמיטב זכרוני גם בטירת לידס (שלא נמצאת באזור לידס אלא מזרחית ללונדון לכיוון דובר).
בצפון ויילס יש גם מסלולי הליכה קלילים וראפטינג.
בסטונהדג' אפשר לבקר על הדרך אלא אם כן רוצים לשלב עוד אתרים באזור.
הנסיעה מלונדון לליק דיסטריקט היא כ-6 שעות, קחי את זה בחשבון.
-
אני חושבת שאם אתם משפחה אוהבת טבע אתם לא תתקשו למלא 8-9 ימים בלייק דיסטריקט ובצפון וויילס, שלהערכתי זה מה שיש לכם, בהינתן 5-6 שעות נסיעה מלונדון (נסיעה על הMotorway בלי סטיות משמעותיות מהדרך). אני חושבת שזה יתן לכם מענה טוב למה שאת מתארת (אלה לא האזורים היחידים שיתנו לך את המענה הזה). אם זה מה שתבחרו, אז אני חושבת שטירת קונווי Conwy בצפון וויילס היא בחירה טובה (למרות שלא הייתי בה בעצמי) לטירה מרשימה עם מעברים וכו׳. טירת ווריק יכולה להיות יחסית על הדרך. דווקא טירות / ארמונות עם מבוכים זה דבר מאוד נפוץ ולא תצטרכי לעבוד קשה מדי כדי למצוא כאלה. בחודשיים האחרונים יצא לי להיות בשתיים כאלה. שווה לבדוק ב-https://www.nationaltrust.org.uk/ ו/או ב-https://www.english-heritage.org.uk/, רק תשימי לב שבאחרון את לא תמצאי אתרים בוויילס, כי וויילס היא לא חלק מאנגליה אלא מדינה נפרדת בתוך בריטניה. אני חושבת שכדאי לבחור אתר שיעניין אתכם גם חוץ מהמבוך, כי אני מודה שבעיני זו לא בהכרח חוויה מאוד אטרקטיבית, כי בשלב כלשהו זה עשוי להמאס אבל את עדיין תקועה בתוך המבוך. אז לפחות שהיתר יהיה מעניין ונחמד.
סטונהנג׳ לא ממש קשורה לטיול שמתמקד בצפון אנגליה וצפון וויילס. היא נמצאת בערך שעתיים מדרום מערב ללונדון, מתאימה לטיול שמתמקד בדרום / דרום מערב (למשל, לכיוון קורנוול, דורסט, אזורים בדרום וויילס). אני חושבת שיש קצת סיכון בלהשקיע כל כך הרבה מאמץ להגיע לשם מהאזורים הצפוניים: זה אתר פתוח לגמרי, ולכן חשוף מאוד לפגעי מזג אוויר. אם יש יום גשום אתם כנראה לא תרצו להשאר ליד האבנים יותר מדי, כנ״ל אם מאוד חם. אם זה על הדרך לאנשהו - סבבה, זה מתאים. אבל אם ויתרתם על יום בסנודוניה כדי להגיע לשם ואז יש יום מאוד גשום כשהגעתם, אז זו עשויה להיות החמצה כפולה.
נראה לי שההמלצה הכללית שלי היא להתמקד. 4 ימים ללונדון פלוס 8-9 לצפון? אחלה, עכשיו להתחיל לבנות משהו שמתאים לזה. אל תתפזרו יותר מדי. רוצים להחליף את הצפון בדרום? גם סבבה,אבל שוב, לא להתפזר. הנסיעות יכולות להיות מאוד ארוכות במיוחד באזורים הכפריים.
-
@שקד תודה רבה! אם יש לך הצעה למסלול יותר ספציפי בצפון ובווילס אודה לך מאוד. כמן גם כיצד כדאי לחלק את מקומות הלינה. האם כדאי להתקדם ממקום למקום ומה מומלץ, או האם ומהיכן כדאי לשעות מסלולי כוכב. היום כשהילדות גדולות אין לי העדפה מיוחדת למסלולי כוכב אלא מעדיפה להתקדם אם זה מקצר את זמני הסניעה לאחר מכן.
-
@imeshy2 תודה רבה על המענה. האם כדאי לנסוע לכל התקופה לווילס ? או כדאי לשלב עם lake district? אשמח לקבל המלצות למסלולים וכמובן לטירות שהצעת. יום מקסים, ענת
-
@ronitzaw תודה רבה על המענה, אשמח לראות את התכנון שלכם. שיהיה יום מקסים, ענת
-
גילוי נאות: אני מטיילת מאוד שונה מכם. בשני האיזורים (צפון ווילס ומחוז האגמים) ביקרתי במסגרת מסלול הליכה רב-יומי (טרק) ולבדי (בלי ילדים).
אחרי ההסתייגויות האלו...
הערותי:
* באופן אישי הייתי מקדישה את כל הזמן לאחד מהאיזורים. בחרתם שני איזורים נפלאים ועשירים בנופים, מסלולים, מים וגם עיירות/כפרים חמודים ועוד אטרקציות. אבל יכול להיות שאני יחסית איטית בקצב הטיול שלי, גם כשאני לא הולכת ברגל.
* בצפון ווילס, לא נראה לי שתרצו לוותר על עליה לפסגת סנואודון - במיוחד אם אתם זוכים למזג אוויר טוב. אני זכיתי למזג אוויר מאוד מפוקפק ועדיין העליה לפסגה (לא ראיתי כלום מלמעלה! אפילו לא מטר...) היתה חוויה שאני לא מצטערת שבחרתי לעשות. אפשר לעלות ברכבת לצד אחד ולרדת בהליכה את אחד השבילים הפחות קשים (הנוף מהמסלולים לכיוון פנ-יה-פס מעולה! חשוב מאוד לשים לב למסלול בו בוחרים, חלקם מסמרי שיער! אני ירדתי בפיג טרק).
זה הלינק לפוסט שלי על החוויות מסנואודון:
https://www.lametayel.co.il/posts/mpl10j
התמונות הן מהנק לאורך המסלולים שם נפתח לי קצת נוף, בפסגה עצמה כאמור לא ראיתי כלום... אבל הנוף משם אמור להיות מהמם!!!
מומלץ מאוד
* לגבי קונווי - לא נכנסתי לטירה (זה לא עניין אותי) אבל ההליכה על החומות המשוחזרות בעיירה עצמה מהנה מאוד בעיני.
מאוד אהבתי גם את
Great Orme Headland
שקרובה מאוד לקונווי (אני הלכתי ברגל... ) - יש שם נופי ים נפלאים ביותר ומרחבי הליכה מהנים עד מאוד
תראו כאן:
https://www.lametayel.co.il/posts/q20v9m
* עוד בצפון ווילס אני ממליצה מאוד על העיירה
Bewts-Y-Coed
(סיוט לבטא את שמות המקומות שם!), על המפלים הסמוכים לה (swallow falls) - הם היו בשיא הזרימה כשאני ביקרתי שם תודות לגשמים לא פוסקים, כל הנהרות והנחלים עלו על גדותיהם כשאני ביקרתי שם. אני בטוחה שהמפלים מרשימים בעוצמתם גם בתקופה ״רגילה״.
גם הכפרון Beddgelert מאוד מאוד מקסים
* אני מאוד ממליצה על מסלול קליל לאגם אידוול
אני מתארת אותו בפוסט הזה, בחלק האחרון:
https://www.lametayel.co.il/posts/dm5drn
* אם אתם אמיצים... יש שם זיפ-ליין מעל מכרה ישן שנראה די מדהים...
https://www.zipworld.co.uk/adventure/velocity
(לא עשיתי, תבדקו גילאים)
אלו באמת רק כמה נקודות... כל פינה שם נפלאה ויש המון אפשרויות (מסלול מלא לא אוכל לסיעע לכם לבנות כי אני כאמור הלכתי שם שביל)- הלינקים לא עובדים לצערי - העתיקו והדביקו אותם בדפדפן
-
@שקד תודה רבה! אם יש לך הצעה למסלול יותר ספציפי בצפון ובווילס אודה לך מאוד. כמן גם כיצד כדאי לחלק את מקומות הלינה. האם כדאי להתקדם ממקום למקום ומה מומלץ, או האם ומהיכן כדאי לשעות מסלולי כוכב. היום כשהילדות גדולות אין לי העדפה מיוחדת למסלולי כוכב אלא מעדיפה להתקדם אם זה מקצר את זמני הסניעה לאחר מכן.
הייתי פעמיים באזור הלייק דיסטריקט, בכל פעם במסגרת אחרת, ובדיוק עכשיו מתחילה לתכנן טיול במסגרת שלישית לקיץ הקרוב. בשתי הפעמים הראשונות ישנו דווקא מחוץ לאזור עצמו, קרוב לפנרית׳. זה היה בגלל אתגרים עם מציאת מקום לינה שעמד בתנאים שהוגדרו, בכל מקרה, לנו זה התאים. עכשיו מתכננים טיול שיתבסס על תחב״צ, ולכן כנראה יכלול מעברי לינה. אני חושבת שזה קצת תלוי איזה סגנון אתם מעדיפים. האם סגנון של B&B או סגנון של self catering cottage, וגם אם אתם רוצים להיות באחת העיירות או משהו מבודד יותר. זה ממש עניין של נוחות והעדפה אישית. אני רואה יתרונות להחלפה של מקום לינה וחסרונות להחלפה כזו, לא רואה משהו שמנצח פה בנוק אאוט. הנסיעות בתוך הלייק דיסטריקט יקחו לרוב פחות משעה. כמובן שתצטרכו להחליף מקום לינה במעבר לוויילס, אבל אם את מעדיפה לעבור מקום לינה כדי לחסוך 40 דקות נסיעה או לא - זה באמת עניין של העדפה. היתרון הגדול, לדעתי, במקום לינה אחד הוא שאם מזג האוויר לא מאיר לך פנים אז יש לך אפשרות לגמישות. מצד שני, כאמור, 40 דקות נסיעה זה לא קריטי במיוחד ככה או ככה.
יש המון אתרים שאפשר להתחיל לקבל מהם רעיונות להליכות ספציפיות, זה למשל - https://www.nationaltrust.org.uk/lists/walking-in-the-lake-district, וממנו להתחיל לחפור הלאה. באמת שאם תחפשי hikes in the Lake District תקבלי המון מידע, כולל פירוט על אורך, נגישות וקושי. באותו אופן אפשר גם לנסות water sports in the Lake District ואז למצוא מקומות להשכרת קיאקים באגמים, למשל. אם אתם בכושר טוב ויכולים ללכת גם טיולים קצת מאתגרים, הייתי מכוונת לאזורים היותר הרריים, כי אני חושבת שהנופים יהיו יותר מרשימים מאשר סיבוב סביב אגם.
-
האם שלחתי לך את הקובץ המרוכז שיש לי על אנגליה?
אם לא, שלחי לי את המייל שלך ואשלח - יש שם פירוט גדול, עם המון לינקים על מרבית איזורי הטיול באנגליה
ולשאלה שלך, לתחושתי וויילס תענה על הדרישות שלך
הטירות המרשימות באנגליה (לטעמי, יש עוד), שמורת טבע נהדרת (סנודוניה), מפלים, פארקי חבלים ועוד
הדרך ל/מ לווילס עוברת גם בסטונהנג' ובחבל קוטסוולדס (וגם בעיר באת' הסמוכה) שגם ראויים לטיול.
-
@io היי נשמע מדהים, תודה על ההמלצות בהחלט אבדוק אותן . יום מקסים
-
-
שלחתי. מקווה שיעזור
-
-
פוסט זה נמחק! -
שני הפנס שלי - אם החלטתם ללכת על ווילס והצפון לא אוכל לעזור לכם עם מסלולים ספציפיים אבל אולי עם אופן הבחירה. אני עבדתי עם Alltrails וחפשתי מסלולים מומלצים באיזורים שתכננתי לבקר (שליפה לפי שמורות טבע). אני לא בהכרח מרוצה מהמסלולים שבחרתי, אבל אופן הבחירה נראה לי אפקטיבי. יש שם גם מפה (לא בהכרח מדוייקת) והערכת זמן, קושי וטיפוס שמעורבים במסלול, כמו גם פירוט של מה צפויים לראות שם כולל תמונות. רק אל תבנו על ההבטחות שלהם לגבי חיות בר, מנסיוני הן לא תמיד מתממשות.
- לגבי טירות (אנחה..) כדאי להחליט למה בדיוק מתכוונים בטירות מרשימות. חיצונית כל הטירות שראיתי בטיול היו מרשימות. מבחינת התוכן שמוצג שם, לא בטוח שהייתי עושה את אותה בחירה עכשיו. יש הרבה טירות שמלאות להתפקע בחדרים מפוארים עם פסלים, תמונות, חליפות שריון, מיטות אפיריון, כלי זהב ומה לא. לי אישית זה פשוט משעמם אחרי שלב מסויים. הטירות שנהניתי בהן יותר בטיול היו כאלו שבהן התצוגה לוותה באיזהשהוא נראטיב או הדרכת אודיו (דובר, הפוויליון המלכותי בברייטון), לווא דווקא אלו שהיו מפוארות יותר (לידס, ארונדל). דובר די צנועה מבחינת התצוגה אבל היא הייתה הטירה החביבה עלי בטיול. המבוך בלידס נחמד מאוד. הוא היה החלק האהוב עלי שם, האמת.
הייתי בסטונהנג'. היה שם מפוצץ ואני מטייל מחוץ לעונה. ההמלצה שלי היא להגיע לשם עם מכונית על שעת הפתיחה כדי להימלט מההמונים. יש הליכה קצרה של חצי שעה לאבנים שנראית לי נחמדה יותר מנסיעה באוטובוס מלא תיירים, אם מזג האוויר טוב כמובן.
-
-