מכבה פה את האור!
-
במשך הרבה שנים (לא ספרתי כמה) נשאתי פה את התואר מנהל הפורום. בתור אזור בעולם שאנשים בד"כ מגיעים לביקורים קצרים יותר ולא כ"כ נשארים בפורום לעזור לאחרים עשיתי מאמצים שכל אחד שפירסם שאלה יזכה לפחות לתשובה אחת (ממני).
בזמן האחרון אני נכנס לפורומים של למטייל ולא מוצא יותר שאלות על מדינות שאני מכיר, ופעילות פורום מרכז אמריקה היא אפסית. תוסיפו לזה את ההנהלה החדשה של למטייל (כבר לא כ"כ חדשה) שלא ממש מראה עניין בפורומים , תפעולם ושמירתם תחרותיים בסביבת מדיה חברתית (וכבר דנו בפורומים בנושא אז לא ארחיב)
אז הגעתי לרגע שבו אני משחרר את עצמי מכל מחויבות לניהול הפורום (גם אם שמי ימשיך להתנוסס פה)., וממחויבותי האישית להיכנס לפה בתדירות גבוהה לבדוק שאלות.
מי שמכם עוד רוצה לשאול משהו על האזור- אני אמשיך בימים הקרובים להיכנס בתדירות הרגילה, אבל אם אתם קוראים את הפוסט הזה כמה ימים אחרי שהוא נכתב- מאחל לכם הנאה בטיולים ומציאת מקורות מידע מוצלחים (והם ממש בקושי נמצאים במדיות החברתיות, תאמינו לי ניסיתי...)
אפשר יהיה לפנות אליי במסר אישי דרך האתר- יש יותר סיכוי שאראה בזמן סביר את ההתראה הזאת ואכנס לענות.
אני אמשיך להשתמש באתר לנסיעותיי שלי, ככה שאני אהיה בסביבה מדי פעם- רק לא במחויבות גבוהה...
שיהיה רק טוב!
-
נעוץ על ידי
גדליהו מהגרעין
-
אני שותף שקט בפורום ארה"ב, בעיקר בשל העובדה שאני לא מכיר מספיק. ואני מצר מאוד על הודעתך, אם כי מבין אותה לחלוטין. כולי תקווה, שההבטחה שניתנה על ידי מאן דהוא לפני מספר חודשים על כך שהפורומים יחזרו להיות עם פוקוס, אכן תקרה ונחזיר עטרה ליושנה.
-
חבל לי ברמה האישית, אני שמחה על האופציה לפנות אליך בפרטי. נעזרתי בך בטיול שעשינו במקסיקו ויש לי עוד המון חלקים של מקסיקו וגם מדינות באזור ברשימת הטיולים העתידיים שלי.
-
@karnielr אזור נפלא, בעיקר לטיולים קצרים. לא להסס לפנות!
-
תודה על כל התקופה וההשקעה
אכן לצערנו כל הפורומים של המטייל גוססים ומסיימים את דרכם הלכה למעשה
-
️ גדליהו מהגרעין"לפעמים נדמה שאין תקווה והכל נראה כל כך אפל ולא ידוע הפרחים עוד לא פרחו בגן ובשדה ובערב רק מכה הרוח אז בואו ונדליק ביחד נר, נר
Light a candle Light a candle with me A thousand candles in the dark Will open our hearts
לפעמים נראה שהמחר לא יביא כל נחמה לבכי ולצער והלילה הארוך נמשך בלי הבטחה והאפלה חדה כתער אז בואו ונדליק ביחד נר, נר..."(מילים: יואב גינאי)
תודה גדליהו על המידע העשיר והמעניין, הסיפורים, ההומור וההפעלות שהצליחו להשרות אופטימיות בזמן המשבר(פנדמיה ארורה).
פיל גליק אונד פיל פריד! 
-
-
הי גדליהו,
אני לא מכירה את פועלך בפורום הזה, כי זה לא תא שטח שהיה רלוונטי עבורי עד כה, אבל בהחלט "מכירה אותך" מהפורומים השכנים, ומוקירה מאוד את כתיבתך ואת תרומתך להם.
כל כך חבל שפלטפורמת "למטייל" מחרבת בשיטתיות את הפורומים שלה.
נשגב מבינתי איך לוקחים נכס דיגיטלי עם תכנים וקהל איכותיים, שמשווקים דיגיטלים ויוצרי תוכן עובדים שנים ומשקיעים ממון רב מאוד כדי לייצר (ולעתים רחוקות מצליחים חרף השקעתם) - ומאפשרים לו לגווע בצורה כזאת.
חלמאות זאת לא מילה.
עצוב כל כך.
בכל אופן - תמיד כיף לקרוא אותך, כאן שם ובכל מקום.
מאחלת לך המון טיולים נהדרים ושמחה בחיים.
-
עצוב לי שכך הדברים מתנהלים באתר, וכבר זמן רב אתם כמנהלים נלחמים מול הנהלה שלא קשובה לכם.
מעריכה את פועלך לאורך השנים...
תודה על "אתגר" התמונות שהעלית בתקופת הקורונה כדי להשאיר את הפורומים בחיים.
ישר כוח ותהנה בטיולים האישים שלך...
ריני
-
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
מוני
-
לא ביקרתי כאן הרבה אבל מכיר ומוקיר את תרומתך. תמיד עם הרבה ידע ורצון טוב.
-
הוזכר על-ידי
מוני
-
פוסט זה נמחק! -
@גדליהו-מהגרעין מבקש להצטרף לתגובות על הודעת ה "עזיבה" (די ישנה , ראיתי רק עתה) של גדליהו מהגרעין.
גדליהו מהגרעין אכן מאושיות אתר למטייל בכלל , וה אושייה של פורום מרכז אמריקה!
(יש לי הזכות לציין זאת עקב היותי מנוי/חבר - לא כל כך פעיל - באתר למטייל מעל 20 שנים , נראה לי סמוך מאד להקמת האתר בשנת 2000)
במשך כל השנים בהן "נתקלתי" בשמו של גדליהו מהגרעין הטרידה אותי - ואפילו הטרידה מאד - השאילה הבאה:
גדליהו מהגרעין - מאיזה גרעין בדיוק??
מקווה כי גדליהו אכן יפתור את התעלומה המסקרנת!
אלי.
-
תודה על תרומתך הרבה, לא רק כאן.
אני חושב שיש כאן אנשים עם מאגר ידע, גישה ושיקול דעת, שקשה למצוא במקום אחר. ממש מעטים, אבל מרובים.
אני תוהה אם אפשר אולי לקחת פלטפורמה חינמית כמו telegram, וליצור שם ״פורום״ (אני כמובן לא מדבר רק על פורום זה, אלא הפורומים הראשיים. היתרון בטלגרם, על ווטסאפ למשל, הוא עושר האפשרויות שם, ובמיוחד היכולת לפתוח שרשור כמענה להודעה ראשונה
-
@wizo1234 בשיא הקיצור.
כשהדינוזאורים עוד היו בסביבה ( או לפחות לא היתה מדיה חברתית לעשות איתם סלפי)
הפורום שימש המוני תרמילאים, ופחות אוכלוסיות אחרות.
מאחר ושמי האמיתי כבר נתפס ובסה"כ הכנתי פרויקט לאוניברסיטה על האתר ולא חשבתי להישאר בו יותר מדי.. קראתי לעצמי גדליהו כי ידעתי שזה לא יהיה תפוס ..( אפפס ניחוש שעבד)
תוך כדי התגבשה קבוצה של מגיבים שהשתעשענו לעיתים מהשאלות ( מסוג של מאיזה נמל בבוליביה הכי כדאי לשוט לארגנטינה...) וענינו בציניות אופינית. לימים מנהלת אחד הפורומים כינתה זאת הגרעין הקשה.. כשהתבקשתי למצוא שם לניהול הפורום של מרכז אמריקה פשוט הפכתי לגדליהו מהגרעין.
מקווה שהנושא המטריד לא ידיר שינה מעיניך יותר.
וצר לי שהסיפור מאחורי השם לא היה מסעיר יותר...
-
@hil האמת שמה שאתה מעלה פה הוא רעיון שהלוואי ומישהו יישם, באיזה שהיא צורה. לדעתי גם אתרי אינטרנט אפשר היום להעלות בפלטפורמות חינמיות ( לא יודע לגבי פורומים)
חייב לציין שמדי פעם אני מגלגל לכאן ולכאן רעיון שכזה ( לאו דווקא במדיה חברתית). במיוחד אחרי שבשני טיוליי האחרונים כדי לחפש מידע פניתי בפעם הראשונה למדיה החברתית ( בעיקר פייסבוק) ואני מוצא את זה ממש ממש חלש ורע. מצד שני פעם למטייל גם סבל משאלות חוזרות ונשנות שאפשר היה למצוא בהיסטוריה או בחיפוש קל באינטרנט ובאה המדייה החברתית וגאלה אותנו משואלי השאלות הללו. ולכן אילו היה לבעלי האתר אינטרס למתג אותו- הם היו לדעתי צריכים ללכת על נישה שתייצר יותר שאלות עומק שצריך באמת חוות דעת- מסלולים, מרחקים, דברים שמתאימים לאנשים שמחפשים דברים יותר לעומק או מוכנים שטיולם הקצר יכלול גם פחות דברים רגילים ויוסיף קצת דברים פחות ב"מסלול החומוס" ( איך שהתוודעתי לאחרונה למשמעות של זה), קצת פנייה למטיילים שכן מעמיקים ומתכננים טיולים,
אני מניח שלאלו ולידע שלהם אתה גם מתכוון פה. אז הלוואי ומישהו יקים משהו כזה , אני אשמח לסייע. כרגע לי עוד אין זמן פנוי לנסות לבנות כזה דבר, אבל מי יודע.. העתיד לנביאים...
-
@גדליהו-מהגרעין ל גדליהו - הפסבדונים , מן הגרעין הווירטואלי/ה לא מסעיר!
א. תודה על התגובה / התרת הספקות / נדודי השינה.
ב. דינוזאורים - מקבל עלי בהכנעה גם תואר זה (אולי עקב היותי מוותיקי המנויים על אתר למטייל, וגם עקב ת.ז. שלי)
ג. כ דינוזאור מוסמך אני אכן זוכר את סוג השאילות ה נ"ל באתר בזמנו.
ד. מבקש להוסיף עוד אחת אשר הרשימה אותי (עד עצם היום הזה ממשיכה ללוות אותי)
ה. אחת מן הפוקדות את האתר היתה מוטרדת בהקשר למחלת הגבהים ושאלה כדלהלן :
ו. "באיזה גובה מעל פני הים נמצא ה ...... אוקיינוס השקט?"
אלי , דינוזאור מוסמך.
-
תודה על ההסבר אודות מקור השם... גם אני תהיתי מדי פעם.

ולגבי הפייסבוק, כתבתי הודעת פורום לפני זמן מה לגבי הניסיון הפחות טוב שלי בקבוצות מסוג זה. המשכתי להיות שותף פעיל פה ושם במספר קבוצות (בעיקר כשואל) ואני יכול לספר ש90% מהתשובות שאני מקבל לשאלות עונות על אחת מההגדרות: פרסומות, חסרות ערך ("לך לגוגל..."), וגם תוקפניות ופוגעניות.
בערך 10% מהתגובות היו לעניין וגם הן, ברמת פירוט וניסוח נמוכות משמעותית ממה שניתן לקבל כאן.
-
ואני לתומי חשבתי שמדובר על איזה גרעין נחל שבו זה היה הכינוי שלך בפי החברה. הסיפור מעניין …
-
הי גדליהו,
כבר המווווון זמן לא ביקרתי בפורום, שבמשך שנים לא מעטות היה הבית השני שלי - תרמתי, נתרמתי ואפילו רכשתי חברים חדשים.
עיקר הפעילות שלי היתה בפורום צפון אמריקה בהנהלתו של מוני האחד והיחיד.
עכשיו אני לקראת תכנון טיול משפחתי לפנמה, ושאלתי את עצמי למה בעצם אני לא מחדשת ימי כקדם, ופונה בשאלות לפורום הרלוונטי...
אז הנה נכנסתי לפורום, ו.... הפתעה! מיודענו גדליהו מהגרעין!!!
כל כך חבל שאתה עוזב, אבל אני בהחלט יכולה להבין.
גם אני העברתי את עיקר פעילותי לקבוצות בפייסבוק, אבל חייבת להודות שזה ממש לא אותו הדבר, וממש חבל שזה המצב.
אז האם יש לך מה לספר על פנמה?
ערבה
-
@ערבה מה מעניין אתכם. אם זכרוני אינו מטעני- אתם לא הכי אנשי החופשות חוף, וזו מדינה שמאוד באורינטציית חוף, אז מה בכל זאת אתם מחפשים ( או האם השתנו דברים), לכמה זמן... אבל אני מוכן לכל אתגר.