ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק

פורום אירופה
    רומניה
    29
    77
    1941
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מוני ממש שאפו על ההשקעה האישית שלך בתשובות והצעות ואכפתיות באתר….. לא בטוח שמישהו שם ״למעלה״ החליט משהו מוחלט מעבר לזה שכרגע הוא לא משקיע יותר כסף או משאבים ניהוליים…? אולי כן החליטו להשאיר את האתר לגווע לאט כי זה מצטייר לא טוב לסגור או שאולי מסיבות משפטיות (ניחוש פרוע לגמרי) זו הפרה של חוזים מול כותבי הבלוגים ואחרים ולא רוצים לפרסם החלטה חד צדדית. אם אני מסתכל קצת אחורה בעשר השנים האחרונות, בפירוש היה כירסום די קבוע ומורגש במספר הכותבים הפעילים ובפעילות הפורומים(אני בעיקר נכחתי באסיה שכמעט נדם ברגע שתאי עזב). כך שלא הכל התחיל בשנה שנתיים האחרונות. מנהלי פורומים נמרצים החזיקו את הפורום שלהם יפה אבל פורום דרום אמריקה חצי מת כבר שנים וזה לא בגלל שאנשים לא מטיילים שם או שאין לאנשים שאלות. פשוט לא היה מנהל פורום…. עם כל הצער שבדבר ולי יש הרבה, מה שנותר למי שזה מעניין אותו זה להמשיך לעשות את מה שהוא עושה כדי לשמר רמת פעילות שמשאירה את הפורום בחיים גם אם בקושי וגם אם לזמן לא ידוע

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

בתור אחד שכתב כאן באתר המון, תחת שם יוזר אחר שאבד לי בקריסה האחרונה,

אני כבר שנים רואה התדרדרות, לפעמים הדרגתית ולפעמים פתאומית.

אותי מה ששבר סופית הוא חוסר האמינות, היה ברור לי בקריסה האחרונה שמורחים אותי, שהיקף המידע שנגנב הרבה יותר גדול מאשר "תפוז" הודו שנגנב, יחד עם שם היוזר שאבד פשוט חדלתי מלכתוב כאן.

את חוסר האמינות בהבטחה לתוכנית נקודות חדשה שלא מומשה עד היום שרדתי, אבל רבים וטובים אחרים לא שרדו. ואני בטוח שמה שדחף אותם החוצה לא היו כמה שקלים אלא חוסר האמינות.

והכל התרחש תחת בעלות קודמת, זה לא שבעבר היה זהב ועכשיו יש התדרדרות.

עדיין החומר ההסטורי שנמצא באתר שווה המון, גם אם פרופורציה רצינית ממנו כבר מיושנת.

אין לי חשבון פייסבוק אבל המידע שגלוי למי שאין חשבון מוכיח את עצמו ככמעט חסר ערך לחלוטין, בנאלי, פרסומי, סתם לא נכון או לא רלוונטי, או גם בנאלי גם פרסומי ולפעמים אפילו לא נכון, המעט מאוד שיש בו איזשהו ערך לא שווה את בירור המוץ מהתבן.

איפה כן מוצא מידע בעל ערך?

בעברית יש כמה אתרים מתוחזקים שעוזרים מאוד, למשל פרנקופילים אנונימים לצרפת, יש אתר טוב לאוסטריה ואתר סביר לאיטליה.

לא בעברית אני מנסה לעקוב אחרי בלוגים של מטיילים או מקומיים טובים שאצלם יש בהחלט מידע טוב ומדוייק. לא פשוט למצוא בלוגרים טובים אבל זה מה שיש.

בנוסף יש קצת מידע שאמנם בנאלי אבל טוב בתור התחלה באתרים כמו BOOKING.

בקיצור מבחינתי פייסבוק חסר ערך,

האתר "למטייל" כנראה מת, רק שכחו להוציא לו תעודת פטירה. יש ערך לחומר הסטורי והוא הולך ומאבד רלוונטיות (מה שווה הטיפ שלי מלפני 15 שנה על מדריכה מומלצת במטאורה?), יש מעט כותבים שעושים כמיטב יכולתם ועוזרים לשואלים (ואפילו בצורה עניינית) אבל להערכתי מיטב יכולתם ממש לא תספיק.

המלצתי למי שיש לו חומר כמו בלוגים שיקרים לליבו שיגבה אותם אצלו, כבר היו לנו מקרים בהם אתרים פתאום יום אחד נעלמו.

אם להתלות בגדולים ממני, "היו שלום ותודה על הדגים", עוד מעט יבנו כאן מעקף שידרוס את מה שנשאר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • Eytanin
          Eytanin נערך לאחרונה על ידי

בגדול, אין תחליף לאתר זה! לצערם של כולם, האתר דעך, נמצא רוב הזמן בערפול חושים ואולי ימות (וחבל) מוות שקט מבלי לעורר מהומות. אני מסתכל מדי פעם גם על אתרי פייסי ליעדים ספציפיים. כמו שנאמר כאן בשרשור זה ולא פעם אחת, התשובות אינן רלוונטיות (כמעט) ואינן 'נקודתיות', אלא עונות באופן לא ממוקד כמעט על 'כלום'! קיימת בהם כמובן גם 'תופעת העדר', 'נתיבי החומוס' ו'העתק-הדבק' שעליו נכתב כבר כאן בשרשור זה ממשץ הסתכלתי על אתר דרום קוריאה למטיילים למשל: כל 'העדר' נוהה אחר 'שביל החומוס' וכולם עושים 'העתק הדבק' וחסל. באתר סלוניקי למשל, 'העדר' נשלח למסעדה מסויימת בעיר (בעל האתר מקבל שם אחוזים מבעלי העסק על כל ראש ששלח לשם) וכשמישהו 'העז' להתלונן בפומבי על טיב האוכל (והמחיר) הוא גם נחסם על ידי בעל האתר וגם עשו לו שיימינג. בעקרון דברים אלו מעידים על שני דברים: 'איכות המטיילים' אינה כאיכות המשתתפים כאן באתר. ודבר שני: כנראה לא כולם מחפשים בפייסי תגובות 'רציניות' ומעמיקות לשאלות שלהם. לי זה מרגיש כמו 'חפיף וגמרנו'. אני עצמי מפעיל שני אתרי טיולים בפייסי שאין בהם תנועה גדולה (רק מאות חברים בכל אחד מהם) אבל שם, אני מפעיל את אותם סטנדרטים של אתר למטייל ואולי משום כך, גם מיעוט המבקרים בו. בהצלחה ל'למטייל', מקווה שיתאושש יום אחד.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • צחצח המטייל
            צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

לדעתי הגזמתם לשני הכוונים ראשית יש קבוצות מעולות בפייסבוק עם מידע מעולה. ראו למשל קבוצות על לונדון, על איסטנבול, על אוסטריה, על המלדיבים ועוד ועוד. אני אישית נרשם לכמה קבוצות רלבנטיות בפייסבוק לפני כל טיול ואוסף המון אינפורמציה. יש שם המון סיפורי טיולים די דומה לפה עם מלא חוויות אישיות טיפים ותמונות וגם מלא סיפורים וטיפים. יש קבוצות שמצרפות חומר לקריאה וסיכומים ועוד. נכון שיש המון מוץ אבל גם פה יש. ופה גם יש כמה משוגעים/ות שמסתתרים מאחורי שמות בדויים שלא כמו בפייסבוק שרואים מי אתה. בקבוצות בפייסבו1 ברמת לא תמיד מקבלים תשובות איכותיות לשאלות כי החברים בקבוצה כל הזמן מתחלפים ף. אני למשל אחרי שחזרתי מטיול יוצא מהקבוצה ונכנס לאחרת וכך הלאה. כך שבדרכ אין כותבים קבועים עם המון נסיון למעט אולי מנהל הקבוצה שלפעמים הוא באמת גורם מסחרי ולפעמים לא. אבל יש בקבוצות אפשרות לחיפוש ממוקד ואז בדרכ תמצאו תשובות מצויינות. בקיצור מי שחושב שזה כלי לא טוב לא מבין ולא מכיר אותו. אני משתתף בקבוצות בהמון נושאים אחרים שמעניינים אותי מידי פעם חוץ מטיולים וזה כלי נהדר. לא מושלם. אבל בהחלט אפקטיבי מאד.

לגבי הפורומים בלמטייל חלקם עדיין חי ובועט. כמו אירופה. חלקן מת כמו משפחות. נראה שלמטייל אכן בדעיכה משמעותית מבחינה טכנית ומבחינת תכנים. אבל עוד מוקדם להספיד סופית. לגבי נוסטלגיה. היא פחות מעניינת אותי

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

Eytanin, אתה יכול לשתף לגבי היעדים לגביהם אתה מפעיל דפי פייסבוק?

• גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @Eytanin נערך לאחרונה על ידי

כנראה שנמתין לראות אם אי פעם תהיה איזו תגובה מצוות למטייל החדש.

סה"כ למטייל עלה במהלך השנים כמה דרגות באיכות המידע כשצצו כל פלטפורמות המדיה החברתית, ושם צריכה להיות ההתמקצעות ...

היום ראיתי באחת מקבוצות הפייסבוק שאלה: " האם יש מעבר יבשתי בין גווטמאלה למכסיקו?" או לשאלה איפה ללון ב X? עונים- יש לי יועצת טיולים מצוינת סידרה לי הכל ממליץ לפנות... נורא רציתי לענות- למה כבר אי אפשר להמליץ על מלון שהיית בו ( וכמובן בנימה צינית)- אבל לא נראה לי שאפשר בפייס....

אני באופן אישי שמח שאת השאלות הללו ( ורבות כמותן) אין בלמטייל 🙂

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • תומר
                  תומר נערך לאחרונה על ידי

*אולי בפורום אירופה אין שאלות על מעברי גבול יבשתיים, כי זה כמעט לא רלוונטי.

• גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אז לא תגלה לי אם יש מעבר גבול יבשתי בין פורטוגל לספרד אם אני נורא אתעקש? 🙂

• תומר
                      תומר נערך לאחרונה על ידי

אולי, אבל כנראה השאלה אם אפשר לעבור מבורמה לתאילנד או סין דרך היבשה יותר רלוונטית....

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • רוני סופר
                        רוני סופר @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

לפני 10 שנים שאלתי בדיוק את השאלות האלה (תאילנד - בורמה) והתשובות עדיין לא קלות.

הייתי רוצה שהן תחזורנה, כנראה שלא.

את תאי מזמן לא שומעים, הוא רק מודיע בפייס על "נבצרות" מפעם לפעם וגולני מפרסם שם "סטוריז". חוזר עכשיו מנפאל כאלו היה בן 20.

וצפריר, karnielr, לא ענה גם לי אבל אני מקווה עוד לתפוס אותו.

• הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

כנראה שנמתין לראות אם אי פעם תהיה איזו תגובה מצוות למטייל החדש

אל תעצור את נשימתך

>>>אני באופן אישי שמח שאת השאלות הללו ( ורבות כמותן) אין בלמטייל 🙂

ב"למטייל כבר אפילו לא שואלים אם צריך רישיון בין לאומי ואין הודעות גוואלד אם הצימרים של מריה תפוסים.

והסימן המובהק ביותר לאתר מת, אפילו הטרול שבעיקר היה עסוק בלעלוב במשתתפים אחרים כמעט ולא מראה נוכחות.

מתנצל, אין לי אנרגיות ללמוד את הפורמט החדש של ההודעות, אז ככה זה נראה

• צחצח המטייל
                            צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

מי זה הצועד בנעליו מי שפעם נקרא הדרקון והנערה?

• imeshy2
                              imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו

אולי הוא שכח את הסיסמא, ואי קיום צוות טכני מונע את חזרתו.

מי אמר שהכול רע? 👦 😊 😊

• יונה וקשת
                                יונה וקשת @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל מסכימה איתך בגדול, אבל חושבת כמו איתנין שאין תחליף לאתר הזה מבחינה אחת ועיקרית - והיא בעצם קיומו של תוכן איכותי "ירוק-עד", שלא נעלם ומתפוגג במורדות הפיד של הרשת החברתית.

למשל: סיפורי טיול, וגם שירשורי תשובות לשאלה שהופכים למאגר מידע ממוקד ומעמיק בנושא מסויים, בתא שטח מסויים.

לדעתי האישית התוכן שנצבר כאן הוא נכס, שאם בעליו היו משכילים לטפחו הוא יכול היה להתחבר גם למודל עסקי מניב, כי אין שום ספק שיש ביקוש למאגר מידע איכותי ואישי, מבוסס על חוכמת המטיילים (להבדיל ממאמרים שנכתבים ע"י "אנשי מקצוע" שלהם תמיד תהיה אג'נדה של קידום עצמי כזה או אחר).

יחד עם זה, לא תמיד הזדמנויות פוגשות יד מושטת לקטוף אותן, וזה כנראה המקרה כאן - מנהלי למטייל החדשים ו/או הישנים מן הסתם מתמקדים והתמקדו במיזמים אחרים, והזניחו את המקום הזה, שלפני עשור (ופחות) נהנה מקהילה חמה ומגובשת (חלקנו נפגשנו גם בחיים האמיתיים!) של מטיילים סופר-מנוסים, אינטליגנטיים, שנהנו להפיץ את הידע שלהם, לחלוק אותו עם זולתם ולעזור ממידע איכותי שסופק לו בחינם . כמי שעסקה במשך כשנה בתחום השיווק הדיגיטלי (ניסיון חמוד שהסתיים בחזרתי למקצוע הליבה שלי, אבל בהחלט תרם לי הרבה), אני יודעת עד כמה זה קשה ולא טריוויאלי בזירה הדיגיטלית כיום לייצר עניין ולאסוף קהל איכותי, מעורב ומתעניין, שמייצר תוכן איכותי בחינם. תקראו מאמרי תיירות באתרי החדשות המרכזיים בארץ ותראו בעצמכם את ההבדל ברמה - והמאמרים האלה של אתרי החדשות עלו כסף!

לכן נראית לי לא פחות ממדהימה בחירת בעלי הנכס הזה להשליך אותו לפח, במקום להשקיע בו או לחילופין (אם לא משתלב להם במודל העסקי שבחרו) - למכור אותו. להערכתי מתוך חוסר הבנה לערכו האמיתי.

אני מניחה שמתישהו, איפשהו, תצמח אלטרנטיבה ראויה לאתר הזה, כי תוכן ירוק-עד למטיילים הוא שימושי תמיד, הוא לא בא במקום הדופמין של הפידים ברשתות החברתיות בכלל, אלא עונה על צורך שונה לחלוטין - וקיים. לדעתי גם צומח בעידן התיירות העצמאית, בה יותר ויותר אנשים בוחרים לארגן לעצמם את הטיול ולוותר על סוכנים ומתווכים - והם זקוקים למידע הזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                • גדליהו מהגרעין
                                  גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אולי הגיע הזמן שלך לחזור לשיווק הדיגיטלי? ולהקים פלטפורמה... אני בעקבות קריאת פוסט שלך ( כמעט בטוח ששלך.. אבל הזיכרון לא משהו).. עולה ויורד מדרגות כהכנה לטרק קשה... אז את כבר משפיעה חברתית 🙂

• יונה וקשת
                                    יונה וקשת @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

@גדליהו-מהגרעין הזכרון שלך מעולה, מי שעלתה וירדה במדרגות כהכנה לטראק ה-TMB (וחלקה את זה כאן) זו בהחלט היתה אני😊

לגבי חזרתי לתחום השיווק הדיגיטלי - הפער בסיפוק ובשכר בינו לבין התחום בו אני עובדת כעת תהומי מדי בכדי להצדיק ניסיון נוסף להסבה מקצועית, אבל תודה על הצבעת האמון🙏

אני אשמח מאוד להמשיך להשפיע בחינם בפלטפורמה ראויה של טיולים (וגם להעזר בה) כחלק מתחביב (תשוקת) הטיולים שלי.

מקווה שמישהו ירים את הכפפה.

אז לאיזה טרק אתה מתכונן?

אני מתכוננת עכשיו ל-WHW.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • תומר
                                      תומר נערך לאחרונה על ידי

מדרגות ועבטדה על סיבולת של הליכה עם משקל לאורך זמן

• יונה וקשת
                                        יונה וקשת @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר לשמחתי ב-WHW יש שירותי העברת ציוד, אז אני עובדת על סיבולת הליכה אבל בטרק נסתפק בתרמיל-יום עם אוכל ומים בלבד. אפילו לא צריך הרבה אוכל כי יש מקומות בדרך...

• imeshy2
                                          imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

ותשמחי שזה טרק קל יותר מאשר ה TMB... הרבה פחות עליות וירידות

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • תומר
                                            תומר נערך לאחרונה על ידי

בסוף מהמדינות ה'שטוחות' האלה מגיעים המטפסים הכי טובים בטורדהפרנס/ג'ירו

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון